Home » , » Δεν υπάρχουν πια περιθώρια για αυταπάτες

Δεν υπάρχουν πια περιθώρια για αυταπάτες

Από giorgis , Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011 | 9:47 μ.μ.

 Κάναμε χτες μια τηλεγραφική ανασκόπηση για τον χρόνο που πέρασε. Σήμερα ακούσαμε στα πρωτοχρονιάτικα μηνύματα που απεύθυναν στον ελληνικό λαό οι ηγέτες της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου ότι σχεδιάζουν πιο ολομέτωπη βάρβαρη επίθεση στο βιοτικό επίπεδο της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Ο τραπεζίτης Παπαδήμιος, ένας δοτός πρωθυπουργός, που προϊσταται μιας κυβέρνησης «μιας χρήσης», με ιδιαίτερη αποστολή, εντείνει τα εκβιαστικά διλήμματα και στο όνομα μιας άτακτης χρεοκοπίας (τίνος άραγε, αφού ο λαός έχει χρεοκοπήσει;) ζητάει από το λαό να συνεχίσει να υπομένει την εξαθλίωση του και να συνεχιστεί η ίδια πολιτική παραπέμποντας … στις καλύτερες μέρες που θα ‘ρθούν .. στο άγνωστο μέλλον.

Απ’ την πλευρά του ο πολιτικός απατεώνας και οικονομικός δολοφόνος του λαού μας ΓΑΠ εξακολουθεί να ζητάει νέες θυσίες από τα λαϊκά στρώματα για την διάσωση της πλουτοκρατίας,  γιατί, λέει, «έχουμε βάλει τις βάσεις και τις προϋποθέσεις για να βγούμε από την κρίση». (Αυτή την καραμέλα την πιπιλίζει μόνιμα και δεν λέει να λιώσει. Καμιά δεκαριά φορές μέχρι τώρα έχει βάλει τις "βάσεις και προϋποθέσεις" για να μας "σώσει").

Ο Σαμαράς από την πλευρά του βλέποντας ότι η κωλοτούμπα του να στηρίξει την μνημονιακή επιλογή του στοιχίζει και εκλογικά –η αυτοδυναμία της Ν.Δ ήδη έχει καταντήσει άπιαστο όνειρο- προσπαθώντας να περιορίσει την εκλογική φθορά του κόμματος του ζητάει εκλογές πριν το Πάσχα.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ο Καρατζαφύρερ ζήτησε από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ να στηρίξουν συντεταγμένα την κυβέρνηση Παπαδήμου για να ολοκληρώσει απρόσκοπτα την επίθεση που έχει εξαπολύσει στον κόσμο της εργασίας. Ζητάει να «υπάρξει απόλυτη ταύτιση απόψεων και αλληλοσυγκάλυψη ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς» που στηρίζουν την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου για να μην «αποτύχουν» στο έργο που τους έχει ανατεθεί από την αστική τάξη της χώρας μας και τους ξένους συνεταίρους της, στο να γυρίσουν το βιοτικό επίπεδο του λαού μας δεκαετίες πίσω.  

Τις επόμενες βδομάδες ο λαός μας θα υποστεί νέα ψυχρολουσία αφού θα ανακοινωθούν τα μέτρα του νέου μνημονίου. Τι μας περιμένει το 2012 το διαπιστώνουμε με μια ματιά στα πρωτοσέλιδα των αστικών Κυριακάτικων φυλλάδων. 

Ενδεικτικά κάποιοι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του:

 «Ορατότης μηδέν στην οικονομία, μαρτύριο χωρίς τέλος για τους πολίτες. Κοινωνία σε απόγνωση, κυβέρνηση σε αφασία».
«Η τρόικα απαιτεί μέτρα 14 δισ., απολύσεις με λουκέτο σε υπουργεία και οργανισμούς». «Φορολογούν ακόμη και άνεργους».
«2012: Ετος εξαθλίωσης με απολύσεις, φόρους, Περικοπές. 27 Μέτρα-σοκ έρχονται με πρόσχημα την εξοικονόμηση 5,5 δις ευρώ».
«Την έξοδο 150.000 δημοσίων υπαλλήλων και την ανάθεση εργασιών σε ιδιώτες ζητούν ΕΕ και ΔΝΤ. Εσωτερικοί ελεγκτές θα τοποθετηθούν σε όλα τα υπουργεία για να εξοικονομήσουν 25 δις ευρώ έως το 2015»
«Χρονιά εφιάλτης το 2012! Προβλέπεται καταστροφική «βουτιά» 6% για την οικονομία. Καμιά επικουρική σύνταξη δεν θα ξεπερνάει τα 50 ευρώ! Στα σχέδια η επιβολή νέου έκτακτου φόρου αλληλεγγύης»,
«Ανοίγει το ασφαλιστικό με αύξηση των ορίων στα 67 έτη. Μειώνονται κι άλλο οι συνταξιοδοτικές αποδοχές».

Δεν υπάρχουν πια περιθώρια για αυταπάτες. ‘Η θα δεχθούμε να οδηγηθούμε σαν πρόβατα στην σφαγή για να ποτιστεί με το αίμα μας ο κήπος στον οποίο ανθίζουν τα τεράστια κέρδη των πλουτοκρατών, ή θα οργανωθούμε και θα παλέψουμε μαζικά και δυναμικά –με μορφές πάλης που εμείς θα επιλέξουμε και θα ανταποκρίνονται στην βαρβαρότητα της ταξικής επίθεσης που δεχόμαστε- και θα ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς που κάνουν άλλοι για μας χωρίς εμάς και εναντίων μας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger