Home » » Οι "Ανθρωπιστές" Ιμπεριαλιστές Γερμανία-ΗΠΑ υπερεξοπλίζουν την Σαουδική Αραβία!

Οι "Ανθρωπιστές" Ιμπεριαλιστές Γερμανία-ΗΠΑ υπερεξοπλίζουν την Σαουδική Αραβία!

Από giorgis , Σάββατο 9 Ιουλίου 2011 | 5:07 μ.μ.

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται η υποκρισία και η διπλοπροσωπία της «πολιτισμένης» και ανεπτυγμένης καπιταλιστικής Δύσης.  Ο "σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" που συχνά προβάλλουν οι ιμπεριαλιστές ως κριτήριο για να χαρακτηρίσουν κράτη ως ασταθή, για να περιγράψουν τους «Άξονες του Κακού» και να εξαπολύσουν τις ανθρωπιστικές τους βόμβες, αποδεικνύεται ένα εύπλαστο πολιτικό εργαλείο.

Ένα κριτήριο χάραξης πολιτικής  που μπορεί εύκολα να παρακάμπτεται, γιατί έτσι απαιτούν οι συμμαχίες, με στυγνούς δικτάτορες και μεσαιωνικά καθεστώτα, στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» για την τρομοκράτηση του εσωτερικού εχθρού-λαού και την επιβολή του ιμπεριαλιστικού ελέγχου σε κρίσιμες γωνιές του πλανήτη. Γιατί έτσι επιβάλλει η «οικονομική συνεργασία» με ταυτόχρονα πρόθυμους αγοραστές των πολεμικών τους βιομηχανιών, αλλά και δανειστές της υπερχρεωμένης αμερικανικής οικονομίας. Ή να το υπερπροβάλλουν προκειμένου να δικαιολογήσουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση και κατοχή, κατοχυρώνοντας τον έλεγχο και την εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων ενέργειας, επιτιθέμενοι συχνά και σε πρώην συνεργάτες τους όπως ο Σαντάμ, ο Καντάφι κλπ. 

Αυτή την αλήθεια για τον καιροσκοπισμό της καπιταλιστικής Δύσης και την στυγνή εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών επιβεβαιώνει η είδηση για την πώληση 200 τεθωρακισμένων τύπου Leopard 2A7+ στο αυταρχικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας από την κυβέρνηση της Μέρκελ.

Η Γερμανία απέρριπτε μέχρι πρόσφατα τα αιτήματα για προμήθεια βαρέως οπλισμού στη Σαουδική Αραβία. Την περασμένη εβδομάδα όμως, το ομοσπονδιακό συμβούλιο εθνικής ασφαλείας ενέκρινε, σε μυστική σύνοδο, την πώληση 200 τεθωρακισμένων στο Ριάντ. Η πληροφορία διέρρευσε στην ιστοσελίδα του περιοδικού Spiegel, και επιβεβαιώθηκε από σαουδαραβικές πηγές στο Ριάντ.

Στην συγκεκριμένη πώληση νομίζουμε ότι θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας δύο παράγοντες. Αφενός την προσπάθεια της γερμανικής πολεμικής βιομηχανίας να διεκδικήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο από την παγκόσμια πίττα του ολέθρου, αλλά παράλληλα, την ενίσχυση του μεσαιωνικού και αυταρχικού καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας, που σταδιακά μετατρέπεται σε δεύτερο πυλώνα μετά το Ισραήλ, για την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων και την καθυπόταξη των λαών της περιοχής. 

Να υπενθυμίσουμε ότι οι γερμανικές πωλήσεις όπλων έχουν αυξηθεί αλματωδώς την τελευταία δεκαετία, με αποτέλεσμα η Γερμανία να έχει ξεπεράσει τη Γαλλία και τη Βρετανία και να βρίσκεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Καλύτερος πελάτης γερμανικών εξοπλιστικών συστημάτων την τετραετία 2006-2010 ήταν η Ελλάδα, που απορρόφησε ποσοστό 15% των γερμανικών εξαγωγών, ακολουθούμενη από τη Νότια Αφρική (10%), τη Νότια Κορέα (9%) και τη Μαλαισία (7%).

Παράλληλα, σημειώνουμε ότι τα Leopard 2A7+ είναι πιο ευέλικτα από τα περισσότερα άρματα μάχης που έχουν σχεδιαστεί για επιχειρήσεις σε ανοιχτό πεδίο και θεωρούνται «τανκς των πόλεων». Η Σαουδική Αραβία, που κυβερνάται από τον οίκο των Σαούντ, έστειλε την άνοιξη τεθωρακισμένα στο Μπαχρέιν για να καταπνίξει την εκεί εξέγερση, ενώ έχει αντιμετωπίσει τα αιτήματα εκδημοκρατισμού στο εσωτερικό της με αδυσώπητη επέμβαση των δυνάμεων καταστολής. Η Σαουδική Αραβία έχει θορυβηθεί από το κύμα εξεγέρσεων που εξαπλώνεται στον αραβικό κόσμο και έχει ήδη οδηγήσει στην πτώση του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ και του πρώην προέδρου της Τυνησίας Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι. Σιίτες Σαουδάραβες, που αποτελούν μειονότητα στη χώρα, έχουν πραγματοποιήσει διαδηλώσεις κυρίως στις ανατολικές επαρχίες της Σαουδικής Αραβίας.

Από την άλλη μεριά, Γερμανοί κυβερνητικοί βουλευτές υποστήριξαν ότι και άλλοι σύμμαχοι πωλούν όπλα στη Σαουδική Αραβία και ότι η χώρα είναι στρατηγικός σύμμαχος της Γερμανίας. Πιο συγκεκριμένα, η Σαουδική Αραβία σκοπεύει να αυξήσει τις αγορές όπλων από τις ΗΠΑ στα 90 δισεκατομμύρια δολάρια από τα 60 δισεκατομμύρια που είχαν ανακοινωθεί πέρυσι, καθώς το βασίλειο προσπαθεί να αναβαθμίσει το Πολεμικό Ναυτικό του, όπως ανακοίνωσαν διπλωμάτες αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πέρυσι αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν ανακοινώσει ότι το Ριάντ σκόπευε να αγοράσει στρατιωτικά αεροπλάνα και να αναβαθμίσει αυτά που ήδη έχει, δηλαδή να προχωρήσει σε αγορά εξοπλισμού αξίας 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Υπάρχει σχέδιο οι Σαουδάραβες να ξοδέψουν 30 δισεκατομμύρια επιπλέον για να αναβαθμίσουν τον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού τους», δήλωσε ένας δυτικός διπλωμάτης από τον Κόλπο. «Αυτό το επιπλέον ποσό περιλαμβάνει επίσης τη συντήρηση και την εκπαίδευση των δυνάμεών της», επεσήμανε ένας άλλος διπλωμάτης.

Ένας σύμβουλος της σαουδαραβικής κυβέρνησης δήλωσε από τη μεριά του ότι αναμένει η συμφωνία αυτή να ολοκληρωθεί σύντομα. Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει πέρυσι ότι το πρόγραμμα των 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα ολοκληρωθεί σε 15 με 20 χρόνια. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο για πόσα χρόνια θα διαρκέσει το επιπλέον πρόγραμμα των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα παραπάνω εξοπλιστικά προγράμματα εντάσσονται και στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς εξισορρόπησης της «Ιρανικής απειλής», που βεβαίως εκμεταλλεύονται οι γερμανικές και αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες για να προωθήσουν τον υπερεξοπλισμό της Σαουδικής  Αραβίας.



ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger