Home » , , , » Ισραήλ και Τουρκία ετοιμάζονται να κάνουν πόλεμο: Στους φτωχούς και τους Παλαιστίνιους ο λογαριασμός

Ισραήλ και Τουρκία ετοιμάζονται να κάνουν πόλεμο: Στους φτωχούς και τους Παλαιστίνιους ο λογαριασμός

Από giorgis , Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011 | 2:44 μ.μ.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η ένταση ανεβαίνει συνεχώς στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς Ελλάδα-Κύπρος-Τουρκία-Ισραήλ ανταγωνίζονται σκληρά για τον έλεγχο των ενεργειακών κοιτασμάτων. Τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών διαδέχονται τα πύρινα άρθρα που ανεβάζουν τον εθνικιστικό πυρετό, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν από τα καυτά κοινωνικά προβλήματα και εμμέσως πλην σαφώς προειδοποιούν τον αντίπαλο για τις ολέθριες συνέπειες μιας πολεμικής σύγκρουσης. Στην αρθρογραφία αυτή πρωταγωνιστούν ενσωματωμένοι στην κυρίαρχη ιδεολογία δημοσιογράφοι, δημοσιογραφικά παπαγαλάκια που συντηρούνται από τα μυστικά κονδύλια και συχνά είναι πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών.

Θα παρουσιάσουμε ένα δημοσίευμα ισραηλινής εφημερίδας, που φέρει άρωμα ΜΟΣΑΝΤ, προσπαθώντας να αποκαλύψουμε τα βασικά επίδικα της σύγκρουσης και την πραγματική ταξική ουσία της ενδεχόμενης αναμέτρησης, αφήνοντας στην άκρη τους πύρινους λόγους των αστών πολιτικών που απαιτούν «εθνική ενότητα», επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι και η καθεστωτική αριστερά συντάσσεται στον εθνικό μπλοκ ερμηνεύοντας την κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού με όρους «τουρκικής ή ισραηλινής επιθετικότητας !

Είναι ενδεικτικό ότι το κάθε κράτος επιχειρεί να παρουσιάσει τον εχθρό του ως «Κράτος Τρομοκράτη και Παράγοντα Αστάθειας στην περιοχή». Επιπλέον, οι κυβερνήσεις επιχειρούν να καμουφλάρουν με ανθρωπιστικά ιδεώδη, τα αδίστακτα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που καθοδηγούν τους πολεμικούς τους τυχοδιωκτισμούς. Χαρακτηριστικά, το Τουρκικό κράτος που πολεμάένα τμήμα του λαού του, την Κουρδική μειονότητα, παρουσιάζεται «Προστάτης των Παλαιστινίων». Το ελληνικό κράτος που βρίσκεται σε σκληρό ταξικό πόλεμο με τον κόσμο της εργασίας παρουσιάζεται ως «Προστάτης της Κύπρου», της οποίας όμως πρώτο κατέλυσε τη Δημοκρατία και ανέτρεψε την κυβέρνηση, προσδοκώντας την ικανοποίηση των Επεκτατικών του στόχων με την Ένωση της Νήσου, δίνοντας αφορμή για την βάρβαρη Τουρκική εισβολή και Κατοχή. Ξαφνικά το Ισραήλ εγκολπώνεται τον Κουρδικό Αγώνα και δηλώνει «υπερασπιστής των Αρμενίων».  

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα“Yedioth Ahronoth”,  στο πλαίσιο των ισραηλινών αντιποίνων το Tελ Αβίβ,  συζητά ήδη το θέμα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας και ο Υπουργός Εξωτερικών Λίμπερμαν ετοιμάζεται να ξεκινήσει επαφές μετο λόμπι των Αρμενίων για να στηρίξει  της. Η ισραηλινή εφημερίδα αναφέρεται και σε πιθανές επαφές του Ισραήλ με την ηγεσία του PKK.

Καταρχήν το άρθρο εστιάζει στην έκθεση Palmer που ενοχοποιεί τηνΤουρκία και την ορίζει σαφώς ως υπεύθυνη για το θάνατο των δικών της πολιτών καθώς δεν τους εμπόδισε από το να θέσουν τον εαυτό τους οικιοθελώς σε κίνδυνο».Δηλαδή, αναγνωρίζει την προκλητική απόφαση της Διεθνούς των Ιμπεριαλιστών που αντί να καταδικάσουν το κράτος-φονιά Ισραήλ, τη βάρβαρη Πειρατεία, τον επαίσχυντο και απάνθρωπο αποκλεισμό των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, τη μεγαλύτερη φυλακή παγκοσμίως, καταδίκασε τους άοπλους αγωνιστές της ειρήνης. Μάλιστα,το άρθρο έμμεσα υπενθυμίζει τη φετινή «σοβαρή και υπεύθυνη στάση» της κυβέρνησης Ερντογάν που εμπόδισε την συμμετοχή του πλοίου συμβόλου ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ στον Στόλο της Ελευθερίας  και απαγόρεψε τον ελλιμενισμό των πλοίων του στολίσκου στα τουρκικά λιμάνια.

Δεύτερον, θίγεται το ζήτηματης ενίσχυσης του ΡΚΚ από το ισραηλινό κράτος, στρατιωτικά και πολιτικά. Πρέπει να πούμε ότι η ισραηλινή ενίσχυση των Κούρδων ανταρτών είναι εδώ και χρόνια κοινό μυστικό. Πρόκειται για μια στυγνή ομολογία ωμής παρέμβασης ενός τρίτου κράτους στα εσωτερικά ενός εννοείται μέχρι πρότινος συμμάχου. Ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται όλη η υποκρισία των ιμπεριαλιστών: η Τουρκία και το Ισραήλ, σύμμαχοι «στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας»,  ουσιαστικά υπερασπίζουν αλλήλως δύο οργανώσεις που έχουν πολλαπλώς χαρακτηρίσει ως τρομοκρατικές: η Τουρκία ενισχύει τη Χαμάς και το Ισραήλ ενισχύει το ΡΚΚ, που βρίσκεται στην τρομοκρατική λίστα των Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.

Τι κινδύνους, υποκρισία και διγλωσσία κρύβει η παρακάτω δήλωση Μπεγλίτη: «Υποστηρίζουμε το Ισραήλ και υποστηρίζουμε το νόμιμο δικαίωμά του που απορρέει από το Διεθνές Δίκαιο στην αυτοάμυνα και βεβαίως καταδικάζουμε όλες εκείνες τις τρομοκρατικές ενέργειες από οργανώσεις που δρουν από τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη εναντίον πολιτών του Κράτους του Ισραήλ». Μια δήλωση που βάζει την ελληνική κυβέρνηση στο πλευρό του Κατακτητή Ισραήλ, καταδικάζει το δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης, βρίσκεται απέναντι στους ειρηνικούς πόθους του λαού μας, στα αισθήματα αλληλεγγύης και τους αγώνες υπεράσπισης της Παλαιστινιακής Ιντιφάντας. Πάνω από όλα, με πρόσχημα την τρομοκρατία, ένα βολικό σχήμα για την όξυνση της καταστολής κατά του λαού μας και την κλιμάκωση των πολεμικών λεονταρισμών Πάγκαλου-Σαμαρά-Καρατζαφέρη, ο Μπεγλίτης και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με κυνισμό και χωρίς να έχουν την λαϊκή νομιμοποίηση, ενισχύουντην συμμαχία τους με το Ισραήλ αναμένοντας ανατροπή του ισοζυγίου δυνάμεων με τον Τούρκο ανταγωνιστή και ανεμπόδιστη εξασφάλιση σημαντικού τμήματος από την εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου.

Ανήμερα της 11ης Σεπτεμβρίου αποδεικνύεται ότι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας δεν ήταν τίποτε άλλο από μια βάρβαρη ιμπεριαλιστική επέμβαση σε κάθε γωνιά του πλανήτη που διακυβεύονταν ισχυρά συμφέροντα της Δύσης, επιτρέποντας παράλληλα μια τεράστια επέλαση των αστικών κρατών ενάντια στον κόσμο της εργασίας, λεηλατώντας τις εργατικές του κατακτήσεις, ισοπεδώνοντας τις λαϊκές ελευθερίες, καθώς έδεσαν τους λαούς με τρομερούς τρομοκρατικούς και πατριωτικούς νόμους!

Εξάλλου ο καιροσκοπισμός των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων είναι συνώνυμος της υπεράσπισης των συμφερόντων τους. Στη βάρβαρη νατοϊκή επέμβαση στη Λιβύη, δυτικοί ιμπεριαλιστές βρέθηκαν να πολεμούν και να ενισχύουν μουσουλμάνους αντικαθεστωτικούς, που τα προηγούμενα χρόνια είχαν ρίξει στα μπουντρούμια του Καντάφι στο πλαίσιο του αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Πρόσφατα, ο αρχηγός των ανταρτών στην Τρίπολη, ο Αμπντέλ Χακίμ Μπελχάτζ, απαίτησε από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ να του ζητήσουν συγγνώμη για τη σύλληψή του το 2004 στην Μπανγκόκ και τη μεταφορά του σε φυλακή της Λιβύης όπου είχε υποβληθεί σε βασανιστήρια ως ύποπτος για τρομοκρατία. Όπως κατάγγειλε, σε μια κοινή επιχείρηση της αμερικανικής CIA και της βρετανικής MI6 είχε απαχθεί και μεταφερθεί στις φυλακές του καθεστώτος Καντάφι, επικαλούμενος μάλιστα και έγγραφα που βρέθηκαν σε κυβερνητικό κτίριο της Τρίπολης και αποκαλύπτουν τις στενές διασυνδέσεις που είχαν οι μυστικέςυπηρεσίες του Καντάφι με το Λονδίνο και την Ουάσιγκτον,  που σήμερα τον διώκουν. Τα ντοκουμέντα βρέθηκαν στο γραφείο του Μούσα Κούσα, του επικεφαλής εξωτερικής ασφάλειας της Λιβύης που διέφυγε στην Τυνησία τον Μάρτιο και από εκεί στη Βρετανία. Δείχνουν ότι η Βρετανία παρείχε πληροφορίες στις λιβυκέςΑρχές το 2004 για τον Αμπντούλ Χακίμ Μπελχάτζ, που θεωρούνταν ύποπτος για τρομοκρατία και τώρα είναι διοικητής των ανταρτών. Μάλιστα η συνεργασία αυτή δεν ήταν η μοναδική, καθώς στο γραφείο του Κούσα βρέθηκε ένας ευμεγέθης φάκελοςμε τον τίτλο «CIA» και δύο με τον τίτλο «MI6», που περιείχαν αρκετές υποθέσεις κατά τις οποίες η κυβέρνηση της Λιβύης συνεργάστηκε με αυτές τις μυστικέςυπηρεσίες.

Στην συνέχεια, το άρθρο παρουσιάζει αναλυτικά τον συσχετισμό δύναμης μεταξύ Τουρκίας-Ισραήλ και προχωρά σε αξιοπρόσεκτες επισημάνσεις. Η καταστροφή για τους δύο λαούς θα είναι απίστευτη, αφού το όποιο θερμό επεισόδιο γρήγορα θα εξελιχθεί σε Ολοκληρωτικό Πόλεμο: «Αν και είμαστε τεχνολογικά πολύ ανώτεροι, τα χτυπήματα που θα δεχθούμε θα μας βάλουν σε κίνδυνο για το μέλλον.Μας είναι λοιπόν τελείως αδύνατο να περιμένουμε να έρθει η Τουρκία να μας προκαλέσει. Όχι! Πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν, και γρήγορα μάλιστα, ότι εάν επιθυμούν μια αντιπαράθεση στη θάλασσα, αυτή θα είναι μια παιδική μάχη σε σχέση με το ολικό πόλεμο που θα μπορούσαμε να τους κάνομε σε όλα τα μέτωπα.
Πρέπει να γνωρίσει η Τουρκία ότι θα την χτυπήσουμε στο σπίτι της, θακαταστρέψουμε τις υποδομές της, την οικονομία, τον στρατό και θα χρειαστούν δεκαετίες προτού ανακάμψει».

Απειλές που αποκαλύπτουν ότι το μεγαλύτερο θύμα των σύγχρονων συγκρούσεων είναι οιάμαχοι, καθώς σε πρώτο πλάνο μπαίνει η συντριπτική καταστροφή κρίσιμων πολιτικών στόχων. Οι κανόνες του παιχνιδιού για τους ενδοιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς άλλαξαν. Τα κράτη και τα αστικά καθεστώτα δείχνουν αποφασισμένα να θυσιάσουν τους λαούς τους. Όλοι καταλαβαίνουν ότι η σύγκρουση στην Ανατολή Μεσόγειο έχει ευρύτερες γεωστρατηγικές διαστάσεις. Τα οικονομικά συμφέροντα είναι τεράστια, ενώ η σύγκρουση Ισραήλ-Τουρκίας και Ελλάδας-Τουρκίας κρύβει προσδοκίες αναγνώρισης πρωταγωνιστικού ρόλου ως περιφερειακής δύναμης σε ολόκληρη την περιοχή. Αυτό είναι το βαθύτερο και ουσιαστικότερο περιεχόμενο της επερχόμενης σύγκρουσης που συσκοτίζει ο Πατριωτισμός και η φιλολογία περί «Εθνικών κινδύνων»!

Να επισημάνουμε, ότι οι πολεμοχαρείς κυβερνητικές δηλώσεις, μπορεί να ικανοποιούν τις προπαγανδιστικές ανάγκες εντός και εκτός συνόρων, αλλά και τα δύο αστικά κατεστημένα κουβαλούν ισχυρά φοβικά σύνδρομα. Η Τουρκία δεν έχει πολεμική εμπειρία. Η τελευταία μεγάλης κλίμακας πολεμική σύρραξη που συμμετείχε είναι η εισβολή στην Κύπρο, που όμως είχε συντριπτικό συσχετισμό δύναμης και ιμπεριαλιστική στήριξη,αντιμετωπίζοντας μια αποδιοργανωμένη κυπριακή αντίσταση. Επιπλέον, δε φαίνεταιφως στο τούνελ του  μακροχρόνιου πολέμου με το ΡΚΚ, που εξελίσσεται σε επικίνδυνο αγκάθι. Το Ισραήλ κουβαλά το πλήγμα της αποτυχημένης επέμβασης στο Λίβανο (2006), ενώ η τελευταία σύγκρουση με την Αίγυπτο τη δεκαετία του70’ του προκαλεί ρίγη ανησυχίας. Ταυτόχρονα, το Ισραήλ είναι και νοιώθει περικυκλωμένο από λαούς που βίωσαν την κτηνωδία του ισραηλινού στρατού, ενώ στην παρούσα χρονικά φάση, βρίσκεται πολιτικά απομονωμένο!

Από το άρθρο δεν λείπει και η απαίτηση για κλιμάκωση των πολεμικών εξοπλισμών. Και ενώ το Ισραήλ ζει τιςμεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις από την Ανεξαρτησία του, με εκατοντάδες χιλιάδες Αγανακτισμένους να απαιτούν ανατροπή της αντεργατικήςπολιτικής, μπλοκάρισμα των κοινωνικών περικοπών και κοινωνική δικαιοσύνη, το κράτος έρχεται να απαιτήσει «εθνική ενότητα», υποταγή στην κυβερνητική πολιτική που θίγει βάναυσα τα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας.   

«Από σήμερα, έχουμε μπροστά μας ένα τρομερό εχθρό! Θα ήταν σοφό επομένως να αυξηθεί σημαντικά ο προϋπολογισμόςτης άμυνας με την άντληση κονδυλιών, για παράδειγμα από το εθνικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης (Bitouah Lehumi), που είναι ο μεγαλύτερος προϋπολογισμός της χώρας, που καταβάλλει σχεδόν το 50% στους Ισραηλινούς Άραβες, ενώ συμμετέχουν μόνο για το 2%!

Δηλαδή, για μια ακόμη φορά εργαζόμενοι και νεολαία καλούνται να γίνουν κρέας στα κανόνια τους και να πληρώσουν και το λογαριασμό κάνοντας νέες θυσίες για να αγοραστούν όπλα! Μάλιστα, το ισραηλινό κατεστημένο επιχειρεί ξανά δια του εθνικισμού να διασπάσει την εργατική τάξη στοχοποιώντας τους Άραβες εργαζομένους.

Εμείς θεωρούμε ότι μόνο ένα εργατικό κίνημα με διεθνιστικά χαρακτηριστικά μπορεί να σταθεί απέναντι στην πολεμική λαίλαπα. Αγωνιζόμενο για την ανατροπή των κυβερνήσεων του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα, της βάρβαρης κρατικής καταστολής και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών. Μπλοκάροντας τους πολεμικούς εξοπλισμούς και απαιτώντας το κλείσιμο των πολεμικών βιομηχανιών. Απαιτώντας την Απόσυρση όλων των στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων και τη διάλυση του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Απόσυρση ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ-Βρετανικών στρατευμάτων από την Κύπρο και λύση στη βάση των κοινών συμφερόντων των δύο λαών. Δικαίωση του αγώνα του λαού της Παλαιστίνης.

Μπλοκάρισμα των ερευνών των ενεργειακών κοιτασμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, που αυθαίρετα μοίρασαν το Κυπριακό και το Ισραηλινό κράτος γράφοντας «στα παλιά τους παπούτσια» την κατεχόμενη Γάζα και το κράτος του Λιβάνου. Αρνούμαστε τις Πολεμικές Απειλές της Τουρκίας και της ελληνικής κυβέρνησης που αποφάσισε να χύσει το αίμα της ελληνικής νεολαίας για να υπερασπιστεί τις αυθαιρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας και υπογράφει Συμφωνίες Στρατιωτικής Συνεργασίας με το Κράτος Κατακτητή Ισραήλ.

 Η ιστορία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου είναι συνδεδεμένη με την φτώχεια των λαών που συνήθως καταπιέζονται από αυταρχικά καθεστώτα που εξασφαλίζουν τα απίστευτα πλούτη τουαστικού κατεστημένου, με ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ κρατών για τη μοιρασιά των κοιτασμάτων.

Η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων είναι υπόθεση των λαών και όχι των αστικών κατεστημένων και των πολυεθνικών. Προς το συμφέρον των λαών θα είναι μόνο κάτω από ένα διαφορετικό πολιτικοκοινωνικό καθεστώς που θα προκύψει από την ανατροπή του καπιταλιστικού και ιμπεριαλιστικού συστήματος κυριαρχίας.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437   Diktiospartakos.blogspot.com  


Αναδημοσιεύουμετο άρθρο από την JSSNews που μετέφρασε και παρουσίασε το onalert.gr

Μπορεί ναγίνει πόλεμος Ισραήλ-Τουρκίας; Τι πιστεύουν οι ισραηλινοί.

"Λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες δηλώσεις του ΤούρκουΥπουργού Εξωτερικών, η απάντηση φαίνεται να είναι προφανή. Μόλις δήλωσε ότι ηχώρα του θα επενδύσει μαζικά στο πολεμικό ναυτικό της στην περιοχή τηςΜεσογείου για την «προστασία των πολιτών» κατά της «πλήρης ατιμωρησίας» του Ισραήλ που «τρομοκρατεί αυτή τη θάλασσα». Εξάλλου, αναμένεται οι Τούρκοι να διοργανώσουν κατά πάσα πιθανότητα ένα νέο στολίσκο, αλλά αυτή τη φορά θα συνοδευτεί από το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.
Συνεπώς, ποιές είναι οι επιλογές μας για να αποφύγουμε αυτή τη σύγκρουση και ανγίνει ποτέ, πώς θα βγούμε νικητές;

Η Τουρκία δεν χώνεψε καλά την Έκθεση Palmer που την ενοχοποιεί και την ορίζει σαφώς ως υπεύθυνη για το θάνατο των δικών της «ιδίων» πολιτών καθώς δεν τους εμπόδισε από το να θέσουν το εαυτό τους οικιοθελώς σε κίνδυνο.
Μέχρι εκεί τα ξέραμε. Αλλά αυτό που ανακαλύπτουμε με τρόμο είναι η πολεμική στάση των Τούρκων. Αυτή η συμπεριφορά φαίνεται τρελή όσον αφορά τις συνέπειες για την Τουρκία, εάν το Ισραήλ την θεωρεί ως εχθρική χώρα. Τρελάθηκαν οιΤούρκοι;

Οι πρόσφατες δηλώσεις δεν μπορούν σε καμία περίπτωση παρά να ερμηνευτούν ως σαφείς δηλώσεις πολέμου, και προπαντός, το κυριότερο: τους είναι τώρα αδύνατο να κάνουν πίσω, αλλιώς θα χάσουν τελείως το πρόσωπο τους.
Έτσι, ανακαλύπτουμε ότι θυμώνουν εξαιρετικά γρήγορα. Και αυτό δεν είναι καλό σημείο σε περίοδο πολέμου. Τώρα που αποκάλυψαν μια από τις αδυναμίες τους, και δεν είναι από τις λιγότερες, θα πρέπει να κάνουμε ό, τι πρότεινε ο Sun Tzu πριν από 2000 χρόνια, ήτοι: αν ο εχθρός σου είναι θυμωμένος, θα πρέπει να τον ερεθίσεις!

Πώς να τους ερεθίσουμε; Πρώτον, με την άμεση αναγνώριση του κουρδικού PKK με μια πρεσβεία στο Ισραήλ και την παροχή επίσημων υπηρεσιών για να εκπαιδεύσουμε τους μαχητές τους, πράγμα που κάνουμε ήδη, αλλά λίγο και ανεπίσημα. Αυτό το μέτρο θα έχει το πλεονέκτημα όχι μόνο να τους ταπεινώσουμε, αλλά και να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι αν επιμείνουν για κλιμάκωση της βίας, τότε το επόμενο βήμα θα είναι η παροχή εξελιγμένων όπλων στην κουρδική αντίσταση η οποία πολύ γρήγορα θα γονατίσει την Τουρκία. Περαιτέρω, την ίδια στιγμή, θα μπορούσαμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους Έλληνες και Κύπριους που θα μπουν τότε στον πειρασμό να διώξουν τους Τούρκους εποίκους από τα εδάφη τους. Και με αυτό τον τρόπο, η Τουρκία θα έχανε σε τρία μέτωπα και θα σταματούσε τις προκλήσεις της εναντίον μας!

Ωστόσο, πρέπει πρώτα από όλα να προγραμματίσουμε αυτή τη μεγάλη σύγκρουση με την Τουρκία. Πράγματι, αν το τουρκικό ναυτικό συνοδεύει ένα στολίσκο προς τα χωρικά μας ύδατα, θα μας είναι αδύνατο να παραμείνουμε παθητικοί και δεν θα είχαμε άλλη επιλογή παρά να απαντήσουμε.

Καταρχήν πρέπει να καταλάβουμε ότι ο τουρκικός στρατός είναι ίσως ένας από τους πιο ισχυρούς στην περιοχή. Παρά το γεγονός ότι σήμερα είμαστε πολύ πιο μπροστά, στην επόμενη δεκαετία, θα έχει ανακτήσει όλες τις καθυστερήσεις του και σίγουρα θα μας προσπεράσει. Και όλα αυτά χάρη στην εξαιρετική ανάπτυξη που της επιτρέπει να επενδύει, ήδη σε μεγάλο βαθμό στον εκσυγχρονισμό του στρατού της.Ο εκσυγχρονισμός αυτός λαμβάνει χώρα κυρίως μέσω του ναυτικού της και της πολεμικής αεροπορίας της.

Για το Πολεμικό Ναυτικό, αναμένεται να λάβει μέσα σε δέκα χρόνια, οκτώ κορβέτες Milgen βαρέως τύπου, τέσσερεις φρεγάτες TF-100, έξι υποβρύχια 214 AIP, τέσσερα αντιτορπιλικά TF-2000 και δεκαέξι ανθυποβρυχιακά περιπολικά ASW OPV για τα κυριότερα. Το Ναυτικό της θα αποτελείται από 18-22 υποβρύχια T-209 και Τ-214,20-24 φρεγάτες (ΜΕΚΟ / G Class/TF-100/TF-2000) και 8 κορβέτες Milgen, ήτοι μια τεχνολογική και αριθμητική υπέροχη σε σχέση με το Ναυτικό μας, το οποίο σε περίπτωση σύγκρουσης, ακόμα και με νίκη, θα καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς. Μας είναι λοιπόν τελείως αδύνατο να θεωρήσουμε μόνον μια σύγκρουση στη θάλασσα.Αλλά θα επιστρέψω σε αυτό.

Στη συνέχεια, μέσα σε πέντε χρόνια η Τουρκία θα λάβει πάνω από 100 F-35, ενώ η παράδοση των δικών μας αναμένεται πολύ αργότερα, και μόνο 25 μονάδες με 50 σεόπτιον. Επιπλέον, η Τουρκία ανέλαβε ένα μεγάλο έργο για τον εκσυγχρονισμό του στόλου της των F-16, ήδη σημαντικού, με 220 αεροπλάνα! Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε την παράδοση των 25 με 50 F-15SE ή Typhon ενώ έχουμε μόνο 25 F-15I, ισοδύναμα του F-15SE υπερ-εκσυγχρονισμένου. Επιπλέον, η αεροπορία τους διαθέτει πάνω από 150 F-4 Phantom, όλα υπερσύγχρονα, και μάντεψε ποιος είναι υπεύθυνος για τον εκσυγχρονισμό τους; Ναι, ναι, είμαστε εμείς!

Τώρα, εκτός από τα F-35, διαθέτουμε ένα στόλο υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 και F-15 (μεταξύ 400-500), χωρίς να υπολογίσουμε τα άλλα αεροπλάνα Kfir, Nesher η F-4 2000 Kurnas, όλα σε άριστη κατάσταση που μπορούν να κερδίσουν άνετα μάχες κατά των μαχητικών αεροσκαφών F-15 ή F-16. Διαθέτουν σύγχρονες ανέσεις και εξοπλισμό που εγκαταστάθηκαν και αναπτύχθηκαν από τιςπολεμικές βιομηχανίες μας, για να μην αναφέρουμε την ποιότητα των πιλότων μας. Σήμερα, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία διαθέτει μεταξύ 950 και 1.000 μαχητικά αεροσκάφη. Για σύγκριση, η Γαλλία διαθέτει μεταξύ 330 και 350 μαχητικά αεροσκάφη.

Δυστυχώς, κατά της Τουρκίας, το ναυτικό μας υστερεί αριθμητικά προκειμένου να ξεκινήσουμε μια σοβαρή σύγκρουση. Δεν μπορούμε να αρκεστούμε να πολεμήσουμε καλώς κακώς στο πεδίο που υπερτερούν, σε αριθμούς και όπλα. Αν και είμαστε τεχνολογικά πολύ ανώτεροι, τα χτυπήματα που θα δεχθούμε θα μας βάλουν σε κίνδυνο για το μέλλον. Μας είναι λοιπόν τελείως αδύνατο να περιμένουμε να έρθει η Τουρκία να μας προκαλέσει.
Όχι! Πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν, και γρήγορα μάλιστα, ότι εάν επιθυμούν μια αντιπαράθεση στη θάλασσα, αυτή θα είναι μια παιδική μάχη σε σχέση με το ολικό πόλεμο που θα μπορούσαμε να τους κάνομε σε όλα τα μέτωπα.

Πρέπει να γνωρίσει η Τουρκία ότι θα την χτυπήσουμε στο σπίτι της, θακαταστρέψουμε τις υποδομές της, την οικονομία, τον στρατό και θα χρειαστούν δεκαετίες προτού ανακάμψει.

Τέλος, και από τώρα, οι Αμερικανοί φίλοι μας βουλευτές η γερουσιαστές, θα πρέπει να ασκούν εντατικές πιέσεις για την απαγόρευση προμήθειας αεροσκαφών των ΗΠΑ στους Τούρκους και να αρνηθούν την παράδοση κάθε ανταλλακτικού, αλλά και να ασκήσουν πίεση στους συμμάχους τους, απαγορεύοντας τους την πώληση όπλων, και εν τέλει να τους απελάσουν από το ΝΑΤΟ.
Όσο για το Ισραήλ, πρέπει να αυξήσουμε τις δυνατότητές μας στη θάλασσα με την αγορά τουλάχιστον δύο SA’AR 5, 6 με 10 Sa’ar 4.5 et 4, καθώς και δύο ακόμα υποβρύχια της κλάσης Dolphin που είναι απλά εξαιρετικά!

Από σήμερα, έχουμε μπροστά μας ένα τρομερό εχθρό!
Θα ήταν σοφό επομένως να αυξηθεί σημαντικά ο προϋπολογισμός της άμυνας με την άντληση κονδυλιών, για παράδειγμα από το εθνικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης (Bitouah Lehumi), που είναι ο μεγαλύτερος προϋπολογισμός της χώρας, που καταβάλλει σχεδόν το 50% στους Ισραηλινούς Άραβες, ενώ συμμετέχουν μόνο για το 2%!
Έτσι, δεν θα χρειαστούμε να αυξήσουμε τους φόρους!

Πηγή: JSSNews
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
10 Σεπτεμβρίου 2011 στις 3:43 μ.μ.

Χα χα! Με συγχωρείτε που γελάω με ένα τόσο σοβαρό θέμα, αλλά είναι δύσκολο να μη δει κανείς την ειρωνεία: Το Ισραήλ (και οι ΗΠΑ βεβαίως) έκαναν την Τουρκία τόσο δυνατή ώστε να τους απειλεί! Τι περίμεναν; Το ίδιο δεν έγινε και με το Λάντεν; Δεν θα κάνουν πόλεμο εκτός και αν θέλουν να φέρουν ξανά τους στρατιωτικούς. Βέβαια όπως είπατε και σε άλλο άρθρο, στον καπιταλισμό ο πόλεμος είναι λύση στην κρίση: Οι λαϊκές αντιδράσεις παύουν αλλιώς θεωρούνται “προδοσία”, οι φτωχοί δουλεύουν και καταστρέφονται, οι έμποροι όπλων πλουτίζουν. Στην περίπτωσή μας όμως δε θα εμπλακεί μόνο το Ισραήλ και η Τουρκία. Θα ξεφύγει ο έλεγχος και θα έχουμε πόλεμο από τη Μέση Ανατολή ως τον Καύκασο και τα Βαλκάνια. Γι αυτό και πρόκειται περί μπλόφας και από τους δύο. Πιστεύω ότι η Τουρκία θα υποχωρήσει (αλλιώς θα χάσει την αμερικανική βοήθεια και όχι μόνο), φωνάζοντας όμως ότι νίκησε. Δεν είναι τυχαίο που δεν στέλνουν πλοία στη Γάζα αλλά απλά απειλούν. Κατά τα άλλα η εκμετάλλευση και το κλέψιμο καλά κρατεί παντού. Ας μην τσιμπάμε επίσης στους αποπροσανατολισμούς του Πάγκαλου. Είδαμε τι ωραία υπερασπίστηκε τα Ίμια. Καπιταλισμός σημαίνει φτώχια. Η φτώχια οδηγεί σε πόλεμο. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger