Home » , » Δικαίωση για τους εργαζόμενους στον Παπασωτηρίου,

Δικαίωση για τους εργαζόμενους στον Παπασωτηρίου,

Από giorgis , Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011 | 2:19 μ.μ.

 Δικαίωση για τους εργαζόμενους στον Παπασωτηρίου,
μη νόμιμη η εκ περιτροπής εργασία που επέβαλλε η εργοδοσία.

Δικαιώθηκαν όσοι  συνάδελφοι εργαζόμενοι-ες  της εταιρείας «Παπασωτηρίου Α.Ε.» είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος της εργοδοσίας, για την εκ περιτροπής εργασία που τους επιβλήθηκε μονομερώς από τη διοίκηση.

Η απόφαση του δικαστηρίου χαρακτηρίζει μη νόμιμη την επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας στους συναδέλφους (και με το σκεπτικό ότι δεν πραγματοποιήθηκε διαβούλευση με το σύνολο των εργαζόμενων της εταιρείας Παπασωτηρίου) και επιδίκασε τα χαμένα μεροκάματα από τη μείωση των ημερών εργασίας από την αρχή της εφαρμογής του μέτρου μέχρι σήμερα στους εργαζόμενους.

Η απόφαση αυτή αποτελεί μια νίκη στη συνολική μάχη, τόσο στον «Παπασωτηρίου» όσο και συνολικά στον κλάδο και στην εργαζόμενη πλειοψηφία, ενάντια στα εφιαλτικά μέτρα που παίρνουν οι εργοδότες απέναντί μας στο όνομα της κρίσης και με την νομοθετική και πολιτική πλάτη της κυβέρνησης και της τρόικας. Μάχη που χρειάζεται τώρα να ανοίξει σε όλα τα μέτωπα, ενάντια στις αυθαιρεσίες (απλήρωτη εργασία, 6-ωρες και ατομικές συμβάσεις, εκ περιτροπής εργασία, απολύσεις) και στον μεσαίωνα που μας οδηγούν καθημερινά πλέον με τα νέα μέτρα-χιονοστιβάδα.

Καλούμε τους εργαζόμενους στον «Παπασωτηρίου» να συνεχίσουν τον αγώνα τους, τη στιγμή μάλιστα που ενώ η δικαστική απόφαση τους δικαιώνει, η εργοδοσία αρνείται να την εφαρμόσει (πέρα από την καταβολή των ημερομισθίων, η οποία έγινε). Να παλέψουν συλλογικά και όλοι μαζί ενάντια στη μείωση των μισθών τους και το 6-ωρο, ενάντια στο συνεχιζόμενο αίσχος της εκ περιτροπής εργασίας (που κηρύχτηκε ήδη μη νόμιμη). Καταγγέλλουμε την διοίκηση της «Παπασωτηρίου Α.Ε.» που ακόμα και μετά την δικαστική της ήττα παρανομεί σε βάρος των συναδέλφων μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου, με όπλο και την απόφαση αυτή, να δώσουν τη μάχη σε κάθε χώρο δουλειάς, ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τη μείωση των αποδοχών, τις απολύσεις. Με το Σύλλογο, τις συνελεύσεις και κινητοποιήσεις μας, να πούμε ένα αποφασιστικό ΟΧΙ στην εργοδοσία.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, Σεπτέμβρης 2011
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger