Home » , » Να τους χαλάσουμε τα σχέδια

Να τους χαλάσουμε τα σχέδια

Από giorgis , Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011 | 11:27 μ.μ.

Παραθέτουμε δυο βίντεο που περιέχουν το διάγγελμα του Γ. Παπανδρέου και την απάντηση που εισέπραξε από τον Α. Σαμαρά

 Να σχολιάσουμε όμως την όλη εξέλιξη.
Αυτή την κωμωδία που παρακολουθούμε αυτές τις ώρες, με πρωταγωνιστή τον κατά τύποις πρωθυπουργό, δεν την έχουμε ξαναζήσει. Ο Γ. Παπανδρέου είναι πολιτικά «τελειωμένος». Και αυτή είναι μια διαπίστωση που την εκφράζουν ακόμα και αστοί αναλυτές. Παράλληλα όμως ο ΓΑΠ είναι και αδίσταχτος. Αφού δεν του βγήκε η κυβέρνηση συνενοχής με τα άλλα αστικά κόμματα τώρα αναδιπλώνεται.

Η Ν.Δ και ο Σαμαράς δεν τσίμπησε και με τον αέρα που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις –η τελευταία παρουσιάζει την Ν. Δ να προηγείται 4 μονάδες από το ΠΑΣΟΚ- έθεσε τέτοιους όρους για συγκυβέρνηση που αυτομάτως ήξερε ότι θα απορριφτούν και με την τελευταία τοποθέτηση του ζητάει εκλογές διεκδικώντας κι αυτός να μας παρουσιαστεί σαν σωτήρας.

Απ’ την πλευρά του ο ΓΑΠ δεν γουστάρει να τον πετάξουν σαν στυμμένη λεμονόκουπα χρεώνοντας του τον τίτλο του παντελούς αποτυχημένου και να βρεθεί στα αζήτητα της πολιτικής ζωής.   Παίζει, λοιπόν, το τελευταίο του χαρτί, του ανασχηματισμού δηλαδή.
Δεν νομίζουμε ότι είναι τόσο αφελής ο ΓΑΠ. Καταλαβαίνει την κατάρρευση της κυβέρνησης του. Η λαϊκή πίεση που εκφράστηκε με τεράστιες σε μαζικότητα διαδηλώσεις, επέδρασαν σαν καταλύτης στο σημερινό πολιτικό σκηνικό.

Ακόμα και να υποθέσουμε ότι ο ανασχηματισμός του βγαίνει και θα αποφύγει τις εσωκομματικές αντιδράσεις. Αυτό τι θα σημαίνει; Θα μπορέσει να αποκτήσει λαϊκή συναίνεση για να εφαρμόσει την πολιτική του 2ου Μνημονίου που εξαθλιώνει τον εργατόκοσμο; Ο λαός μίλησε. Η λαοθάλασσα που υπάρχει τόσες μέρες στους δρόμους είναι φουρτουνιασμένη και δεν πρόκειται να καταλαγιάσει με τέτοια πολιτικάντικα παιχνίδια.

Απ’ την άλλη όμως ο Παπανδρέου κερδίζει χρόνο.  Κατορθώνει κάτι πολύ βασικό εκτελώντας τις επιταγές των εντολοδόχων του. Απ’ ότι είπε στο διάγγελμα του μετά τον αυριανό ανασχηματισμό θα ζητήσει στην βουλή ψήφο εμπιστοσύνης. Σίγουρα θα την πάρει. Και μετά απ’ αυτό έχει δέσει χειροπόδαρα τους βουλευτές του που πιθανόν δεν θα ψήφιζαν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Ο λόγος είναι ότι θα ήταν εντελώς ανακόλουθοι απ’ την μια να δίνουν ψήφο στην κυβέρνηση και απ’ την άλλη να μην ψήφιζαν μια καίρια επιλογή της όπως είναι το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα. (Ακόμα και αν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλ. Αθανασιάδης το καταψηφίσει, όπως έχει δηλώσει δημόσια και δεν θελήσει να γίνει ρόμπα, δεν θα υπάρξουν άλλες απώλειες για την κυβερνητική παράταξη).

Και αυτό είναι που «καίει» τους δανειστές-τοκογλύφους τα συμφέροντα των οποίων εξυπηρετεί ο ΓΑΠ.  Να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που αν εφαρμοστεί θα γυρίσει το βιοτικό επίπεδο του λαού μας δεκαετίες πίσω, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών.

Όταν λοιπόν ο ΓΑΠ θα έχει εκτελέσει το έργο που του έχει ανατεθεί τότε θα είναι μονόδρομος να πάει σε εκλογές αφού δεν θα μπορεί να αντέξει την λαϊκή πίεση που συνεχώς θα διογκώνεται. Θα παραδώσει την εξουσία σε μια άλλη αστική κυβέρνηση πιστεύοντας ότι οι υπηρεσίες του θα εκτιμηθούν από τους εντολοδόχους του και ελπίζοντας σε μια καριέρα σε κάποιο διεθνή οργανισμό, ενώ το σύστημα έχει βγει αλώβητο ή έστω με μικρά τραύματα απ΄ όλη αυτή την δοκιμασία. Το αν έχει γελοιοποιηθεί με τις τελευταίες σπασμωδικές κινήσεις του ελάχιστα θα τον απασχολήσει.

Το ζητούμενο όμως είναι αυτά που σχεδιάζουν άλλοι για εμάς, χωρίς εμάς και εναντίον μας να μην μπορέσουν να πραγματοποιηθούν. Και αυτό μόνο ο γίγαντας λαός μπορεί να το κατορθώσει. 

 

 

Γ.Γ.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger