Home » , » Θα χάσουν (και) τα σπίτια τους όσοι χρωστάνε στις τράπεζες

Θα χάσουν (και) τα σπίτια τους όσοι χρωστάνε στις τράπεζες

Από giorgis , Κυριακή 9 Μαΐου 2010 | 11:58 μ.μ.

Οι κλαυθμοί και οι οδυρμοί των δημοσίων υπαλλήλων, που κάποτε έγιναν η αιτία να ονομαστεί «Κλαυθμώνος» η ομώνυμη πλατεία, δεν θα είναι τίποτε μπροστά στις οιμωγές, τις κραυγές από γνωσης και τις διαμαρτυρίες απελπισίας που θα ακουστούν από δεκάδες χιλιάδες ιθαγενείς, οι οποίοι έχουν ένα «σπιτάκι» στην κυριότητά τους αλλά δεν μπορούν να ξοφλήσουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες.

Το συμπέρασμα δεν είναι υποθετικό, είναι... εφιαλτικό και στηρίζεται σε στοι χεία και προβλέψεις που έρχονται τόσο από την Ευρώπη όσο και από την ημεδαπή. Εν συντομία:

Η αναστολή διενέργειας πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη προς τις τρά πεζες μέχρι 200.000 ευρώ λήγει στις 30 Ιουνίου.

Το σχέδιο νόμου για την προστασία των νοικοκυριών από την υπερχρέωση, που έχει σταλεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για έγκριση, ακόμη κι αν τύχει αυτής της έγκρισης, αποκλείεται να έχει αναδρομική ισχύ και η όποια προστασία δοθεί στην πρώτη κατοικία εκείνων που οφείλουν στις τράπεζες θα αφορά το... απώτερο μέλλον.

Οι τράπεζες, που ενθυλάκωσαν το «μπαγιόκο» της στήριξής τους, ούτε άνοιξαν τους κρουνούς της χρηματοδότησης ούτε σκέφτονται να προχωρήσουν σε κάποιο πρόγραμμα αναχρηματοδότησης των ποσών που οφείλουν δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες.

Το αποτέλεσμα είναι τα γνωστά άγνωστα «κοράκια» των πλειστηριασμών, που κρύβονται πίσω από νομιμοφανείς εταιρείες real estate και ξέρουν πού και πότε να «χτυπήσουν» τα εκπλειστηριαζόμενα ακίνητα, να κάνουν πλέον τρελή όρεξη καθώς έχουν αρχίσει οι διαδικασίες πλειστηριασμού των ακινήτων που έχουν στο όνομά τους οι μικροοφειλέτες. Ήδη έχουν εκδοθεί πάνω από 300.000 διαταγές πληρωμής από τα ειρηνοδικεία και πρωτοδικεία της χώρας και οι δικα στικοί κλητήρες κάνουν... υπερωρίες για να προλάβουν να θυροκολλήσουν τις απαιτήσεις των τραπεζών.

Τα οικονομικά και άλλα δεδομένα των οφειλετών βρίσκονται, κατά περίεργο τρόπο, στα χέρια των «κορακιών» που λέγαμε, τα οποία, εκτός των άλλων, λαμβάνουν με... email από τις διάφορες δημοτικές υπηρεσίες τούς πλήρεις καταλόγους των ακινήτων που πρόκειται να βγουν στον πλειστηριασμό.

Πηγή: "Ποντίκι"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger