Home » , » Αντιπολεμικές πρωτοβουλίες και πνεύμα συμφιλίωσης στην Κύπρο

Αντιπολεμικές πρωτοβουλίες και πνεύμα συμφιλίωσης στην Κύπρο

Από giorgis , Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011 | 11:42 π.μ.

Για μια ακόμη φορά η Αριστερά στην Κύπρο αποδεικνύει ότι ήταν και είναι ο πνεύμονας της συμφιλίωσης των δύο κοινοτήτων στο νησί, η καρδιά του Αντιπολεμικού κινήματος που αντιμάχεται την επεκτατική πολιτική των "Μητέρων Πατρίδων", τις διχαστικές και κυριαρχικές βλέψεις των αστικών αντιδραστικών κατεστημένων, αλλά και τις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Η Δικοινοτική Πορεία και το Αντιπολεμικό Φεστιβάλ που πραγματοποιούνται σήμερα αποτελεί μια αποφασιστικής σημασίας πρωτοβουλία ειρήνης και συμφιλίωσης για τους λαούς του νησιού καθώς οι αστικοί και ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, αλλά και οι διεκδικήσεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μεριδίου από τον πλούτο των ενεργειακών κοιτασμάτων από τα κράτη της περιοχής έφεραν κοντά τον κίνδυνο ενός ολέθριου θερμού πολεμικού επεισοδίου.

Απείλησαν και απειλούν να μετατρέψουν σε κρέας στα κανόνια των αστικών ανταγωνισμών δύο λαούς εξάλλου που δοκιμάζονται σκληρά από τη βαθιά καπιταλιστική κρίση και τα αντεργατικά μέτρα που λαμβάνονται με πρόσχημα την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων, ενώ ταυτόχρονα συμμερίζονται πλήρως τις ελπίδες που έθρεψαν τα μεγάλα κινήματα των Αγανακτισμένων που συντάραξαν πρόσφατα όλη τη Μεσόγειο και Μέση Ανατολή.

Ευχόμαστε ολόψυχα στους συντρόφους και συναγωνιστές στην Κύπρο κάθε επιτυχία στην σημαντική και δύσκολη προσπάθεια τους.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  diktiospartakos.blogspot.coμ



ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ

Σήμερα σχεδόν όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς και στις δύο κοινότητες, συντεχνίες και άλλες οργανώσεις, συμμετέχουν σε δικοινοτική πορεία και σε μεγάλο αντιπολεμικό δικοινοτικό φεστιβάλ που θα ακολουθήσει στο πάρκο της ειρήνης πίσω από το κτίριο της Βουλής.

Το φεστιβάλ ήταν προγραμματισμένο να γίνει την 1 Σεπτεμβρίου, παγκόσμια μέρα δράσης των Συνδικάτων για την Ειρήνη. Η απαράδεκτη στάση της UNFICYP, να μην εγκρίνει την πραγματοποίηση του στην νεκρή ζώνη, οδήγησε στην αναβολή του. Η αποφασιστικότητα όλων, να μην ματαιωθεί αυτή η εξαιρετικά σημαντική κινητοποίηση, οδήγησε στο να αποφασιστεί η πραγματοποίηση του στις 7 Οκτωβρίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
6:00 συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας
6:30 Πορεία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων προς τον χώρο του φεστιβάλ.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΕΔΡΑ
- Τουρκοκυπριακό μουσικό σχήμα SOL ANAHTARI
- Χαιρετισμός Πάμπη Κυρίτση, Γ.Γ ΠΕΟ
- Χαιρετισμός Tahir Gokcebel, προέδρου KTOEOS
- Κυπριακοί χοροί από Βασιλιτζιά και Τουρκοκυπριακό σχήμα.
- Συναυλία με τους Κούλη Θεοδώρου και Umut Albayrak
ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΤΟΥ ΦΕΣΤΒΑΛ
- Έκθεση φωτογραφίας με δικοινοτικές δράσεις
- Αφιέρωμα στους κοινούς εργατικούς αγώνες - συζήτηση με βετεράνους
- Προβολή ταινιών
- Παιδότοπος - Ζωγραφίζω για την ειρήνη.
- Φαγητό - ποτό σε χαμηλές τιμές.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger