Home » » Εντελώς τρελό μου φαίνεται

Εντελώς τρελό μου φαίνεται

Από giorgis , Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010 | 4:04 μ.μ.

Του Σ

Από οικονομικά δεν σκαμπάζω καθόλου. Έναν οικογενειακό προϋπολογισμό κάνω με την γυναίκα μου και σ’ αυτόν πάντα έξω πέφτουμε.
Το λέω αυτό γιατί διάβασα το κείμενο του Δημήτρη Καζάκη και μέσες άκρες απ’ ότι κατάλαβα λέει ότι πρέπει να σταματήσουμε «να πληρώνουμε δάνεια που έχουμε πληρώσει διπλά και τρίδιπλα». Κι αυτό το βλέπω πολύ σωστό και νομίζω ότι συμφωνεί ο καθένας.

Δεν θέλω να πω για τα οικονομικά που λέει ο επιστήμονας γιατί αυτά είναι ψιλά γράμματα για μένα. Αυτό που δεν μπορώ να χωνέψω είναι εκεί που λέει ότι όπως πάμε θα βρεθεί στην παρανομία το ΚΚΕ και οι «συνοδοιπόροι» του. Μου φαίνετε λίγο παλαβό και θα ήθελα κάποιος να μου το εξηγήσει γιατί μπορεί να μην κατάλαβα καλά. Γράφει ο Καζάκης:

"Κάθε τι που διαταράσσει την εξυπηρέτηση του χρέους θα καταδικαστεί και θα διωχθεί βάναυσα. Άλλωστε οι δηλώσεις του κ. Παπανδρέου, του κ. Πάγκαλου και λοιπών αξιωματούχων εναντίον του ΚΚΕ, ότι επιχειρεί δήθεν με τη βία να ανατρέψει το Σύνταγμα της χώρας (αυτό δηλαδή που οι ίδιοι ποδοπάτησαν υιοθετώντας το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση), ότι επιδιώκει νεκρούς κ.ο.κ., προετοιμάζει το έδαφος για την επιβολή απαγορεύσεων στην ελεύθερη πολιτική και συνδικαλιστική δράση.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Αναγκαστικός Νόμος 509 που έθετε εκτός νόμου το ΚΚΕ και κάθε άλλη «συνοδοιπορούσα» οργάνωση έφερε τον τίτλο «Περί μέτρων ασφαλείας του Κράτους, του Πολιτεύματος, του Κοινωνικού Καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών των πολιτών». Όποιος νομίζει ότι βρισκόμαστε πολύ μακριά από τις εποχές αυτές, θα βρεθεί προ εκπλήξεως. Όπου επιβλήθηκε καθεστώς κηδεμονίας του ΔΝΤ, οι δημοκρατικές ελευθερίες μπήκαν στον «γύψο»".

Τι θέλει να πει ο άνθρωπος; Ότι όπως πάμε θα είμαστε σε λίγο καιρό στην παρανομία και θα έχουμε εξορίες και φυλακές για όσους από μας δηλώνουμε κομμουνιστές; Εντελώς τρελό μου φαίνεται.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
9 Ιουλίου 2010 στις 4:36 μ.μ.

την αληθεια γραφη η

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger