Home » » Οι εξεγέρσεις στον Αραβικό κόσμο

Οι εξεγέρσεις στον Αραβικό κόσμο

Από giorgis , Κυριακή 27 Μαρτίου 2011 | 3:44 μ.μ.

Η τοπική επιτροπή Καλλιθέας - Μοσχάτου - Ταύρου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα "Οι Εξεγέρσεις στον Αραβικό Κόσμο", την Πέμπτη 31 Μαρτίου, στις 19:30, στο Δημαρχείο Καλλιθέας. Θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι Άρης Χατζηστεφάνου & Νασίμ Αλατράς.

Οι εξεγέρσεις στον Αραβικό κόσμο

Εκδήλωση – Συζήτηση

Από την Τυνησία και την Αίγυπτο στην Αλγερία, την Υεμένη, τη Λιβύη, το Λίβανο, την Ιορδανία και πολλές άλλες αραβικές χώρες, οι εξεγέρσεις των μαζών γράφουν την ιστορία! Σε όλο τον Αραβικό κόσμο τα θεμέλια των αυταρχικών και διεφθαρμένων καθεστώτων των συνεργατών του ιμπεριαλισμού τρίζουν.

Στην Τυνησία και την Αίγυπτο η εργατική τάξη και η νεολαία ανατρέπουν τη μια πίσω από την άλλη τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, επιβάλλουν βελτιώσεις στις συνθήκες ζωής τους, μαζικοποιούν τα συνδικάτα και χτίζουν μια νέα αριστερά της αντικαπιταλιστικής ανατροπής και της σοσιαλιστικής ελπίδας.

Στο Μπαχρέιν και την Υεμένη η φλόγα της εξέγερσης απειλεί να αφανίσει τα καθεστώτα που εκμεταλλεύονται και καταπιέζουν το λαό με τον πιο βάρβαρο τρόπο.

Στη Λιβύη οι εξεγερμένες λαϊκές μάζες συνεχίζουν να αντιστέκονται ηρωικά στην αιματηρή καταστολή που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του καθεστώτος, με την ανοχή της ΕΕ, η οποία το μόνο που την ενδιαφέρει είναι πώς θα διαφυλάξει τις επενδύσεις της και θα εμποδίσει όσους προσπαθήσουν να φύγουν από τη Λιβύη για να γλιτώσουν από την ανθρωποσφαγή.

Οι εξεγέρσεις των αραβικών μαζών έχουν φέρει την ελπίδα στους εργαζόμενους και τη νεολαία σε ολόκληρο τον κόσμο. Μπροστά στα μάτια μας ξεδιπλώνεται το ζωντανό παράδειγμα των αποφασιστικών αγώνων που ανατρέπουν τις κυβερνήσεων οι οποίες επιδιώκουν να βυθίσουν τις εργαζόμενες μάζες στην οικονομική εξαθλίωση και τη βάρβαρη εκμετάλλευση. Η πλατεία Ταχρίρ έγινε σύμβολο νίκης για όλους τους καταπιεσμένους.

Οι εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο δημιουργούν επίσης ένα πολύ σοβαρό κίνδυνο για τα συμφέροντα και την παρουσία του αμερικάνικου και του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Οι ευρωπαίοι, οι αμερικάνοι και οι ισραηλινοί ιμπεριαλιστές και οι κυβερνήσεις τους τα προηγούμενα χρόνια στήριζαν και συνεργάζονταν με αυτά τα καθεστώτα, τα οποία λειτουργούσαν σαν τοποτηρητές των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων στον αραβικό κόσμο.

Η ελληνική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ – αδερφού κόμματος των κομμάτων του Μουμπάρακ και του Μπεν Αλί - παρακολουθεί έντρομη τις εξελίξεις. Γιατί τόσο ο Μπεν Αλί όσο και ο Μουμπάρακ ήταν φίλοι και συνεργάτες της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Γιατί όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, διατηρούσαν άριστες σχέσεις μαζί τους «ξεχνώντας» ότι είναι στυγνοί δικτάτορες. Γιατί η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει το δρόμο της συμμαχίας με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ. Και πάνω από όλα γιατί το παράδειγμα των αραβικών εξεγέρσεων μπορεί να μας δείξει το δρόμο για να νικήσουμε μια κυβέρνηση και ένα πολιτικοό σύστημα, που όλο και περισσότερο τείνει να αντιγράφει τα διεφθαρμένα και καταπιεστικά καθεστώτα του καθεστώτα του Μουμπάρακ και του Μπεν Αλί...

Στεκόμαστε στο πλευρό των εξεγερμένων λαϊκών μαζών, στην προσπάθειά τους να οικοδομήσουν έναν άλλο κόσμο, μια κοινωνία χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση του λαού, πιστεύουμε στη δυνατότητά τους να ανατρέψουν ακόμη και τις «διάδοχες λύσεις» του συστήματος μέσα από την ανυποχώρητη πάλη τους, να ανοίξουν βαδίζοντας τα νέα μονοπάτια της ανατροπής.

Είμαστε εναντίον κάθε ιμπεριαλιστικής επέμβασης, από οποιονδήποτε ιμπεριαλιστικό οργανισμό και με οποιανδήποτε αφορμή. Οι ΗΠΑ και οι ΕΕ δεν ενδιαφέρονται για τις ζωές και τα δικαιώματα του λιβυκού λαού, που καταπατούνται από τον Καντάφι. Ο Καντάφι οποίος μέχρι χτες ήταν συνεργάτης τους στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» και χρηματοδοτούνταν για να χτίζει στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα οποία φυλάκιζε τους Αφρικανούς που προσπαθούσαν να περάσουν στην Ευρώπη. Αυτό που θέλουν η ΕΕ και οι ΗΠΑ, είναι να ανακόψουν την εξάπλωση της εξέγερσης σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους.

Αλληλεγγύη στους εργάτες και τους νέους των Αραβικών χωρών.

Όχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Λιβύη – Έξω οι ιμπεριαλιστές από τη Μέση Ασνατολή.


Εκδήλωση – Συζήτηση με θέμα: «Οι εξεγέρσεις στον Αραβικό κόσμο»

Θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι: Άρης Χατζηστεφάνου και Ναζίμ Αλατράς

Πέμπτη 31 Μαρτίου, ώρα 7:30 μμ. Δημαρχείο Καλλιθέας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καλλιθέας-Ταύρου-Μοσχάτου
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger