Αφελής ερώτηση

Από giorgis , Δευτέρα 10 Μαΐου 2010 | 10:42 π.μ.


Ηταν προδιαγραμμένη η κατάληξη της ιστορίας με το σκάνδαλο της Ζήμενς και την εμπλοκή Χριστοφοράκου. Απλώς σήμερα έπεσαν οι τίτλοι τέλους.
Πλήρωσε κάτι ελάχιστα –μπροστά σ’ αυτά που έχει καβατζάρει- κράτησε το στόμα του κλειστό για να μην μπουν στο κάδρο τα πολιτικά λαμόγια με τα οποία συνεργάστηκε –αλήθεια τι έγινε με την περίπτωση Τσουκάτου;- και τώρα ο Χριστοφοράκος μετά την μικρή ταλαιπωρία που πέρασε θα ξεκοκαλίσει τα μπακίρια που έχει τσουβαλιάσει στα θησαυροφυλάκια του.

Η πλάκα είναι ότι όσα έρχονται καθημερινά στην δημοσιότητα –πάντα από ξένες πηγές γιατί οι «δικοί» μας δικαστές και δημοσιογράφοι έχουν πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούν- δείχνουν ότι το πλιάτσικο που έχουν κάνει στην δημόσια περιουσία ένα τσούρμο παρασιτικά γατόνια μόνο στην Μπουζουανία, που θα ‘λεγε και ο Τράγκας, θα μπορούσαν να έχουν συμβεί.

Αναφερόμαστε στο δημοσίευμα που έχει το τελευταίο τεύχος το βδομαδιάτικο περιοδικό «Spiegel» και ασχολείται με την πώληση από την Γερμανία στην Ελλάδα τεσσάρων υποβρυχίων, τη νομιμότητα της οποίας εξετάζει η Εισαγγελία του Μονάχου. Το περιοδικό γράφει σχετικά ότι «προ ετών εμφανίστηκε ένας Ελληνας στον όμιλο Ferrostahl στο Εσσεν αξιώνοντας την καταβολή διψήφιου αριθμού εκατ. ευρώ για τη συναλλαγή. Η επιχείρηση αρνήθηκε να πληρώσει, αλλά υπό την απειλή της προσφυγής στη Δικαιοσύνη τελικά το ζήτημα διευθετήθηκε το 2006 με διακανονισμό ενώπιον δικηγόρου της Ζυρίχης και την καταβολή 11 εκατ. ευρώ».

Και συνεχίζει το δημοσίευμα αναφέροντας άλλη μια πολεμική προμήθεια που έκανε η χώρα μας με την αγορά 170 τεθωρακισμένων Leopard 2 από την Κrauss Μaffei Wegmann ΚΜW έναντι 1,2 δισ. Ευρώ. Γ’ αυτή την περίπτωση το περιοδικό σημειώνει ότι «κατά την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού το φθινόπωρο του 1999 έλληνας κροίσος ίδρυσε μια υπεράκτια εταιρεία στη νήσο Νevis της Καραϊβικής που έκλεισε δύο συμβόλαια μεσιτείας με την ΚΜW και κάποιον όμιλο Εvaston Group Ltd, ύψους 60 εκατ. ευρώ».

Εδώ ακόμα και ένας αφελής θα αναρωτηθεί: Σίγουρα στις Γερμανικές δικαστικές αρχές που εξετάζουν αυτές τις περιπτώσεις θα υπάρχουν ονόματα και διευθύνσεις για τους Ελληνες μιζαδόρους που το δούλεψαν μεσάζοντες μεταξύ ελληνικού κράτους και Γερμανικών εταιριών τσεπώνοντας τις τεράστιες μίζες. Γιατί η κυβέρνηση δεν κάνει μια αίτηση να ζητήσει δικαστική συνδρομή για να μάθει ποια είναι αυτά τα τσακάλια που θησαύρισαν σε βάρος του ελληνικού λαού;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger