Home » , » ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - Αρματοδρομίες και άλλα φαιδρά

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - Αρματοδρομίες και άλλα φαιδρά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012 | 6:56 μ.μ.

Από το "Ποντίκι"

Τι πίνουν και δεν μας δίνουν στους Ανεξάρτητους Ελληνες; Αν ανατρέξει κανείς στο πρόγραμμα για την Παιδεία που ανακοίνωσαν χτες θα διαπιστώσει ότι μάλλον το έχουν «κάψει» στο Καμμεναίικο.

Παραθέτουμε απόσπασμα χωρίς έτερο σχόλιο: «Ανάδειξη της Ολυμπίας σε παγκόσμιο κέντρο μύησης των εφήβων του κόσμου στα Ολυμπιακά Ιδεώδη. Αναβίωση των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων στην πρωτότυπη μορφή τους. Σε έκταση ακριβώς δίπλα από την αρχαία Ολυμπία θα δημοπρατηθεί και θα κατασκευαστεί με συνεργασία Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα ακριβές αντίγραφο των σταδίων, θυσιαστηρίων, θεάτρων, γυμναστηρίων και λοιπών υποδομών της Αρχαίας Ολυμπίας.

 Κάθε τέσσερα χρόνια, θα διεξάγονται οι Αγώνες, όπου αθλητές, Έλληνες το Γένος, από όλη την Ελλάδα ή την Ομογένεια, θα δικαιούνται να συμμετάσχουν στους Αγώνες. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν και αλλοδαποί αθλητές, εφόσον επισήμως και εγγράφως αιτηθούν την Ελληνική Ιθαγένεια, απεμπολώντας την ιδιότητα του πολίτη άλλης χώρας. Ελλανοδίκες θα είναι μόνο Έλληνες το Γένος.

Τα αγωνίσματα θα διεξάγονται κατά τον αρχαίο τρόπο, οι αθλητές θα αγωνίζονται με τον αρχαίο τρόπο και στα αυθεντικά αγωνίσματα (Ιππικά Αγωνίσματα, Αρματοδρομία, Παγκράτιο, Πυγμαχία, Πάλη, Ακόντιο, Δίσκο, Άλμα, Πένταθλο Στάδιο Δρόμο, Δίαυλο Δρόμο, Δόλιχο Δρόμο, Οπλίτη Δρόμο - με πλήρη πολεμικό οπλιτικό φόρτο - και σε ανάμνηση της νικηφόρου μάχης του Μαραθώνα, Μαραθώνιο Δρόμο)».

Να προτείνουμε μια προσθήκη, μιας και στο πρόγραμμα υπάρχει διαβούλευση, όσοι χάνουν να τους ρίχνουμε στο Καιάδα


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
7 Ιουνίου 2012 στις 9:09 μ.μ.

...όταν λέμε "κατά τον αρχαίο τρόπο" εννοούμε γυμνοί;;

11 Ιουνίου 2012 στις 12:45 μ.μ.

ή αναβιώνουμε την αρχαιότητα ή παίζουμε. Βέβαια γυμνοί. και μόνο άνδρες παρακαλώ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger