Home » , » Κι άλλη ασφαλίτικη σκευωρία

Κι άλλη ασφαλίτικη σκευωρία

Από giorgis , Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011 | 3:17 μ.μ.

Εχουμε αναφερθεί επανειλημμένως στον ηρωικό αγώνα των κατοίκων της Κερατέας που αντιστέκονται στις επιδιώξεις της κυβέρνησης που έχουν στόχο να υποβαθμίσουν την περιοχή τους, να κάνουν προβληματική την διαβίωση των κατοίκων της.
Το αστικό κράτος ανάλογες περιπτώσεις τις αντιμετωπίζει με τον μοναδικό τρόπο που γνωρίζει: Με τις δυνάμεις καταστολής συνεπικουρούμενο από την εξουσιαστική κλίκα των δικαστών. Ετσι και σήμερα οδήγησαν στον ανακριτή δυο 25χρονα παιδιά που είχαν συλλάβει οι μπάτσοι και τους χρέωσαν τον μισό ποινικό κώδικα: «απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε βάρος αστυνομικών, κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών, έκρηξη, εμπρησμό και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς και διατάραξη κοινής ειρήνης».

Εξόφθαλμα κατασκευασμένες κατηγορίες όπως αυτές που συνηθίζουν να κάνουν οι μπάτσοι και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό σαθρές που ούτε στα αστικά δικαστήρια τους δεν μπορούν να σταθούν. Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που διαψεύδουν κατηγορηματικά τα όσα ισχυρίζεται το κατηγορητήριο.
Μια ματιά να ρίξουμε στο παρελθόν θα βρούμε δεκάδες ανάλογες περιπτώσεις. Πρόχειρα σταχυολογούμε: Την περιπέτεια που πέρασε ο διαδηλωτής  Μάριος Ζ. με τη γνωστή διαδικασία της κατασκευής κατηγορητηρίου από «αξιόπιστους» μάρτυρες αστυνομικούς, ο Simon Chapman (τον τσάκισαν στο ξύλο οι μπάτσοι και του φόρτωσαν σακίδιο με μολότοφ), υπόθεση ζαρτινιέρα με τον Κύπριο φοιτητή, υπόθεση πράσινα παπούτσια, υπόθεση πυτζάμα …

Ετσι έγινε και σήμερα. Τα παιδιά που συνελήφθηκαν στην Κερατέα οδηγήθηκαν στον ανακριτή και αυτός μην έχοντας άλλη επιλογή –αφού υπήρχαν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες ότι οι δυο κατηγορούμενοι μπουζουριάστηκαν από τους μπάτσους 700 μέτρα από το σημείο που είχαν προηγηθεί επεισόδια μεταξύ κατοίκων και ΜΑΤ- αναγκάστηκε να τους αφήσει ελεύθερους.
Για να μην εκθέσει όμως και εντελώς τους μπάτσους επέβαλλε στους δυο κατηγορουμένους τον περιοριστικό όρο της  απαγόρευσης εξόδου τους από τη χώρα, παραπέμποντας τους σε τακτική δικάσιμο.

Υ.Γ. Και μην αναρωτηθείτε ποια είναι η κατάληξη όταν αποδειχθεί ότι οι μπάτσοι αποδεδειγμένα στήνουν σκευωρίες, ή βασανίζουν πολίτες.

Θυμηθείτε την περίπτωση  του Κύπριου σπουδαστή Αυγουστίνου Δημητρίου και του μπάτσου που βασάνισε ανήλικους μαθητές στην Πάτμο, για να πάρετε την απάντηση.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger