Home » , , » Άμεση οργάνωση λαικής αντιβίας: Η βάση και η νεολαία του ΚΚΕ έχουν το λόγο

Άμεση οργάνωση λαικής αντιβίας: Η βάση και η νεολαία του ΚΚΕ έχουν το λόγο

Από giorgis , Σάββατο 2 Ιουλίου 2011 | 1:35 π.μ.

 Άρματα θέλει ο πόλεμος κι άντρες να τα βαστούνε

και μερακλήδες ο σεβντάς, να τονε νταγιαντούνε...

(Χανιώτικη μαντινάδα)
            _________

Ας είμαστε ειλικρινής. Το ΚΚΕ (με τα πολλά και αποφασιστικά του λάθη, αλλά και με τους ΗΡΩΙΚΟΥΣ αγώνες των μελών και οπαδών του), είναι η ιστορικότερη, η μεγαλύτερη κι η πιο οργανωμένη πολιτική δύναμη, όχι μόνο σ’ αυτό που σε πολύ γενικές γραμμές αποκαλούμε «αγωνιστικό κομμάτι της κοινωνίας» αλλά και σε όλο το πολιτικό φάσμα.
Πρέπει επίσης να παραδεχτούμε, ότι το ΚΚΕ (που κατά την ταπεινή μου γνώμη -έως το 1944- ήταν πραγματικά επαναστατικό κόμμα, αφού προσπάθησε να πάρει την εξουσία με τα όπλα), διέθετε και διαθέτει (κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα) στην κοινωνία αξιόλογους ανθρώπους-προσωπικότητες και πρωτοπόρους επαναστάτες, ιδίως στο χώρο της νεολαίας.

Θεωρώ πως το ΚΚΕ, αποτελούσε κι αποτελεί τον κύριο...αιμοδότη του –εκτός των τειχών-ριζοσπαστικού, επαναστατικού, αντικαπιταλιστικού, αντιεξουσιαστικού και κάθε –στικού χώρου, καθόσον πολλοί άνθρωποι αυτών των κινημάτων, είτε έχουν «περάσει» απ’ το ΚΚΕ, είτε έχουν καταβολές ΚΚΕ. Το γεγονός ότι το ΚΚΕ έχει «τροφοδοτήσει» και το συντηρητικό χώρο, είναι αδιαμφισβήτητο αλλά αφενός δεν είναι της παρούσης, αφετέρου επιβεβαιώνει τη σημαντική θέση του κόμματος αυτού στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου.

Απ’ την άλλη, η ηγεσία του ΚΚΕ, οφείλει ν’αντιληφθεί ότι-θέλει δεν θέλει-είμαστε όλοι στην ίδια ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ή αν θέλετε, στην ίδια ΜΠΑΝΤΑ. Όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται «από το ΚΚΕ κι αριστερότερα», έως και τον αντιεξουσιαστικό χώρο, όσοι αντιμάχονται τον καπιταλισμό, όσοι παλεύουν για μια άλλη κοινωνία, μια άλλη καλύτερη ζωή κι έναν αξιοπρεπέστερο άνθρωπο, είναι σαν τα –εξ’ αίματος-μέλη (αδέλφια, ξαδέλφια,θείοι, παππούδες κλπ) μιας μεγάλης κι έντιμης ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, τα οποία μπορεί να μη «χωνεύονται», μπορεί να είναι διαφορετικοί, μπορεί να μην αγαπιούνται έντονα, αλλά είναι από «το ίδιο αίμα» κι αναγκαστικά θα βρεθούν όλοι σ’ ένα γάμο, σε μια κηδεία, ή σε οποιαδήποτε εκδήλωση, που αφορά στον οικογενειακό τους δεσμό. Θα χαρούν, θα κλάψουν, θα τα ξαναβρούν και θα τα «ξανασπάσουν».

Τα πρόσφατα γεγονότα στο Σύνταγμα απέδειξαν αυτό, που για κάποιους από εμάς είναι ιστορικώς και πολιτικώς αυτονόητο: Η μόνη επιλογή του λαού ενάντια στις ορδές των αγράμματων αλητών της ΕΛ.ΑΣ. είναι η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ, διαφορετικά-για να το πούμε απλά- θα μας σφάξουν όλους σαν τ’ αρνιά.Αυτό το αντελήφθησαν, ακόμη και πολίτες που για πρώτη φορά κατέβηκαν σε διαδήλωση! Το γεγονός άλλωστε, ότι –παρόλη τη βάρβαρη επίθεση-περί τους 120 ταγματασφαλίτες των ΜΑΤ νοσηλεύονται στο 401, καταδεικνύει ότι υπήρξε ΔΥΝΑΜΙΚΗ, έστω και μειοψηφική, ΑΜΥΝΑ! Μόνο ηλίθιοι –βέβαια- μπορούν να πιστέψουν τις γελοιότητες των δημοσιογραφικών φυτών, ότι...200-300 μπαχαλάκηδες αντιστέκονταν επί ώρες εναντίων τόσων πολλών ματατζήδων και μοτοσυκλετιστών της ΔΙΑΣ κι έστειλαν στον νοσοκομείο 120 απ’ αυτούς. Αν αυτό ισχύει, έχουμε προφανώς να κάνουμε με εισαγόμενους μπαχαλάκηδες από...τη Γαλατία, μόνο που ακόμα και στις εικονογραφημένες ιστορίεςτου Αsterix, οι κάτοικοι του γενναίου χωριού είναι κατά τι περισσότεροι από 300 όταν πλακώνουν τους Ρωμαίους,έχοντας κιόλας πιεί το μαγικό φίλτρο.

Το δυστύχημα είναι, πως αυτό που κατάλαβαν χιλιάδες απολιτικοποίητοι-έως χτές- πολίτες, που βρέθηκεν στο Σύνταγμα τις τελευταίες μέρες, είτε δεν το έχει συλλάβει ακόμα το ΚΚΕ, είτε το έχει συλλάβει και κάνει την κορόιδα για τους δικούς της λόγους. Δεν είναι δυνατόν να μακελεύουν οι αλήτες τον λαό κι ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΚΙΝΟΥΝΤΑΙ! Είναι αδύνατον να μην συγκλονίστηκαν πολλοί αγωνιστές-μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προχθές, όταν ο λαός, χωρίς εμπειρία, χωρίς προετοιμασία και κυρίως χωρίς καθοδήγηση σχετικά με την οργάνωση της άμυνάς του, κατέστη έρμαιο στις ορέξεις του ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ και παρόλα αυτά, ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΗΡΩΙΚΑ για τα μέτρα του!

Γιατί το ΚΚΕ δεν έκανε το αυτονόητο; Γιατί μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ Γ. ΚΑΥΚΑ, δεν οργάνωσε μια ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΑΔΑ, με κύριο αίτημα την παραίτηση υπουργού, αρχηγών κλπ καθώς και την ΑΜΕΣΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤΑΤΖΗΔΩΝ; Γιατί δεν αποκτά καθημερινή παρουσία στον ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ κι έχει αφήσει τους ΝΑΖΙ να αλωνίζουν, τσακίζοντας όχι μόνο φτωχούς εργάτες, αλλά και συνειδήσεις; Και γιατί «νομιμοποιείται» πολιτικώς η-εκ μέρους της ΕΣΑΚ επέμβαση απεγκλωβισμού των κινδυνευόντων μελών της ΚΝΕ το 1979 στο Χημείο, ενώ απ' την αλλη δεν θεωρείς ΙΣΤΟΡΙΚΟ σου χρέος να κατεβάσει τα μέλη του στο Σύνταγμα όταν οι αλήτες των ΜΑΤ χτυπούσαν με ανάποδα τα γκλοπ ηλικιωμένους και γυναίκες;

Αν η ηγεσία του ΚΚΕ, θεωρεί λαό, μόνο όσους είναι μέλη του ή επιρροές του, τότε αύριο αναπόφευκτα θα ξεπεραστεί απ’ την ίδια του τη βάση, αφού η επίθεση του κράτους θα γίνεται ολοένα και πιο βάραρη κι ως εκ τούτου θα «αγγίξει» και τα μέλη του. Τι θα κάνει τότε η ηγεσία; Θα τους αφήσει απροστάτευτους; Αν ναι, τότε βάζει το δάχτυλο στην πρίζα...Αν όχι, πως; Με τι όρους; Πως θα αντιμετωπίσεις το ενδεχόμενο ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (σαν την προχτεσινή στο Σύνταγμα), όταν έχεις αφήσει τα μέλη σου ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΑ, ΠΡΑΚΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΣ στο συγκεκριμένο τομέα; Ακόμα και οι πέτρες γνωρίζουν, ότι- αν θέλει το ΚΚΕ, στην Αστυνομία... δεν κουνιέται φύλλο. Αργά ή γρήγορα, η ηγεσία του ΚΚΕ, θα τεθεί αντιμέτωπη με το παραπάνω ζήτημα. Και τότε θα πρέπει ν’ αποφασίσει ένα από τα δύο: Ή θα παραμείνει στη Βάρκιζα για θερινές (και ιστορικές) διακοπές, είτε θα ξεκινήσει απ’ τη Βάρκιζα και θ’ ανέβει στο Σύνταγμα. Έτσι κι αλλιώς, Βάρκιζα- Σύναταγμα δεν είναι και πολύ μεγάλη απόσταση... Αρκεί να ξεκινήσεις!

askordoulakos 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 47 σχόλια

2 Ιουλίου 2011 στις 1:54 π.μ.

http://fadomduck2.blogspot.com/2011/07/2.html#more

2 Ιουλίου 2011 στις 2:51 π.μ.

Στην επομενη διαδηλωση κατεβείτε μαζι με το ΚΚΕ η το ΠΑΜΕ...και δεν προκειται να σας πειραξει κανεις.....Αφηστε ομως το ΚΚΕ να αποφασιση αυτο ποτε και πως θα παρουμε την εξουσια.....!!!

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2011 στις 2:58 π.μ.

tsakisma tou oportounismou-aristerismou akribws TWRA

Fainetai ka8e mera kai pio 3eka8ara oti opoios 8elei na palepsei sigoura, maxhtika me synesh me8odikothta kai APOTELESMATIKOTHTA einai MONO mesa apo tis grammes tou mazikotatou PAME. Oloi oi alloi aristerizontes einai empodia se nikes tou ta3ikou ergatikou kinhmatos

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2011 στις 3:05 π.μ.

Το μπλογκ σας δεν πρέπει να το λετε βαθύ κόκκινο αλλά βαθύ μαύρο αφου για μι ακόμα φορά προσφέρετε υπηρεσία στην αστική τάξη που θελετε να υπάρξει διχασμός μεταξύ της βάσης και της ηγεσίας του κομματος. Δεν θα σας περάσει. Το είπε και γ γενικη γραμματέας του κόμμαρος μας στην βουλή. Εμεις δεν έχουμε προβλημα να συγκρουστούμε με την αστυνομία όταν όμως πρεπει και όχι γιατι μας το λετε εσεις επαναστάτες της κουκουλας που προκαλειται τα ΜΑΤ μεζί με τους χαφιέδες και τωρα ζητατε προστασία απ το ηρωικό κόμμα μας. Ουστ από δω.

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2011 στις 3:06 π.μ.

πάρτε μάτι τι έπαθε ο Τσωνης στη Λαμία απόψε
και να σκεφτείς ότι ο συγκεκριμένος είχε καλό προφίλ προεκλογικά


http://www.lamiareport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=31409:2011-07-01-21-15-26&catid=38:2010-04-22-20-27-04&Itemid=3

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2011 στις 4:04 π.μ.

με βαση τα σχολια μαλλον πολυ ακυρο το αρθρο μιας και εχει λαθος παραδοχες. η βαση του κκε εχει δεχτει την προπαγανδα των ΜΜΕ οτι ο κοσμος που φοραει μασκες για τα δακρυγονα ειναι ολοι μπαχαλακιδες. απο την αλλη η υπαρξη προβοκατορων στις συκεντρωσεις δεν μπορουν να καταλαβουν οτι ειναι δεικτης της πολιτικης επικινδυνοτητας των λαικων κινητοποιησεων και οτι δεν φταει ο κοσμος που δεν μπορει να τους απομακρυνει. η απαντηση που δινει λοιπον η βαση του "Κ"ΚΕ ειναι οτι απο την στιγμη που υπαρχουν προβοκατορες φευγω και δεν υπερασπιζομαι τον κοσμο. και οταν προσπαθει να αυτοαμυνθει με καθε τροπο τον ταυτιζει με τον μπαχαλακια και τον "κουκουλοφορο". μηπως ΚΚΕεδες δεν πρεπει να αυτοαμυνεσαι και να ασπαστουμε τον Γκαντι; μηπως δεν πρεπει να πρστατευομαστε με μασκες και μαντηλια απο τα χημικα;;; αν δεν πρεπει οντως στην επανασταση του καναπε δεν θα σπασει ουτε περβαζει. δεν θα στηθει ουτε ειναι οδοφραγμα απεναντι στις ορδες των κατασταλτικων δυναμεων. γαριφαλα και χιπισμος. παω να ακουσω John Lennon.

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2011 στις 4:45 π.μ.

Πρώτα πρώτα, η ηγεσία του ΚΚΕ έχει την πείρα και την ικανότητα να αναλύσει την κατάσταση. Φυσικά και σκοπός του ΚΚΕ είναι η αλλαγή του συστήματος και φυσικά αυτό θα έρθει μέσα από αγώνες και συγκρούσεις. Ενέργειες όμως, που θα προσφέρουν άλλοθι στην αντίδραση, να χτυπήσει το λαϊκό κίνημα, δε θα δώσει το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ θα κρίνει πότε και πως θα κάνει τους αγώνες του. Δε θα ήθελα με τίποτα, να δω τον κόσμο, που επιτέλους αφήνει τους καναπέδες και κατεβαίνει αγωνιστικά στο δρόμο μαζί με το ΠΑΜΕ , να ξανακλειστεί στα σπίτια του από το φόβο επεισοδίων. Οι αγώνες έχουν πολλούς τρόπους να γίνουν. Το γιουχάρισμα, οι απεργίες, το δεν πληρώνω, οι πορείες, οι καταλήψεις, οι συγκεντρώσεις, η αντιπροπαγάνδα, η αλλαγή συσχετισμών στα σωματεία και στη Βουλή κλπ. Έχω εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ γιατί είναι συνεπές και αληθινό.

Kneeeeeeee
2 Ιουλίου 2011 στις 5:32 π.μ.

Όχι κι αριστερό ή έστω προοδευτικό κόμμα το ΚΚΕ και τα μέλη του!
Έλεος πια με την καραμέλα.
Το ΚΚΕ, και η βάση του και ηγεσία του, αποτελείται από συντηρητικά εθνίκια, για αυτό δεν την πέφτουν στους Χρυσαυγίτες (αν εξαιρέσει κανείς ότι οι κνίτες είναι λίγο πιο διαβασμένοι, η ρητορίκη τους επί της ουσίας είναι παρόμοια), γι΄αυτό ανέχονται να τους εκπροσωπεί η Κανέλλη (αν είναι δυνατόν!), γι αυτο η ΚΝΕ είναι γεμάτη ευνουχισμένα παιδάκια από φοβικούς μικροαστούς που τα μαντρώνουν εκεί για "να μην μπλέξουν τα παιδιά με τα ναρκωτικά", το ακριβές αντίστοιχο των προσκόπων, γι αυτό εδώ και 40 χρόνια, μπορεί και παραπάνω, η βία που ασκούν είναι ΜΟΝΟ εναντίον πραγματικών αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων.

Και για να χουμε καλό ρώτημα θέλω να μου αναφέρετε ΜΙΑ(1) ένεργεια βίας του ΚΚΕ από το 1967 και μετά που να στρέφεται εναντίον δεξιών ή κράτους ή αστυνομίας και όχι εναντίον αριστερών, αυτές τις ξέρουμε όλοι και θα γράφω μέχρι μεθαύριο. Και δεν χρειάζεται να είναι "επίσημη" εγκεκριμένη με σφραγίδα και τα ρέστα, αρκεί αυτοί που την υλοποίησαν να μην διαγράφηκαν την άλλη μέρα :)
Μέχρι και στοίχημα βάζω με απόδοση 10 προς 1 υπέρ σας.

ρόζα
2 Ιουλίου 2011 στις 8:42 π.μ.

Συγνώμη αυτό δεν το κατάλαβα καθόλου. Ούτε συντακτικά ούτε νοηματικά:

"Ακόμα και οι πέτρες γνωρίζουν, ότι- αν θέλει το ΚΚΕ, στην Αστυνομία... δεν κουνιέται φύλλο."

Τί ακριβώς εννοείτε?

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2011 στις 9:06 π.μ.

Προς τους συντρόφους του ΠΑΜΕ που σχολιάζουν, να σκεφτούν:
-Γιατί η ηγεσία του ΚΚΕ δεν αποφάσισε διαμαρτυρία την ώρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου, αλλά έκανε στα μέλη του πρωϊνή γυμναστικούλα μόνο;
-Οι κομμουνιστές πρέπει να είναι απομονωμένοι απο το λαό και τις διαμαρτυρίες του ή να είναι πρωτοπόροι;
-Γιατί η ηγεσία δεν κατήγγειλε το γεγονός της απεργίας των λεωφορείων που αφαίρεσε το δικαίωμα απο τον εργαζόμενο να κατέβει στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθεί την Τετάρτη;
-Είναι πάλη σήμερα (την ώρα που όλο και περισσότεροι πτωχεύουν και κάποιοι αυτοκτονούν) μια πρωϊνή πορεία;

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2011 στις 9:47 π.μ.

Για δες αντιδράσεις, τστστσ...
Η κορυφαία:

"Στην επομενη διαδηλωση κατεβείτε μαζι με το ΚΚΕ η το ΠΑΜΕ...και δεν προκειται να σας πειραξει κανεις.....Αφηστε ομως το ΚΚΕ να αποφασιση αυτο ποτε και πως θα παρουμε την εξουσια.....!!!"

Σε ποιό σημείο ακριβώς η ανάρτηση υποδεικνύει στο ΚΚΕ πότε να πάρει την εξουσία;
Ξέρουμε πως δεν θα μας πειράξει κανείς μεγάλε. Εδώ και χρόνια, τις πορείες-λειτανείες του ΠΑΜΕ δεν τις συνοδεύει ούτε τροχονόμος. Για τέτοια απειλή στο σύστημα μιλάμε...
Άλλος εύθικτος σύντροφος, ευγενέστατος:

"...Εμεις δεν έχουμε προβλημα να συγκρουστούμε με την αστυνομία όταν όμως πρεπει και όχι γιατι μας το λετε εσεις επαναστάτες της κουκουλας που προκαλειται τα ΜΑΤ μεζί με τους χαφιέδες και τωρα ζητατε προστασία απ το ηρωικό κόμμα μας. Ουστ από δω."

Το μόνο που ζήτησε η ανάρτηση,΄το αυτονόητο, είναι η δραστηριοποίηση κι η αρωγή του ΠΑΜΕ, ή του ΚΚΕ σε κατάφορης παρανομίας ή βιαιότητας συλλήψεις.
Δεν είναι κάποιος μέλος του ΚΚΕ; χεστήκαμε γι αυτόν, άσε που είναι και κουκουλοφόρος...
Έγινε αυτό το κόμμα μια κλειστή παρέα, κλάμπ και το μόνο που φροντίζει είναι απλά η συντήρησή του στο πολιτικό στερέωμα και δεν το αντιληφθήκαμε οι υπόλοιποι;
Ίσως.
Κοιτάξτε μόνο σύντροφοι, όταν θάχουν τελειώσει όλα αυτά και θάχουμε πιάσει πάτο και βάλε και θα γράφεται η ρημάδα η ιστορία αυτής της εποχής, μήπως στις σελίδες που θ αναφέρονται στο κόμμα, υπάρχει ξανά ο χαρακτηρισμός "το προδοτικό ΚΚΕ" που για μια ακόμη φορά, δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων κλπ κλπ, με τα ποσοστά του πια, νάναι στο 5%.
Κρίμαςςςςς...

mbiker

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2011 στις 10:51 π.μ.

Ημουνα κι εγω τις δυο μερες κατω με το ΠΑΜΕ και ομολογω οτι δεν αισθανθηκα καλα οταν στην πλατεια γινοταν χαμος και εμεις ειμασταν σε αποσταση ασφαλειας ομως και τις δυο μερες αν και καναμε προσπαθειες προσεγγισης αντιμετωπισαμε βρισιες,απαιτηση να κατεβουν οι σημαιες και τα πανω και να σταματησουν οι ντουντουκες να φωναζουν συνθηματα.Η πλατεια πρεπει να ξεκαθαρισει πρωτα αν θελει η οχι το ΠΑΜΕ στην πλατεια και εμεις εδω ειμαστε,αλλοστε οι μερες που ερχονται θα ειναι τοσο δυσκολες που αναγκαστικα θα βρεθουμε ολοι μαζι στους δρομους.c

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2011 στις 11:09 π.μ.

Αλοιμονο στον στρατηγο που αφηνει τον αντιπαλο του να επιλεξει τον τοπο και τον χρονο...Ζουκοφ.

Οποιος λεει οτι τωρα ειναι η ωρα και αυτος ειναι ο τοπος της συγκρουσης (πλατεια)ενα μονο σκοπο εχει...Την ΗΤΤΑ του λαου και του κινηματος !

Angelos
2 Ιουλίου 2011 στις 12:56 μ.μ.

Ως πότε οι κατηγορίες από την μία και την άλλη πλευρά?
Ως πότε η ναρκισσιστική διάθεση της κάθε πλευράς για τον αγώνα της στο όνομα του λαού?
Ως πότε θα έχουμε ειδήμονες για το "τι" και το "πως" ενώ ο λαός ψάχνει διωκόμενος κάπου να πιαστεί?

Μας το λέτε "εσείς", σας το λέμε "εμείς", όλοι αντιπρόσωποι αυτόκλητοι.
Αν δεν μπορεί να υπάρξει συστράτευση, αν δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή, ας υπάρξει τουλάχιστον σκασμός για να έρθει ο στοχασμός. Δεν πάει άλλο αυτή η κόντρα, που φέρνει σε κατάθλιψη τους πάντες και δεν αφήνει το λαϊκό κίνημα να ανασάνει. Αυτή είναι η πραγματική κατάθλιψη.

Είστε έτσι εσείς, όχι είστε έτσι εσείς. Όποιος και να έχει δίκιο η συζήτηση είναι πολιτική. Η έχθρα που εμφανίζεται είναι τραγική. Και μην τολμήσει να πει κανείς ότι η κόντρα διατηρείται πολιτική. Και από εδώ και από εκεί, έχουμε εκτροπές. Συνεχώς.
Εκεί είναι το μεγάλο έγκλημα. Όχι στο ότι υπάρχουν διαφορές. Αλλά στο ότι όλες οι πλευρές ΟΦΕΙΛΟΥΝ να είναι σε έναν ΔΙΑΡΚΗ ΔΙΑΛΟΓΟ! Ακόμα κι αν δεν καταλήγει πουθενά, ακόμα κι αν κρατήσει χρόνια. ΔΙΑΡΚΗ ΔΙΑΛΟΓΟ ρε γαμώτο! Μέχρι θανάτου. Οι συνθήκες αλλάζουν διαρκώς. Όχι οι συγκυρίες, οι συνθήκες. Και πρεπει να συζητάμε όλοι με όλους σε επίπεδα βάσης και σε επίπεδα ηγεσίας, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς συναισθηματικές εξάρσεις.
ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΡΟΛΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΤΑΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ. ΓΑΜΩ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΟΥ ΜΕΣΑ!

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2011 στις 1:20 μ.μ.

Τσάκισμα του οπορτουνισμού τώρα!
ναι συμφωνώ!
Αλλά το τσάκισμα του οπορτουνισμού δεν είναι η απάντηση που ταιριάζει εδώ με την μορφή απόρριψης κάθε άποψης.
Ο οπορτουνισμός τσακίζεται μόνο με ενημέρωση και δράση στους χώρους εργασίας. Οχι με απαντήσεις μίσους.
Το κόμμα κατηγορεί τους πάντες έξω από τα τείχη του για αντι-κκέ μένος, και κάνει διαρκώς το ίδιο λάθος να αμύνεται σε όλους αυτούς με αντι-αντικκέ μενος. Ξεδιαλέγει τους καλοπροέραιτους από τους οποίους ισχυρίζεται ότι δέχεται την κριτική, από τους κακοκρπέραιτους τους οποιους στοχεύει ως εχθρούς. Σύμφωνοι. Δεν θυμάμαι όμως ούτε έναν καλοπροέραιτο να έχει εμφανιστεί. Όλοι κακοπροέραιτοι. Ε δε γίνεται έτσι δουλειά, δεν κάνεις πρόοδο.
Και υποψιάζομαι - για να μην γράψω το αλαζονικό "ξέρω" ελπίζοντας να μην δικαιωθώ από κάποιον τιμητή-
πως θα αντιμετωπιστεί η άποψή μου παρότι και στις γραμμές του πάμε είμαι, και νυν και αεί ψηφοφόρος του ΚΚΕ, και επιστρέφω να μιλήσεω σε πηγαδάκια στις πλατείες για το κόμμα και τις θέσεις του. Και από τότε που διαγράφηκα, προπαγανδιζω τις θέσεις του κόμματος με περισσότερη διάθεση. Στην καλύτερη περίπτωση για το κόμμα, είμαι ένας τίμιος οπορτουνιστής. Ας είναι. Το να εισπράττεις από μίσος εώς συγκαταβατική κατανόηση (φτωχέ μου οπορτουνα) από πρώην (κατέκείνους) συντρόφους και νυν συναγωνιστές, είναι πια κάτι παραπάνω από συνήθεια. Που έχουν τέτοιο ανάστημα δώσει στον εαυτό τους ωστε να αποφασίζουν ότι "δεν χρειαζόμαστε την στήριξή σου και την ψήφο σου". Εξ ονόματος του λαού πάντα. Με κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις.
Στο κκε δεν θελω να κάνω μαθήματα,το τιμώ το αγαπώ και το υποστηρίζω. Θέλω μόνο να μου πιάσει το χέρι που πάντα έχω απλωμένο, κι όχι μόλις ακούει"ένσταση" να με τοποθετεί απέναντι.
Συντροφικά

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2011 στις 1:36 μ.μ.

Άντε και γαμηθείτε κουκουέδες πουλημένοι μικροαστοί. Ποιός σας έχει ανάγκη άλλωστε.

Τα χετε βρει με τους μπάτσους χρόνια τώρα.
Το 2008 μετά την εξέγερση για δείτε τι έλεγε η Κανέλλη στο συνέδριο των μπάτσων. Ευτυχώς το βρήκα στο ίντερνετ εδώ: http://allotriosi.wordpress.com/2008/12/30/kkekaimpatsoi/

α και για να μην ξεχνιόμαστε
http://politiki-pa-pa-ra.blogspot.com/2011/06/blog-post_3969.html

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2011 στις 2:27 μ.μ.

Mπράβο στον φίλο που λέει "αντε γαμηθείτε κουκουέδες". Προοδεύουμε όλοι έτσι.. Κανείς δεν έχει ανάγκη κανέναν! Είμαστε όλοι σούπερ μάγκες, και μπορούμε όλοι μόνοι μας, από την συνελευσή μας την φράξιά μας, την γκρούπα μας, το κόμμας μας να πολεμήσουμε τους φασίστες.
Αν στο τέλος βέβαια μείνει κανείς όρθιος στον δικό μας εμφύλιο και δεν παραδώσουμε στον φασισμό μέχρι και τα βρακιά μας. Ζήτω η συντροφικότητα.

2 Ιουλίου 2011 στις 3:25 μ.μ.

1η ερώτηση: Αναφέρεται στο αρχικό κειμε νο πως το Κ.Κ. ήταν επαναστατικό μέχρι και το '44. Δηλαδή το '46-'49 που πολέμαγε στον Γράμμο, δεν ήταν; Λόγο περίεργη ανάλυση.
2)Δεν είναι λίγο οξύμωρο οι ίδιοι που έχετε πάρει αποφάσεις, ενάντια στην παρουσία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στο σύνταγμα, να το κατηγορήτε γιατί δεν ήταν εκεί, και πολλώ δε μάλλον που την Τρίτη το απόγευμα για να το κάνει, θα έπρεπε πρώτα να περάσει από πάνω σας, μια και του κλείσατε τον δρόμο; Δοιανοητική καθυστέρηση ή υποκρισία;
3)Αναδημοσιεύω κομμάτι από ένα σχόλιο που είχα κάνει στο Γλόμπινγκ:
"Αποφασίστε επιτέλους! Αν θέλετε να σας συμπεριφέροντε σαν μικρά παιδιά που έχουν ανάγκη προστασίας, τότε να μάθετε να ακούτε τους "μεγάλους" και να μην το παίζετε ξερόλες!
Αν πάλι γνωρίζετε τι κάνετε και το έχετε επιλέξει συνειδητά, μην ζητάτε από άλλους τις ευθήνες για τις συνέπειες των επιλογών σας. Νισάφι πια!
Λοιπόν, αν θέλετε στην "πλατεία" το ΠΑΜΕ για να σας προστατέψει, αυτό θα το ζητήσετε ρητά και με απόφαση των συνελεύσεων που κάνετε, για να μην μπορείτε μετά να σπεκουλάρετε για "καπέλα". Μετά θα αποφασίσετε να αναλάβει ο καθένας τις ευθήνες του, και η κάθε συλλογικότητα που είναι εκεί πέρα να κατεβαίνει με τα μπλοκ και τα πανώ της για να ξέρουμε όλοι ποιος είναι ποιος, και ο καθένας να είναι υπεύθηνος των λόγων και των πράξεων του. Τέλος θα σπάσει και η υπέροχη συμβίωση σας με τα φασισταριά, που θα απομονωθούν και θα εκδιωχθούν όπως τους πρέπει.Αν και όταν εκπληρωθεί αυτό το μίνιμουμ προϋποθέσεων, θα μπορέσουμε και εμείς να συνεδριάσουμε για να αποφασίσουμε εάν αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε περισσότερο με το τσίρκο Μεντράνο που έχει στηθεί στην πλατεία συντάγματος."
Ζητάω για το ύφος του κειμένου, αλλά το παιχνιδάκι "όταν έρχεστε το κάνετε για να καπελώσετε", "όταν δεν έρχεστε είστε φυγόμαχοι"
πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει. Ζούμε κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης και κάποιοι παίζουν με φοιτητικού τύπου συνδικαλιές.
Λίγη σοβαρότητα επιτέλους!
Υ.Γ. Αν κάποιοι πρέπει να απολογηθούν για την απρόσκοπτη συμβίωση τους με τους φασίστες για πάνω από ένα μήνα πλέον, και εκτός από τις 3 ημέρες των απεργιών, σίγουρα δεν είναι τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2011 στις 7:30 μ.μ.

Τόλμησα και πήγα στην Πλατεία και κάνοντας συζητήσεις με αρκετούς απο τους συγκεντρωμένους ότι δεν φτάνουν τα δάκτυλα των χεριών ούτε και των ποδιών μου για να βγάλω έτσι την αγανάκτηση και την οργή μου παρά μόνο αν ανατραπούν εισέπραξα χλευασμούς, ειρωνίες και διάφορα άλλα αισχρά σχόλια. Δεν πτοήθηκα όμως, πήγα και ξαναπήγα.
Πέρα απο αυτό, κατά την ταπεινή μου άποψη, το ακομμάτιστο και το απολιτίκ δεν μπορεί να φτάσει και πολύ μακριά σε κάποιο σημείο θα καταλήξει σε αδιέξοδο. Δίχως στόχους αντίστασης,ρήξης και ανατροπής αυτού του βρώμικου συστήματος του μεγάλου κεφαλαίου, τραπεζιτών, μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των λύκων της Ευρωπαικής Ένωσης και των κομμάτων που τους υπηρετούν.
Μόνο το οργανωμένο ταξικό κίνημα μπορεί να αντιπαλέψει.
Τέλος, αν υπήρχε θέμα περιφρούρησης της πλατείας γιατί δεν καλέστηκε το ΠΑΜΕ και αντί γιαυτού γιουχαΐστηκε αισχρά (απο ποιούς δεν μπορώ να το γνωρίζω-αναρωτιέμαι αν μερικοί απ'αυτούς κοιμούνται ήσυχα την νύχτα) και τις δύο ημέρες της ΑΠΕΡΓΙΑΣ σαν ταξικός εχθρός;(δεν μου το είπανε το είδα με τα ίδια μου τα μάτια)
Ο παππούς μου έπαιζε μαζί μου λέγοντας: Κορώνα κερδίζω γράμματα χάνεις.

2 Ιουλίου 2011 στις 9:03 μ.μ.

Γιατι ακούω συνεχώς για βια-βια και παλι βια και καμία επεξεργασία για το

περιεχόμενο της κοινωνίας

Αυτο ισχυει σε ενα βαθμο και για τον συγγραφέα του αρθρου οχι οτι τον θεωρώ ταξης και περιορίζεται σε αυτην την "αθώα"επίθεση φιλίας
Καποιοι υπέρμαχοι της "βιας¨"αναρωτιούνται για την στάση του ΚΚΕ

εκτος το οτι απουσιάζει απο την μερια τους το πολιτικό-ιδεολογικό στοιχειό

δεν κανουν τον κόπο να μαθουν την πρόταση του ΚΚΕ ώστε να κανουν μια

κάποια ποιο πλήρης ιδεολογική κριτική υποθέτουν πως θα έπρεπε να ειναι

κατα την γνωμη τους.και αμολανε την αποψαρα τους.

Καντε ενα κοπο να ασχοληθείτε με το πως θα πρέπει να μετασχηματιστεί η

κοινωνία που ειναι το ουσιαστικό και το δυσκολότερο και αφήστε την βια

που ειναι ενα αναγκαστικό και οχι ευχάριστό εργαλείο και τίποτα παραπάνωφετιχιστή της

βιας διοτι δεν ειναι ο άνθρωπος και σωστα δεν ειναι αλλα σαν μαρξιστής-λενινιστής που

ειναι (χωρίς να μου αρεσουν αυτοι οι τίτλοι τιμης που ειναι εύκολοι στην εποχη μας)

γιατι το περιορίζει στην αλληλεγγύη και στην αμυνα και δεν βγαζει μπροστά τον σωστό

και ουσιαστικό τρόπο παλης που εχει να κανει με την συνειδητοποίηση του ρολου της εργατικής

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2011 στις 9:26 μ.μ.

Προς τον ανώνυμο απά 9:06 π.μ

1. Την Τετάρτη, μέρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου, το ΠΑΜΕ είχε ορίσει συγκέντρωση στις 10 με σκοπό να πάει και να μείνει στο Σύνταγμα. Η πορεια του ΠΑΜΕ (πολλαπλάσια όλων των συγκεντρωμένων στην πλατεία) εμποδίστηκε στην αρχή της Πανεπιστημίου από γνωστούς αλητήριους διαφόρων πολιτικών κατευθύνσεων, με την ξεκάθαρη στόχευση να τραβηχτεί το ΠΑΜΕ σε σύγκρουση μαζί τους και να βρεθεί στη μέση της "σύγκρουσης" των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών.
2. Ενεργώντας σοφά η ηγεσία του ΠΑΜΕ αποφάσισε την τακτική υποχώρηση της πορείας προς Ομόνοια. Το κρατικό πλάνο προχώρησε στο εναλλακτικό σενάριο.
3. Οι κομμουνιστές ποτέ δεν βρέθηκαν "απομονωμένοι από το λαό". Η πλειοψηφία του λαού που ήταν στο δρόμο την Τετάρτη βρέθηκε κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ. Η πρωτοπορία κρίνεται καθημερινά στους χώρους δουλειάς και όχι στον πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ.
4. Όσο για τα περί καταγγελίας από το ΚΚΕ της απεργίας των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς, κάποιοι θέλουν να ξεχνούν ότι Τρίτη και Τετάρτη ήταν μέρες πανελλαδικής ΑΠΕΡΓΙΑΣ και όχι μέρες αποκλειστικά και μόνο καποιων συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας. Άρα, πέρα από ΠΑΣΚίτικες σκοπιμότητες σε αυτά τα σωματεία, δεν μπορείς να καταγγέλεις αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία, αποφάσεις που μπορεί, έστω και αθέλητα, να συνεισφέρουν στην επιτυχία της απεργίας.

Πέτρος

3 Ιουλίου 2011 στις 12:46 π.μ.

Όταν η Τρόϊκα και η χούντα ΓΑΠ μας θάβουν κυριολεκτικά, γυρίζοντας μας 100 χρόνια πίσω και εμείς, ο ΛΑΟΣ, αντί να δώσουμε τα χέρια για να τους σταματήσουμε, είναι κατάντια να βλέπουμε σχόλια σαν τα π.χ. 2 που ακολουθούν:

1.Στην επομενη διαδηλωση κατεβείτε μαζι με το ΚΚΕ η το ΠΑΜΕ...και δεν προκειται να σας πειράξει κανεις.....

2. Άντε και γαμηθείτε κουκουέδες πουλημένοι μικροαστοί. Ποιός σας έχει ανάγκη άλλωστε.
Τα χετε βρει με τους μπάτσους χρόνια τώρα.

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2011 στις 1:05 μ.μ.

Ημουν κάτω και τις δύο μέρες,όποτε το ΠΑΜΕ έκανε πορεία βρισκόμουν στις γραμμές του,όταν όμως σταματούσε και παρέμενε μακριά απο την πλατεία αποχωρούσα.Απο το να μείνω στις γράμμες του ΠΑΜΕ στην πανεπιστημίου ή στην Αμαλίας προτιμούσα να βρίσκομαι μέσα στην <> που εξελίσσονταν επι δύο μέρες με τις δυνάμεις καταστολής και το αστικό κράτος και παρακράτος....
Σαν αριστερός(ο όρος κομμουνιστής ειναι τίτλος τιμής για μένα και όχι επιθετικός προσδιορισμός γι αυτό προτιμώ να τον αποφεύγω)άνθρωπος θεωρήσα οτι θα έπρεπε να βρίσκομαι δίπλα στους συμπολίτες μου με όποιες ενστάσεις έχω(και ειναι πολλές)για να τους βοήθησω όσο μπορούσα με την εμπειρία μου απο τέτοιες καταστάσεις....
Ειναι πολύ λυπηρό να ακούω και την μία πλευρά και την άλλη της αριστεράς να μιλάει με τρόπο λές και κρατάει την αλήθεια...
Συντροφοί πρέπει να βρούμε μια κοινή γραμμή.....
Όσο για τις ιδεολογικές μας διαφορές πρέπει να τις επιλύσουμε-αν αυτό γίνεται-με διάλογο....
Ειναι δύσκολές οι εποχές και το εργατικό-ταξικό κίνημα βρισκόταν για χρόνια στην αδράνεια για τις πλατιές λαικές μάζες των εργαζομένων-μικροαστείων,τώρα που αρχίζουν και κατεβαίνουν έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε απείρως σημαντικότερη απο το να τσακωνόμαστε μεταξύ μας με εκφράσεις τραγικές όπως γράφει και ο ftanei_pia
1.Στην επομενη διαδηλωση κατεβείτε μαζι με το ΚΚΕ η το ΠΑΜΕ...και δεν προκειται να σας πειράξει κανεις.....

2. Άντε και γαμηθείτε κουκουέδες πουλημένοι μικροαστοί. Ποιός σας έχει ανάγκη άλλωστε.
Τα χετε βρει με τους μπάτσους χρόνια τώρα.

Ως πότε????/

3 Ιουλίου 2011 στις 1:59 μ.μ.

Ο 2 ιουλιου 4:04

των μ-λ μου θυμίζει τον Καραμανλή και την τότε δεξια που έλεγαν το κκε εξ.

αυτοι το γραφουν "κ'κε το λενε ψευτοκκε(φοβέρα επιχειρήματα -πες 10 ψέματα να φτιάξεις 1αληθεια)

μιλάνε για σοσσιαλ-φασισμο αφου πέθανε ο σταλιν .στην ΕΣΣΔ

Η παπαρηγα ειναι τροτσκίστρια γιαυτους (εδω αφορά την οακκε περισσότερο) προτιμούν για σύμμαχους το πασοκ ΝΔ συν-

δεν υπερβάλω και το λενε και το κανουν ΠΧ στην ζωνη στο Πέραμα με τον αντισυνδεσμο

μας κατηγορούν στο λιμανι οτι με δυο σωματεία απο τα 8 το κλείνουμε και στεναχωριέται ο

αλαφουζος τρομοκρατούμαι τους απεργοσπάστες τους δερνουμε στην ζωνη και

παρακάτω μας λεει ο άνθρωπος να δώσουμε μαχη στην πλατεία .

να τον ρωτήσω κατι δηλ να φέρουμε τα κνατ όπως λενε ? Για να μας Πούνε τραμπούκους ας αποφασίσουν

τι θελουν .Και πραγματικά δεν θυμάμαι απο τους ¨"αγώνες"τους κατι ενδιαφέρον βρε αδερφέ που να

τους δινει το δικαίωμα να επιτίθενται τοσο υπερβολικά .

τωρα για την βαση που λεει του ξέφυγε πιστεύω διοτι η κριτικη γίνεται στις ηγεσίες και οχι στον

κοσμο διαφορετικά πρώτα θα έπρεπε να το έλεγαν στους "συναγωνιστές"της πλατείας που παραλίγο

να φάνε και κατι φαπες.δημοκρατικές.

Και τελικά ολοι αυτοι κάνουν ετερόκλητες τυχοδιωκτικες "συμμαχίες"του τύπου είμαστε λίγοι ας

ενωθούμε να μοιάζουμε πολλοί

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2011 στις 3:13 μ.μ.

Πολύ σοβαρή αντιπαράθεση "πολιτικών" απόψεων απο τα μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το βασικότερο και αφοπλιστικό επιχείρημα κάποιου "ανώνυμου" :
"Άντε και γαμηθείτε κουκουέδες πουλημένοι μικροαστοί. Ποιός σας έχει ανάγκη άλλωστε."
Αυτό θα πεί να έχεις πολιτικές θέσεις και απόψεις, αυτό θα πεί πολιτική αντιπαράθεση!!!!!!!!
Μπράβο σας, συνεχίστε έτσι...
Συμβάλλεται καθοριστικά στο ξεσκέπασμα του ρόλλου σας....

3 Ιουλίου 2011 στις 4:14 μ.μ.

Αν και αποφεύγουμε να παρεμβαίνουμε στα σχόλια αναγνωστών μας εδώ πρέπει να δώσουμε κάποιες διευκρινήσεις.

1) Το μπλογκ μας είναι συλλογικό και το κείμενο δεν είναι του Γιώργη αλλά ενός άλλου συντρόφου που έχει επιλέξει να το υπογράψει με το ψευδώνυμο askordoulakos.

2) Είναι αυτονόητο ότι αναρτήσεις που προέρχονται από άλλες πηγές –έντυπα, ιστότοποι- δεν εκφράζουν κατ’ ανάγκη της θέσεις του μπλογκ μας (Το γράφουμε αυτό γιατί σε άλλες αναρτήσεις μας υπήρξε παρανόηση).

3) Πάγια τακτική μας είναι να μην διαγράφουμε κανένα σχόλιο εκτός και αν είναι εντελώς χυδαίο ή εξόφθαλμα προβοκατόρικο. Στην συγκεκριμένη ανάρτηση υπήρξε μια εξαίρεση. Υπήρξαν σχόλια που οι αποστολείς τους παρουσιάζονται μέλη του ΚΚΕ και αναφερόταν τι διαδραματίστηκαν σε Κομματικές Οργανώσεις Βάσης του ΚΚΕ μετά τα πρόσφατα γεγονότα. Πιθανόν όσα μας έγραψαν να ισχύουν. Ενδεχομένως όμως αυτά τα σχόλια να ήταν αποκυήματα φαντασίας και να αποσκοπούσαν σε άλλες σκοπιμότητες.
Για τον λόγο αυτό αποφύγαμε να τα δημοσιεύσουμε. Οι αναγνώστες που μας τα έγραψαν μπορεί να μας στείλουν μαιηλ με το τηλέφωνο τους, να επικοινωνήσουμε μαζί τους και αν όταν διαπιστώσουμε ότι είναι βάσιμα τα όσα γράφουν τότε φυσικά θα τα δημοσιεύσουμε.

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2011 στις 6:02 μ.μ.

Θα ηθελα να καταθεσω αυτο που εζησα κινουμενος στις παρυφες και των (αγανακτισμενων ) και του παμε.Ενω ημουν στο μπλογκ των αγανακτισμενων ακουγα διαμαρτυριες και επιθετικη σταση απεναντι στο παμε.¨¨να ερθουν χωρις τις σημαιες τους,να μην λενε κομματικα συνθηματα η συνθηματα του κκε,τι δουλια εχουν αυτοι εδω, να μεινουν μακρια απο την πλατεια,και διαφορα αλλα.προχωραω μετα προς το μπλογκ του παμε ,εντυπωσιαστηκα απο τη μαζικοτητα ,μιλαμε για χιλιαδες κοσμο.Λεω μεσαμου ρε γαμωτο γιατι να μην εινε ολος ο λαος μαζι.Μιλαω με κανα δυο παιδια του παμε τους λεω ρε παιδια γιατι δεν συμετεχετε ενεργα στην πλατεια?μου απαντουν οτι ο λαος πρεπει να εχει στρατηγικη, να βιωσει και να απαιτει να πληρωσει την κρισι η πλουτοκρατια,και να ανεβει αλλη κυβερνηση εναντια στο κεφαλαιο.Οι αγανακτισμενοι εχουν ενα συνοθυλευμα πολιτικων αποψεων,λενε οχι στα συνδικατα και τα σωματεια,σηκωνουν τα χερακια ψηλα και φωναζουν εεεοοοοο να φυγουν..ετσι απλα και εφηβικοπαιδικα συνθηματα δεν μπορουν να εκφρασουν το παμε που αγωνιζετε χρονια ολοκληρα πριν για την εργατικη εξουσια.Ξεκιναει η πορεια ακολουθω παραλληλα και μπροστα τομπλογκ τους.Μολις φτανει στο συνταγμα κανοντας μια διπλη κινηση και απο κατω και απο τις στυλες του ολυμπιου διος αρχιζουν απο τη μερθια των αγανακτισμενων τα γουχα τα φτυσιματα τα μπουκαλια με το νερο. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΑΜΕ ΕΙΝΕ ΚΑΜΙΑ 300 αρια οικοδομοι με λοσταρια με σημαιες.αν εκεινη την ωρα δεν ειχα διξει ψυχραιμια οι επικεφαλης του παμε θα ειχαμε πολυ ασχημες εξεληξεις..κανα δυο αγανακτισμενοι (με μουσι κ σκουλαρικια χτυπαγαν το μαξι του παμε και προπηλακιζαν την κοπελα που εκφωνουσε τα συνθηματα.Φανταστειτε αν συνεχιζε το παμε με τοσεσ χιλιαδες κοσμο που ειχε θα τους επερνε ολους παραμαζεμα και θα γινοταν μακελιο.Αποφασισαν και εκανε καμια 100 μετρα πιο πισω τοτε δεχτηκαν ξανα γιουχα μπουκαλια φτυσιματα και συνθηματα ποδοσφαιρικα....ευτυχως δεν εγινε τιποτε εμειναν ολοι στις θεσεις τους και μαλιστα μετα απο λιγο εκαναν και πιο πισω για να ερθουν στην πλατεια οι μοτοσυκλετιστες απο την επαρχεια.φωναζαν αντικαπιταλιστικα συνθηματα ενω οι αγανακτισμενοι μιλαγαν για ελικοπτερα που πρεπει να παρουν την κυβερνηση. Πλησιαζοντας εναν επικεφαλης του παμε τον ρωτησα πως τα βλεπεις τα πραγματα μου ειπε οτι εινε ενθαρυντικο που βγηκαν στο συνταγμα ανθρωποι του καναπε και διαμαρτυροντε ,εχουμε καποιες ενστασεις για τα συνθηματα τους και οτι περιμεναν μεγαλη προβοκατσια, το αποφυγαν και τα καναλια που διψουσαν για σαματα την πατησαν.Δεν μπορεσε κανενας να διασπασει το μπλογκ τους πραγμα που το καφεραν μετα απο λιγο οι κουκουλοφοροι που πεταχτηκαν μεσα απο τις γραμμες των αγανακτισμενων και αρχισε η αστυνομικη καταστολη....

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2011 στις 6:47 μ.μ.

Βρηκα μια αναρτηση που απανταει σε ολους τους κακοπροαιρετους επικριτες του ΚΚΕ , οποιος θελει μπορει να επισκευτει την ιστοσελιδα και να προβληματιστει :
http://tasosnastos.blogspot.com/2011/07/30.html

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2011 στις 9:49 μ.μ.

Καλά ρε σεις στην/στο ΑΝΤΑΡΣΥΑ ποίον προσπαθείτε να πείσετε με επιχειρήματα του στύλ μας στέλναν εμαιλ μέλη του ΚΚΕ για προβλήματα στις ΚΟΒ;;
ή για χαφιέδες πρόκειται ή για προβοκάτσια...
Αλλά έστω υπάρχουν μέλη που δεν σέβονται την οργάνωση, στο μπλόγκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ θα στέλναν εμαιλ;;και όχι στα άλλα μπλόγκ τα ΚΚΕδικα για να προβληματαίσουν και άλλους συντρόφους οι οποίοι έχουν συμμετέχουν ενεργά στην λήψη των αποφάσεων;;;;;;
Βλέπεις η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν συμμετέχει στη λήψη των αποφάσεων του ΚΚΕ, μόνο στην πλατεία και με κρυμένη ιδιότητα συμετέχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Να κάνω και μια άλλη ερώτηση;
Πόσο ηλίθια θεωρήτε τη βάση του ΚΚΕ που τόσο πολύ φαίνεται να συμπαθείτε σε αντίθεση με την ηγεσία;;;Τόσο ηλίθια είναι τα μέλη του ΚΚΕ να συζητήσουν τις διαφωνίες τους μέσω εμαιλ;;;και δή μαζί σας;;

Ανώνυμος
3 Ιουλίου 2011 στις 11:15 μ.μ.

Εντελώς κουφιοκεφαλάκηδες είναι κάποια μέλη του ΚΚΕ, -όπως ο τελευταίος «ανώνυμος»- όταν χαρακτηρίζουν αυτό το μπλογκ ότι είναι όργανο της Ανταρσύας. Είναι το μόνο μπλογκ εκτός των ΚΚΕδικα που κάνει άδικες επιθέσεις στην Ανταρσύα, όπως πριν κάποιες μέρες όταν έκανε πολεμική χωρίς ουσιαστική βάση στο στέλεχος του ΝΑΡ, Γ. Δελαστίκ. http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/06/blog-post_7472.html
Ισα-ίσα βοηθάει όσο μπορεί το κόμμα του Περισσού αφού διαγράφει σχόλια οπαδών του –όπως γράφει ο Γιώργης παραπάνω- που κάνουν κριτική στο κόμμα τους. Αλλά ο ανώνυμος άλλα διαβάζει και άλλα καταλαβαίνει όπως αρκετοί ΚΚΕδες που έχουν θρησκευτική πίστη στο κόμμα τους.

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2011 στις 12:27 π.μ.

Ναι λές και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ένα πράγμα με ενοιαία άποψη....πόσες τάσεις έχετε;;;;Απίθανο δηλαδή να διαφωνούν μεταξύ τους....
Τεσπα....
Μπράβο σας, συνεχίστε έτσι...
Συμβάλλεται καθοριστικά στο ξεσκέπασμα του ρόλλου σας....

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2011 στις 1:02 π.μ.

Ανώνυμε (11:15 μ.μ.) ο όρος κουφιοκεφαλάκης σου ταιριάζει απόλυτα και εκφράζει την πολιτική σου μυωπία.
Ποιόν νομίζετε ότι κοροιδευετε, όλοι οι συντελεστές - συμεργάτες του "βαθυ κόκκινο" είναι Ανταρσυα, δηλωμένα, υπάρχουν στοιχεία γι' αυτό (εκτός αν δεν το θυμάστε).
Αλλά μου κάνει εντύπωση που αναφέρετε την περίπτωση του πουλημένου δημοσιογράφου της αστικής φυλλάδας Εθνος, Δελαστίκ, για να δικαιολογήσετε την απολιτικ στάση του blog, βλέπετε η νοοτροπία του απολιτίκ τελευταία είναι της μόδας, αλλά δεν περνάει πάντα, ειδικά σε κάποιους που σας γνωρίζουν χρόνια.
Η τελευταία παράγραφος του Κομμουνιστικού Μανιφέστου είναι διδακτική γι αυτούς που κάνουν θεωρίες για απολιτικ και κρύβονται πίσω απο το δάκτυλο τους:
«Οι κομμουνιστές θεωρούν ανάξιο τους να κρύβουν τις απόψεις και τις προθέσεις τους. Δηλώνουν ανοιχτά ότι οι σκοποί τους μπορούν να πραγματοποιηθούν μονάχα με τη βίαιη ανατροπή όλου του σημερινού κοινωνικού καθεστώτος».
Πάρτε το χαμπάρι σας καταλάβαμε, δεν περνάει η προβοκάτσια σας, εξ άλλου και παλιότερα το προσπαθήσατε αλλά σπάσατε τα μούτρα σας.
Αντε γεία σας......

4 Ιουλίου 2011 στις 2:14 π.μ.

Ανώνυμε είσαι προβοκάτορας του αίσχιστου είδους. Σε προκαλώ να παρουσιάσεις έστω και ένα στοιχείο ότι οι σύντροφοι που συμμετέχουν στο μπλογκ μας είναι στελέχη της Ανταρσύας. Δεν υπάρχει ούτε ένας!!

Αυτό που γράφεις «Ποιόν νομίζετε ότι κοροιδευετε, όλοι οι συντελεστές - συμεργάτες του "βαθυ κόκκινο" είναι Ανταρσυα, δηλωμένα, υπάρχουν στοιχεία γι' αυτό (εκτός αν δεν το θυμάστε)» είναι αποκύημα της φαντασία σου και δείχνει το ποιόν σου.

Μόνο ο σ. Γιάννης Τσαφογιάννη (γράφει στο μπλογκ μας με το ψευδώνυμο ciaoant1) είναι μέλος μιας συλλογικότητας, της ΑΡΑΝ, που συμμετέχει στην Ανταρσύα, ενώ απ’ τα υπόλοιπα 6-7 άτομα που γράφουμε εδώ ούτε ένας δεν έχει την παραμικρή σχέση μ’ αυτή την συλλογικότητα.

Μπορείς να παρουσιάσεις τα «στοιχεία» που λες ότι διαθέτεις; Φυσικά δεν έχεις γιατί απλώς είσαι ένας ελεεινός προβοκάτορας που κρύβεται πίσω απ’ την ανωνυμία –. Ολοι οι συντάκτες του μπλογκ μας είναι γνωστοί στους πάντες και άλλωστε κάνουμε ανοιχτές συνελεύσεις σαν μπλοκ και μπορεί να μας γνωρίσει ο καθένας. (Αν σε ενδιαφέρει εγώ ονομάζομαι Γιώργης Γιαννακέλλης).

Αλλά εσύ είσαι τόσο αθλιος που πέρα απ’ την κουκούλα της ανωνυμίας που φοράς για να πετάξεις την προβοκάτσια σου έχεις και το θράσος ανάξιο υποκείμενο να μιλάς για «απολιτικ στάση του blog» μας όταν είναι γνωστό ότι δεν υπήρξε πολιτικό γεγονός που να μην πάρουμε θέση.

Δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιοι τρισάθλιοι τύποι σαν εσένα που παρουσιάζονται με τον μανδύα του αριστερού.

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2011 στις 3:43 π.μ.

Οι εκτός ΚΚΕ αριστεροί δεν είναι "αριστεριστές" χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εκτός ΚΚΕ όλα είναι αγνά και ιδεολογικά συνεκτικά.Πάντως καλό είναι να διαβαστεί από όλους το έργο του Λένιν "Ο Αριστερισμός παιδική αρρώστεια του κομμουνισμού",όπου εκεί ο ΙΒ Λένιν αναλύει την επιτυχία του μπολσεβικισμού με τη συνεχή δημιουργία ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ με εσσέρους,μενσεβίκους,αστούς φιλελεύθερους και την φοβερή τακτική εκ μέρους του ΣΔΕΚΡ-Μπολσεβίκοι που οδήγησε στην κατάληψη της εξουσίας. Το ζητούμενο παραμένει η κινηματική ενότητα της Αριστεράς,όσο κι αν ενοχλεί Περισσό και Κουμουνδούρου!

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2011 στις 12:04 μ.μ.

Γιώργη τα περί κουκούλας μην τα λέτε εσείς, ούτε τα περί ανωνυμίας, αυτα τα δυο χαρακτηρίζουν το blog σας. Eσύ στην πανικόβλητη απάντηση σου δηλώνεις οτι : "Μόνο ο σ. Γιάννης Τσαφογιάννης (γράφει στο μπλογκ μας με το ψευδώνυμο ciaoant1) είναι μέλος μιας συλλογικότητας, της ΑΡΑΝ, που συμμετέχει στην Ανταρσύα," και βέβαια είναι σύντροφος σου (τον αποκαλείς κιόλας σύντροφο).
Βέβαια σου επιστρέφω όλους τους χαρακτηρισμούς, εκφράζουν το πολιτικό σας ποιόν, έτσι έχετε μάθει να κάνετε αντιπαράθεση με όρους γηπέδου, χουλιγκάνων, αυτού τους είδους οι πολιτικές αντιπαραθέσεις κυριαρχούν σε αναρτήσεις αλλά κυρίαρχα στα σχόλια του blog σας, π.χ. ανώνυμος παραπάνω γράφει " Άντε και γαμηθείτε κουκουέδες πουλημένοι μικροαστοί. Ποιός σας έχει ανάγκη άλλωστε."
Οσο για τα υπόλοιπα εγώ δεν γνωρίζω αν είστε στελέχη του ανταρσυα, γιατί μόνο για στελέχη μιλάς , επί λέξη αναφέρω : "όλοι οι συντελεστές - συμεργάτες του "βαθυ κόκκινο" είναι Ανταρσυα"
Στελέχη μπορεί να μην είστε , αλλά γιατί ντρέπεστε για τις πολιτικές σας θέσεις και τις καμουφλάρετε (κουκούλα) ?
Αν οπως αυτοαποκαλείστε κομμουνιστες, το αισθάνεστε κιόλας, τότε είναι τραγικό και τουλάχιστον προδοτικό να κρύβεται την πολιτική σας τοποθέτηση, οι κομμουνιστές ούτε στα εκτελεστικά αποσπάσματα, μπροστά στον θάνατο, δεν αρνήθηκαν την ιδεολογία τους.
Αλλα αυτοί ήταν κομμουνιστές, ενώ εσείς είστε προβοκάτορες, εχθροί του ταξικού κινήματος.
Οσο για τα στοιχεία, στο χωριό μου λένε "χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει", βέβαια θα δημοσιοποιηθούν σε άλλα blogs ,όπου δεν γίνεται λογοκρισία...
Σας χαιρετώ τρισάθλια γκρουπούσκολα, θρασύδειλοι, που δεν έχετε ούτε το θάρρος να γνωστοποιείσετε τις πολιτικές σας θέσεις, μπορεί και να ντρέπεστε για τον προβοκατόρικο ρόλλο σας, διαχρονικά όλοι οι ταξικοί εχθροί φόραγαν την μάσκα του αριστερού, αλλά σας έχουμε μάθει πλέον , τελειώσατε....

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2011 στις 7:00 μ.μ.

Παιδιά μην δίνετε σημασία σ αυτά που γράφει ο ανώνυμος. Προβοκάτορας, ασφαλίτης είναι που παριστάνει τον Κουκουε, και κακώς μπήκατε συζήτηση μαζί του. Αλλιως δεν εξηγειτε να γράφει τόσα ολοφανερα ψέματα και αποφεύγει να βγάλει την κουκούλα ενώ εσεις του γραφεται επώνυμα.
Αφου δεν του πέρασε να χαρακτηρίσει το μπλογκ σας της ανταρσίας τώρα λέει ότι "δεν έχετε το θάρος να γνωστοποιήσετε τις πολιτικές σας θέσεις", όταν απ' την πρώτη σελίδα του μπλογκ φιγουράρουν αποσπάσματα απο γραπτα του Μαρξ και του Λένιν και όταν επανηλημένα έχετε αναφέρει την κομμουνιστική σας προέλευση.

Επειδή έχω ρθει στην εκδήλωση του μπλογκ σας όταν παρουσίασε το βιβλίο του ο Γ. Τσαφογιάννης και σας έχω γνωρίσει από κοντά μπορώ να συμπεράνω με βεβαιότητα ότι ο παραπάνω ανώνυμος δεν έχει καμιά σχέση με την αριστερά -γ' αυτό αποφεύγει να βγάλει την κουκούλα της ανωνυμίας- και είναι χάσιμο χρόνου να ξαναασχοληθείται μαζί του.

Νίκος.

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2011 στις 7:00 μ.μ.

Παιδιά μην δίνετε σημασία σ αυτά που γράφει ο ανώνυμος. Προβοκάτορας, ασφαλίτης είναι που παριστάνει τον Κουκουε, και κακώς μπήκατε συζήτηση μαζί του. Αλλιως δεν εξηγειτε να γράφει τόσα ολοφανερα ψέματα και αποφεύγει να βγάλει την κουκούλα ενώ εσεις του γραφεται επώνυμα.
Αφου δεν του πέρασε να χαρακτηρίσει το μπλογκ σας της ανταρσίας τώρα λέει ότι "δεν έχετε το θάρος να γνωστοποιήσετε τις πολιτικές σας θέσεις", όταν απ' την πρώτη σελίδα του μπλογκ φιγουράρουν αποσπάσματα απο γραπτα του Μαρξ και του Λένιν και όταν επανηλημένα έχετε αναφέρει την κομμουνιστική σας προέλευση.

Επειδή έχω ρθει στην εκδήλωση του μπλογκ σας όταν παρουσίασε το βιβλίο του ο Γ. Τσαφογιάννης και σας έχω γνωρίσει από κοντά μπορώ να συμπεράνω με βεβαιότητα ότι ο παραπάνω ανώνυμος δεν έχει καμιά σχέση με την αριστερά -γ' αυτό αποφεύγει να βγάλει την κουκούλα της ανωνυμίας- και είναι χάσιμο χρόνου να ξαναασχοληθείται μαζί του.

Νίκος.

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2011 στις 11:46 π.μ.

ΤΟ 70% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΔΕΞΙΑ...ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥς ΦΟΙΤΗΤΕΣ.
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΛ-ΚΚΕ,ΚΚΕ-ΜΛ,ΑΟΚΚΕ,ΝΕΟΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΝΑΡ ΑΝΑΡΧΟΚΟΚΚΙΝΟ.Κ.Λ.Π ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΚΚΕ ΤΟΥ ΛΕΣ ΜΗΝ ΠΑς ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...!!ΜΑΓΚΕΣ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΛΑΤΕ ΣΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΕΙΝΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΕΡΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙς ΣΑΣ.ΑΛΙΟΩς ΣΥΝΕΧΕΙΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΤΟΥς ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥς ΑΠΛΩΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΣΑΣ ΔΥΝΑΜΗ.ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ 70% ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΙΝΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ??(ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΕΑ ΕΧΕΙ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟ ΚΕΦΑΛΕΑ ΜΙΚΡΑ)ΕΓΩ ΜΙΛΑΩ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΕΙΜΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ.

5 Ιουλίου 2011 στις 5:32 μ.μ.

1)Η ΑΡΑΝ είναι το ναυτικό της ΑΡΑΣ;
για να το χαλαρώσουμε και λίγο... :)
2)To γεγονός πως το "βαθύ κόκκινο" μου έχει κα΄νει πρόταση συμμετοχής σε αυτό και ενώ γνωρίζει πως δραστηριοποιούμαι με το ΠΑΜΕ και είμαι φίλα (για να μην πω φόλα) προσκείμενος στο Κ.Κ. δείχνει την ειλικρίνια των συντελεστών του για την προσπάθεια δημοσίευσης όλων των απόψεων που κινούνται γύρω από τον Μαρξισμό. Η πολιτική αντιπαράθεση καλό είναι να συνεχίζεται, και καλό κάνει σε όλους μας. Οι προβοκατόρικοι χαρακτηρισμοί σε κανέναν.

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2011 στις 9:52 μ.μ.

"Και για να χουμε καλό ρώτημα θέλω να μου αναφέρετε ΜΙΑ(1) ένεργεια βίας του ΚΚΕ από το 1967 και μετά που να στρέφεται εναντίον δεξιών ή κράτους ή αστυνομίας και όχι εναντίον αριστερών". Συγκινητικά ταξική ανάλυση, μάλλον οι κοινωνία αποτελείται απο αριστερούς και δεξιούς,μπάτσους και "αγωνιστές". Ευτυχώς η ανάλυση του ΚΚΕ δεν είναι ιδεαλιστική αλλά υλιστική και για αυτό δεν ασχολείται με τους δεξιούς αλλά με τομεγάλο κεφάλαιο. Αυτό το νόημα έχει η απεργία (που πάλι μόνο του έκανε) αυτό και οι περιφρουρήσεις εγασιακών χώρων (που πάλι μόνο του έκανε και σημειωτέον είναι παράνομο). Δεν είναι βία αυτό απέναντι στο κεφάλαιο? Δεν είναι θύματα οι απολυμένοι? Επειδή οι προβολείς είναι στραμμένοι στο Σύνταγμα πρέπει να τα αγνοούμε?
http://redflyplanet.blogspot.com/2011/07/solar-cells-hellas.html
http://redflyplanet.blogspot.com/2011/07/dia.html
Και παρότι οι πορείες του ΠΑΜΕ δεν δίνουν αφορμή, έχουν συγκρουστεί με τα ΜΑΤ:
28/1/2009 Αθηνα ξύλο με οικοδόμους
29/3/2007 επίθεση ΜΑΤ στην ΚΟΑ
2/2/2009 ΜΑΤ ενάντια στο ΠΑΜΕ στο Τζαμπο Ιωαννίνων
26/7/2007 ΜΑΤ κατά ΠΑΜΕ στην περιφρούρηση του Χοντος
22/1/2004 επίθεση 4 ένστολων στον Περρο
5/2008 επίθεση τραμπουκων στο ΠΑΜΕ στην Μανωλαδα
14/7/2009 επεισοδιο με ΜΑΤ εξω από την Καρυπιδης
4/4/2011 ΜΑΤ εναντιων ΠΑΜΕ στην κατάληψη του δημαρχειου Ιωαννινων
29/5/2009 Συλληψεις στα σφαγεια Αγρινιου
+ 3 επιστρατεύσεις των ναυτεργατών, επεισόδια στις πορείες των σωματείων της Ζώνης κτλ. Θα σου ζήταγα να αποδόσεις το στοίχημα, αλλά ο χώρος σου δεν διακρίνεται για συνέπεια και σταθερότητα απόψεων..πόσο μάλλον υπευθυνότητα..
Μάνουελ

5 Ιουλίου 2011 στις 11:59 μ.μ.

Και δυο δικαστήρια την εβδομαδα για λιμάνι-ζώνη

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2011 στις 2:59 π.μ.

Γιατί σας προβληματίζει σύντροφοι βαθυκόκκινοι που μπαινουν ασφαλιτες στο μπλοκ σας και παριστάνουν τα μέλη του ΚΚΕ; Το πρόβλημα είναι δικό σας που δημοσιεύετε τα σχόλια τους και μάλιστα ανοίγετε διάλο μαζί τους. Δεν το ξέρετε ότι το μπλογκ σας είναι πρώτο σε αναγνωσιμότητα απ' όλα τα μπογκ του χώρου; Αφου δεν μπορει το συστημα να σας θυμώσει βαζει ασφαλίτες σαν τον κάποιον ανωνυμο παραπάνω που παριστάνει τον ΚΚΕ να σας συκοφαντήσει. Δικό σας πρόβλημα είναι που πέφτετε στο λούκι λέγοντας τα ονόματα σας για να σας φακελώσουν και όχι τον ασφαλιτών που κανουν την δουλειά τους.

6 Ιουλίου 2011 στις 6:48 π.μ.

Σύντροφοι, μην τσιμπάτε από προβοκάτορες ασφαλήτες που παριστάνουν τους ΚΚέδες. Τέτοιες περιπτώσεις έχουμε "φάει¨και εμεις στην επαρχία στην μάπα.

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2011 στις 6:25 μ.μ.

Από τα ηγετικά στελέχη του κκε μην περιμενει κανείς τίποτα.

Τα ηρωϊκά χρόνια του κκε είναι πλέον...προϊστορία.

6 Ιουλίου 2011 στις 10:41 μ.μ.

Δεν μας είπες εσυ τι περιμένεις(αν ξερεις) για να καταλάβουμε δηλ

Ανώνυμος
8 Ιουλίου 2011 στις 6:07 μ.μ.

Για το ΚΚΕ δεν υπαρχουν αλλες οργανωσεις που να ειναι αριστερες εκτος απο το ΚΚΕ.

Και το αποδεικνυει στην πραξη,πχ στα σωματειακα της Ιντρακομ,για να φερω ενα παραδειγμα που ΔΕΝ εχει να κανει με μπαχαλα,απο τον ιδιωτικο τομεα κιολας.

Οποτε μην περιμενετε ΠΟΤΕ θα ελθει το ΚΚΕ η το ΠΑΜΕ να συμπραξουν σε οτιδηποτε,εν προκειμενω σε απολυτα δικαιες και ορθες συγκρουσεις με την αστυνομια:Δεν θα το κανει ΠΟΤΕ.

Και στην τελικη υπαρχει και μια παροιμια που λεει:"Παρακαλετο μουνι,ξυνο γαμησι".

Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2011 στις 1:57 μ.μ.

οπουρτουνιστες, αριστεροχαρουμενοι,υπερεπανατατες και λοιπες αντεπαναστατικες δυναμεις αποφασιστε!!!ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ Ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger