Home » , » Ο γνωστός ανεκδιήγητος τραμπούκος Πάγκαλος και οι ..φοροφυγάδες

Ο γνωστός ανεκδιήγητος τραμπούκος Πάγκαλος και οι ..φοροφυγάδες

Από giorgis , Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011 | 2:55 μ.μ.

Ο γνωστός ανεκδιήγητος τραμπούκος, αντιπρόεδρος της «σοσιαλιστική» κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, ξαναχτύπησε.
Είναι ανόητος (ή πιθανότατα θεωρεί όλους εμάς λωτοφάγους), εμπαθής, φαιδρός, και λασπολόγος ο αντιπρόεδρος και παράλληλα λέει τα μεγαλύτερα ψέματα με την μεγαλύτερη φυσικότητα.

Είχαμε λοιπόν σήμερα άλλη μια αλήτικη επίθεση του Πάγκαλου ενάντια στους Έλληνες εργαζόμενους. Αφού λοιπόν σύμφωνα με τον ίδιον  «είναι ευτυχία το μνημόνιο» επανέλαβε  στις ελβετικές εφημερίδες «Tribune de Geneve» της Γενεύης και «24 heures» της Λωζάννης τους «ενόχους» που σύμφωνα με την Παγκάλειο «λογική» προκάλεσαν τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που βιώνουμε.  «Οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλέβουν μόνιμα το κράτος Το έχω ήδη πει, όλοι μαζί δαπανήσαμε τα χρήματα. Το ερώτημα που θέτω στους Έλληνες είναι "ζητάς πάντα την απόδειξη από τον υδραυλικό;". Αυτό πρέπει να αλλάξει»…

Και τα λέει αυτό την ίδια στιγμή που ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος αποκαλύπτει σήμερα από τον «Ριζοσπάστη»    «τρία εκκαθαριστικά σημειώματα (εκ των πολλών που έχει στη διάθεσή του ο «Ρ») κάποιων εκ των επιφανέστερων εκπροσώπων του ελληνικού κεφαλαίου», οι οποίοι δηλώνουν εισοδήματα από 1764-32.000 ευρώ τον χρόνο.(!!!!) Οι πλουτοκράτες δηλαδή πληρώνουν λιγότερο φόρο απ’ ότι ένας δάσκαλος. (Καλό είναι να δημοσιευτούν και τα ονόματά τους)
Πριν δημοσιεύσουμε το αποκαλυπτικό άρθρο του Μπογιόπουλου και αφού ψάχνει φοροφυγάδες ο Πάγκαλος να του πούμε ότι ας μην τους γυρεύει στους υδραυλικούς. Δεν κατέχουν αυτοί «τουλάχιστον 10.000 υπεράκτιες που διακινούν 500 δισ. ευρώ σύμφωνα με το Παγκόσμιο Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης» ούτε σε δημόσιους υπαλλήλους που ο Πάγκαλος προαναγγέλλει ότι 70.000 απ’ αυτούς θα βρεθούν στον καιάδα της ανεργίας. Δεν είναι αυτοί που θησαυρίζουν με τις φοροαπαλλαγές που έχουν και από την κυβερνητική πολιτική.
Είναι δυνατόν πλουτοκράτης να δηλώνει ατομικό ετήσιο εισόδημα κάτω από 32.000 ευρώ, λιγότερα δηλαδή απ' όσα δηλώνει ένας μισθωτός των 2.300 ευρώ (μεικτά); Στο κράτος των καπιταλιστών, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του Καρατζαφέρη, του ΣΕΒ και των τραπεζιτών, γίνεται...
Tι έσοδα δηλώνει και τι πληρώνει ο λαός για φόρους, το ξέρουν οι πάντες.

Γιατί, πολύ απλά, ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, ο βιοπαλαιστής, δεν μπορούν να κρύψουν τίποτα από τα εισοδήματά τους.

*

Ποια είναι, όμως, τα εισοδήματα που δηλώνουν στην Εφορία οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι καναλάρχες, οι μεγαλοκαπιταλιστές;

Τι εισοδήματα δηλώνουν στην Εφορία τα φυσικά πρόσωπα που συναπαρτίζουν την πλουτοκρατία του τόπου;

Πόσα λέτε εσείς ότι βγάζει το χρόνο ένας τραπεζίτης; Ενας εφοπλιστής; Ενας βιομήχανος;

Και πόσα δηλώνει;

Προσοχή: Δεν μιλάμε γι' αυτά που τα περνάνε στις εταιρείες τους, ώστε να φορολογούνται με «ειδικό φορολογικό συντελεστή» με αποτέλεσμα να πληρώνουν από ελάχιστα έως τίποτα, αξιοποιώντας το κάθε λογής «παραθυράκι» και τη φορολογική ασυλία που τους παρέχει το αστικό κράτος και όλες οι κυβερνήσεις. Μιλάμε για τον κεφαλαιοκράτη ως φυσικό πρόσωπο. Τι εισόδημα έχει και τι δηλώνει, τελικά, αυτός ο... άνθρωπος;

*

«Τι έχει» δεν το γνωρίζουμε επ' ακριβώς. Μπορούμε, όμως, να σας δώσουμε μια άλλη εικόνα. Την εικόνα του «τι δηλώνει».

*

Τα παρακάτω στοιχεία είναι δειγματοληπτικά. Υπάρχει πλήθος ανάλογων (πιστέψτε μας).

Πρόκειται για τρία εκκαθαριστικά σημειώματα (εκ των πολλών που έχει στη διάθεσή του ο «Ρ») κάποιων εκ των επιφανέστερων εκπροσώπων του ελληνικού κεφαλαίου.


Γίνεται πλουτοκράτης να δηλώνει ατομικό ετήσιο εισόδημα 12.419 ευρώ, κάτι ελάχιστα δηλαδή πάνω από το περσινό αφορολόγητο για τους μισθωτούς; Στο κράτος του πλουτοκράτη, γίνεται...
Τα εκκαθαριστικά που δημοσιεύουμε εκδόθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία επί τη βάσει των συνολικών εισοδημάτων που δήλωσαν οι κεφαλαιοκράτες ως φυσικά πρόσωπα για το έτος 2011 (εισοδήματα 2010).

Δεν θα αναφέρουμε τα ονόματά τους.

Εξηγούμαστε: Το θέμα εδώ δεν έχει να κάνει με «κουτσομπολιό» όσον αφορά τον τάδε ή τον δείνα, αλλά με τη συνολική πρακτική της άρχουσας τάξης, του κράτους της άρχουσας τάξης, των κυβερνήσεων της άρχουσας τάξης. Πρακτική που κάθε άλλο παρά εξαντλείται στους συγκεκριμένους.

*

Ας πάρουμε μια γεύση, λοιπόν, ρίχνοντας μια ματιά δίπλα, για το πόσο μπορεί να είναι το ατομικό «Συνολικό Δηλωθέν Εισόδημα» που δηλώνει στην Εφορία - και για ποιο ατομικό δηλωθέν εισόδημα φορολογείται - ένα φυσικό πρόσωπο που ανήκει στην τάξη των χορτάτων.

Γίνεται πλουτοκράτης να δηλώνει ατομικό ετήσιο εισόδημα... 1.764 ευρώ (!!!); Στο κράτος των καπιταλιστών, των μονοπωλίων, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του Καρατζαφέρη, του ΣΕΒ και των τραπεζιτών, στον κόσμο της ΕΕ και του ΔΝΤ, γίνεται...
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2011 στις 6:53 μ.μ.

Ο σπόρος του δικτάτορα γκαρίζει γιατί έχει καιρό να φάει το γιαουρτάκι του. mitsos175.

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2011 στις 12:46 μ.μ.

Αυτη τη φορά με φόλλα και Ξυραφάκια παρακαλώ.

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2011 στις 10:24 μ.μ.

Επεσε στα χέρια μου το βιβλίο του Νίκου Μπογιόπουλου με τίτλο «Είναι ο Καπιταλισμός, ηλίθιε». Συμφωνώ με μια κριτική που διάβασα ότι αποτελεί χρήσιμο «εργαλείο» για να κατανοήσουμε «τι» συμβαίνει στον κόσμο και στην Ελλάδα, αλλά και «γιατί» συμβαίνει.
Το προτείνω για ανάγνωση και συζήτηση

24 Σεπτεμβρίου 2011 στις 5:35 μ.μ.

Μήπως έμαθε κανείς ποιος πήρε τα 50.000.000 δολάρια από την ΜΙΤ ; (Τούρκικη Υπηρεσία Πληροφοριών)για τη παράδοση του Οτσαλάν.
Τόσα ήταν η επικήρυξη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger