Home » , » Το πλοίο Rachel Corrie θα σπάσει τον Ισραηλινό τσαμπουκά;

Το πλοίο Rachel Corrie θα σπάσει τον Ισραηλινό τσαμπουκά;

Από giorgis , Τρίτη 1 Ιουνίου 2010 | 12:28 μ.μ.

Παραδέχεται και επίσημα η κυβέρνηση του Ισραήλ ότι πράκτορες της Μοσάντ έκαναν σαμποτάζ σε πλοία του αποστολής free Gaza.

Αυτό συνεπάγετε από τις δηλώσεις του ισραηλινού υφυπουργού Άμυνας Ματάν Βιλνάι ο οποίος μιλώντας στο στρατιωτικό ραδιόφωνο είπε: «Εξετάσαμε κάθε πιθανότητα. είναι όμως γεγονός ότι ο στολίσκος είχε δέκα πλοία λιγότερα από ότι σχεδιάζονταν αρχικά», για να συμπληρώσει εντελώς προκλητικά το σιωνιστικό καθίκι: «Οι στρατιώτες αντέδρασαν όπως έπρεπε. Θεωρούσαν ότι είχαν να κάνουν με υπέρμαχους ενός ανθρωπιστικού σκοπού, αλλά, τελικά, είχαν να κάνουν με αλήτες. Δεν σκοτώθηκαν εννιά ειρηνιστές, αλλά εννιά αλήτες».


Από την άλλη η πειρατική δολοφονική ενέργεια των σιωνιστών είχε τα διαμετρικά αντίθετα αποτελέσματα απ’ αυτά που θα ήθελε η κυβέρνηση του Τελ Αβιβ.
Δημοσιεύματα του Τούρκικου Τύπου αναφέρουν (λογικά θα έχουμε εκτενή ανάρτηση το βράδυ όταν σύντροφος Κούρδος θα μεταφράσει δημοσιεύματα) ότι η κυβέρνηση της Άγκυρας πιέζετε από συνδικαλιστικές και πολιτικές συλλογικότητες να διοργανωθεί νέα ανθρωπιστική αποστολή προς την Γάζα αυτή την φορά με κυβερνητική κάλυψη και συνοδεία πλοίων του Τούρκικου πολεμικού στόλου, ενώ παρά τους λεονταρισμούς του Ισραηλινού Άμυνας Ματάν Βιλνάι και τις προκλητικές δηλώσεις στελεχών του σιωνιστικού κράτους είναι φανερή η αμηχανία που υπάρχει στην κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά την παγκόσμια κατακραυγή που δέχτηκε για την δολοφονική επίθεση στον στολίσκο του Free Gaza.

Και οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο λαό δεν περιορίζονται στις διαδηλώσεις αφού όπως μας ενημερώνει τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων: «Το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ είναι έτοιμο να σταματήσει και άλλο πλοίο που μεταφέρει βοήθεια με προορισμό τη Γάζα, δήλωσε ανώτατος αξιωματικός του Ναυτικού για να προσθέσει πως η κατάληψη του πλοίου θα είναι εύκολη. Σύμφωνα με το ισραηλινό στρατιωτικό ραδιόφωνο, ένα εμπορικό πλοίο, το MV Rachel Corrie, είναι πιθανόν να φτάσει στη Γάζα την Τετάρτη. Αυτή τη στιγμή φέρεται να βρίσκεται ανοιχτά της Ιταλίας».

Κατά τα’ άλλα επέστρεψαν στην Ελλάδα απ’ το Τελ Αβιβ που επέβαιναν στα πλοία «Ελεύθερη Μεσόγειος» και «Σφενδόνη» οι οποίοι με δηλώσεις τους στην κρατική τηλεόραση κατήγγειλαν τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν πάνω στα πλοία, καθώς και την κακομεταχείρισή τους από τις ισραηλινές αρχές. Μεταξύ άλλων, κατήγγειλαν ξυλοδαρμό, ακόμη και ότι υπέστησαν ηλεκτροσόκ.

Όπως γράφει «Το Βήμα», μέχρι χτες το βράδυ, 16 Έλληνες αρνούνταν να υπογράψουν την απέλασή τους από το Ισραήλ μετά τη σύλληψή τους κατά το ρεσάλτο στα πλοία της αποστολής «Ένα Καράβι για τη Γάζα» και παραμένουν στη φυλακή. η συγκεκριμένη διαδικασία είχε συμφωνηθεί μεταξύ των μελών της αποστολής, προκειμένου όσοι μείνουν να υποβάλουν μηνύσεις κατά του Ισραήλ για την επέμβαση και όσοι επιστρέψουν να μπορούν να διηγηθούν το τι πραγματικά συνέβη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και της αιματηρής επίθεσης στον επονομαζόμενο «Στόλο της Ελευθερίας».

Οσοι πάντως αρνηθούν την υπογραφή της απέλασής τους αναμένεται να περάσουν από δίκη με συνοπτικές διαδικασίες.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger