Home » , , » Οι δεξιές φυλλάδες για το αποτέλεσμα του αγώνα των μεταναστών απεργών πείνας

Οι δεξιές φυλλάδες για το αποτέλεσμα του αγώνα των μεταναστών απεργών πείνας

Από giorgis , Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011 | 7:00 μ.μ.

Για το αποτέλεσμα που είχε ο αγώνας των μεταναστών απεργών πείνας θα γράψουμε αναλυτικά σε άλλη ανάρτησή μας αφού ακόμα κάποια πράγματα είναι συγκεχυμένα, και οι απόψεις αλληλέγγυων στους μετανάστες κινούνται σε διαμετρικά αντίθετες κατευθύνσεις.
Προς το παρόν να παραθέσουμε το ομαδικό πυρ που δέχεται σήμερα η κυβέρνηση και προσωπικά ο Ραγκούσης από τις δεξιές φυλλάδες:

«Σε προσωπικό Βατερλό για τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση εξελίχθηκε η άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης στα εκβιαστικά αιτήματα των λαθρομεταναστών (πρώην απεργών πείνας) του μεγάρου Λιβιεράτου», γράφει ο «Αδέσμευτος Τύπος» του Δημήτρη Ρίζου..

«Η Πολιτεία δεν προσέφερε μόνο καθεστώς έμμεσης νομιμοποίησης στους απεργούς με τη μορφή της ανοχής. Εκανε και δύο παραχωρήσεις, που αφορούν το σύνολο των λαθρομεταναστών. Πρώτα μείωσε τον αριθμό των ενσήμων για τη διατήρηση της άδειας εργασίας και στη συνέχεια μείωσε τα έτη (παράνομης) παραμονής στη χώρα από δώδεκα σε οκτώ, προκειμένου να υποβληθεί αίτηση νομιμοποίησης.
Οσο κι αν είναι κατανοητή η σκοπιμότητα να δοθεί ένα τέλος σ’ αυτή την υπόθεση, οι παραχωρήσεις της κυβέρνησης και η εικόνα υπουργών να διαπραγματεύονται με λαθρομετανάστες έστειλαν το λάθος μήνυμα. Επιβεβαίωσαν ότι η Πολιτεία είναι εκβιάσιμη και έδωσαν την ευκαιρία στους «επαγγελματίες» προστάτες των λαθρομεταναστών όχι μόνο να δημιουργήσουν ένα μείζον πολιτικό γεγονός, αλλά και να σημειώσουν μια κάποια πολιτική νίκη, η οποία δημιουργεί προηγούμενο», σχολιάζει η «Καθημερινή» του Αλαφούζου.

«Ραγκούσης διαψεύδει … Ραγκούση για το στραπάτσο της Υπατίας, Αφού τα έδωσε όλα στους απεργούς πείνας, τώρα μαζεύει τις υποσχέσεις του μέσω tv» γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Αυτές είναι οι εκτιμήσεις των δεξιών λαχανοφυλλάδων, ενώ στο θέμα θα επανέλθουμε γράφοντας τις δικές μας απόψεις για το τι πραγματικά πέτυχαν οι μετανάστες απεργοί πείνας με τον σκληρό και μακρόχρονο αγώνα που έδωσαν.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
11 Μαρτίου 2011 στις 7:09 μ.μ.

οι συγχρονοι κλεφτες και αρματωλοι
http://www.youtube.com/watch?v=hEpytnaMEsk

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger