Home » , » Εργάζεται ο Χασαπόπουλος σε Γερμανικές εφημερίδες;

Εργάζεται ο Χασαπόπουλος σε Γερμανικές εφημερίδες;

Από giorgis , Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012 | 5:30 μ.μ.

Σε συγχορδία σήμερα όλος ο Γερμανικός τύπος κάνει την αγιογραφία του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Και φυσικά έχει κάθε λόγο να χαίρεται το πολιτικό κατεστημένο της Γερμανίας.
Ο Βενιζέλος έχει εγκληματήσει σε βάρος του ελληνικού λαού για να ικανοποιήσει τα συμφέροντα των δανειστών-τοκογλύφων του ελληνικού κράτους και είναι δεδομένο ότι και από την καινούργια θέση του θα κάνει ότι του ζητηθεί από ντόπιους και ξένους καπιταλιστές για να προωθήσει μια πολιτική που εξαθλιώνει τα λαϊκά στρώματα, υπακούοντας στα κελεύσματα των «προστατών» του.

Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Tagesspiegel που αναφερόμενη στην εκλογή Βενιζέλου στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, τονίζει μεταξύ άλλων: «Εφερε σε πέρας τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους της ιστορίας, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δύσκολες διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο διάσωσης και προστάτευσε την Ελλάδα από την απειλή της χρεοκοπίας..,».


Αυτό ήταν αναμενόμενο. Αλλο είναι το βασικό ζητούμενο. Το βασανιστικό ερώτημα που έχουμε θέσει τόσες φορές: Μέχρι πότε θα εξακολουθούμε να παρακολουθούμε, μοιρολατρικά μια χούφτα καπιταλιστικά παράσιτα, ντόπια και ξένα, να θησαυρίζουν λεηλατώντας τον τόπο και τους ανθρώπους της δουλειάς; Αν δεν εξεγερθούμε, μαζικά και δυναμικά, με μορφές πάλης που απαιτούν οι καιροί η δραματική κατάσταση που βιώνει όλος ο κόσμος της δουλειάς δεν πρόκειται να αναστραφεί. Το αντίθετο μάλιστα. Θα χειροτερεύει.

 «Τέρμα πια η αυταπάτες. Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες», που λέει και το σύνθημα του ΚΚΕ. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε. Σαν συγκοινωνούντα δοχεία είμαστε συνδεδεμένοι εμείς και οι καπιταλιστές. Εμείς παράγουμε, αυτοί θησαυρίζουν. Εμείς στερούμαστε, αυτοί ζουν μες στη χλιδή και τη σπατάλη. Ο,τι χάνουμε εμείς το κερδίζουν αυτοί και αντιστρόφως.

Ας μην μας απασχολούν ιδιαίτερα οποιεσδήποτε εκλογικές διαδικασίες. (Αυτό είναι ένα ζήτημα που θα το συζητήσουμε εκτενέστερα και θα υπάρξουν διαφορετικές απόψεις από τους συντελεστές του μπλοκ μας). Το ραντεβού μας πρέπει να είναι στους δρόμους, της ελπίδας, της διεκδίκησης, της μαχητικής αμφισβήτησης του πολιτικού συστήματος.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger