Home » » Οταν τα τσιράκια του Αλαφούζου προκαλούν την ιστορική μνήμη μας

Οταν τα τσιράκια του Αλαφούζου προκαλούν την ιστορική μνήμη μας

Από giorgis , Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 | 4:16 μ.μ.

Του Σ.

Την φυλλάδα «Ελεύθερος Κόσμος» που εκδιδόταν την εποχή της χούντας των συνταγματαρχών μου θύμισε σήμερα η «Καθημερινή» πατσαβούρα του εφοπλιστή Αλαφούζου.

Τέτοια αντικομμουνιστικά εμέσματα που έγραψε σήμερα κάποιος δημοσιολόγος –Σ. Κασιμάτης λέγεται- μόνο σε λαθρόβια έντυπα περιθωριακών φασιστικών ομάδων μπορείς να συναντήσεις. Εναυσμα βρήκε στις χτεσινές κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων του ΠΑΜΕ στο λιμάνι του Πειραιά.
Εχουν γράψει άλλοι σύντροφοι για τον βρώμικο ρόλο του συγκροτήματος Αλαφούζου και δεν έχει νόημα να επαναλάβω γνωστά πράγματα.

Αυτό όμως που δεν μπορεί να χωνέψω με τίποτα είναι όταν το δημοσιοκαφρικό τσιράκι του Αλαφούζου αποδίδει στο ΚΚΕ ότι είναι «το κόμμα που φέρει την κύρια ευθύνη για τον Εμφύλιο»!!!!

Και γράφονται αυτά σε μια φυλλάδα που στήριξε με κάθε τρόπο τις δυνάμεις εισβολής του άξονα, που υπηρέτησε πιστά τους μοναρχοφασίστες που μαζί με τους ξένους συνεργάτες τους μακέλεψαν τον ελληνικό λαό στην διάρκεια του εμφυλίου και στήριξε ολόθερμα τις δεξιές κυβερνήσεις στα «πέτρινα» μετεμφυλιακά χρόνια, τότε που δρούσαν τα έκτακτα στρατοδικεία που γέμιζαν τα ξερονήσια από αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης!!!

Να τι έγραφε η φυλλάδα όταν η μπότα του κατακτητή πατούσε στην Αθήνα:

«Ο αθηναϊκός λαός αντιμετωπίζει τα γεγονότα με σταθεράν πεποίθησιν ότι όλα βαίνουν προς το καλύτερον, ότι λήξαντος του πολέμου, διά την Ελλάδα τουλάχιστον, ανοίγεται η περίοδος της ειρήνης και της εντός των πλαισίων της ειρήνης αυτής παραγωγικής δραστηριότητος... Η θέλησις των Ελλήνων, όπως εντός του ειρηνικού πλαισίου, το οποίο εξασφαλίζει εις αυτούς ο τερματισμός του πολέμου, αναπτύξουν όλας των τας ικανότητας και όλας των τας πρωτοβουλίας, θα δώση ασφαλώς αφορμήν διά να εκδηλωθούν όλαι εκείναι αι κεκρυμμέναι αρεταί της φυλής μας, αι οποίαι είτε εξ αδιαφορίας, είται εξ αισθημάτων ηλαττωμένης αλληλεγγύης δε είχον ανέλθει εις την επιφάνειαν τους τελευταίους καιρούς... Αι γερμανικαί αρχαί εμφορούμεναι από τας φιλικωτέρας των διαθέσεων απέναντι του ελληνικού πληθυσμού, τας αρετάς και τα προτερήματα του οποίου δεν ήργησαν να γνωρίσουν, θα τον συντρέξουν- περί τούτου δεν υπάρχει αμφιβολία- εις πάσαν θετικήν και οικοδομητικήν του προσπάθειαν».

Καθημερινή - 29/4/1941
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
24 Ιουνίου 2010 στις 8:04 μ.μ.

Προς "Βαθύ Κόκκινο",

Γράψε και ποιές άλλες εφημερίδες έχουν τόσο "ένδοξο" παρελθόν!!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger