Πέρα απ' τα αστυνομικά σενάρια

Από giorgis , Σάββατο 10 Ιουλίου 2010 | 8:47 μ.μ.



Δεν πρόκειται φυσικά να κάνουμε αστυνομικά σενάρια για την «βόμβα-μαμούθ» -όπως την χαρακτήρισαν οι δημοσιοκάφροι- που βρέθηκε στην Πάρνηθα, ούτε για την προκήρυξη που στάλθηκε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» στην οποία πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για το χτύπημα ενάντια στον υπουργό προστασίας του καθεστώτος –κατά τον εύστοχο χαρακτηρισμό που έδωσε στο υπουργείο Καταστολής η Πόλα Ρούπα-.

Θα θυμίσουμε μόνο μια παλιά συνέντευξη του Δ. Κουφοντίνα που σημείωνε μεταξύ άλλων:

«Οταν ένα μέρος του πληθυσμού βρίσκεται σε υπερβολικά χαμηλό βιοτικό επίπεδο, ενώ ένα άλλο ευημερεί πολύ, γίνονται εξεγέρσεις». Αυτή τη διαχρονική αλήθεια δεν την είπε ο γερο-Μαρξ ο Αριστοτέλης στα «Πολιτικά» του την είπε.

Σήμερα, η κρίση έχει σωρεύσει έναν τεράστιο όγκο λαϊκής οργής, έχει συγκεντρωθεί πολύ εύφλεκτο κοινωνικό υλικό. Ο εργαζόμενος, ο αγρότης, ο μικρομεσαίος έχει πιεστεί πολύ, έχει αγανακτήσει πολύ. Ταυτόχρονα, διαμορφώνεται ολοένα και πιο μαζικά ένα ρεύμα άγριας νεολαίας σε όλη την Ελλάδα, με έντονη εξεγερτική διάθεση, το οποίο διεκδικεί τον ρόλο του κινητήρα για μια ευρύτερη κοινωνική έκρηξη. Κάποιοι αυτό το βλέπουν ως κίνδυνο, εγώ ως ελπίδα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger