Home » , » Τέλος ο "Ιός" από την "Ελευθεροτυπία"

Τέλος ο "Ιός" από την "Ελευθεροτυπία"

Από giorgis , Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010 | 2:44 μ.μ.

Η φωνή της δημοσιογραφικής ομάδας του «Ιού» της «Ελευθεροτυπίας» ήταν μια απ’ τις πιο έντιμες που υπήρχαν στον αστικό τύπο. Συντελούνται όμως τεκτονικές ανατροπές σε όλα τα έντυπα λόγω της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζουν και αυτή η κατάσταση δεν μπορούσε να αφήσει αδιάφορη το έντυπο που διευθύνει η Μένια Τεγόπούλου.
Ηδη απολύσεις έχουν γίνει στην «Ελευθεροτυπία» και όπως υπογράμμιζαν σε ανακοίνωση τους οι δημοσιογράφοι που εκφράζονται μέσα απ’ την «Συσπείρωση Δημοσιογράφων»: «όσοι καλούνται να αντικαταστήσουν τους νέους απομακρυνόμενους δέχονται εκ προοιμίου το ρόλο της μαριονέτας χωρίς καμιά πραγματική εξουσία, πέρα από εκείνη που θα τους εκχωρείται κάθε μέρα από το μοναδικό "κέντρο εξουσίας", δηλαδή την ιδιοκτήτρια».

Για την γενικότερη κρίση στον Τύπο έχουμε αναφερθεί σε περασμένη ανάρτησή μας. Και όπως έγραφε ο «Δρόμος της Αριστεράς»:
«Η αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων Τύπου έχει αποφασιστεί, το θέμα είναι ποιος θα είναι ο ρόλος των εργαζομένων σε αυτή τη μετάβαση. Προς το παρόν, όσοι δεν βρίσκονται στη μεγάλη μάζα των υποψήφιων προς απόλυση σε εφημερίδες και κανάλια, διαγκωνίζονται στην προσφορά υπηρεσιών στην κυβέρνηση και τους μηχανισμούς προπαγάνδισης και καταστολής από εφημερίδες, ραδιόφωνα και κανάλια.

Δίνει το κράτος τη λίστα ζημιογόνων ΔΕΚΟ όπου εξόφθαλμα υπάρχουν ψεύδη και διαστρεβλωμένα στοιχεία; Ουδέν πρόβλημα. Διευθυντές και αρχισυντάκτες δίνουν εντολή να γίνουν πρωτοσέλιδο χωρίς να επιτρέπουν ούτε μια τόση δα ερώτηση, πόσο μάλλον έρευνα, από τους συντάκτες τους. Γίνεται η επίθεση των δυνάμεων καταστολής στην Ακρόπολη; Πάλι κανένα ερώτημα. Αυτό που κυριαρχεί είναι κυριολεκτικά η εξόντωση των φωνών αντίδρασης και όσων απαιτούν.

Το αστείο είναι ότι τα οφέλη όλων των παραπάνω υπηρετούντων την κυβέρνηση της τρόικας είναι καθρεπτάκια για ιθαγενείς. Ένα δωρεάν ταξίδι στη Νέα Υόρκη, ένα δωρεάν λάπτοπ σε μια υπηρεσία, άντε και σε σοβαρές περιπτώσεις μια θέση γραφείου Τύπου ή σύμβαση συνεργασίας σε ελεγχόμενα Μέσα».

Επανερχόμαστε στο θέμα της «Ελευθεροτυπίας». Το τι παρασκηνιακά παιχνίδια παίζονται με την Μάνια Τεγοπούλου με την κυβέρνηση δεν μπορεί να ξέρουμε. Θα προσπαθήσουμε να ψάξουμε το θέμα και θα επανέλθουμε.  

 Παραθέτουμε αποσπάσματα από  το κείμενο που υπάρχει στην ιστοσελίδα του «Ιου» και γνωστοποιεί την αυλαία της στήλης:

 «Τελικά ο "Ιός" δεν έκλεισε τα είκοσι ένα του χρόνια. Η στήλη που ξεκίνησε ως τετρασέλιδο ένθετο στην "Κ.Ε.", τον Μάιο του 1990, έφτασε στο τέλος της…


Ο νέος σχεδιασμός της εφημερίδας δυστυχώς δεν χωράει τον "Ιό". Γνωρίζουμε ότι θα χαρούν οι άσπονδοι φίλοι μας και θα λυπηθούν οι πολλοί σταθεροί μας αναγνώστες. Το μόνο που μπορούμε να τους πούμε είναι ότι οι εκατοντάδες έρευνες του "Ιού" βρίσκονται ήδη αναρτημένες στον ιστότοπό μας, έτσι ώστε να μπορεί καθένας να κρίνει αν άξιζε ή όχι να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια.

Οι μέχρι χτες "φορείς του Ιού" και από σήμερα απλώς συντάκτες της "Ε".

Τάσος Κωστόπουλος
Δημήτρης Τρίμης
Αντα Ψαρρά
Δημήτρης Ψαρράς»
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
10 Νοεμβρίου 2010 στις 5:27 μ.μ.

Ξεκολήστε με τον Ιό! Το γεγονός ότι Ελευθεροτυπία δημοσιεύει πλέον ρεπορτάζ από όλο το χώρο της αριστεράς (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ, διαφωνούντες, αντάρτες, κινήματα κ.λπ) αντί για τα προηγούμενα κολλήματα σε συγκεκριμένα "μαγαζιά" δεν σας λέει τίποτα;

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2011 στις 11:44 π.μ.

ανθελληνες και λαθρομεταναστολαγνοι

ο Κ.ΜΑΡΞ θα σας εφτυνε

πρωην κομμουνιστης

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger