Home » , » Εντελώς ρευστό το αστικό πολιτικό σκηνικό

Εντελώς ρευστό το αστικό πολιτικό σκηνικό

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012 | 5:44 π.μ.

  Φυσικά δεν έχουμε την καλύτερη γνώμη για τον ανεξάρτητο βουλευτή Πάνο Καμμένο και την πολιτική του διαδρομή. Αν κάποιος αναγνώστης/ια θέλει να πάρει μια εικόνα για τα πεπραγμένα αυτού του βουλευτή δεν έχει παρά να κάνει μια αναζήτηση με το όνομα του στην ιστοσελίδα www.iospress.gr

Άλλο είναι όμως το ερέθισμα της ανάρτησής μας. Πήραμε ένα μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας, από αναγνώστη του μπλοκ μας, που μας πληροφόρησε ότι στην προσωπική του σελίδα στο f/B, ο Πάνος Καμμένος, έχει αναρτήσει ένα βίντεο που είχαμε φτιάξει εμείς παραθέτοντας και την εισαγωγή του κειμένου που το συνόδευε.

Από περιέργεια επισκεφτήκαμε την ιστοσελίδα του και αυτό που διαπιστώσαμε απ’ τα γραφόμενα του –μας είχε προϊδεάσει με συνεντεύξεις του στον «Ελεύθερο Τύπο» και στην «Real news» την Κυριακή- ότι όντως είναι αποφασισμένος, ο Π. Καμμένος, να δημιουργήσει το δικό του πολιτικό μόρφωμα και σίγουρα θα δημιουργήσει προβλήματα στην «γαλάζια πολυκατοικία». Πιστεύουμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα θα το έχει ο Καρατζαφύρερ που ήδη αντιμετωπίζει κλυδωνισμούς στο κόμμα του, αλλά και Ν.Δ και ΔΗΣΥ δεν θα μείνουν ανεπηρέαστοι αφού οι αντιμνημονιακές κορώνες του Καμμένου έχουν ακροατήριο και σ’ αυτούς τους χώρους. (Εδώ πρέπει να ομολογήσουμε ότι η Ν.Δ είναι ένα πάρα πολύ δημοκρατικό (ή μήπως φοβισμένο και ανήμπορο;) κόμμα. Πώς αλλιώς να εξηγήσεις ότι βγαίνει ένα στέλεχος της και την κατηγορεί δημόσια ότι  ΔΙΑΠΡΑΤΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ και η Ν.Δ κάνει τουμπεκί;).

Από ταξική πλευρά όλα αυτά δεν έχουν καμιά απολύτως σημασία. Δείχνουν όμως πόσο ρευστό είναι όλο το αστικό πολιτικό σκηνικό αν πάρουμε υπ’ όψιν μας ότι και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε χτες σημάδια διάλυσης κατά την ψήφιση  του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών. Περισσότεροι από 40 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν ή δήλωσαν «παρών» σε επιμέρους άρθρα.

Δεν πρέπει να μας απασχολούν ιδιαίτερα –τουλάχιστον στο μπλοκ και στην ιστοσελίδα μας δεν το κάνουμε- όσα συμβαίνουν στο κοινοβούλιο τους και στα πολιτικά παρασκήνια. Σίγουρα έχουν την σημασία τους και γ’ αυτό τα αναφέρουμε, αλλά αυτό δεν είναι το κύριο. Το ζητούμενο είναι να βγει δυναμικά ο λαϊκός παράγοντας στο προσκήνιο. Και αυτό είναι το πρόβλημα. Ότι οι λαϊκές αντιστάσεις στην βάρβαρη επίθεση που δεχόμαστε από την συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου-τρόικας δεν είναι ανάλογες των περιστάσεων.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
25 Ιανουαρίου 2012 στις 6:10 π.μ.

Σωστά. Την Αριστερά δεν την ενδιαφέρει πόσα κομμάτια θα γίνει η νδ και το μπατσοκ. Άλλωστε αν συνεχίσει τις καλές κινήσεις (επανασύνδεση ρεύματος πχ) θα σαρώσει. Ο εχθρός είναι συγκεκριμένος αν και με πολλά πρόσωπα: Το καπιταλιστικό σύστημα και ο ρατσισμός. Όμως μπορούμε να πούμε ότι οι πειρατές βούλιαξαν το πλοίο τους και είναι στη φάση "ο καθένας για την πάρτη του". Ο Χρυσοχοίδης πχ είπε δεν ήξερα, δεν διάβασα. Κάνει το χαζό. Εντάξει, μπορεί και να είναι. Ο Καμμένος, πιο γάτα, βλέπει ότι το μνημόνιο δεν τραβά και παίρνει τα μέτρα του. Είτε πράσινοι είτε μπλε, οδήγησαν τον κόσμο στην πτώχευση. Και αυτό δεν το ξεχνάμε. mitsos175.

Ανώνυμος
25 Ιανουαρίου 2012 στις 1:30 μ.μ.

"Δεν πρέπει να μας απασχολούν ιδιαίτερα –τουλάχιστον στο μπλοκ και στην ιστοσελίδα μας δεν το κάνουμε- όσα συμβαίνουν στο κοινοβούλιο τους και στα πολιτικά παρασκήνια".

Αντίθετα η αριστερά οφείλει να προβάλει τις αντιθέσεις του αστικού καθεστώτος. Καλός πολίτης είναι ο πολύπλευρα ενημερωμένος πολίτης.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger