Home » , » Απάντηση στους ισχυρισμούς ΚΚΕ και ΠΑΜΕ από το Κίνημα "Δεν Πληρώνω"

Απάντηση στους ισχυρισμούς ΚΚΕ και ΠΑΜΕ από το Κίνημα "Δεν Πληρώνω"

Από giorgis , Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011 | 8:33 μ.μ.

 Από το Κίνημα «Δεν Πληρώνω» πήραμε και δημοσιεύουμε ένα βίντεο και μια απάντηση στους ισχυρισμούς του ΚΚΕ και ΠΑΜΕ.


Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» αποτελεί ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο κομμάτι του ευρύτερου Λαϊκού και Εργατικού κινήματος. Αυτό συμβαίνει επειδή εκφράζει βαθιές λαϊκές ανάγκες οι οποίες στην παρούσα οικονομική και κοινωνική συγκυρία γίνονται ακόμη βαθύτερες. Εκτός των άλλων το κίνημα «Δεν Πληρώνω» προσφέρει και ένα μέσο έκφρασης της αγωνιστικής διάθεσης των κοινωνικών στρωμάτων που βάλλονται από την απύθμενη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος που πλέον βρίσκεται σε αποσύνθεση. Στα πλαίσια του αταλάντευτου αγώνα που δίνει το κίνημά μας τα δύο τελευταία χρόνια, έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες αμεσοδημοκρατικές δράσεις και συνελεύσεις σε πανελλαδικό επίπεδο. Στόχος του αγώνα μας είναι η αυτοοργάνωση των λαϊκών δυνάμεων που εκλύονται από τη βάση του λαού με κεντρικό άξονα την ανυπακοή βασισμένη σε συλλογική και από τα κάτω οργανωμένη δράση. Έχουμε δηλώσει ως κίνημα ότι τα θέλουμε όλα και δεν διαπραγματευόμαστε με καμία μαριονέττα του συστήματος. Μαχόμαστε για την ανατροπή του συστήματος εκμετάλλευσης και τη δημιουργία μιας άλλης κοινωνίας με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Αυτή η δυναμική που αναπτύσει το κίνημά μας έχει μπει στο μάτι πολλών. Οι μεγαλοεργολάβοι προβαίνουν σε μηνύσεις και αγωγές εναντίον μελών μας γιατί από την δράση μας κινδυνεύουν να χάσουν τον παρά.Το κράτος και η αστυνομία μας έχουν σε στενό μαρκάρισμα γιατί αντιλαμβάνονται ότι καλλιεργούμε την ανυπακοή και είμαστε πολιτικά επικίνδυνοι. Το ΚΚΕ προσπαθεί να μας απαξιώσει πολιτικά επειδή είμαστε κομμάτι του κοινωνικού κινήματος ασυμβίβαστο και ανεξάρτητο, έξω απο το μαντρί.

Στα πλαίσια του συνεχούς αγώνα που δίνει το κίνημά μας διαδηλώσαμε μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες συναγωνιστές και τις δύο ημέρες της 48ωρης γενικής απεργίας με οργανωμένο μπλοκ και μαζική συμμετοχή.

Ως κίνημα «Δεν Πληρώνω» εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την βάρβαρη κρατική καταστολή και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του μέλους του ΠΑΜΕ Δημήτρη Κοτζαρίδη.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την ψευδή και προκλητική καταγγελία του ΠΑΜΕ σύμφωνα με την οποία «δυνάμεις που εμφανίστηκαν πίσω και μέσα στο λεγόμενο κίνημα του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ προέβησαν σε δολοφονική επίθεση από την οποία προκλήθηκαν τραυματισμοί μελών του ΠΑΜΕ και ο θάνατος του οικοδόμου, γραμματέα του παραρτήματος Οικοδόμων Βύρωνα Δημήτρη Κοτζαρίδη».

Κατ΄αρχήν να τονίσουμε ότι τα μέλη του «Δεν πληρώνω» δεν προκάλεσαν κανένα επεισόδιο σε κανένα σημείο της διαδήλωσης ούτε υπέθαλψαν οποιαδήποτε ενέργεια βίας. Αυτό αποδεικνύεται αδιάσειστα, απο το βίντεο που έχουμε αναρτήσει στο μπλογκ μας (www.denplironodenplirono.com).

Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Το μπλοκ του κινήματος μας κατευθύνθηκε συντεταγμένα και οργανωμένα προς την βουλή. Στο ύψος της Μεγάλης Βρετανίας, την πορεία μας έφραζαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, οι οποίες μας απαγόρευσαν,αυθαίρετα, να προχωρήσουμε προς την βουλή. Μετά από αυτό μην θέλοντας να δημιούργησουμε εντάσεις, είπαμε μερικά συνθήματα και αποχωρήσαμε. Κανένα επεισόδιο δεν δημιουργήθηκε μεταξύ του κινήματος μας και των μελών του ΠΑΜΕ. Επίσης ο ισχυρισμός του ΠΑΜΕ περί δολοφονικής επίθεσης από διαδηλωτές είναι συκοφαντικός και προβοκατόρικος καθώς ο θάνατος του άτυχου οικοδόμου προήλθε από παθολογικά αίτια τα οποία σχετίζονται με χρήση χημικών από τα ΜΑΤ. Για την βάρβαρη καταστολή των ΜΑΤ το ΠΑΜΕ δεν θεώρησε πολιτικά σκόπιμο να κάνει την οποιαδήποτε καταγγελία.

Η επικοινωνιακή στρατηγική του ΚΚΕ μας είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες. Όσοι έχουν ιστορική μνήμη και εμπειρία αγώνων γωρίζουν ότι είναι πάγια τακτική των προπαγανδιστικών μηχανισμών του ΚΚΕ να λοιδωρούν κάθε ανεξάρτητο κομμάτι του Λαϊκου κινήματος, που δεν ελέγχει. Όσον αφορά στην προσπάθεια απαξίωσης του κινήματος «Δεν πληρώνω» από το ΚΚΕ υπάρχει παρελθόν. Λίγους μήνες μετά τη γέννηση του κινήματος η βουλευτής Λιάνα Κανέλλη έσπευσε να μας χαρακτηρίσει ατομικούς τσαμπουκάδες με το να μην πληρώνουμε διόδια. Μάλλον το ΚΚΕ την λέξη πολιτική ανυπακοή την χρησιμοποιεί μόνο αγκιτατόρικα. Η δράση του μέχρι τώρα μάλλον δείχνει πλήρη υπακοή στους νόμους και τις επιταγές της αστικής εξουσίας. Λίγες μέρες πριν τη ΔΕΘ κι ενώ μέλη του «Δεν πληρώνω» έκαναν εκτεταμένη αφισοκόλληση στην Πατησίων και στην Καλλιθέα, μέλη της ΚΝΕ πήραν τα πινέλα τους και τις παχυλά επιχορηγούμενες γιγαντοαφίσες τους και κάλυψαν όλες τις αφίσες του «Δεν Πληρώνω». Να υπενθυμίσουμε στο ΚΚΕ ότι το κίνημα «Δεν Πληρώνω» αυτοχρηματοδοτείται από το υστέρημα των μελών του και δεν επιχορηγείται με εκατομμύρια ευρώ ετησίως από τον ελληνικό λαό, ούτε έχει επαγγελματικά στελέχη τα οποία ενίοτε απολύει κιόλας.

Τέλος ο απαξιωτικός χαρακτηρισμός που χρησιμοποιείται στην καταγγελία του ΠΑΜΕ με τον οποίο μας αποκαλεί «λεγόμενο κίνημα Δεν Πληρώνω» θυμίζει τους χαρακτηρισμούς των μεγαλοεργολάβων της εταιρίας «Αιγαίον» καθώς και του δεξιού βουλευτή Κ. Χατζηδάκη οι οποίοι μας χαρακτήριζαν αυτοαποκαλούμενους και δήθεν. Όπως φαίνεται το ΚΚΕ αντλεί πλέον τα επικοινωνιακά βέλη από την φαρέτρα των μεγαλοεργολάβων και της αντίδρασης. Γιατί πλέον μόνο επικοινωνιακά όπλα χρησιμοποιεί. Τα πραγματικά τα παρέδωσε στη Βάρκιζα όπου πρόδωσε μια ολόκληρη επανάσταση.

Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ συνεχίζει δυναμικά τον ασυμβίβαστο αγώνα ανατροπής ενάντια στο σύστημα της βαρβαρότητας και τα δεκανίκια του.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.oxidiodia.gr και www.denplironodenplirono.com




Μοιράσου το :

+ σχόλια + 9 σχόλια

Ανώνυμος
22 Οκτωβρίου 2011 στις 10:08 μ.μ.

ΔΗΛΑΔΗ ΤΗ ΣΚΑΤΑ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ 100000 ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥΣ?

Ανώνυμος
22 Οκτωβρίου 2011 στις 10:13 μ.μ.

http://redflyplanet.blogspot.com/2011/10/blog-post_22.html#more

22 Οκτωβρίου 2011 στις 10:31 μ.μ.

Είναι τραγικό... τόσες διασπαστικές δηλώσεις τη στιγμή που όλες οι κοινωνικές ομάδες θέλουν να βρίσκονται ενωμένες για να αντιμετωπίσουν την ισοπέδωση (όλες οι κοινωνικές ομάδες πλην αυτών που μια ζωή φρόντιζαν να βολεύονται) η Αριστερά να δρα με τέτοιο κάθετο και διασπαστικό τρόπο... και μπορεί να κάνει κάποιος (ακόμα κι ένα κόμμα) λάθος στις εκτιμήσεις του μια φορά, αλλά η δεύτερη βρωμάει... κατά την ταπεινή μου και μικρόνοη άποψη

22 Οκτωβρίου 2011 στις 11:40 μ.μ.

Αν ανησυχούν τόσο τα μέλη του ανεξάρτητου λαικού κινήματοσ του "δεν πληρώνω" για την επικοινωνιακή στρατηγική του ΚΚΕ που τους είναι και γνωστή απο δεκαετίες άλλο τόσο πρέπει να ανησυχεί και όλη η υπόλοιπη Αριστερά για το πόσο αυθόρμητο και αυθεντικά λαικό είναι αυτό το κίνημα και για το πόσο μπορεί να παίξει με πραγματικά ταξικούς όρους.Καλό είναι να ανοίξουν επιτέλους όλοι τα χαρτιά τους όχι μπροστά στη Μ.Βρεταννία αλλά δίνοντας ο καθένας ταυτότητα στην πρωτοβουλία του.Οταν θες να παίζεις με πολιτικούς όρουσ να δίνεις και ουσιαστικό πολιτικό και ταξικό στίγμα.Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός αφού όλοι ξέρουμε ότι ο καθένας μόνος του είναι τελειωμένος?Οσοι μιλούν για Βάρκιζα είναι βαθειά νυχτωμένοι γιατι hello!!! ο πόλεμος δεν άρχισε ακόμα.Τώρα αρχίζει και ας διαλέξει ο καθένας κατα που θα τραβήξει.

Ανώνυμος
23 Οκτωβρίου 2011 στις 2:11 π.μ.

Ένα σωρό αριστερά κόμματα, οργανώσεις, και κινήματα, βάλλουν το ένα εναντίον του άλλου στην πιο κρίσιμη στιγμή. Ακριβώς αυτό που θα ήθελαν οι έχοντες την εξουσία, το έχουμε καταφέρει μόνοι μας. Αν δεν βάλουμε μια τελεία σε αυτή την ιστορία ή δεν απομονώσουμε εκείνους που επιδιώκουν το μπάχαλο, η χώρα και οι όλοι εμείς μαζί είμαστε ξεγραμμένοι. Μπορούμε για μια φορά να βάλουμε τέλος σε αυτόν τον εμφύλιο και να αγωνιστούμε μαζί για να βρούμε μια λύση και να ξεμπλέξουμε από την προδοτική κυβέρνηση;

Ανώνυμος
23 Οκτωβρίου 2011 στις 2:32 π.μ.

http://2.bp.blogspot.com/-RaW5n4T7oIU/TqMxTIHIlXI/AAAAAAAAB0g/Mkc7WW7IF6s/s400/2.jpg

Ο κύριος αυτός αρχικά εμφανίζεται με σημαία του¨"ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"

http://3.bp.blogspot.com/-rly1bU7w0uM/TqMxT12VI2I/AAAAAAAAB0o/rgoJbamxgiA/s400/3.jpg

Αργότερα προβοκάρει ανάμεσα στους κουκουλοφόρους

http://1.bp.blogspot.com/-ZnudgAnjJU0/TqMxUzVu9cI/AAAAAAAAB0w/83bmqPboKxM/s400/4.jpg

Τέλος πετά πέτρες ανάμεσα στους παρακρατικούς και την ασφάλεια. Το ερώτημα μένει: Ποιός είναι και ποιός τον έστειλε ???

23 Οκτωβρίου 2011 στις 10:59 π.μ.

Συμφωνώ με την Χ.ΜΑΡΙΑ,
με τις "μπαχαλο" κουβέντες του "κινήματος" ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, χωρις καμίαν απολύτως ΤΑΞΙΚΗ αναφορά, δεν βγαίνει τίποτε. Ο πραγματικό ταξικός πόλεμος ΤΩΡΑ αρχίζει...Και η ΜΟΝΑΔΙΚΗ εγγύηση για να διεξαχθεί αποτελεσματικά και ΝΙΚΗΦΟΡΑ αυτός ο πόλεμος, είναι η συσπείρωση στις γραμμές και την πολιτική του τιμημένου ΚΚΕ, που έχει αποδείξει έμπρακτα, με τις αμέτρητες θυσίες και το αίμα των μελών και των αγωνιστών που το ακολούθησαν, ότι σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι αποφασισμένο μέχρι τέλους...
Οσοι πιστοί προσέλθετε
ΣΠΥΡΟΣ

Ανώνυμος
23 Οκτωβρίου 2011 στις 11:01 π.μ.

Το "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" έχει προσφέρει με τη δράση του πολλά στο λαϊκό κίνημα. Το ΠΑΜΕ επίσης. Το να έχεις διαφορετικούς τρόπους δράσης όταν έχεις παρόμοιους στόχους δεν είναι κακό. Ο εχθρός για μένα είναι ξεκάθαρος: Η τάξη των πλουτοκρατών, τα ξένα και ντόπια συμφέροντα, τα λαμόγια της βουλής, οι υπηρέτες τους. Σήμερα αποφασίζουν για χρεοκοπία του λαού ως τα μέσα του αιώνα. Το γιαούρτι, το κράξιμο, οι πορείες, οι καταλήψεις, όλες γενικά οι μορφές πάλης είναι επιβεβλημένες. Χρειάζονται όμως σε αυτό τον πόλεμο και το όραμα, οι προτάσεις για το αύριο, η ενημέρωση, η προτεραιότητες στους στόχους. Η Αριστερά σα σύνολο μπορεί. Ο κόσμος αρχίζει να στρέφεται μαζικά σ' αυτή. Ας μην τον απογοητεύσουμε προτάσσοντας διαφωνίες οι όποιες έχουν ρίζες πολλά χρόνια πριν και που, αν και σημαντικές, δεν γίνονται απόλυτα κατανοητές από την μεγάλη μερίδα του κόσμου που περιμένει να ενταχθεί. Αντιπολίτευση στην εκάστοτε κυβέρνηση ανδρεικέλων χρειάζεται, και φυσικά "οικονομία δυνάμεων", δηλαδή ένα μέτωπο ένας εχθρός που θα χτυπήσουμε με όλους τους τρόπους, ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα που μας ετοιμάζουν. Είναι η ώρα της πράξης. Η Ιστορία γράφεται σήμερα σύντροφοι. mitsos175.

23 Οκτωβρίου 2011 στις 3:09 μ.μ.

Το όσοι πιστοί προσέλθετε μακριά απο μένα και απο την αντικαπιταλιστική επαναστατική αριστερά που χρειαζόμαστε.Κανένας κομμουνιστής δεν χρειάζεται κομματικά πιστοποιητικά για να είναι χρήσιμος και αποτελεσματικός σε επαναστατικές διαδικασίες.Τιμημένο θα είναι το Κκε όχι μόνο λόγω των όποιων ευσήμων έχουν καταξιωθεί στη συλλογική μνήμη της αριστεράς αλλά όταν θα ξεφύγει απο τη φθορά που του προκάλεσε η διαπραγματευτική κοινοβουλευτική πρακτική που υιοθετήθηκε επι σειρά ετών.Δεν είναι κακό να κάνει το ΚΚΕ μια αυστηρή αυτοκριτική μιας και όλοι μάζι ηττηθήκαμε.Και μην βάζετε την Αλέκα να απαντήσει στο γρίφο τι ρόλο βαράνε τα "παιδιά με τα μαύρα".Αν το ΚΚΕ δεν απαξίωνε τους πραγματικά λαικούς αγωνιστές που τους ανησυχεί λίγο η "ενταξη" σε κομματικούς χώρους με ιεραρχίες,αντιπροσωπεύσεις και κάμποσο συγκεντρωτισμό η πρωτοπορία θα ήταν ήδη συγκροτημένη.Προτείνω να πάμε να παίξουμε με μπογιές όλοι μαζί -επιτρέπονται και σαίτες απο χαρτί-να έρθουν και τα παιδιά με τα μαύρα και μετα αφού εκτονωθούμε να κάτσουμε να μιλήσαμε σαν κανονικοί άνθρωποι.Οσοι δεν γουστάρουν να πάνε να κυνηγήσουνε καπιταλιστές με απόχη και σφεντόνα.Και μετά να τους φάνε.Κανιβαλλισμός η επανάσταση?

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger