Home » » Μήνυση ενάντια σε μπάτσους απ' την συλλογικότητα "Δικαίωμα"

Μήνυση ενάντια σε μπάτσους απ' την συλλογικότητα "Δικαίωμα"

Από giorgis , Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011 | 3:44 π.μ.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Τρίτη 4/1/2011 το δίκτυο αλληλεγγύης εργαζομένων «δικαίωμα». (Δείτε τα βίντεο)

Στη συνέντευξη, ο συντονιστής της κίνησης Γιώργος Παπαϊωάννου και ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους για τη μήνυση που κατέθεσαν την ίδια μέρα μέλη και υποστηρικτές του «δικαίωμα» κατά των αστυνομικών των ομάδων «Δέλτα» και «Δίας» και κάθε αυτουργού της επίθεσης στο μπλοκ του «δικαίωμα» κατά τη διάρκεια της απεργιακής διαδήλωσης της 15ης Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Ο Γ. Παπαϊωάννου έκανε λόγο για κατάφορη παραβίαση του δικαιώματος στη διαδήλωση από τη μεριά της κυβέρνησης και των οργάνων της και ανέφερε ότι το μήνυμα που στέλνουν είναι ότι είναι παράνομος όποιος αντιστέκεται. Στη συνέχεια παρουσίασε στοιχεία και φωτογραφίες που διαψεύδουν τις καταθέσεις των αστυνομικών σε βάρος του διαδηλωτή του «δικαίωμα» που συνελήφθη στις 15 Δεκεμβρίου. Έκανε λόγο για τακτικές που εντάσσονται σε μια συνολική εκτροπή από τη μεριά της κυβέρνησης που καταλύει κάθε έννοια δημοκρατίας τόσο με την καταστολή όσο και με τη μνημονιακή πολιτική που επιβάλλει με έκτακτες και παράνομες διαδικασίες.

Από τη μεριά του, ο Κώστας Παπαδάκης, αφού στάθηκε στο περιεχόμενο της μήνυσης, αναφέρθηκε σε μια σειρά φαινομένων αυταρχισμού και τρομοκρατίας που αυτουργό έχουν την κυβέρνηση και τον υπουργό «Προστασίας του Πολίτη». Ο Κ. Παπαδάκης αναρωτήθηκε ποιος έδωσε εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να υπερασπιστούν με αυτό τον τρόπο το κτίριο της ΓΣΕΕ αφήνοντας σαφείς αιχμές τόσο για τον πολιτικό τους προϊστάμενό όσο και για τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλο.




Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger