Home » , , » Γιατί αυτή η «στροφή» του ΚΚΕ;

Γιατί αυτή η «στροφή» του ΚΚΕ;

Από giorgis , Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011 | 6:25 μ.μ.

Το παρακάτω κείμενο είναι απόσπασπα από ανάρτηση του μπλοκ gatouleas και αναφέρεται στην στάση του ΚΚΕ στα πρόσφατα γεγονότα. Μας ήρθε με μαιηλ και το παραθέτουμε:

Σύνταγμα 20 Οκτώβρη

Το πρώτο τρανταχτό λάθος -σ.σ του ΚΚΕ- είναι η υποτίμηση της δυναμικής του α/α/α κομματιού . Η ανάγνωση πως πρόκειται για μια δράκα συμμοριτών γύρω από τα Εξάρχεια χωρίς κοινωνική γείωση, αποδείχτηκε λανθασμένη. Και ήδη την «πληρώνουν» οι κνίτες στις σχολές που,  φυσικά, δεν μπορούν να κατηγορήσουν τους συμφοιτητές τους αναρχικούς σαν «ασφαλίτες», αποδυναμώνει κάθε προσπάθεια συσπείρωσης. Τα ίδια προβλήματα θα αντιμετωπίσει και στις γειτονιές και στους εργασιακούς χώρους.

Το δεύτερο λάθος είναι η υποτίμηση ενός υπαρκτού κοινωνικού μπλοκ που αναζητεί διαφορετικές στρατηγικές πέρα από τις καθιερωμένες αριστερές-κλαψούρικες λιτανείες. Αν κάποιοι διαδηλωτές αναζητούν «ειρηνικές» περατζάδες, κάποιοι άλλοι αναζητούν πώς να ξαποστείλουν τον ΓΑΠ δαρμένο και κυνηγημένο ελικόπτερο. Οι αλυσίδες του ΠΑΜΕ, άφησαν τη μισή, σχεδόν, διαδήλωση εκτός… Και εκεί βρήκε μόνο τον α/α/α χώρο, αφού ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ/Μέτωπο-ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν ΜΕΣΑ από τις αλυσίδες και έβαζε τα δικά της «κορδόνια» κόντρα στους διαδηλωτές.

Γιατί αυτή η «στροφή» του ΚΚΕ;

Το ΚΚΕ «διάβασε», σωστά, την δεξιόστροφη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑς και δοκιμάζει να τους εγκλωβίσει. Αφού έχουν προσχωρήσει στην «ενότητα της αριστεράς» και έχουν εγκατάλειψει την οικοδόμηση ενός αντι-καπιταλιστικού πόλου ΕΚΤΟΣ ΓΣΕΕ-ΠΑΜΕ και ΣΥΡΙΖΑ, θεώρησε πως δεν έχει πολιτικό αντίπαλο. Πλέον, μπορεί να επιβάλει τους δικούς του όρους για την «ενότητα»… οι υπόλοιποι θα καταταχτούν σαν «προβοκάτορες», «τυχοδιώκτες» και «μπαχαλάκηδες».

Όμως το πιο σημαντικό στοίχημα είναι άλλο για το ΚΚΕ.

Προσπαθεί να «καταστείλει» στη γέννηση του ένα αντι-καπιταλιστικο μπλοκ. Παρ` όλο που υποτίμησε τη δυναμική του, το διαπιστώνει και το φοβάται. Γι` αυτό και δοκιμάζει να το προκαλέσει πριν προλάβει να συγκροτηθεί. Από τη νεολαία και τα «καινούρια» κομμάτια της εργατικής τάξης που δημιουργούν σωματεία βάσης στον ιδιωτικό τομέα, ως και «παραδοσιακά» τμήματα όπως αυτοδιοικητικά σαν την Κερατεά, του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ που καταλαμβάνουν δημόσια κτήρια και δοκιμάζουν να συγκρουστούν με την αστυνομία.

Μέχρι πέρυσι τη δουλεια την έκαναν αποτελεσματικά η ΠΑΣΚΕ και η Αυτόνομη Παρέμβαση. Ακύρωναν απεργίες και διαδηλώσεις και τα συνδικάτα «πειθαρχούσαν». Πλέον η ΓΣΕΕ δεν μπορεί να βάλει «ησυχαστήριο».

Και το ΚΚΕ δοκιμάζει να πάρει το ρόλο του Παναγόπουλου. Αλλά για αυτό θα πούμε περισσότερα σε νεώτερο ποστ.

Η δημιουργία ενός πολιτικού μπλοκ ΕΞΩ και ΚΟΝΤΡΑ στις αλυσίδες του ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ είναι πλέον όρος επιβίωσης αλλά και έμπνευσης του κινήματος.

Η επόμενη ΠΟΕ – ΟΤΑ πρέπει να βρει πολιτικούς και οργανωτικούς συμπαραστάτες ΚΑΙ τον α/α/α χώρο με τα Σωματεία Βάσης αλλά και την Αντι-καπιταλιστική Αριστερά με τα Πρωτοβάθμια.

Για τη συγκρότηση ενός αντι-γραφειοκρατικού, αντι-καπιταλιστικού πόλου κόντρα στο εφησυχασμένο συνδικαλισμό και αδιέξοδες λιτανείες ΓΣΕΕ-ΠΑΜΕ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 15 σχόλια

Ανώνυμος
25 Οκτωβρίου 2011 στις 7:09 μ.μ.

Πολύ σωστα τα λές. Το ΚΚΕ διάβασε την δεξιόστροφη πορεία των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπως και εμείς διαβάζουμε την δεξιόστροφη πορεία του ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ με μανούβρες ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ και αναριωτιέμαστε ... ΓΙΑΤΙ;

Ανώνυμος
25 Οκτωβρίου 2011 στις 7:51 μ.μ.

perasan filoi mou apo to sintagma kai mou ipan pos efigan oi tou kke kai PAME.Pigenete na valte foties,ti katheste! Telika kai oi epanastates mono na varane tous ergates kseroun?

Στρατής Γατελούζος
25 Οκτωβρίου 2011 στις 8:29 μ.μ.

Λοιπόν, ΟΚ.
Έγινε ό,τι έγινε την Πέμπτη,
ξεχαρμάνιασαν οι ΚΚέδες και οι αναρχοαυτόνομοι, αλλά όσοι είμαστε έξω από αυτήν την ανούσια εκφυλιστική διαμάχη δε χρειάζεται να ασχολούμαστε με αυτήν την ατυχέστατη στιγμή του εργατικού κινήματος. Οι αντικαπιταλιστικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει εδώ και τώρα να αλλάξουν την ατζέντα και να την επαναφέρουν σε αυτό που καίει τους εργαζόμενους: Δηλαδή στην οργάνωση του αγώνα για ανατροπή των αντεργατικών μέτρων, αλλά και στον πολιτικό αγώνα που να προτείνει και να διεκδικεί ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ λύση.

Προσωπικά δεν έχω καμία σκασίλα να πάρω το μέρος του ΚΚΕ ή των αναρχοαυτόνομων. (και πιστεύω πως συμφωνεί μαζί μου η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων). Ως τώρα είχα μία μεγαλύτερη συμπάθεια στους αναρχοαυτόνομους, αλλά σόρυ, οι τυφλές επιθέσεις σε οργανώσεις του ΚΚΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ αρμόζουν ΜΟΝΟ στο άλλο άκρο του πολιτικού φάσματος (δηλαδή στην ακροδεξιά). Η "λογική" της συλλογικής ευθύνης δεν μπορεί να έχει καμία απολύτως σχέση με το ανταγωνιστικό προς το σύστημα κίνημα. Μα τον Μάρξ, μου 'ρχεται να ξεράσω τώρα. Κακώς που το συνέχισα κι εγώ.

Καταλήγω:
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (και όλος ο παραπλήσιος χώρος) συνεχίσει να ασχολείται μόνο με την Πέμπτη 20 Οκτ, τότε αναμένονται ΜΑΖΙΚΕΣ αποστρατεύσεις αγωνίζομενων άνεργων και εργαζόμενων από το κίνημα.
Just it.....

Ανώνυμος
25 Οκτωβρίου 2011 στις 8:50 μ.μ.

Δυστυχώς θα πρέπει να πάψω να διαβάζω το blog σας, γιατί εν τέλει το μόνο που μου δημιουργεί είναι ένα τεράστιο κενό. Τα γεγονότα τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και τα γραπτά που δημοσιεύονται μου δημιουργούν την εντύπωση ότι οι γράφοντες τρέχουν πάνω σε έναν κυλιόμενο διάδρομο ξιφουλκώντας ταυτόχρονα με τον ίσκιο τους. Τι εξυπηρετούν όλα αυτά τα λόγια; Όχι τον σκοπό για τον οποία τάχα μου σκίζονται.
Μας τρώει το τέρας και αυτοί συζητούν αν την ώρα που θα μας καταπίνει θα φορούν μακρύ ή κοντό παντελονάκι.
Αν μη τι άλλο, ύποπτη συμπεριφορά.
Δεν θα πάρω άλλο.

Ανώνυμος
25 Οκτωβρίου 2011 στις 8:56 μ.μ.

Για γέλια, αλλά πιο πολύ για κλάματα, ο ενδοαριστερός εμφύλιος που συνεχίζεται

Redpersonality
25 Οκτωβρίου 2011 στις 9:18 μ.μ.

Έλεος πια το Βαθύ Κόκκινο.Για να το παίξει δημοκρατικό και οτι τάχα εδώ ακούγονται όλες οι γνώμες αναρτεί στο blog του σενάρια φαντασίας.

Ανώνυμος
25 Οκτωβρίου 2011 στις 10:41 μ.μ.

“Πες μου ποιος σε παινεύει να σου πω τι λάθη έκανες” Vladimir Ilyich Lenin

«Σήμερα το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με εντυπωσίασε. Πρώτον διότι, συμπεριφέρθηκε απολύτως καθεστωτικά προστατεύοντας το κοινοβούλιο από τους κουκουλοφόρους. Όλοι μες τη βουλή λέγαμε: ευτυχώς που υπάρχει το ΠΑ.ΜΕ. γύρω γύρω και δεν ζήσαμε τα χθεσινά…» Άδωνης Γεωργιάδης

Ανώνυμος
26 Οκτωβρίου 2011 στις 7:52 π.μ.

To KKE prostatevi to kinovoulio dioti einai eikima ktismeno me hrimata ton Ellinon ergazomenon!
eseis fenete pos eiste paidia teis astikis taksis i opia den sinevale se tipota mesa stin Ellada..
Mono pros ta ksena simferonta !

26 Οκτωβρίου 2011 στις 8:11 π.μ.

Ανώνυμος 10:41 Έλεος. Δηλαδή εσένα σε έπεισε ο Γεωργιάδης; Νομίζω ότι το μέτρο χάθηκε τελείως.

Ανώνυμος
26 Οκτωβρίου 2011 στις 9:11 π.μ.

RED . ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ .ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΕΖΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΕΜΑΣ . ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ Ο ΝΕΚΡΟΣ ( ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑΣ) ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ!

Βασίλης
26 Οκτωβρίου 2011 στις 10:45 π.μ.

Ανώνυμε 10:41:
"Πές μου ποιόν πιστεύεις για να σου πώ πόσο αφελής είσαι" - και πόσο επιδερμική είναι η κριτική(;) σου σκέψη, βεβαίως...

Ανώνυμος
26 Οκτωβρίου 2011 στις 12:19 μ.μ.

Ορισμένα παραδείγματα της «ομαλής» και μη συγκρουσιακής πρακτικής του ΚΚΕ στα 1973-1990:

Στα 1973 με την περίφημη «Πανσπουδαστική» Νο 8 χαρακτηρίζει το Πολυτεχνείο έργο «350 προβοκατόρων του Ρουφογάλη», παρά το ότι στη συνέχεια οι δυνάμεις του μετέχουν σε αυτό (βλ. και μερική αυτοκριτική της ΚΕ ΚΚΕ τον 7.1976).

Στις μεγάλες μεταπολιτευτικές συγκρούσεις της 21-4-1975 (ΕΚΚΕ στην αμερικάνικη πρεσβεία), 12-6-1975 (σύγκρουση οικοδόμων με αστυνομία) και 25-5-1976 (ταραχές επ’ αφορμή της ψήφισης του αντεργατικού ν. 330/1976), το ΚΚΕ καταγγέλλει τους συγκρουόμενους παγίως ως «προβοκάτορες» και «φιλοχουντικούς».2

Το ΚΚΕ αντιτάσσεται σθεναρά στο μεγαλειώδες κίνημα του εργοστασιακού συνδικαλισμού και συμβάλλει στην πτώση του (1974-1977).3 Στις μεγάλες συγκρούσεις όπως λ.χ. στην Μάντεμ Λακκο (1977) ή στο Μαντούδι (1976) κ.ά. το ΚΚΕ παλεύει μέσα από τα κλαδικά σωματεία για να ανασχέσει τις συγκρουσιακές λογικές και πρακτικές.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τις φοιτητικές καταλήψεις του 1979 συμμαχώντας με την νεολαία ΠΑΣΟΚ (εξ ου το σύνθημα του μπλοκ των καταλήψεων «ΚΝΕ, ΠΑΣΟΚ πουλάνε τους αγώνες»). Γίνεται ο αντίπαλος πόλος όλων των ριζοσπαστικών αριστερών, αυτόνομων και αναρχικών ρευμάτων μέσα στο Πανεπιστήμιο.

Το ΚΚΕ διαφοροποιείται από τη σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις στην πλατεία Συντάγματος στις 16-11-1980 και αποφεύγει τη σχετική καταστολή.

«Ακόμη και αν οι κουκουλοφόροι ήταν 50.000, τίποτε δεν θα άλλαζε για εμάς…» (Αλέκα Παπαρήγα, 12.2008).

«Όταν οι μάζες παλεύουν, τα λάθη είναι αναπόφευκτα. Οι κομμουνιστές πρέπει να μείνουν με τις μάζες, βλέποντας τα λάθη τους, εξηγώντας τα, προσπαθώντας να τα διορθώσουν και να πιέζουν επίμονα για την επικράτηση της ταξικής συνείδησης πάνω στο αυθόρμητο….», Β. Ι. Λένιν 1919

«Ουαί υμίν, Γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί», Καινή Διαθήκη.

ένα μικρό απόσπασμα για τον αντεπαναστατικό ρόλο του περισσού. Από το περιοδικό θέσεις, Τεύχος 107, περίοδος: Απρίλιος - Ιούνιος 2009

KilizArslan

Ανώνυμος
26 Οκτωβρίου 2011 στις 12:22 μ.μ.

και εδώ ολόκληρο το link

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1347846

Ανώνυμος
26 Οκτωβρίου 2011 στις 5:27 μ.μ.

ολοι οι κουταμαρα και η διαστρεβλοση στο περιοδικο θεσεις ειναι τη λετε ρε μπαγασηδες σαν να μην ειμασταν εκει ρε ουστ

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2011 στις 12:58 π.μ.

ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΣΑΝ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟ ΚΚΕ.ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΧΡΟΥΣΤΣΙΩΦ-ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΤΑΣΚΕΝΔΗΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΣΟΡΓΚΟΥΤ-ΚΑΤΗΓΟΡΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ 330 ΠΧ ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ-ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ ΟΠΩΣ ΠΧ ΜΕΛ-ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ-ΚΑΙ ΔΕ ΣΥΜΑΖΕΥΕΤΑΙ,ΒΓΗΚΑΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΔΗ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ.ΑΝΤΕ ΞΕΚΟΜΠΛΕΞΑΡΙΣΤΕΙΤΕ-ΣΥΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ ΗΣΥΧΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΑΞΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ- ΟΠΩΣ ΠΧ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΕ ΤΗ ΠΙΤΣΑ ΧΑΤ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΗΓΕΤΗ ΣΑΣ.ΟΙ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΤΑΞΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΘΡΑΣΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΛΑΣΤΟΠΡΟΣΩΠΕΙΑ.ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ.ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΤΑ ΔΙΑΡΚΩΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΛΑΘΗ ΔΕ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΣΑΦΗ ΤΑΞΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ.-

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger