Home » , » Ακόμα δεν τους πήραμε με τις πέτρες;

Ακόμα δεν τους πήραμε με τις πέτρες;

Από giorgis , Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 | 5:32 μ.μ.

Αρχικά να πούμε ότι δεν πρέπει κανείς να παραλήψει να διαβάσει το καταπληκτικό άρθρο του Δημήτρη Καζάκη «Ενα υπερκρατικό καρτέλ τραπεζών». Είναι ένα τεκμηριωμένο κείμενο που δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις για το ποιος ευθύνεται για τα δεινά του εργαζόμενου κόσμου της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης γενικότερα.

Από κει και πέρα μένει κανείς άφωνος με τα όσα παρακολουθεί να διαδραματίζονται στο κυβερνητικό κόμμα.
Όπως διαβάζουμε στα «ΝΕΑ» κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, «ιδιαίτερα αυστηρή ήταν και η Βάσω Παπανδρέου, η οποία παρατήρησε πως το μνημόνιο παρουσιάστηκε με τέτοια σπουδή από την κυβέρνηση που οι βουλευτές δεν πρόλαβαν να το μελετήσουν και σχολίασε καυστικά αφήνοντας αιχμές για τον υπουργό Εργασίας: "Εδώ εμφανίζονται υπουργοί που δεν ξέρουν τι περιλαμβάνει".

Κι αυτό είναι το λιγότερο.

Βουλευτές του Σύριζα καταγγέλλουν ότι στο μνημόνιο υπάρχει μια σειρά από σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία επί της ουσίας αποκρύπτονται με τη «μέθοδο της μετάφρασης»!!!!! Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην αγγλική έκδοση του «Μνημονίου Συνεργασίας πάνω στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής» στην παράγραφο 2 προβλέπονται επιπλέον μέτρα, τα οποία δεν περιέχει η ελληνική μετάφραση.!!!

Οι βουλευτές κάνουν λόγο για εμπαιγμό του ελληνικού λαού αλλά και του Εθνικού Κοινοβουλίου και καταλογίζουν στην κυβέρνηση πρόθεση απόκρυψης σημαντικών και επώδυνων μέτρων.

Συγκεκριμένα:

-Η αύξηση των δημοσίων δαπανών για συντάξεις να είναι κάτω από 2,5% του ΑΕΠ κατά την περίοδο 2010-2060.

-Την άμεση ισχύ της εξίσωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών-γυναικών στον δημόσιο τομέα στα 65 έτη, αντίθετα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες που κάνουν λόγο για σταδιακή εφαρμογή του σχετικού μέτρου κατά την περίοδο 2011 έως 2013.

-Μέχρι να τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανόνες σχετικά με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, οι καινούργιες απαιτήσεις συνταξιοδότησης θα «παγώσουν» και θα εξεταστούν μετά τη θέσπιση των νέων κανόνων.

«Ειδικά αυτή η διάταξη παραβιάζει κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας» επισημαίνουν στην ερώτησή τους που κατέθεσαν στην βουλή ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Βασίλης Μουλόπουλος, η Ευαγγελία Αμανατίδου-Πασχαλίδου και ο Μιχάλης Κριτσωτάκης.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger