Home » » Κυβέρνηση Γιωργάκη ... Τσολάκογλου

Κυβέρνηση Γιωργάκη ... Τσολάκογλου

Από giorgis , Κυριακή 25 Απριλίου 2010 | 7:44 μ.μ.

Ανελέητες είναι μερικές φορές οι συμπτώσεις. Προχτές, 23 Απρίλη 2010, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την απόφαση του να παραδώσει την Ελλάδα στους Αμερικανούς του ΔΝΤ και στους Γερμανούς της ΕΕ, θεωρώντας ότι αυτό θα τον ενισχύσει στην προσπάθεια του να εξανδραποδίσει τους έλληνες εργαζόμενους και να πάρει πίσω όλες τις εργασιακές και κοινωνικές κατακτήσεις του 20ού αιώνα, περικόπτοντας τους μισθούς και τις συντάξεις, καταργώντας τις συλλογικές συμβάσεις και τα κατώτερα μεροκάματα, απελευθερώνοντας τις απολύσεις χωρίς αποζημίωση στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, αυξάνοντας τους έμμεσους φόρους κ.λ.π.

Μετέτρεψε έτσι την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση δοσίλογων συνεργατών των ξένων επικυρίαρχων της χώρας μας, με τους οποίους μοιράζεται φυσικά τους ίδιους οικονομικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς στόχους εναντίον των εργαζομένων.
Μετά από σχεδόν 120 ολόκληρα χρόνια, από τη χρεοκοπία του 1893 ακριβέστερα, η οικονομική και κοινωνική εξουσία της χώρας παραδίνεται και πάλι επισήμως στους ξένους προστάτες.
Δεν έχουμε να κάνουμε όμως με μια νέα εκδοχή της χρεοκοπημένης κυβέρνησης Τρικούπη, όπως τότε, αλλά με μια σύγχρονη εκδοχή κυβέρνησης «οικονομικών Τσολάκογλου», η οποία συνεργάζεται στενά και αρμονικά με τις ξένες δυνάμεις κατοχής!

Η σύμπτωση έγκειται στο ότι ακριβώς 69 χρόνια πριν, στις 23 Απρίλη του 1941, ο στρατηγός Τσολάκογλου, επίσης ονομαζόμενος Γιώργος, διοικητής του Γ' Σώματος Στρατού, υπέγραψε στη Θεσσαλονίκη το οριστικό πρωτόκολλο παράδοσης του ελληνικού στρατού στις γερμανικές ναζιστικές δυνάμεις κατοχής!
Πέρα όμως από τις όποιες συγκρίσεις, οφείλει κανείς να επισημάνει το απίστευτο πολιτικό θράσος του Παπανδρέου: Τη στιγμή που ανακοίνωνε την απόφαση του να οδηγήσει τη χώρα σε καθεστώς υποτέλειας, την ίδια στιγμή, στο ίδιο διάγγελμα, διακήρυσσε ότι δήθεν... «ο τελικός μας στόχος, ο τελικός μας προορισμός είναι να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από επιτηρήσεις και κηδεμονίες»! Μας πήγε στο ζυγό του ΔΝΤ και της ΕΕ και παριστάνει τον... ηγέτη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα!!!

Πρόκειται για συνολική τακτική των ΠΑΣΟΚτζήδων υπουργών, οι οποίοι συμπεριφέρονται ως γνήσιοι πολιτικοί απατεώνες.
Ο υπουργός Εργασίας Αντρέας Λοβέρδος, ο οποίος προωθεί κατ' επιταγή του ΔΝΤ και της ΕΕ το χειρότερο νόμο για το Ασφαλιστικό που μπορεί να φανταστεί κανείς και που τελικό στόχο έχει την ουσιαστική κατάργηση των συντάξεων και τη μετατροπή τους σε επίδομα κοινωνικής ελεημοσύνης, είπε π.χ. στη Βουλή: «Αξιολογούμαστε από μια αναξιοπρεπή διαδικασία, αλλά ρυθμισμένη από την ΕΕ, την οποία έχουμε αποδεχθεί... Η επιτήρηση έχει να κάνει με ένα ανεξάρτητο κράτος με αυτοσεβασμό, τουλάχιστον σε πτυχές του πολιτικού του συστήματος... Δεν είμαστε σε διαδικασία απώλειας κυριαρχίας αλλά είμαστε σε μια διαδικασία απώλειας αξιοπρέπειας, από την οποία πρέπει να βγούμε το ταχύτερο δυνατόν».
Μιλάει δηλαδή λες και αναφέρεται σε κάποια άλλη κυβέρνηση και όχι σε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στην οποία μάλιστα συμμετέχει ο ίδιος προσωπικά και δη σε υπουργείο νευραλγικότατο.

Αξίζει πάντως να αναφέρει κανείς τον εντυπωσιακό πολιτικό και οικονομικό κανιβαλισμό των χωρών της ΕΕ εναντίον της Ελλάδας, ο οποίος παρουσιάζει ανάγλυφα τον πραγματικό χαρακτήρα της.
Ακόμη και ο γερμανός σοσιαλιστής ευρωβουλευτής Μάρτιν Σουλτς κατήγγειλε μέσα στο ευρωκοινοβούλιο ότι βάσει του απαράδεκτου κερδοσκοπικού μηχανισμού «γδαρσίματος» της Ελλάδας που αποφάσισαν οι ηγέτες των «16» της ευρωζώνης για να τη «βοηθήσουν» και να μας «σώσουν», η Γερμανία θα μας πάρει 900 εκατ. ευρώ μέσα σε τρία μόλις χρόνια, αν μας δανείσει 8 δισεκατομμύρια!

Όλες μαζί οι χώρες της ευρωζώνης θα μας πάρουν 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ τόκους μέσα σε μία και μόνη τριετία για να μας σώσουν, χώρια που μέσα στην τριετία αυτή θα πρέπει να τους έχουμε επιστρέψει και τα 30 δισεκατομμύρια της «βοήθειας»!

Μιλάμε για βαμπίρ που έκαναν να φρίξει ακόμη και το... ΔΝΤ(!!!), αν κρίνει κανείς τουλάχιστον από συνέντευξη στη Μοντ του Ολιβιέ Μπλανσάρ, οικονομολόγου του ΔΝΤ: «Ασφαλώς και η Ελλάδα θα πρέπει να σφίξει το ζωνάρι, αλλά το να τη δανείσει κανείς για να τη σώσει με υψηλά επιτόκια δεν έχει νόημα, γιατί θα καθιστούσε έτσι την ανόρθωση της αδύνατη!» δήλωσε.

Αυτό δεν σημαίνει, βεβαίως, ότι το ΔΝΤ δεν επιθυμεί να έχει και το ίδιο τη σαδιστική χαρά να επιβάλει στους έλληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους πρόσθετα μέτρα εξαθλίωσης. «Φυσικά, θα ακολουθήσουμε τους κανόνες του ΔΝΤ και δεν θα υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση της Ελλάδας, η οποία είναι μέλος του ΔΝΤ. Η ΕΕ δεν είναι μέλος μας» δήλωσε αλαζονικά ο Ντομινίκ Στρος-Καν, διευθυντής του ΔΝΤ, υπονοώντας ότι καμιά απόφαση της ΕΕ δεν δεσμεύει το ΔΝΤ, το οποίο θα εφαρμόσει έτσι κι αλλιώς το δικό του πρόγραμμα για να δανείσει τη χώρα μας όλα κι όλα 10-15 δισεκατομμύρια και έναντι αυτών των «τριάκοντα αργυρίων» απαιτεί να έχει τον πρώτο λόγο στην εξαθλίωση των εργαζομένων και των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων της χώρας μας.

Γ. Δελαστίκ "Πριν"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger