Home » , , » Οι θέσεις ΚΚΕ και Σύριζα για τον προϋπολογισμό του 2011

Οι θέσεις ΚΚΕ και Σύριζα για τον προϋπολογισμό του 2011

Από giorgis , Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 | 7:25 μ.μ.

Τις θέσεις του ΚΚΕ και του Σύριζα κατά την συζήτηση στην βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2011, έκφρασαν οι βουλευτές, Θανάσης Παφίλης, και Ηρώ Διώτη. (Δέστε τα βίντεο).

Η υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων και η υπερσυσώρρευση κερδών απ’ τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους είναι τα αιτίες για την οικονομική καπιταλιστική κρίση, σύμφωνα με τον αγορητή του ΚΚΕ.

Οσο για τον καινούργιο προϋπολογισμό, ο Αθ. Παφίλης τόνισε ότι κι αυτός είναι όπως και οι προηγούμενοι. Είναι ταξικός, αντιλαϊκός και επειδή είναι σε περίοδο κρίσης είναι περισσότερο βάρβαρος και απάνθρωπος που θα δημιουργήσει φτώχια και πρωτόγνωρη δυστυχία.
«Όταν ο λαός πιστέψει στην δύναμη του δεν μπορεί να τον σταματήσετε» κατέληξε στην τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ.

 
Απ’ την πλευρά της η βουλευτής του Σύριζα Ηρώ Διώτη έκανε λόγο για τις ανακολουθίες και τα ψέματα του ΠΑΣΟΚ.

«Το σχέδιο του Παπανδρέου και της κυβέρνησής του είναι σαφές: Θέλει να σώσει τις τράπεζες από την χρεοκοπία και να αυξήσει τον πλούτο των λίγων και γ’ αυτό κατήργησε σε μια νύχτα και το εργατικό δίκαιο», τόνισε για να συμπληρώσει ότι «Σε όλο αυτό το πλιάτσικο η Ν.Δ είναι συνένοχη».

 

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

19 Δεκεμβρίου 2010 στις 10:00 μ.μ.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΞΕΙ ΚΑΤΙ...
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...
ΑΦΕΛΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ...
ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΛΕΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΛΟΓΟ ΤΙΤΛΟ.... ?
ΑΦΕΛΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ : ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΤΟ ...
ΣΥΓΝΩΜΗ , ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΜΑΛΛΟΝ, ΑΘΕΛΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΓΧΥΣΗ....

19 Δεκεμβρίου 2010 στις 11:05 μ.μ.

Ρε συ Τάσο είδες τα βίντεο;
Δεν βλέπεις την ευρωλαγνεία του Σύριζα εν αντιθέση με την ολοκληρωμένη τοποθέτηση του Παφίλη; Δεν βγαίνουν τα συμπεράσματα μόνα τους;

Ανώνυμος
20 Δεκεμβρίου 2010 στις 9:43 π.μ.

Εγώ ένα έχω να πω: Ο κόσμος χάνεται, αλλά ακόμη και η αριστερά βρίσκεται σε σχετική απραξία, πέρα από τα μεγάλα λόγια που ακούμε. Οι αντιδράσεις είναι τόσο μικρές από όλες τις πλευρές και δεν δικαιολογούνται σε καμία περίπτωση για όλα αυτά τα δικαιώματα δεκαετιών που γκρεμίζονται. Αν δεν αντιδράσουμε δυναμικά και με κινητοποιήσεις διαρκείας τώρα πότε θα το κάνουμε; Δηλαδή, για κάθε Μνημόνιο που θα περνάει θα κάνουμε απλά ένα μεγάλο συλλαλητήριο και θα περιμένουμε τις νέες περικοπές για να ξανακάνουμε; Ή θα τα ρίχνουμε όλα στην αδράνεια της ξεπουλημένης ΓΣΕΕ και θα κλαίμε τη μοίρα μας; Ξέρετε, σύντροφοι, είναι πολύ δύσκολο όταν ο λαός φτωχύνει να σηκώσει κεφάλι. Δείτε π.χ. τι έγινε στη Γουατεμάλα: Το 60% είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και όλοι έχουν αφεθεί στη μοίρα τους! Νομίζετε ότι εδώ θα γίνει κάτι διαφορετικό αν συνεχίσουμε έτσι; Μιλάμε θεωρητικά για ανατροπές, αλλά δυστυχώς δεν βλέπω να το παλεύουμε με πράξεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Μήπως πιστεύουμε ότι θα γίνει αυτό μέσω εκλογών ή με τη συναίνεση των καναλιών; Ή μήπως περιμένουμε οι μισθοί να πάνε στα 200 ευρώ για να ξυπνήσουμε; Τότε θα είναι πολύ αργά. Και ok, συμφωνώ ότι οι συνθήκες μπορεί να μην έχουν ωριμάσει ακόμη για να αλλάξουμε το σύστημα από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά τουλάχιστον ας ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ όπως πρέπει, βρε αδερφέ. Αυτό που γίνεται τώρα όχι δεν είναι αντίδραση, αλλά πιο πολύ τη συναίνεση πλησιάζει. Μπορεί σίγουρα πολύ καλύτερα η αριστερά, αλλά δεν ξέρω γιατί δεν το παλεύει!! Η θέση μας είναι στο δρόμο και πρέπει να καταρρεύσει το σύμπαν! Δεν υπάρχει άλλη λύση. Και όχι μόνοι μας, αλλά όλοι μαζί: ΚΚΕ, ΣΥΝ, αριστεριστές, αναρχικοί, οι πάντες μια γροθιά!! Αυτή η διάσπαση εξυπηρετεί πολύ καλά τους κυβερνώντες, δεν το βλέπετε; Η στιγμή είναι ιστορική και δεν μπορούμε να μπαίνουμε σε διαδικασία να μετράμε τις δυνάμεις μας τώρα. Αυτό δεν είναι προς το συμφέρον του λαού, αλλά των κομμάτων. Και κανέναν από εμάς δεν πρέπει απασχολεί αυτό το πράγμα στην παρούσα φάση. Αλλιώς, θα είμαστε κι εμείς μερικά κομματόσκυλα όπως κάποιοι άλλοι που κοροϊδεύουμε. Ας ξυπνήσουμε επιτέλους! Τώρα είναι η ώρα...

Ανώνυμος
20 Δεκεμβρίου 2010 στις 4:37 μ.μ.

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ,

Η ευρωλαγνεία του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ δε κρύβεται,αλλά και το ΚΚΕ από τα ταξικές αναλύσεις είναι πίσω...

Κι εμείς οι άνεργοι εικοσιτετράχρονοι,ανάμεσα σε κομμουνιστές ορίτζιναλ,ευρωκομμουνιστές,μαοϊκοί,τροτσκιστές κλπ!

Καλά τα λόγια και οι "σκληρές" κουβέντες εντός κοινοβουλίου,αλλά στο ΔΡΟΜΟ δίνονται οι απαντήσεις!

Ευχαριστώ.

Ένας "μικρότερος"

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger