Home » , » Τραμπούκοι Ναζιστές γρονθοκοπούν σε ζωντανή σύνδεση! - Ο Γ. Σαρρής για το φαινόμενο του φασισμού (Βίντεο)

Τραμπούκοι Ναζιστές γρονθοκοπούν σε ζωντανή σύνδεση! - Ο Γ. Σαρρής για το φαινόμενο του φασισμού (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012 | 6:24 μ.μ.

 Η υβριστική επίθεση και οι προπηλακισμοί του εκπροσώπου τύπου της ναζιστικής συμμορίας Χρυσής Αυγής Κασιδιάρη, αρχικά κατά των βουλευτών της Αριστεράς Λ.Κανέλλη και Ρ.Δούρου, και μετέπειτα από τον ίδιο και τους υπόλοιπους μπράβους Ναζιστές που τον συνόδευαν εναντίον του παρουσιαστή της εκπομπής, των παρευρισκόμενων δημοσιογράφων και των τεχνικών, αποτελεί την κορυφαία καταγραφή της φασιστικής δράσης τους.

Η αφανής, αυτή που σημειώνεται κάθε βράδυ στις γειτονιές της Αθήνας, από τα μπουλούκια και τις μηχανοκίνητες φασιστικές ορδές, με αστυνομική συνοδεία είναι πολύ πιο αιματηρή και έχει θύματα πάντα τους δικούς μας ανθρώπους, τους ξένους εργάτες και τους αγωνιστές των κοινωνικών κινημάτων. Και έχει ως πρωταγωνιστές ανθρώπους γνωστούς στις αρχές, με ανοικτούς λογαριασμούς με την αστική δικαιοσύνη.

 Έχει προηγηθεί η επίθεση και τα πογκρόμ των φασιστών, που με την συνεργασία φασιστικών Λεσχών Εφέδρων που ελέγχονται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την κάλυψη της αστυνομίας σακατεύουν στο ξύλο και δολοφονούν μετανάστες.

Τα ζήσαμε πέρσι το καλοκαίρι, τα ζήσαμε στην Πάτρα. Μόλις την Τρίτη, όπως καταγγέλλει ο δημοσιογράφος της Jerusalem Post, Γκιλ Σέφλερ, στις 8 μ.μ., έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο μια ομάδα περίπου 20 μασκοφόρων κρατώντας κλομπ άρχισε να χτυπάει πρόσφυγες, μετανάστες και άστεγους στη μέση του δρόμου. Χτυπώντας και τον ίδιο και στέλνοντας αιμόφυρτο στο νοσοκομείο.

Είναι στιγμιότυπα από τον κοινωνικό πόλεμο που το σύστημα εξουσίας, με αιχμή του δόρατος την Χρυσή Αυγή, έχει κηρύξει στον κόσμο της εργασίας, δαιμονοποιώντας τους μετανάστες εργάτες, στοχοποιώντας πλέον την Αριστερά και το χώρο της Αυτονομίας, επιδιώκοντας την κατάργηση των λαϊκών ελευθεριών με πρώτο στόχο την εξαφάνιση του Πανεπιστημιακού Ασύλου, συνθλίβοντας τα εργασιακά δικαιώματα στο όνομα της αντιμετώπισης της καπιταλιστικής κρίσης και της επιδίωξης της δρομολόγησης του νέου γύρου αστικής ανάπτυξης και κερδοφορίας. Για αυτό ακριβώς, το ζήτημα δεν είναι αν θα κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και αν θα βγει παράνομη η φασιστική οργάνωση. Γιατί ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός έχει συστατικό του στοιχείο τον εθνικισμό και ρατσισμό, την πολεμοκαπηλεία και τον ακραίο κρατικό αυταρχισμό, καθώς επιδιώκει να επιβάλλει τον Εργασιακό και Κοινωνικό Μεσαίωνα.

Σε όλη την Ε.Ε. αναπτύσσεται η ακροδεξιά, ενώ η ναζιστική και κομμουνιστική ιδεολογία ταυτίζεται και ποινικοποιείται. Η ναζιστική Χρυσή Αυγή παίρνει την ακροδεξιά σκυτάλη από το ΛΑΟΣ και τον Βορίδη με το τσεκούρι, αναβαθμίζεται από τους σύγχρονους όρους της ταξικής πάλης, λαϊκίζει στο πλαίσιο των νέων κοινωνικών αντιθέσεων και εκφράζει συγκεκριμένα ταξικά συμφέροντα: τροφοδοτείται από την αγωνία των νοικοκυραίων, τα αισθήματα ανασφάλειας και φόβου που καλλιεργεί η κυρίαρχη προπαγάνδα, θέλει να συμβάλλει στην συντριβή του εργατικού κινήματος που έχει ανάγκη το ΕΥΡΩ και η Ε.Ε., τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ και ο κόσμος του πλούτου.

Στην επίθεση της ναζιστικής συμμορίας στον ΑΝΤΕΝΝΑ υπήρχε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο-η αταραξία του Παυλόπουλου! Καθώς γύρω γινόταν πανικός ο πρώην υπουργός εσωτερικών καμάρωνε ατάραχος τα δικά του παιδιά, αυτούς που ήθελαν να σκοτώσουν τον Κουσουρή και τους αγωνιστές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αυτούς που επιτέθηκαν στους απεργούς της Χαλυβουργίας και σε κάθε εργατικό-φοιτητικό-μαθητικό αγώνα που πήρε μαζικά συγκρουσιακά χαρακτηριστικά, τους σύγχρονους ταγματασφαλίτες της ταξικής πάλης, τους συνεργάτες της ΕΥΠ και της Κρατικής Ασφάλειας.

Εξάλλου, αυτούς ουσιαστικά αθώωσε ο πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος στην σχολή Ευελπίδων που ανήμερα Πολυτεχνείου γιόρταζαν τραγουδώντας τον ύμνο της Χούντας. Αυτούς υπερασπίστηκε ο νυν ΥΕΘΑ Φραγκούλης Φράγκος στο Ναυτοδικείο για τα εμετικά τραγούδια που τραγουδούσαν τμήματα ΟΥΚάδων του Λιμενικού μαζί με Χρυσαυγίτες σε παρέλαση της 254ης Μαρτίου. Την ακροδεξιά επιχειρηματολογία του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής για τους μετανάστες, εγκολπώθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της ΝΔ, Κ.Καραμανλής στις τελευταίες Ευρωεκλογές, ο Γ.Παπανδρέου και ο Χρ.Παπουτσής για να φτιάξουν τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Τέλος, λίγη ώρα μετά την τραμπούκικη επίθεση του Κασιδιάρη, ο αποστάτης Πρόεδρος της ΝΔ, ο κωλοτούμπας εξουσιομανής γελωτοποιός της Μέρκελ, των τραπεζιτών και των τοκογλύφων ανέφερε ότι θα αλλάξει το νόμο Ραγκούση και ότι θα προχωρήσει σε μαζικές απελάσεις λαθρομεταναστών. «Το ξέρω ότι αυτό είναι που λέω είναι σκληρό, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση. Πρέπει να ξαναφτιάξουμε τη νέα Αθήνα και τη νέα Πάτρα και να αποκαταστήσουμε το αίσθημα ασφάλειας σε πόλεις και χωριά»!

Και εδώ είναι όλη η ουσία: ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ανέλαβαν να εξασφαλίσουν τα σύνορα της Ευρώπης Φρούριο, προκαλώντας τις ανθρώπινες τραγωδίες που βιώνει καθημερινά το κέντρο της Αθήνας, η Πάτρα, η Ηγουμενίτσα, αντί να ανοίξουν τα σύνορα να ταξιδέψει ελεύθερα ο κάθε πρόσφυγας όπου επιθυμεί. Με το φόβο του μετανάστη και την ταύτιση της εγκληματικότητας με τους ξένους αποπροσανατολίζει τον εργαζόμενο λαό μας για να μην αντιληφτεί τις κοινωνικές συνέπειες της βάρβαρης αντεργατικής πολιτικής. Συσκοτίζει τα σκάνδαλα του αστικού συστήματος εξουσίας και των εργολάβων-τραπεζών-εφοπλιστών που εξυπηρέτησε και εξυπηρετεί.

Αποκρύπτει ότι η κοινωνική ζούγκλα που επιβάλλουν είναι αποτέλεσμα του σύγχρονου καπιταλισμού και της κρίσης του, μιας ταξικής πολιτικής που ιδιωτικοποιεί το κοινωνικά παραγόμενο πλούτο και κρατικοποιεί τα χρέη και τα ελλείμματα που παράγει η ιδιωτική πρωτοβουλία, ιδιωτικοποιώντας και εμπορευματοποιώντας κάθε κοινωνικό αγαθό. Χαρακτηριστικό το πώς οδηγούν τους καρκινοπαθείς στο θάνατο. Άραγε, αύριο ποιος έχει σειρά στον κοινωνικό Καιάδα; Μπαίνουμε επομένως σε μια περίοδο ακόμη μεγαλύτερης έντασης του κοινωνικού πολέμου, με ιστορικά πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά.

Η ήττα του νεοναζιστικού φαινομένου θα εξαρτηθεί από την συντριβή του αστικού συστήματος εξουσίας. Είναι μια μάχη μακράς διάρκειας για το εργατικό κίνημα, που θα κριθεί σε πολιτικό επίπεδο, αλλά που απαιτεί όρους Αυτοάμυνας των κοινωνικών κινημάτων. Η εποχή μας απαιτεί ριζικές ανατροπές και όχι ψευτοδιλήμματα μεταξύ μιας ακροδεξιάς μνημονιακής εκδοχής σαν αυτή των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ντρίμπλες ενσωμάτωσης της κοινωνικής δυσαρέσκειας σε διαχειριστικές αριστερές κυβερνητικές προτάσεις της κυρίαρχης πολιτικής.

Πρέπει επιτέλους στους μετανάστες και τους πολιτικούς πρόσφυγες να αναγνωριστούν όλα τα δικαιώματα. Πρέπει να ανοίξουν τα σύνορα και όχι το ελληνικό κράτος, με την χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων να αναλαμβάνει την περιφρούρηση της Ευρώπης-Φρούριο.

Για τη δυστυχία στο κέντρο της Αθήνας, στην Πάτρα, στην Ηγουμενίτσα και στα σύγχρονα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης για Μετανάστες η ευθύνη βαραίνει τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και την Ε.Ε.

 Καλούμε λοιπόν και εμείς σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο κατά των επιθέσεων της Χρυσής Αυγής, της κρατικής-κυβερνητικής πολιτικής και της θηριωδίας της Ε.Ε., που διοργανώνεται στην Ομόνοια, την Παρασκευή 8 Ιούνη, στις 19.00.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (τηλ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com)

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger