Home » , » Προς πρώτη διάσπαση ΠΑΣΟΚ-ΠΑΣΚΕ;

Προς πρώτη διάσπαση ΠΑΣΟΚ-ΠΑΣΚΕ;

Από giorgis , Τετάρτη 18 Μαΐου 2011 | 2:51 μ.μ.

 
Στη διάρκεια της συγκέντρωσης της ΠΟΕ-ΟΤΑ στελέχη της ΠΑΣΚΕ έλεγαν ότι χθες το μεσημέρι πολυμελής αντιπροσωπεία της ΠΑΣΚΕ συναντήθηκε με τον γραμματέα του Εθνικού Συμβούλιου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη και τον Κώστα Ασκούνη υπεύθυνο για την Αυτοδιοίκηση.
Η συνάντηση έγινε – λένε – σε τεταμένο κλίμα με τους συνδικαλιστές να απειλούν θεούς και δαίμονες.

Όλα αυτά μετά τις τροπολογίες που αιφνιδιαστικά κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, που παραδίνουν τον τομέα της καθαριότητας στους ιδιώτες, που οδηγούν σε κατάργηση της μονιμότητας και σε αυθαιρεσίες σε βάρος των εργαζόμενων.
Οι τροπολογίες αυτές, μαζί με την αύξηση του ωρών εργασίας που ήδη υπήρχε στο νομοσχέδιο, έφεραν τους ΠΑΣΚίτες σε πολύ δύσκολη θέση. Όπως οι ίδιοι λένε δεν έχουν μούτρα να βγουν στον κόσμο.

Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ δήλωσαν – λένε – στους Καρχιμάκη-Ασκούνη ότι αν δεν αποσυρθούν οι επίμαχες τροπολογίες, την Πέμπτη θα δώσουν συνέντευξη τύπου όπου θα δηλώσουν ότι αποχωρούν από το ΠΑΣΟΚ και την ΠΑΣΚΕ. Μάλιστα ορισμένοι ισχυρίζονται ότι είναι ήδη έτοιμο το κείμενο αποχώρησής τους.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΑΣΚΕ – ΟΤΑ έχει την απόλυτη πλειοψηφία στην Ομοσπονδία. Βεβαίως μια τέτοια εξέλιξη δεν θα παίξει κανέναν ρόλο στο ζητούμενο που είναι ένα ταξικό, ανεξάρτητο και από τα κάτω κίνημα.

Είναι όμως μια εξέλιξη που έχει μια σημασία και θα την παρακολουθήσουμε.
                                                                                           
Β.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger