Home » , » Στην υγεία των κορόιδων

Στην υγεία των κορόιδων

Από ciaoant1 , Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011 | 10:22 μ.μ.


Γλεντούν στην υγεία των κορόιδων
Εχουμε μια πολύ δυσάρεστη είδηση να σας πούμε: η Μπανκ οβ Αμέρικα δεν πήγε καθόλου καλά το 2010. Δυστυχώς, ανακοίνωσε ζημιές ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη χρονιά που πέρασε. Μαύρα χάλια και για τη μετοχή της. Ενώ ο ειδικός χρηματιστηριακός δείκτης των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών παρουσίασε πέρυσι εντυπωσιακή άνοδο ύψους 22%, δυστυχώς η μετοχή της Μπανκ οβ Αμέρικα έπεσε στη διάρκεια του 2010 κατά 11%.

Αν πάντως ανησυχείτε για την τύχη του επικεφαλής της, του Μπράιαν Μόινιχαν, τα νέα είναι πολύ καλά. Οχι, δεν απολύθηκε ο Μόινιχαν γι' αυτά τα καταστροφικά αποτελέσματα. Είναι αλήθεια ότι ο μισθός του δεν αυξήθηκε - 950.000 δολάρια είχε μισθό το 2009, τόσα πήρε και το 2010. Ούτε δολάριο παραπάνω στον μισθό του δεν του έδωσαν.

Τα εισοδήματα, όμως, του Μπράιαν Μόινιχαν αυξήθηκαν το 2010 κατά... 67%.
Τι διάολο, δεν θα έπαιρνε ο άνθρωπος ένα μπόνους που κατόρθωσε να βουλιάξει την τράπεζα σε ζημιές 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και να ρίξει τη μετοχή της 11% μέσα σε έναν χρόνο; Τσίμπησε, λοιπόν, γι' αυτά του τα επιτεύγματα ένα μπόνους ύψους... 9.050.000 δολαρίων ώστε μαζί με τον μισθό του να βγουν 10 εκατομμύρια δολάρια ακριβώς, να μην μπερδεύεται ο άνθρωπος! Αλλωστε 10 εκατομμύρια διά 12 μήνες δεν βγαίνει ούτε ένα εκατομμύριο τον μήνα...

Σε αντίθεση με την Μπανκ οβ Αμέρικα, η Γκόλντμαν Ζαξ πήγε πολύ καλά πέρυσι. Αύξησε τα κέρδη της κατά 38%. Δικαίως, λοιπόν, ο πρόεδρός της τριπλασίασε τον μισθό του και τον έκανε 2 εκατομμύρια δολάρια. Ενα μπόνους το δικαιούτο κι αυτός: του έδωσαν 12,6 εκατομμύρια δολάρια. Τσιγκουνιές έκαναν κατά τη γνώμη μας - έπρεπε να του δώσουν 13 εκατομμύρια ώστε μαζί με τον μισθό του να γίνουν 15 εκατομμύρια, στρογγυλό νούμερο, χωρίς δεκαδικά...

Κρίση είπατε; Οικονομική κρίση; Καλά, εκεί έχετε μείνει εσείς ακόμη; Εντάξει, αντιλαμβανόμαστε ότι εσείς θυμάστε ακόμη ότι πρόπερσι και πέρυσι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης ξόδεψαν τρισεκατομμύρια δολάρια και ευρώ για να διασώσουν από τη χρεοκοπία τις τράπεζες και τους τυχοδιώκτες των άλλων κερδοσκοπικών χρηματοπιστωτικών εταιρειών που είχαν τζογάρει και χάσει συνολικά τρισεκατομμύρια. Και να θέλατε δηλαδή να το ξεχάσετε, είναι μάλλον αδύνατον, αφού ειδικά στην Ευρώπη η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ θέλει να χώσει στα... «στρατόπεδα συγκέντρωσης αιώνιας λιτότητας» εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίους εργαζόμενους να δουλεύουν με όλο και χαμηλότερες αμοιβές επ' άπειρον, για να μαζέψουν οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ τα λεφτά που έδωσαν στις τράπεζες.

Στη Γουόλ Στριτ, όμως, όλα αυτά έχουν ξεχαστεί εντελώς. Εχουν χαθεί στα βάθη του παρελθόντος. Οι χρυσοκάνθαροι του χρηματοπιστωτικού συστήματος το έχουν ρίξει και πάλι στο γλέντι. Πρόπερσι σώθηκαν με τα λεφτά του κοσμάκη, πέρυσι τα εισοδήματά τους έσπασαν όλα τα ρεκόρ!

Ειδικά μάλιστα σε 25 από τις μεγαλύτερες χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις που τους ισολογισμούς τους μελέτησε η αμερικανική οικονομική εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», τα εισοδήματα των στελεχών και συνεργατών τους έσπασαν όλα τα ρεκόρ! Ξεπέρασαν ακόμη και τα όρια της εποχής της τρέλας πριν από την οικονομική κρίση!

Οσο και αν ακούγεται απίστευτο, οι αμοιβές του προσωπικού σε αυτές τις 15 τράπεζες της Γουόλ Στριτ έφτασαν το 2010 το ποσό των... 135 δισεκατομμυρίων δολαρίων! Οσα λεφτά δηλαδή θα δανείσουν σε τρία χρόνια την Ελλάδα η ΕΕ και το ΔΝΤ, που για να μας τα δώσουν έχουν εξανδραποδίσει τη χώρα μας και θα βασανίζουν και θα γδέρνουν τον ελληνικό λαό για δεκαετίες! Πώς να μην ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι όποιου διαβάζει αυτά τα στοιχεία!

Το ακόμη πιο εξοργιστικό είναι ότι με τους απίστευτα ευνοϊκούς όρους που οι κυβερνήσεις Ομπάμα και Μπους χρηματοδότησαν τις χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις, αυτές παρουσιάζουν απίθανα κέρδη! Αυτές οι 25 εταιρείες που προαναφέρθηκαν π.χ. το 2007, πριν ξεσπάσει η κρίση, είχαν κέρδη 351 δισεκατομμύρια δολάρια και το 2010 τα κέρδη τους ξεπέρασαν τα 417 δισεκατομμύρια. Προφανώς η κρίση είναι για τα κορόιδα τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Οι έξυπνοι του χρηματοπιστωτικού συστήματος γλεντούν στην υγειά τους...Πάντως, έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας - η κρίση ΔΕΝ έχει τελειώσει, και αυτοί θα συνεχίσουν τις επιδρομές προκειμένου να αρπάξουν κι άλλα τρισεκατομμύρια...

Εξωφρενικό
Σούπερ - κερδοσκόπος «τσέπωσε»... 6 δισ.!

ΣΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ μήπως τα 14,6 εκατομμύρια δολάρια που κέρδισε το 2010 ο διευθύνων σύμβουλος της Γκόλντμαν Ζαξ ή τα 10 εκατομμύρια του ομολόγου του στην Μπανκ οφ Αμέρικα; Σας προκαλεί μήπως ο μισθός των 1.750.000 δολαρίων του επικεφαλής της Σίτιμπανκ; Τότε μάλλον δεν έχετε ιδέα τι κερδίζουν οι απερίγραπτοι τυχοδιώκτες των «χετζ φαντς», των πιο επιθετικών κερδοσκοπικών κεφαλαίων δηλαδή αυτού του συστήματος. Ολοι οι προαναφερθέντες μεγαλοτραπεζίτες μοιάζουν κυριολεκτικά... χαμίνια και μπατίρηδες μπροστά στον σούπερ κερδοσκόπο της εποχής μας, τον Τζον Πόλσον! Πόσα κέρδισε το 2010, όπως ανακοινώθηκε προ δεκαημέρου; Κρατηθείτε: 10... δισεκατομμύρια (ναι, δισεκατομμύρια!) δολάρια!

Εν τω μεταξύ, τα τρισεκατομμύρια δολάρια που τυπώθηκαν από το πουθενά έχουν προκαλέσει ουσιαστικά μια νομισματική "πλημμύρα", καθώς το πληθωριστικό αυτό χρήμα οι τραπεζίτες το ρίχνουν (μερικώς) στις αγορές τροφίμων, κτλ, προκαλώντας έτσι μεγάλη αύξηση των τιμών τους. Έτσι, οι πιο φτωχοί απλά λιμοκτονούν


BNP Paribas: Εκρηξη στις τιμές τροφίμων - 1,2,3... πολλές Τυνησίες
"Σε χώρες όπου το 70% με 80% και μερικές φορές ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό του οικογενειακού προϋπολογισμού πηγαίνει στα τρόφιμα, οι εκρηκτικές αυξήσεις των τιμών απειλούν με αποσταθεροποίηση των κοινωνιών αυτών. Θυμηθείτε το ρητό: η πείνα λιμοκτονεί του πολιτισμούς", εκτιμά ο Philippe Gijsels, επικεφαλής ανάλυσης της BNP Paribas Fortis Global Markets.

«Πιστεύουμε ότι ορισμένες από αυτές τις κυβερνήσεις θα είναι αρκετά επιθετικές στην καταπολέμηση του πληθωρισμού. Και δεν θέλουμε καθόλου να σκεφτούμε τις συνέπειες στην περίπτωση που αυτό το χρόνο οι μουσώνες είναι απογοητευτικοί», επισημαίνει ο Gijsels.

Η «υπερθέρμανση» των αναδυόμενων αγορών, ιδιαίτερα της Κίνας, αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή τόσο για την αγορά όσο και για το πολιτικό σκηνικό το 2011, όπως εκτιμά ο ίδιος αναλυτής στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.


Σημειώνει ότι οι οικονομίες σαφέστατα υπερθερμαίνονται και οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν μέτρα για να τις επιβραδύνουν με σκοπό την καταπολέμηση των πληθωριστικών πιέσεων.

Επίσης ανησυχεί από το γεγονός ότι όλοι είναι τόσο αισιόδοξοι αναφορικά με την ικανότητα της Κίνας να πραγματοποιήσει «ομαλή προσγείωση».

«ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ»
Τρομάζει η εκτίναξη στις τιμές των τροφίμων
Η κερδοσκοπία επί των βασικών διατροφικών προϊόντων απειλεί τις φτωχότερες τάξεις, δημιουργεί πληθωριστικές πιέσεις στις αναπτυσσόμενες χώρες και προβληματίζει τις κυβερνήσεις

Τα στοιχεία του FΑΟ είναι αποκαλυπτικά. Οι τιμές του συνόλου των τροφίμων «ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο από το 1990, όταν ο Οργανισμός ξεκίνησε την καταγραφή των τιμών». Ο οργανισμός εξέδωσε την περασμένη Πέμπτη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «οι αυξημένες τιμές θα διατηρηθούν σε αυτά τα επίπεδα και τους προσεχείς μήνες». Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΔΝΤ, ο μέσος όρος των τιμών των βασικών τροφίμων έχει αυξηθεί κατά 45% από τις αρχές του 2007 ενώ μόνο το 2010 η τιμή του σιταριού αυξήθηκε κατά 60%, του φοινικέλαιου κατά 63% και της ακατέργαστης ζάχαρης κατά 100%.

Από την άλλη πλευρά οι εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παλαιότερες αλλά και πρόσφατες, κάνουν ότι δεν βλέπουν «διασύνδεση της αύξησης των τιμών με τις τοποθετήσεις των επενδυτών» στα χρηματιστήρια τροφίμων.

Ως και ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί εξεμάνη με τη διστακτικότητα των Βρυξελλών, συστήνοντας στην Κομισιόν να... ξαναγράψει την έκθεση που επρόκειτο να δημοσιεύσει σχετικά με τις πρώτες ύλες.
Η τελική μορφή της έκθεσης, η οποία εγκρίθηκε από τους επιτρόπους, περιλαμβάνει τη διατύπωση ότι «υπάρχει ισχυρός συσχετισμός ανάμεσα στις τοποθετήσεις της αγοράς παραγώγων και των τελικών τιμών των προϊόντων». Ωστόσο επισημαίνεται ότι «είναι δύσκολο να εκτιμηθούν επακριβώς η διασύνδεση και οι επιπτώσεις των χρηματιστηριακών κινήσεων με τις διακυμάνσεις των υποκείμενων φυσικών αγορών ». αχαχαχαχ, ναι, καλά, πολύ δύσκολο. Ώσπου λοιπόν αυτοί να λύσουν αυτό το "δύσκολο" ερώτημα, εσείς "φάτε παντεσπάνι"

Αλλωστε, όπως επισημαίνουν σε πρόσφατο κείμενό τους οι αναλυτές του FΑΟ Ντένις Ντρέσλερ, Γ. Ραψομανίκης και Αλ. Σαρρής, «οι αγορές προθεσμιακών προϊόντων αναπτύχθηκαν ιστορικά για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες όσων συμμετέχουν σε αυτές». Ομως αυτοί που τοποθετούνται στα χρηματιστήρια τροφίμων δεν είναι ούτε οι πραγματικοί παραγωγοί ούτε οι τελικοί καταναλωτές των τροφίμων. Οι συναλλασσόμενοι απαρτίζονται από μεσάζοντες της βιομηχανίας τροφίμων και κυρίως από κεφαλαιούχους που μεταβιβάζουν συμβόλαια μελλοντικής αγοράς (futures) σε προκαθορισμένη τιμή. Οπως ακριβώς δηλαδή θα αγόραζαν χρυσό, τραπεζικά προϊόντα σε στερλίνες Αγγλίας και μετοχές μιας πολυεθνικής εταιρείας. Από αυτά τα συμβόλαια, μόλις το 2% αντιστοιχεί σε πραγματικές παραδόσεις τροφίμων. Το υπόλοιπο 98% δεν είναι παρά τοποθετήσεις παικτών του χρήματος, οι οποίοι αποσκοπούν σε βραχυπρόθεσμο- αν όχι άμεσοκέρδος. Με άλλα λόγια, επενδυτών που «παίζουν» με την καθημερινή τροφή του παγκόσμιου πληθυσμού.

Goldman Sachs chief Lloyd Blankfein gets $13m in shares
Wall Street firm Goldman Sachs Group has tripled the base salary of chief executive Lloyd Blankfein to $2m (£1.3m), up from $600,000 in 2010.

And company filings show he was also awarded shares worth $12.6m last year, a 42% hike from the the stock bonus he received for 2009.

It comes even after the bank's profit fell 38% in 2010 to $8.35bn.

The financial system had been rescued by more than a trillion dollars of support from the US government, and there was public outrage from Main Street at the sums of money Wall Street bankers were being paid in salaries and bonuses.

But now bonuses for top executives for 2010 appear to be creeping higher again.


Last week Citigroup chief executive Vikram Pandit got a $1,749,999 pay rise days after the bank reported its first full-year profit since 2007.

Orange juice will soon be 'luxury'
Orange and apple juice, an integral part of many people's breakfast, could become an unaffordable "luxury", according to a report, which highlights how the price of fruit juice has rocketed.

Νέο ρεκόρ για τα κουπόνια σίτισης στις ΗΠΑ, καθώς πλέον 1 στους 7 ζει με τα κουπόνια αυτά

Foodstamp Recipients Jump by 400K In November, Hit New Record Of 43.6 Million
as of November, the SNAP program had 43.6 million participants, an increase of 400k from October, and a 14% increase, or 5.3 million from a year prior. We are confident that this 15% of the US population will be delighted to know that their rapidly diminishing dollars will end up acquiring increasingly less and less stuff.

Δέκα εκατομμύρια Γάλλοι έχουν πληγεί από την στεγαστική κρίση στη χώρα
Περίπου 3,6 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν μέρος να μείνουν, ή ζουν σε πολύ ανεπαρκείς, ορισμένες φορές και για την υγεία, συνθήκες, αναφέρει στην ετήσια έκθεσή του για τη στέγαση το Ίδρυμα Πιέρ, το οποίο έχει πάρει το όνομά του από τον εκλιπόντα ιδρυτή του, έναν καθολικό ιερέα.

Από αυτά τα 3,6 εκατομμύρια, μισό εκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν δικά τους σπίτια, ενώ περίπου 2,7 εκατομμύρια ζουν σε «πολύ δύσκολες συνθήκες» που χαρακτηρίζονται από πολύ μεγάλο συνωστισμό ή έλλειψη βασικών ανέσεων, επισημαίνεται στην Έκθεση 2011 για την Κατάσταση της Ανεπαρκούς Στέγασης στη Γαλλία, για την οποία χρησιμοποιήθηκαν κυβερνητικά στατιστικά στοιχεία.

Άλλα 5 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς ένα μέρος να μείνουν βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα, επισημαίνεται στην έκθεση, στην οποία υπογραμμίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν πληγεί από την κρίση στέγασης φτάνει τα περίπου 10 εκατομμύρια, σε πληθυσμό 65 εκατομμυρίων.

Την περασμένη δεκαετία, γύρω από το Παρίσι και άλλες πόλεις ξεφύτρωσαν πόλεις από σκηνές καθώς οι τιμές των ακινήτων ήταν υψηλότερες από τα εισοδήματα και διπλασιάστηκαν μεταξύ του 2000 και του 2008, ενώ το μέσο εισόδημα αυξήθηκε μόνον κατά 25%.

Και τι γίνεται όταν ο κόσμος φτωχαίνει, και τελειώνουν και τα δανεικά;


Nearly 11 Percent of US Houses Empty
I usually find the quarterly homeowner vacancy and homeownership report from Census pretty lackluster, but the latest one released this morning was anything but.

America's home ownership rate, after holding steady for a while, took a pretty big plunge in Q4, from 66.9 percent to 66.5 percent. That's down from the 2004 peak of 69.2 percent and the lowest level since 1998.

Homeownership is falling at an alarming pace, despite the fact that home prices have fallen, affordability is much improved and inventories of new and existing homes are still running quite high.

Younger Americans have seen what home ownership has done to their friends and families, and many want no part of it. Credit has become very nearly elitist. Home prices, whatever your particular data provider preference might be, are still falling.

Ξηλώνουν την άσφαλτο από τους δρόμους στις ΗΠΑ, προκειμένου να μείνουν χωματόδρομοι, διότι...οι δήμοι-πολιτείες αδυνατούν να συντηρήσουν την άσφαλτο στους δρόμους! Που να βρουν τα λεφτά άλλωστε, αφού "πρέπει" να δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε στις τράπεζες, έτσι δεν είναι; ή μήπως όχι;

All over the nation, asphalt roads are being ground up and replaced with gravel because it is cheaper to maintain.
The state of South Dakota has transformed over 100 miles of asphalt road into gravel over the past year, and 38 out of the 83 counties in the state of Michigan have transformed at least some of their asphalt roads into gravel roads.


Ως bonus, δείτε και το τελευταίο επεισόδιο της εκπομπής του κεντροαριστερού Max Keiser "The Keiser Report", όπου τα λέει αρκετά καλά (σημείωση: Την εκπομπή αυτή την αλιεύσαμε από το site του Max Keiser, το οποίο αξίζει να επισκέπτεστε εδώ):

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger