Home » » Διαδηλωτής κινδυνεύει να μείνει τυφλός από χημικά που δέχτηκε

Διαδηλωτής κινδυνεύει να μείνει τυφλός από χημικά που δέχτηκε

Από giorgis , Πέμπτη 13 Μαΐου 2010 | 5:52 μ.μ.

Για το τι συνέπειες μπορεί να έχουν στην υγεία των πολιτών τα χημικά που «κερνούν» οι μπάτσοι τους διαδηλωτές έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές. Με αφορμή την καταγγελία του Σύριζα ότι ένας διαδηλωτής που «γεύθηκε» αυτή την «περιποίηση» των μπάτσων και κινδυνεύει να μείνει τυφλός επανερχόμαστε στο θέμα.

Αρχικά να παραθέσουμε αποσπάσματα από την καταγγελία του Σύριζα: «Το τραγικό περιστατικό του ψεκασμού στο πρόσωπο με χημικά του εργαζόμενου Αθανασάκη που συμμετείχε στη διαδήλωση της 5/05/2010 στο μπλοκ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και που πλέον διατρέχει άμεσο κίνδυνο απώλειας της όρασης του, έχοντας υποστεί μεγάλης έκτασης εγκαύματα
αποδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι το υπουργείο του κ. Χρυσοχοΐδη όχι μόνο δεν είναι σε θέση να προστατεύσει τον πολίτη, αλλά είναι υπαίτιο για σοβαρούς τραυματισμούς και καταστροφή της υγείας των πολιτών».

Ας δώσουμε τον λόγο σε μια παράγραφο από δελτίο Τύπου που έχουν εκδώσει ο σύλλογος φοιτητών Χημείας ΑΠΘ, ο σύλλογος φοιτητών Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ και το Π.Τ.Κ.Δ.Μ. της Ένωσης Ελλήνων Χημικών:

«Ερευνες έχουν δείξει ότι οποιοσδήποτε υφίσταται τον ψεκασμό αυτομάτως

μπαίνει σε κίνδυνο αντίστοιχο με το οποιοδήποτε πειραματόζωο.

Ενδεικτικά, η χρήση αυτών έχει απαγορευτεί από διεθνείς συνθήκες και ευρωπαϊκούς οργανισμούς λόγω της επιβλαβούς δράσης στην υγεία του ανθρώπου.

Δεν υπάρχει καμία βάση στον ισχυρισμό ότι αυτό το χημικό όπλο που απαγορεύεται μεταξύ εμπόλεμων κρατών είναι δυνατόν να επιτρέπεται σε συγκρούσεις (διαδηλώσεις, εξεγέρσεις) στο εσωτερικό ενός κράτους».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger