Home » , » Δημοψήφισμα ζητάει ο Σύριζα

Δημοψήφισμα ζητάει ο Σύριζα

Από giorgis , Τετάρτη 21 Απριλίου 2010 | 2:38 μ.μ.


Πήρε «πάσα» από ένα σχόλιο του Στάθη στην χθεσινή «Ελευθεροτυπία», ο Αλέξης Τσίπρας και σήμερα με δηλώσεις του ζητάει δημοψήφισμα.

«Ο κ. Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου έχει προδώσει την εντολή που του έδωσε ο λαός. Σε άλλες εποχές θα μιλούσαν πολλοί για προδοσία της ίδιας της χώρας
Ουδείς όταν τον ψήφιζε του έδινε την εντολή να οδηγήσει τη χώρα χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη στην κοιλάδα του θανάτου.

Αν εκ των υστέρων διαπίστωσε (πράγμα όχι αληθές, διότι εκ των προτέρων εγνώριζε) ότι άλλο τι καλύτερο εκτός απ' το να οδηγήσει την Ελλάδα στην υποτέλεια δεν δύναται να κάμει, τότε, θα έπρεπε ευθύς αμέσως ή να καταθέσει την εντολή ή να απευθυνθεί στον λαό για το δέον γενέσθαι με δημοψήφισμα», έγραφε, μεταξύ άλλων, χτες ο δημοσιογράφος της «Ελευθεροτυπίας».

Δημοψήφισμα ζητάει σήμερα, μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες και ο πρόεδρος του Σύριζα. Το γνωρίζει φυσικά ότι αυτό είναι ένα λεκτικό πυροτέχνημα που το αστικό σύστημα θα το περάσει ασχολίαστο.
Μια ερώτηση μόνο. Επειδή τα δημοψηφίσματα έχουν δηλλιματικό χαρακτήρα συμφωνεί ο Σύριζα να τεθεί το δίλλημα: «Προσφυγή στο ΔΝΤ ή κήρυξη στάσης πληρωμών», στους τοκογλύφους ντόπιους και ξένους που δάνεισαν το ελληνικό κράτος;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger