Home » , » Το μεγάλο τσουβάλι του Μάκη Μαΐλη και ποιος υπονομεύει την κομμουνιστική πολιτική

Το μεγάλο τσουβάλι του Μάκη Μαΐλη και ποιος υπονομεύει την κομμουνιστική πολιτική

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 | 7:22 μ.μ.

Κάβουρας Δημήτρης – Κωνσταντακόπουλος Γιώργος

Με άρθρο του στο Ριζοσπάστη, την Τετάρτη 6/6/2012, ο Μάκης Μαϊλης, (Μ.Μ.),  στρέφεται κατά πάντων, κατά δικαίων και αδίκων, οι οποίοι «επιτίθενται στην πολιτική του ΚΚΕ, προκειμένου να τη φέρουν… στο σωστό δρόμο!».
Κατά τον ίδιο τρόπο βέβαια θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει στην ίδια μοίρα το ΚΚΕ, με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και άλλες δυνάμεις, οι οποίες, δήθεν από κοινού, του επιτίθενται. Μια τέτοια ισοπεδωτική πολιτική λογική, όμως, δεν ταιριάζει σε κομμουνιστές, οι οποίοι πρέπει να είναι σε θέση να διακρίνουν τις διαφορές ανάμεσα στις διάφορες πολιτικές δυνάμεις και οργανώσεις για να μπορούν να κάνουν συμμαχίες, να αποσπούν δυνάμεις από τον αντίπαλο, να μεγαλώνουν και να ενισχύουν το μέτωπο των δυνάμεων της εργατικής τάξης.
Ξέρουμε ότι ίσως να ζητάμε πολλά από τον Μ.Μ., αλλά οι κομμουνιστές ποτέ δεν τσουβάλιαζαν παραιτούμενοι από την ανάγκη της συγκεκριμένης ανάλυσης της συγκεκριμένης κατάστασης σε ταξικό-πολιτικό επίπεδο.
Με το εν λόγω άρθρο του με τίτλο «Υποκρισία και υπονόμευση», ο Μ.Μ,  καταφέρεται κατά όλων όσων ασκούν κριτική στην πολιτική του ΚΚΕ, γράφοντας χαρακτηριστικά:
«…Μια πλειάδα δημοσιογράφων των αστικών ΜΜΕ, με πρώτους και καλύτερους διαφόρους της ΝΕΤ, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κάποια ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ, σειρά γνωστών «αγνώστων» που υπογράφουν με ψευδώνυμα σε ιστοσελίδες και βεβαίως η εφημερίδα «Αυγή», όλοι αυτοί και άλλοι επιτίθενται στην πολιτική του ΚΚΕ, προκειμένου να τη φέρουν… στο σωστό δρόμο!».
Παρόλο που ολόκληρο σχεδόν το άρθρο του είναι αφιερωμένο στον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Αυγή με τον τίτλο «σύντροφε», ο Μ.Μ. βολεύεται, τσουβαλιάζοντας διαφορετικές δυνάμεις στα πρότυπα της παλιότερης  πολιτικής του ΚΚΕ, «πέντε κόμματα-δύο πολιτικές». Ο Μ.Μ. με ένα Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 9 σχόλια

tsipoura
6 Ιουνίου 2012 στις 10:32 μ.μ.

Το ΚΚΕ έχει ξεφύγει τελείως.Τρομοκρατία ασκεί και η Παπαρήγα κατά του ΣΥΡΙΖΑ σε ομιλίες καιδηλώσεις.Ας είναι καλά!
Τί να τους κάνεις τους εχθρούς αν έχεις τέτοιους φίλους(λέμε τώρα)

Ανώνυμος
6 Ιουνίου 2012 στις 11:33 μ.μ.

Ακριβώς, συμφωνώ, δεν είναι "φιλοι", και αυτός που λέει τον άλλον "σύντροφο", εν οσω δεν είναι στο ίδιο κόμμα, είναι προβοκάτορας. Το κλειδί είναι ότι η ακαδημαϊκοι ψωρο-αριατοκρατες αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ το παίζουν αριστεροί την ίδια ώρα που μας ξεκουφαινουν ότι είναι κόμμα του ευρώ-ιμπεριαλισμού.

MPOLSEVIKOS
6 Ιουνίου 2012 στις 11:39 μ.μ.

ΤΙ ΤΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΦΙΛΙΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΚΚΕ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟ.ΕΔΩ ΕΧΘΕΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΓΑΤΕ ΟΤΑΝ Ο κ. ΖΙΖΕΚ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑΙΊΚΟ ΓΕΛΑΓΕ

Ανώνυμος
7 Ιουνίου 2012 στις 7:25 π.μ.

Δεν τις θέλουμε πλέον τις φιλίες σας βρε "μπολσεβίκοι". Μας πείσατε: Δεν πρόκειται να το κουνήσετε ρούπι από εκεί που είστε γιατί φοβάστε μην διαλυθείτε. Μάλλον σας έχουν περισσέψει αρκετοί Ανδρουλάκηδες και Δαμανάκηδες ακόμη μέσα στο κόμμα και τους φοβάστε.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι μας απαγορεύετε να είμαστε και φίλοι και εχθροί και οτιδήποτε άλλο πέραν από πιστά σκυλιά του κόμματος. Ότι μέσα στον γενικό πανικό, πλέον μας "απαγορεύετε" να υπάρχουμε αν δεν ακολουθούμε τις επιταγές της ηγεσίας σας. Ο ένας είναι "αντικομμουνιστής", ο άλλος "γνωστός άγνωστος", ο τρίτος "οπορτουνιστής", ο τέταρτος "ύποπτος" ο πέμπτος "φαιδρός" και πάει λέγοντας. Μόνο εσείς είστε οι μπολσεβίκοι, οι Λένιν, οι κόκκινοι, οι επαναστάτες, οι αντάρτες, οι γαμάτοι!
Ε λογικό, πως να μην είσαι όλα αυτά όταν λες στον Τσίπρα "δεν σου μιλάω"! Τέτοια επαναστατική πράξη είχε δεκαετίες να δει ο πλανήτης!

Όσο για το αν η ηγεσία σας ταυτίζεται με τα μέλη, αυτό κάθε φορά κρίνεται: Αν καλέσει πορεία το ΚΚΕ και πάει μόνο το πολιτικό γραφείο, τότε προφανώς δεν ταυτίζονται. Αν λοιπόν το ΚΚΕ κατέβει στις εκλογές και βρει τις μισές ψήφους, ίσως θα πρέπει ν' αναρωτηθείτε.
Αλλιώς συνεχίστε όπως το πάτε: Η επανάσταση άλλωστε είναι στο τσεπάκι με τέτοιους επαναστάτες.

Υγ: Φαντάζομαι μπολσεβίκε ότι αν ακούσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να τινάξει τα πέταλα θα κλαίς γοερά όλο το βράδυ. Αλλά είπαμε: Άλλο ΚΚΕ άλλο ΣΥΡΙΖΑ. Απλά τυχαίνει να βρίσκεται εκεί σχεδόν η μισή παλιά του κεντρική επιτροπή.

Τολστόϊ
7 Ιουνίου 2012 στις 7:36 π.μ.

συνήθως βρίζω το ΚΚΕ και μάλιστα σήμερα έκραξα κάποιους σε ένα περίπτερό του.

Στην αρχή χάρηκα αλλά μετά δεν γούσταρα και πολύ...
ένοιωσα άσχημα κιόλας....

ποιος μας έχει ρίξει σε ΕΜΦΥΛΙΟ τελικά ??
και ποιος κερδίζει από αυτό ??

εγώ πάντως θα προσπαθήσω να μην ξαναγίνει.

ΟΜΕΡΤΑ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ !!

ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟΑΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ !!

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ !

Μάρκομ Ξ
7 Ιουνίου 2012 στις 11:27 π.μ.

Πες τα σύντροφε Τολστόι

Η μάχη είναι ενάντια στους αστούς και τις πολιτικές τους.

Προς όλους τους συντρόφους, ακόμα και αν δεν τους αρέσει να τους προσφωνούν έτσι όσοι δεν είναι στο ίδιο κόμμα με αυτούς:

Καλό κουράγιο και ψυχή βαθιά!

Υ.Γ. Η μάχη είναι ΚΑΙ ενάντια στους μισάνθρωπους μαχαιροβγάλτες ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής. Αυτούς που δρουν ανενόχλητοι στους δρόμους και την TV, όσο εμείς τρώμε τις σάρκες μας.

Ανώνυμος
7 Ιουνίου 2012 στις 11:38 π.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ....
ΕΓΩ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ Η ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΑΡΧΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΠΟΙΟΥΝΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ Ε.Δ.Α.
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΑΛΑΚΩΣΕΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ...ΒΛ. ΓΣΣΕ
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΕΣΗ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΑΑΣΤΡΙΝΧ.
ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΩΗΤΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΛΟΡΑΝ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟΥΣ ΔΕΧΤΗΚΕ.
ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟΙ ΘΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΝΕΒΗΚΕ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟ 81.
ΑΥΤΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΟΡΙΣΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΔΡΟΜΟ Σ'ΑΥΤΟΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ Η Σ'ΑΥΤΟΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΕ.
ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ...ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ(ΣΕΒ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ)
ΑΥΡΙΟ ΟΤΑΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΚΕ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΔΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΘΑ ΛΕΝΕ...ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ

Ανώνυμος
7 Ιουνίου 2012 στις 4:55 μ.μ.

Συμφωνω με τον Τολστοι,ο εχθρος δεν ειναι ουτε στην πλευρα του ΚΚΕ,ουτε στην πλευρα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.,ουτε στην πλευρα οποιου νιωθει αριστερος.Ο εχθρος ειναι απεναντι μας,ο Σαμαρας, ο Βενιζελος,η Ντορα,η Διαμαντοπουλου,ο Καρατζαφερης, η Χρυση Αυγη κι ολοι οσοι εξυπηρετουν τα συμφεροντα της αρχουσας ταξης.Ολοι αυτοι καταφερνουν και ενωνονται οταν πρεπει να προασπισουν τα συμφεροντα τους,η αριστερα γιατι πρεπει να ειναι παντα διχασμενη;Τοσο αγεφυρωτες ειναι πια οι διαφορες στον αριστερο χωρο;Δεν πρεπει καποτε να δικαιωθει ο αγωνας που εκαναν στο παρελθον χιλιαδες αγωνιστες που κυνηγηθηκαν,βασανιστικαν,εξοριστικαν,εκτελεστικαν για εναν καλυτερο κοσμο;

Ανώνυμος
8 Ιουνίου 2012 στις 2:17 μ.μ.

Πάρα πολύ ενδιαφέρον το άρθρο-απάντηση στον Μ.Μ. απο τους συντρόφους της Κ.ο.ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ. Επιτέλους αρχίζει να αξιοποιείται η λαμπρή παράδοση της 3ης διεθνούς. Το σύνθημα της εργατικής κυβέρνησης ενσαρκώνει και περιγράφει την επαναστατική έξοδο απο την κρίση προς όφελος της εργατικής τάξης στο ΕΔΩ και στο ΤΩΡΑ σε συνδιασμό με ένα μεταβατικό πρόγραμμα με αιχμή 1) Μονομερής διαγραφή του χρέους εκτός απο αυτό προς τα ασφαλιστηκά ταμεία 2) έξοδο απο ΕΕ και ευρώ και 3) κρατικοποισεις των ΔΕΚΟ και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο. Μακάρι και το ΚΚΕ να ξαναβρεί τον Λενινιστικό-μαρξιστικό δρόμο στον οποίο ήταν και κάποια στιγμή έχασε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger