Home » , » Εκτιμήσεις του ΚΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα (Βίντεο)

Εκτιμήσεις του ΚΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012 | 9:26 μ.μ.

Το βίντεο που παραθέτουμε είναι από την τηλεόραση του «902» και παρακολουθούμε τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ για το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα.

 «Αρνητικό για τον λαό» το χαρακτηρίζει η Κ.Ε του ΚΚΕ συμπληρώνοντας ότι «το ΚΚΕ θα παλέψει για να μην χαθεί η ελπίδα για να αποκτήσει δύναμη ο λαός».

Στο ίδιο βίντεο παρακολουθούμε και τις σχετικές δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα στις οποίες τόνισε μεταξύ άλλων: «Διαβεβαιώνουμε ότι θα τηρήσουμε ό,τι προεκλογικά είπαμε στον λαό. Θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή, σε κάθε αγώνα, θα στηρίξουμε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία για τα άμεσα οξυμένα προβλήματα, αυτά που τρέχουν, θα προετοιμάσουμε, όσο εξαρτάται από μας, τον λαό για να αντιμετωπίσει τα νέα βάσανα που έρχονται. Ελπίζουμε ότι αυτή η υποχώρηση του ριζοσπαστικού προσανατολισμού, που σημειώθηκε ιδιαίτερα στη δεύτερη εκλογική μάχη, δεν θα κρατήσει για πολύ, γιατί αντικειμενικά δεν μπορεί να υπάρξει πίστωση χρόνου, καθώς οι αρνητικές εξελίξεις θα τρέχουν και με μεγάλη ταχύτητα. Το ΚΚΕ θεωρεί ότι η βάση της λαϊκής αντεπίθεσης πρέπει να είναι οι τόποι δουλειάς, οι κλάδοι και οι γειτονιές. Και πάνω απ' όλα έχει την πιο μεγάλη σημασία η ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, η κοινωνική συμμαχία, η κοινωνικοπολιτική συμμαχία που θα παλεύει και για τα άμεσα και τρέχοντα ζητήματα, αλλά θα συγκεντρώσει δυνάμεις για τη ριζική ανατροπή που χρειάζεται».

Είναι γεγονός ότι επικρατεί ένας προβληματισμός στην βάση του ΚΚΕ για τις αιτίες προκάλεσαν την κάθετη εκλογική πτώση του ΚΚΕ. Ελπίζουμε ότι τις επόμενες μέρες θα μας δοθεί η ευκαιρία να κάνουμε μια συζήτηση –που θα αναρτήσουμε σε βίντεο- με αγωνιστές που πρόσκεινται ιδεολογικά στο ΚΚΕ.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 33 σχόλια

Ανώνυμος
18 Ιουνίου 2012 στις 9:32 μ.μ.

Μπράβο ρε Βαθύ Κοκκινο. Από τους 4 σχηματισμους της αριστερας ο ενας διεκδικούσε την εξουσια και να ανοιξει μια αλλη πορεια για τη χωρα. Ο ενας εδωσε ελπιδα στον κοσμο και τον συσπειρωσε κοντα του. Εσεις ολη μερα τον θαβαται και εξυμνουσατε "Κ"ΚΕ (που αμα καναμε και τριτες εκλογες θα γινοταν εξωκοινοβουλευτικη αριστερα), την ανταρσυα (που τα χουν χαμενα για τα καλα και τους ξερασε η ιστορια) και ακουσον-ακουσον τα ΜΛ που πηραν το 1/3 των ψηφων του παναθηναικου κινηματος. ΕΥΓΕ.

δρυοκολάπτης
18 Ιουνίου 2012 στις 10:08 μ.μ.

Έτσι κι αλλιώς θα υπήρχε κάποια πτώση στα ποσοστά με βάση τα διλήμματα.

Το ιστορικό χαμηλό όμως μεταπολιτευτικά για το ΚΚΕ (χαμηλότερο κι απ' το 1993 όπου είχε προηγηθεί διάσπαση)το πέτυχε χάρις την "εμπνευσμένη" του πολιτική τακτική.

Γρηγόρης
18 Ιουνίου 2012 στις 10:40 μ.μ.

-Το ΚΚΕ θα γινόταν εξωκοινοβουλευτική αριστερά..

-Η Ανταρσυα τά'χει χαμένα και την ξέρασε η ιστορία..

-Η Δημαρ είναι ο ένας από τους 4 αριστερούς σχηματισμούς της χώρας..(ουδέν σχόλιον)

Ανώνυμε των 9:32 τί κάθεσαι και ασχολείσαι μαζί μας και χάνεις το χρόνο σου; Έχεις πολλά να συζητήσεις με τον Μηλιό και τον Δραγασάκη-μή σου πω και με τον Κουβέλη-για το πως θα διαχειριστείτε τον καταρρέοντα ελληνικό καπιταλισμό και θα του δώσετε αναπνοές.Πάντα εντός Ε.Ε και ευρώ,μη θυμώσουν και τα μεγάλα αφεντικά βεβαίως-βεβαίως...

Ανώνυμος
18 Ιουνίου 2012 στις 10:52 μ.μ.

Βαθύ Κόκκινο από εδώ και στο εξής θέλω να σας δω να λύνετε το πρόβλημα στο δρόμο.ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΚΚΕΜΛ-ΜΛΚΚΕ-ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ-ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ.Εμείς οι Τρίλιζοι θα κάτσουμε σπίτια μας και θα σας παρακολουθούμε.Καλό βόλι...

Ανώνυμος
18 Ιουνίου 2012 στις 10:58 μ.μ.

εγω περιμενω στην επομενη πορεια απεργια κτλ τους εναμιση εκκατομυριο αριστερους του αλεξη στο δρομο αλλα τη λεω η επανασταση χαθηκε στις 17 τωρα ολοι στο σπιτακι μας και σε λιγο καιρο στην αγγαλια του μπενι. Αντε επιτελους με τις ειρωνιες εμεις οσοι και αν ειμαστε στο δρομο θα μαστε ακομα πιο αγωνιστικα!!!!!!!

Ανώνυμος
18 Ιουνίου 2012 στις 11:08 μ.μ.

@ Ανώνυμο 9:32 μ.μ.
Καταρχήν η αριστερά έχει 3 σχηματισμούς.
Όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε καλά το παιγνίδι: Ενώ στις 6 Μάη η ΝΔ είχε 18% και το πασοκ 13% και υπήρχε φοβερή δυναμική στο λαό, αυτός κουτοπόνηρα σκεπτόμενος προκάλεσε τις νέες εκλογές με το πυροτέχνημα 'κυβέρνηση της αριστεράς' και ουσιαστικό στόχο να κλέψει όλους τους ψήφους της αριστεράς και να κάνει κυβέρνηση. Στις 17/6 όμως ΔΕΝ πήρε ούτε ένα ψήφο απο κουβέλη ή πασοκ και πήγε τη ΝΔ στο 30% και ουσιαστικά ξανάφερε την κυβέρνηση των δωσίλογων των γερμανών.
Στι επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν ο κόσμος της αριστεράς θα αντισταθεί στον σοσιαλδημοκρατικό συριζα. Τώρα ξέρουμε...

Ανώνυμος
18 Ιουνίου 2012 στις 11:21 μ.μ.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι το 4% που έχασε το ΚΚΕ, πήγε μπετόν αρμέ στο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται φυσικά για ψήφους δανεικούς που δεν ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στο ΚΚΕ. Όπως επίσης 1 με 2% της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει μεγάλο λάθος να τους θεωρήσει επιβεβαίωση των θέσεών του. Αλλά πολύ μεγάλύτερο λάθος θα κάνει το ΚΚΕ αν παραμείνει στον απομονωτισμό του. Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για αλλαγή στάσης λόγω του γραφειοκρατικού χαρακτήρα της ηγεσίας του και του φόβου της να αναμειχθούν τα μέλη της με τις δημιουργικές και ανοιχτές διαδικασίες της κοινωνίας. Μάλλον επειδή δεν εμπιστεύεται το πρόγραμμά της. Η ευθύνη βαραίνει μάλλον την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ. κρίμα για όλον αυτόν τον κόσμο...

Μάνος
18 Ιουνίου 2012 στις 11:38 μ.μ.

Το ΚΚΕ είναι υπεύθυνο για το ότι χάθηκε ευκαιρία να σχηματιστεί στις 6 Μάη κυβέρνηση αριστεράς. Βρήκε χίλια δύο άλλοθι για να μην την κάνει. Ολοι οι δεξιοί επαίνεσαν το πολιτικό του ήθος και τις ξεκάθαρες, ουσιαστικά ακίνδυνες μέσα στην υπερβολή τους, θέσεις του. Πιστεύω ότι ο κόσμος που ψηφίζει ΚΚΕ ή ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανήκει σε μία από τις πιο συνειδητοποιημένες κοινωνικά και διαυγείς στη σκέψη ομάδες των ψηφοφόρων, από διανοούμενους μέχρι μαχόμενους πραγματικούς συνδικαλιστές. Αυτός ο κόσμος αποφάσισε ακριβώς λόγω της αδυναμίας συνεργασίας, βλέποντας την εξαθλίωση του ίδιου και του διπλανού του να μετακινηθεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΣΥΡΙΖΑ έβαλε νερό στο κρασί του, όπως χαιρέκακα δήλωνε η Παπαρήγα μετεκλογικά, και πώς να μη το κάνει αφού από τις εκλογές στις 17 Ιούνη αποδείχτηκε ότι ο λαός μας βρίθει από φασιστικά και ατομικιστικά καθάρματα που προσήλθαν στις κάλπες για να ψηφίσουν τους χειρότερους με κριτήριο το ατομικό συμφέρον και την απίστευτη πλύση εγκεφάλου αλλά και από την πίεση που δέχτηκε από τα τραπεζικά συμφέροντα (ας θυμηθούμε την ιταλική άνοδο του κομμουνιστικού κόμματος που οδήγησε στη δολοφονία του Αλντο Μόρο, εκεί οδηγεί η καθαρότητα των θέσεων όταν μάχεσαι με τα καπιταλιστικά τέρατα) και για να μετριάσει τον πόλεμο στα ιδιωτικά κανάλια τα οποία στην τελευταία συνέντευξη δήλωνε πώς θα τους έπαιρνε τις άδειες! Η Παπαρήγα δεν είχε πρόβλημα και στο Mega βγήκε και αλλού κατηγορούσε το ΣΥΡΙΖΑ για φιλααμερικανισμό και αυριανισμό. Η Παπαρήγα έπαιξε ένα θαυμάσιο παιχνίδι υπέρ της δεξιάς, κέντημα, μίλησε για έξοδο από την Ευρωπαική Ενωση επειδή αυτό της είπε το σύστημα να πράξει. Πλέον ο κόσμος της αριστεράς, ιδίως οι νεότεροι, είναι πολύ καχύποπτοι στο ρόλο που παίζει στα πράγματα το ΚΚΕ. Ενώ βλέπει παντού προβοκάτορες πιστεύω ότι κάτι πολύ κακό και ύποπτο συμβαίνει στα σπλάχνα του και καλό είναι οι αριστεροί να το δουν έγκαιρα και να μην είναι σίγουροι ότι υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού.

Ανώνυμος
18 Ιουνίου 2012 στις 11:43 μ.μ.

Η "κοινωνική συμμαχία", η "κοινωνικοπολιτική συμμαχία", έ; τί λες βρε παιδί μου!! Αλλά όπως και να είναι, μην το ξεχνάμε: όχι ότι αρμενίζει στραβά το ΚΚΕ, ο γιαλός είναι στραβός.

19 Ιουνίου 2012 στις 12:09 π.μ.

Μάνο,
με λύπη μου θα πω ότι τα σενάριά σου για το ΚΚΕ με άλλα ονόματα και άλλες αιτίες τα διαβάζω και τα ακούω από το 1964. Παρα-είναι πολλά για να τα χάψω. Το ποιος είναι ύποπτος ο καθένας μπορεί να κρίνει. Αλλά το σενάριό σου πολύ παλιό φίλε. Πάρα πολύ παλιό, πιο παλιό από σένα αφού κυκλοφορεί από τότε που βγήκαν οι αντικομουνιστικές λάσπες! Διάβασε και λίγη αντικομουνιστική ιστορία…

19 Ιουνίου 2012 στις 12:11 π.μ.

κάποιι μετράνε τη σωστή και τη λάθος πολιτική με τα ποσοστά! Δηλαδή παραδέχονται οτι σωστή πολιτική είναι αυτή της ΝΔ ε τα μεγαλύτερα ποσοσά και άκρως λαθεμένη αυτή του ΚΚΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ. Ας μη χαρακτηρίσω τέτοια εξυπνάδα....

19 Ιουνίου 2012 στις 12:13 π.μ.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΚΚΕ
ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!

«Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της ΚΕ στις 18 Ιουνίου 2012 με θέμα την πρώτη τοποθέτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου και τις μετεκλογικές εξελίξεις. Η τοποθέτηση της ΚΕ θα συζητηθεί ως τις ΚΟΒ και τις οργανώσεις της ΚΝΕ, σε συσκέψεις με συνεργαζόμενους, φίλους και οπαδούς του Κόμματος ώστε να συγκεντρωθούν γνώμες και υποδείξεις. Η εκτίμηση θα ολοκληρωθεί στην ΚΕ, αφού συγκεντρωθούν οι απόψεις και οι υποδείξεις, οι παρατηρήσεις και για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις Μαΐου - Ιουνίου, που θα χαράξει και τα άμεσα καθήκοντα του Κόμματος.»

Ποιο άλλο κόμμα είπατε ότι κάνει αυτό που κάνει το ΚΚΕ; Ποιο;;;

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 12:17 π.μ.

Το ΚΚΕ εκανε για μια ακομα φορα ενα τεραστιο εγκληματικο λαθος.Τωρα θα κανει εκτιμησεις για το εκλογικο αποτελεσμα.Οταν επρεπε να ακουσει το αιτημα χιλιαδων αριστερων για ενωτικη δραση αυτο προτιμησε την απομονωση,οταν ειχε μπροστα του μια ΙΣΤΟΡΙΚΗ ευκαιρια για πραγματικη ρηξη και αλλαγη,αυτο αναλωνοταν σε κραυγες κατα του ΣΥΡΙΖΑ.Τωρα που εχασε τους μισους του ψηφοφορους με ποιες δυναμεις θα βρεθει στην πρωτη γραμμη και θα στηριξει αγωνιστικες πρωτοβουλιες;Εχουν καταλαβει τι εκαναν;Η μηπως μονο το μαγαζακι τους τους νοιαζει;Ετσι οπως πανε θα το χασουν κι αυτο.Εχουν καταλαβει οτι οι εξαθλιωμενες μαζες ειναι πολυ ευκολο να πεσουν στην αγκαλια του φασισμου;Δεν βλεπουν γυρω τους τον εκφασισμο της ελληνικης κοινωνιας;Δεν τους θυμιζει τιποτε το σημερινο σκηνικο;Δεν μου λεει τιποτε η εκτιμηση απο το ΚΚΕ του εκλογικου αποτελεσματος.Οταν επρεπε να ειναι παρον ηταν απον.

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 12:25 π.μ.

Το τραγικο της υποθεσης ειναι η μεγαλη χαρα σας που ο Συριζα δεν βγηκε πρωτος. Αυτα ειναι τα αντανακλαστικα σας. Ποιος σας ειπε οτι ο κοσμος του Συριζα και ο κοσμος που στηριξε Συριζα θα παει σπιτι του. Θα ναι ιδιες οι απεργιες με Συριζα 27% και αντιπολιτευση με τις απεργιες που η αριστερα φορουσε κοστουμι κομπαρσου; Οταν επαιζε το σεναριο εκλογης Συριζα πεσατε ολοι να τον φατε και ειχατε ολοι αποψη και καθαρη γραμμη. Οταν ΝΔ και Πασοκ τσακιστηκαν στις 6 Μαη δεν προβληματιστικε κανεις που ο κοσμος που απελευθερωθηκε απο τον δικομματισμο δεν επελεξε ουτε ΚΚΕ ουτε Ανταρσυα ουτε και ΜΛ (τι ΜΛ τωρα να χαμε να λεγαμε γελαει ο κοσμος με αυτους και τη γραφικοτητα τους). Φταιει και εκει ο Συριζα; Με το σεναριο Συριζα στην κυβερνηση ξεκινισαν ολοι να κανουν αντιπολιτευση απο τα αριστερα. Τωρα τι θα κανουν; Ενα ειναι το βεβαιο. Αντιπολιτευση στην αντιπολιτευση. Ευγε συντροφοι. Κλωτσησαμε την ευκαιρια να παρει η αριστερα την κατασταση στα χερια της. Ας ξεκινησουνε απο σημερα παλι οι μετωπολογιες ολων των ειδικων. Μετωπο για ΕΕ μετωπο για ευρω μετωπο για τα μονοπωλια με τον λαο που συσπειρωνει ο καθενας να μη βγαζει τετραδα ουτε για μπιριμπα. Οσον αφορα τα επιμερους: η ανταρσυα ΑΠΕΤΥΧΕ. Σαν εγχειρημα,σαν προσπαθεια,σαν τα παντα. Εκτιμω πως θα διαλυσει το μπακαλικο. Και καλα θα κανει. Δεν προσφερουν τιποτα σε κανενα επιπεδο παρα μονο ονειρα στα επιτελεια τους. Το ΚΚΕ θα μπει σε κατασταση εσωτερικου ζητηματος. Θα τεθει θεμα ηγεσιας. 2 σεναρια υπαρχουν μετα και τα σημερινα που εκραζε σαν γνησιο οπλο στη φαρετρα του μνημονιακου μπλοκ τον Συριζα για τις θεσεις του για ακυρωση του μνημονιου με αριστερη κυβερνηση και σημερα με 4% υποσχεται πως θα καταθεσει προταση νομου για να καταργησει μνημονιο-συμβαση μεσω βουλης. Η εχουν διανοητικο προβλημα ή κανουν καλά τα δουλεια τους. Να χτυπανε δλδ οτιδηποτε ελπιδοφορο-απειλη του συστηματος απο τα αριστερα σε πληρη συμφωνια και συνενοηση με αστους-μνημονιακους-ιμπεριαλιστες. Το χουμε ξαναδει το εργο και απο αυτην την ηγεσια ολα να τα περιμενεις. Αλλα εσεις συνεχιστε να βαζετε νερο στο μυλο του και να το στηριζετε. Για τα ΜΛ δεν εχω κατι να πω. Πραγματικα οι τυποι ειναι απαιχτοι. Διασκεδαστες και εκθεματα μουσειου...

Τωρα θα ξαναμπω στο Κομμα
19 Ιουνίου 2012 στις 1:13 π.μ.

Ανατροπη! ΠΟΤΕ διαχειριση χωρις συγκρουση με τα μονοπωλια. Οι παλαιοτεροι δεν λυγισαν στα σακια με τις γατες θα κλεισουμε γονυ στον καπιταλισμο τωρα που βλεπουμε με τα ματια μας να επιβεβαιωνονται οι εκτιμησεις της πολιτικης οικονομιας για την βαρβαροτητα που προκαλει ο καπιταλισμος ΠΑΡΑ τα αλματα της τεχνολογιας ... Π Ο Τ Ε !! Κομμουνιστες μπροστα και στο αποσπασμα και στο μαχαιρι του Χρυσαυγιτη με υπουργο Δημοσιας Ταξεως αριστερο...

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 1:22 π.μ.

Όχι φίλοι και σύντροφοι επαναστάτες.Δεν καταλάβατε καλά.Στην επόμενη απεργία που θα γίνει γιατί τα αγγούρια στους κώλους μας θα είναι μεγάλα, εμείς οι Τρίλιζοι που μέχρι τώρα τρώγαμε χημικά και ξύλο στις πορείες, θα κάτσουμε σπίτι.Δεν πειράζει.Ας μας αποκαλείτε όπως θέλετε.Κάντε εσείς την Επανάσταση από εδώ και πέρα.Άντε γιατί και η υπομονή στη μαλακία έχει τα όριά της.Τουλάχιστον θα φάμε που θα φάμε τα αγγούρια, αλλά να μην είμαστε και μαλάκες.

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 2:09 π.μ.

Πραγματι ιστορικη ευκαιρια ειχε το ΚΚΕ να συμμετεχει σε μια κυβερνηση με υπουργο την Κατσελη ,ισως και πρωθυπουργο τον Αρσενη ! ολοι οι αριστεροι αλλωστε εχουν ενα οραμα :δυναμικη διαπραγματευση με τους πρωην τοκογλυφους και νυν εταιρους μας (κατα τη ρητορικη του Τσιπρα)

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 2:15 π.μ.

Προς 12:25
Σεβομαι απολυτα τη γνωμη σου και πραγματικα ευχομαι η ανοδος του Συριζα να βοηθησει το κινημα στις απεργιες στα συνδικατα στα σωματεια στη ριζοσπατικοποιηση του λαου παρολο που διατηρω τεραστιες αμφιβολιες κρινοντας την ως τωρα σταση του συνδικαλιστικου του φορεα
Περα απο αυτο θα ηθελα να σου πω
1. αναρωτηθηκες ποτε γιατι ο κοσμος κινηθηκε προς το Συριζα για του προτεινε λιγοτερο "αβολες" θεσεις χωρις ουσιαστικες ρηξεις και ανατροπες?
2. το κινημα δε μετραει μονο εκλογικες μαχες αλλα ΚΥΡΙΩΣ καθημερινες μαχες. το "χασαμε την ευκαιρια" ειδικα με μια ξεπνοη κυβερνηση που θα προχωρησει στα χειροτερα δε δινει την ευκαιρια για περαιτερω μαζικοποιηση του κινηματος?
3. ενας αριστερος ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ του οπως τους αποκαλεις τουλαχιστον εσυ και να μην εκφραζεται ειρωνικα και αφ'υψηλου (ουτε για μπιριμπα...,μπακαλικο....,εκθεματα μουσειου...., διανοητικο πρόβλημα..., τυποι απαιχτοι....) και να μην ξεχναει τον ευκαιριακο των αστικων εκλογων (το 4 γινεται ευκολα 27 αλλα ισως και το αντιστροφο...). Πρωτα τους ληδορουμε και μετα απλωνουμε χειρα φιλιας και συνεργασιας?
4. εστω και ωφελιμιστικα γνωριζεις οτι η κομμουνιστικη αριστερα ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ να δημιουργηθει αριστερη κυβερνηση για να εχει την πρωτοκαθεδρια στην αριστερη αντιπολιτευση και για να επωφεληθει απο την (πολυ πιθανη κατα τη γνωμη μου) προσαρμογη του προγραμματος της στις απαιτησεις των εταιρων εφοσον δε θα επελεγε να συγκρουστει ριζικα.
Συγνωμη αν εγινα εριστικος
Νικος

19 Ιουνίου 2012 στις 2:34 π.μ.

Νομίζω οτι θα πρέπει να δούμε το γεγονός της πτώσης του ΚΚΕ στις εκλογές από μια άλλη διάσταση.Όσοι πιστεύουν οτι έπεσε το ΚΚΕ επειδή αρνήθηκε να συμμαχήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν σκέφτονται σωστά.
Το ΚΚΕ πολύ καλά έκανε και δεν συμμάχησε με τον ΣΥΡΙΖΑ για κοινή κυβέρνηση επειδή πολύ απλά οι θέσεις τους στα βασικά θέματα,όπως η ΕΕ,η οικονομία της αγοράς,δηλαδή ο καπιταλισμός,είναι εκ διαμέτρου αντίθετες τουλάχιστον με την βασική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ,τον ΣΥΝ αλλά στο θέμα της ΕΕ και με άλλες όπως η ΑΚΟΑ.Το θέμα βέβαια είναι οτι αντί για την κυβερνητική συμμαχία θα μπορούσε να υπάρχει μιά απλή συμμαχία σε θέματα όπως κοινές διαδηλώσεις και απεργίες για κοινά λαικά αιτήματα,για θέματα του μνημονίου πχ και για κοινωνικές κατακτήσεις που χάνονται.Πράγματα αυτονόητα δηλαδή,
που θα έκαναν και τον απλό κόσμο να πει οτι ναι το ΚΚΕ παλεύει
μαζί με τον υπόλοιπο λαό κι όχι ξεχωριστά από αυτόν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αλήθεια οτι έφτιαξε αυτό το σλόγκαν για την αριστερή κυβέρνηση με το ΚΚΕ ενώ ήξερε εκ των προτέρων την απάντηση του ΚΚΕ κι έπαιξε έξυπνα με αυτό για να ανεβάσει τα ποσοστά του τραβώντας κόσμο από το ΚΚΕ δημιουργώντας ασυνείδητα σε αυτόν τον κόσμο την αντίληψη οτι αφού ζητάει συμμαχία με το ΚΚΕ η πολιτική του είναι παρόμοια κι οτι αυτός είναι ο καλός που θέλει την ενότητα ενώ το κακό ΚΚΕ την αρνείται.. Θεμιτό. Κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για αυτό.
Ο βασικός λόγος όμως που φίλοι του ΚΚΕ ψηφισαν ΣΥΡΙΖΑ είναι γιατί είδαν στον ΣΥΡΙΖΑ την μόνη ελπίδα για να σταματήσει η μνημονιακή πολιτική.Είναι ο λόγος για τον οπόιο ψήφισα κι εγώ ΣΥΡΙΖΑ,αν και δεν είμαι ούτε ΣΥΡΙΖΑ.Ούτε και ΚΚΕ.
Αυτό που θα πρέπει να απασχολεί το ΚΚΕ είναι γιατί ο λαός προτίμησε το ΣΥΡΙΖΑ από αυτό.Γιατί το ΚΚΕ δεν μπόρεσε να εκφράσει τον αντιμνημονιακό κόσμο,να αποτελέσει αυτό τον αντιμνημονιακό πόλο.Η απάντηση σε αυτό δεν είναι βέβαια οτι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ψεύτικες ελπίδες.Το να δίνεις ελπίδες δεν είναι κακό. Όσο για το αν είναι ψεύτικες ή όχι,αυτό πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη και προβλέψεις για αυτό δεν χωράνε.
Η πράξη μόνο θα έδειχνε τι θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ.Απλά να θυμίσω εδώ,για να δούμε και ιστορικά το σωστό των εκτιμήσεων του ΚΚΕ, οτι το 73 αρχικά το Πολυτεχνείο ήταν για το ΚΚΕ ενέργεια προβοκατόρων.
Ούτε η απάντηση είναι οτι ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τα ποσοστά του στις δεύτερες εκλογές επειδή έβαλε νερό στο κρασί του!!! Οι ψήφοι που πήρε δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ κυρίωςαπό ΚΚΕ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ κι ενώ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έμειναν στα ποσοστά τους είναι ψήφοι συντηρητικές!!! Με τέτοιες αναλύσεις το ΚΚΕ είναι σίγουρο οτι δεν θα ανακάμψει.
Η απάντηση στο γιατί το ΚΚΕ στην πιο ευνοική για αυτό συγκυρία,σε μια Ελλάδα που εξαθλιώθηκε και συνεχίζει να εξαθλιώνεται,όχι μόνο δεν μπόρεσε ,όχι απλά να ανεβάσει τα ποσοστά του, αλλά να τα πολλαπλασιάσει ως όφειλε κι όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ,αλλά έχασε την μισή δύναμη από αυτή που πήρε πριν μόλις ένα μήνα και πήρε χειρότερο ποσοστό κι από το 93 της πτώσης του υπαρκτού και της διάσπασης είναι κατά την γνώμη μου η εξης.
Οτι αυτό το κόμμα επιμένει σε ένα μοντέλο που απέτυχε.Ένα μοντέλο δήθεν σοσιαλισμού το οποίο παρά τα θετικά του δεν ήταν
παρά τυραννία.Αν δεν το χωνέψουν αυτό η ηγεσία του ΚΚΕ και οι οπαδοί του,θα μείνουν μια ζωή σε αυτά τα μίζερα ποσοστά.Κι άντε το πολύ το 4,5 να γίνει πάλι 8.
Κλείνω λέγοντας οτι κατά την γνώμη μου ο χώρος των μαρξιστών που πιστεύουν στον πραγματικό σοσιαλισμό,δηλαδή σε ένα σοσιαλισμό αυτονόητα με λαοκρατία και ελευθερία θα πρέπει να απελευθερωθεί από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και από το ΚΚΕ,να ομογενοποιηθεί και να αποτελέσει έναν καθαρό ιδεολογικά καινούργιο χώρο,ένα χώρο που είναι κατά την γνώμη μου η μόνη ελπίδα και για τον λαό μας και για όλους τους λαούς.
Αυτοί οι μαρξιστές δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ στον ΣΥΡΙΖΑ παρέα με σοσιαλδημοκράτες και στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ παρέα με θιασώτες τυραννικών καθεστώτων.

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 2:40 π.μ.

Είναι τραγικό να αποκαλεί ο ανώνυμος 12.25 την ανταρσυα μπακάλικο.Ετσι μαθαίνουν να μιλάνε πλέον οι κυρίαρχοι του 27 τις εκατό.Δυστυχώς αγαπητέ φίλε γιατί για σύντροφος δεν λογίζεσαι απλώς παραλογίζεσαι.Βλέπεις την σκιά σου για το μπόι σου.Αγαπητέ χατζηαβάτη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η επαναστατική αριστερά αντέχει πολύ περισσότερο από ότι πιστεύεις ή βλέπεις εσύ.Μάθε τρόπους και κυρίως σκέψου γιατί αλλιώς σε βλέπω κορδέλα στο ακόντιο της Σακοράφα ,ή σελιδοδείκτη στα βαρετά κιτάπια του Μητρόπουλου.
Καλό μαξιλάρι,της νίκης ο ύπνος να σε πάρει.

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 2:40 π.μ.

Ας συνέλθουμε και ας κοιτάξουμε πως μπορεί η αριστερά να πορευτεί ενωτικά (και δεν εννοώ αναγκαστικά και μόνο κοινοβουλετικά) γιατί όσο η αριστερά δεν δίνει διεξόδους τόσο αφήνει χώρο να τις δώσει η Χρυσή Αυγή.

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 3:14 π.μ.

Νικο το ποσο εχει ριζοσπατικοποιηθει ο λαος νομιζω ξεπερναει τον συριζα και νομιζω πως η εκτιναξη του συριζα ειναι το αποτελεσεσμα του ριζοσπαστισμου. ο λαος διαλεξε τον συριζα για πολλους λογους. η συμμετοχη του στα κινηματα (κερατεα,δεν πληρωνω,παρελασεις,απεργιες και πολλα αλλα) η παρουσια του στη βουλη που σε εναν βαθμο καλυπτε και η παρουσια του στις πλατειες οχι με εναν δασκαλιστικο τροπο αλλα με σεβασμο και κατανοηση τον ανεβασαν. Θελω να πω πως ο συριζα δεν εκανε καμια τρελη προσπαθεια και κινηση για να τραβηξει τον κοσμο απλα εκανε τα βασικα και τα αυτονοητα.

1. αυτο το ζητημα σηκωνει πολυ κουβεντα και σιγουρα οχι σε σχολια ενος μπλογκ. το τι ειναι αβολο τι βολικο τι πραγματικο τι πραγματιστικο τι επαναστατικο τι οχι επαναστατικο τι ρεφορμιστικο σηκωνει πολυ κουβεντα. για μενα καμια θεση και αποψη δεν χαρακτιριζεται στεγνα και απολυτα.παιζουν ρολο οι συνθηκες,ο τροπος,η στρατηγικη και πολλα αλλα.
2.Απολυτως πως το κινημα δεν μετραει εκλογες αλλα καθημερινες μαχες. και ο συριζα θα ειναι εκει οπως ηταν και πριν. απλα στην τελικη τελικη δικαιουμαι να χαιρομαι για το ποσοστο οπως θα χαιροντουσαν ολοι αν ειχαν αναλογα αποτελεσματα στις εκλογες
3.να ξεκαθαρισω κατι εδω. αναφερομαι αφ υψηλου και με απολυτη αυτογνωσια στους "μιζερους" αριστερους. σ αυτους που εδω και ενα μηνα αναφερθηκαν με τα χειροτερα σε μενα (και προσωπικα) δειξαν τη μικροτητα τους και τα απιστευτα κομπλεξ τους. δεν μπορει μια δυναμη που πραγματικα δεν εχει καμια αντιστοιχια σε κανενα επιπεδο με το κινημα τα προβληματα και το λαο και ειναι ξεκομενη τελειως να μιλαει με τετοιους ορους και να χρεωνει ολα τα στραβα στο συριζα. δε γενικευω και σιγουρα εχεις ενα δικιο γτ η εκφραση μου φαινεται αφοριστικη και κακοπροαιρετη σε αυτην την περιπτωση οποτε ξεκαθαριζω τον τονο μου και τη λογικη του.
4.Ναι νομιζω επειδη τα επιτελεια και οι ηγεσιες δεν ειναι κουτοι και επειδη βλεπουν που παει το πραγμα ζοριστικαν οταν επιτελους η αριστερα επραξε και ειπε το αυτονοητο. ξεραν πολυ καλα οτι με τον συριζα στο τιμονι απλα θα ελαχιστοποιουνταν οι υπαρξη τους και θα ειχαν σοβαρα ζητηματα. δεν εξηγειται αλλιως οτι εκαναν οτι περνουσε απο το χερι τους για να σαμποταρουν το εγχειριμα (αναφερομαι στο "κ"κε).δλδ πωςεκφραζουν αυτοι τη ριζικη συγκρουση?με σχεδια νομου στη βουλη,με περιφρουρηση της βουλης,με διασπασεις,με λασπολογια,με σεχταρισμο,με το προβοκατορικο τουιτερ και με τον αφορισμο των παντων. αυτη η ηγεσια θα λογοδοτησει στην ιστορια για τα "εγκληματα" της

υγ:επειδη πολυ απο τα αριστερα βγαινουν οι φιλοι και τα μελη του "Κ"κε...να θυμισω μια σειρα απο καταστασεις...ζαχαριαδης,στροφη του 56,πολυτεχνειο,89-93,σχεσεις με σοβιετικη ενωση μετα το 60,μητσοτακης,περιχαρακωση με ΠΑΜΕ,περιφρουρηση βουλης με πλατη στην βουλη και μετωπο στο λαο και παρα πολλα αλλα...

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 3:23 π.μ.

Α και για τις υποδειξεις. ειμαι απλος ψηφοφορος του συριζα που παρακολουθω τις εξελιξεις στην αριστερα. δεν ανηκω στον συριζα αλλα δεν με εμποδιζει αυτο να βλεπω και να λεω τα αυτονοητα. μπακαλικο φιλε μου ειναι το ανταρσυα.η συμμετοχη αυτη καθαυτη στα κινηματα δεν ειναι κολυμπηθρα οταν κ αυτη γινεται με στραβο τροπο.οκ το ανταρσυα ηταν στις πλατειες. εκαι ; τι να το κανω που ερχοταν και μας κουνουσε το δαχτυλο λες και αυτοι ειναι οι μονοι συνεπεις πρωτοπωροι και εμεις τα αβουλα προβοτα που πρεπει να τους ακολουθησουμε. τεκτονικοι σεισμοι γινονται και οσο καποιοι δεν τους αντιλαμβανονται θα αποτελεσουν παρελθον

Αντώνης
19 Ιουνίου 2012 στις 9:17 π.μ.

Μπακάλικο ε; Βέβαια τώρα που γίνατε σούπερ μάρκετ, βλέπετε την πολιτική με όρους αγοράς. Εύχομαι και MEGA STORE. Α και μερικές απορίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει λέει την εντολή, γιατί δεν υπάρχουν προϋποθέσεις και πρέπει να κάνουν κυβέρνηση η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ίσως και η ΔΗΜΑΡ. Τον Μάιο που είχε σαφώς λιγότερες έδρες, και πάλι δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις τι ακριβώς έκανε με την εντολή έπαιζε θέατρο;

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 12:27 μ.μ.

ΚΑΛΑ ΡΕ ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚΟΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΜΑΘΑΝΕ ΕΚΕΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΕ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ !!!ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ 27% Ή ΤΟ 30% Ή ΤΟ 80% Ή ΤΟ 39999999% ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ? ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΟΝ ΟΡΟ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΜΑΡΞ - ΛΕΝΙΝ - ΕΝΓΓΕΛΣ ΑΘΛΙΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ. ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΚΚΕ - ΚΚΕ(μλ) και ΜΛ ΚΚΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 1:23 μ.μ.

Ανωνυνε των 12 και 27. Ηρεμησε λιγο εσυ υπερεπανασατη πρωτοπορε. στην ανταρσυα υπαρχει κομμα που συνειδητα καλουσε τον κοσμο να ψηφισει πασοκ (σεκ)... ηρεμησε που τριζουν και κοκκαλα..γελοιε μιζερε

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 7:13 μ.μ.

Ακουσα τις πρωτες εκτιμησεις της ΚΕ του ΚΚΕ.
θα περιμενουμε και τ' αποτελεσματα της εσωκομματικης
συζητησης.
εμεις απλα θα θυμησουμε μια Λεννινιστικη θεση:
ενα κομμα ειναι επαναστατικο οταν γρηγορα αντιλαμβανεται το λαθος του κανει βαθεια αυτοκριτικη
και το διορθωνει.Κριτηριο σοβαρο για το σωστο των θεσεων του ειναι σε ποιο βαθμο γυρω του συσπειρωνει
της εργατικες μαζες. η φ

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 7:57 μ.μ.

πιο δυνατά στους αγώνες . Ας λέει ο ανώνυμος για τσίρκο και μουσεία(ωραία αυτή η άνεση της ανωνυμίας ...) Η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική , ενότητα στην δράση των δυνάμεων στο κίνημα για να ανατραπεί αυτή η πολιτική , αυτοί που ήταν στο δρόμο θα είναι και αύριο .
Όποιος περίμενε τον Τσίπρα να του διαγράψει τα δάνεια είναι αφελής ... Εδώ χάνουμε την ζωή μας όλη και το μέλλον μας και θα κάτσουμε να σκύψουμε στον Ιμπεριαλισμό και τους ντόπιους λακέδες τους ? Όποιος πιστεύει σε παραμύθια και κυβερνήσεις δήθεν φιλολαικές σε τέτοια δομική κρίση είναι πολύ αφελής ...
Άκου φιλολαικές ! Τι κάνεις φώτη ? Τον μπέζο ...Εν πάσει περιπτώσει και αυτοί που δεν το είχαν καταλάβει θα το καταλάβουν .Θα γελάσω πάρα πολύ όταν ο Τσίπρας θα έρθει στην κυβέρνηση όταν πέσει αυτή η χωρίς νομιμοποίηση κυβέρνηση , και μάλιστα τότε δεν θα λέει καν προεκλογικά αυτά τα θολά που λέει τώρα θα πάει ακόμη πιο δεξιά ...Αλλά ακόμη και τότε πολλοί θα τον ψηφίσουν , δεν είμαι προφήτης αλλά να δείτε που αυτό θα γίνει . Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι ο Συριζα και θα πέσουν και εκείνες οι μάσκες των ψεύτικων αδιεξόδων . Οι άνεργοι θα είναι άνεργοι , οι άστεγοι θα είναι άστεγοι ,οι μισθοί θα είναι πενιχροί , η ακρίβεια θα είναι η ίδια και πάει λέγοντας ...
Δεν είναι ΦΕΤΙΧ ο αγώνας ... είναι ο ΜΟΝΟΣ δρόμος απλα οι 50άρηδες μικροαστοί που χάνουν το έδαφος κάτω απο τα πόδια τους θέλουν να την σκαπουλάρουν ... Αμ δεν είμαστε στο 80 ...Δεν θα υπάρξει "σοσιαλισμός" χεχεχε πάλι ...Όσο και αν κάποιοι το προτιμούν , και μάλιστα αυτοί που με τα μικρότερα κακά τους μας οδήγησαν μέχρι σήμερα στην καταστροφή (δεν τους κατηγορώ ,δεν τους δίνω και άφεση όμως, έχει ευθύνες πολλές η αριστερά και η ήττα του κινήματος διεθνώς ) διαλέγοντας το λιγότερο κακό συνεχίζουν να πιστεύουν ότι αυτή είναι η λύση ...το μικρότερο κακό . Εντάξει αν η ανύπαρκτη κριτική σκέψη δεν έχει διδάξει πάνω σε αυτές τις λογικές θα το διδάξει η ίδια η ζωή και τα αδιέξοδα αυτών των επιλογών .
Τα επανέλαβα λίγο τα λεγόμενα μου , όχι τυχαία, η έμφαση που θελω να δώσω είναι ότι ακόμα και αυτό το λίγο καλύτερο να ήταν εφοκτό σήμερα σε συνθήκες βαθιάς και δομικής καπιταλιστικής κρίσης ,λόγω αρνητικής εμπειρίας και ενσωμάτωσης συνειδήσεων και κινήματος θα έπρεπε να μην το διαλέξει κάποιος με αριστερή συνείδηση . Που με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η αριστερή συνείδηση δεν πολύ υπάρχει σήμερα, καθώς κυριάρχησαν δεξιές ρεφορμιστικές απόψεις στο σύνολο της συστημικής αριστεράς
Αγώνας και πάλι αγώνας .

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 9:01 μ.μ.

Οι αιτίες της αποδοκιμασίας του ΚΚΕ από τον κόσμο του, από τη σάρκα του, δηλαδή:

1. Διαμαρτυρία του στο κούνημα του δάχτυλου και στην πρόσκληση να διορθώσει την ψήφο του. Τη διόρθωσε!
2. Διαφωνία του στην θεολογική αντίληψη του μαρξισμού ότι το ΚΚΕ κατέχει τη μόνη αλήθεια κι είναι το μόνο φιλολαϊκό κόμμα.
3. Διαφωνία του στην απομονωτική τακτική του ΚΚΕ που δε μιλά με καμιά άλλη αριστερή δύναμη και χτίζει μέτωπα με τον εαυτό του (ΠΑΜΕ-ΜΑΣ-ΟΓΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ) εν είδει πολιτικού αυνανισμού
4. Αντίθεσή του στις χωριστές συγκεντρώσεις, αντιλαμβανόμενο τον κόσμο που πάει εκεί ως πολιτική πελατεία που δεν πρέπει να μολυνθεί από τις αστικές επιρροές.
5. Άρνησή του στην καταδίκη οποιασδήποτε κινηματικής εξέλιξης δεν έχει προαποφασιστεί απο την Κεντρική Επιτροπή.
6. Ταύτιση της προεκλογικής τακτικής του ΚΚΕ μ’ αυτή της ΝΔ, καθώς ΝΔ & ΚΚΕ είχαν ακριβώς την ίδια βασική συνθηματολογία, ασχέτως της όπισθεν ανάλυσης και εκπόρευσής της. Και οι δυο είχαν ως κεντρικό σύνθημα “Μην εμπιστεύεσαι το ΣΥΡΙΖΑ” και οι δυο είχαν ως κεντρική ανάλυση ότι δεν είναι δυνατή η καταγγελία του Μνημονίου και η παραμονή στο Ευρώ. Τι θείο δώρο στην αστική τάξη ήταν αυτό! Κι ερχόταν η Αλέκα να διαβεβαιώσει ότι η αστική τάξη δεν μπορεί να το βάλει το ΚΚΕ στο χέρι. Δηλαδή τι πρόκειται να συμβεί αν το βάλει στο χέρι;
7. ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ αποδοκιμασία του στην άρνηση σύμπραξης σε αριστερή (ή ακόμη και αντιμνημονιακή, δηλαδή ξεκάθαρα αστική) κυβέρνηση με το πρόσχημα της άρνησης διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης προς όφελος της αστικής τάξης τη στιγμή που ο λαός πεθαίνει. Ναι, θα συνεχίζαμε να είμαστε στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, κάποιος θα πήγαινε στη Σύνοδο Κορυφής κλπ., καπιταλισμό θα είχαμε, αλλά τουλάχιστον θα σταματούσαν ή θα ελαττώνονταν, έστω, οι αυτοκτονίες (κι ένας επιπλέον ζωντανός κέρδος είναι, πρόκειται για ανθρώπινες ζωές).

Ο χρόνος είναι σύμμαχος και του ΚΚΕ που έχει την ευκαιρία να ανασυνταχτεί μετά απ’ αυτή την πρωτοφανή ήττα και τελικά της δημιουργίας αριστερής κυβέρνησης που πια θα έχει ευρύτατατη λαϊκή στήριξη κι όχι το πενιχρό 30% με το οποίο θα κυβερνήσει ο Σαμαράς.
Για να ξανασηκωθεί όμως πρέπει να μιλήσει ξανά με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, ν’ απορρίψει τις καινοφανείς αντιμαρξιστικές θεωρίες ότι το ΚΚΕ δεν ανήκει στην Αριστερά (!!!!) να δείξει εμπιστοσύνη στα κινήματα που γεννιούνται από τα κάτω και να διασώσει το λαό από την καταστροφή, συμπράττοντας:
1. _ Σ τ η _ δ η μ ι ο υ ρ γ ί α _ ε υ ρ ύ τ α τ ο υ _ Α ν τ ι φ α σ ι σ τ ι κ ο ύ _ Μ ε τ ώ π ο υ ,
2. _ Σ τ η _ δ η μ ι ο υ ρ γ ί α _ Δ ι κ τ ύ ω ν _ Α λ λ η λ ε γ γ ύ η ς ,
για τα οποία δεν χρειάζεται καν συμφωνία για έξοδο από ΕΕ κλπ.

Αυτό σημαίνει ότι στο Μέτωπο και τα Δίκτυα θα μπουν άτομα κι από άλλους πολιτικούς χώρους με τους οποίους θα αναγκαστεί να συνπυπάρξει για να διασωθεί τελικά από την καταστροφή και το ίδιο το ΚΚΕ και ο λαός που συνεχίζει να οδεύει προς την καταστροφή. Ειδικά το φασιστικό φαινόμενο πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί άμεσα και δυναμικά κι ενώ το ΚΚΕ είναι συνεπής αντιφασιστική δύναμη, μόνο του δεν μπορεί και δεν είναι και σκόπιμο να το κάνει, λόγω της κακής γνώμης που έχει ο κόσμος για τα “καπελώματα”.
http://antrikos.wordpress.com/2012/06/19/tipote_den_katalabate_perilipsi/

Ανώνυμος
20 Ιουνίου 2012 στις 1:06 π.μ.

Αφετηρία.

Η παράταση που κέρδισε η άρχουσα τάξη, από την MARFIN μέχρι τις εκλογές, τρέχει υπέρ της συνέχεια. Οι νόμοι εφαρμόζονται ενώ η ευθύνη βαρύνει κάπου, αορίστως.

Την δεκαετία του ’80, το ΚΚΕ θα ήταν υπεύθυνο αν δεν βοηθούσε να φύγει η επάρατος. Πολλοί κομμουνιστές ψήφιζαν το ΠΑΣΟΚ τότε, ανάμεσά τους, έμπειροι αγωνιστές ζυμωμένοι στο σίδερο και την φωτιά του ΕΑΜ και του Δημοκρατικού Στρατού. Επίσης, όταν προέκυπτε δεύτερος γύρος Δημοτικών εκλογών μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, δεν υπήρχε αμφιβολία στον απλό κομμουνιστή ποιον να επιλέξει.

Έφτασε το ΠΑΣΟΚ να είναι το πλέον αντικομμουνιστικό κόμμα. Κήρυξε έγκαιρα τον πόλεμο ο Πάγκαλος και πήραν την σκυτάλη πολλοί πρόθυμοι. Ανάμεσά τους, αστικά ΜΜΕ, επώνυμοι, ανώνυμοι, ιστότοποι που λογόκριναν κομμουνιστές, νετσαγεφικοί, παρακράτος, αγανακτισμένοι, πολύχρωμοι ακτιβιστές, λούμπεν διάφοροι, «αριστεροί», η «πρωτοπορεία». Επιστρατεύτηκε λοιδορία, χλευαστικός, επιθετικός, φασιστικός λόγος εναντίον μας, κλιμακώθηκε μέχρι την ίδια μέρα των εκλογών μέσω twitter.

Για την ταμπακιέρα τίποτα. Ξέχασαν ορισμένοι το αντιμνημονιακό μένος και περάσαμε στην συζήτηση. Η κοινωνία επέλεξε τους καλύτερους διαπραγματευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, εφόσον αυτό ήταν το νέο διακύβευμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ εζυγίσθη με αυτούς ακριβώς τους όρους και ευρέθη ελλιπής. Ελπίζουν οι ψηφοφόροι του σε καλύτερη ρητορική του στο (κοντινό) μέλλον. Το ΚΚΕ και μαζί η Αριστερά που συνειδητοποίησε την συσχέτιση ΕΕ-Μάαστριχτ-Ευρώ-Μνημονίου στήκονται.

Μιας και δεν είχα πιστέψει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΕΛΟΣ του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μου κάτσει τόσο βαριά η ζωή μου, τώρα που αυτό δεν συνέβει.

Ταύτα και Μένω.
Ορεινός.

Ανώνυμος
20 Ιουνίου 2012 στις 5:57 π.μ.

"Έπεσε" η λογική της ανάθεσης και δεν το καταλάβαμε;
Η αριστερά κατάφερε να οραματιστεί κάτι νεότερο από το '17 και μας ξέφυγε;
Υπήρξε κανένα κάλεσμα για αντικαπιταλιστική επαναστατική ρήξη/ανατροπή και το προσπεράσαμε;
Μπορεί σήμερα να ισχυριστεί κανείς ότι η αριστερά έχει μοντέλο κοινωνικής οργάνωσης που δημιουργεί εμπιστοσύνη στις "μάζες";
Είναι σε θέση ο αντικαπιταλιστικός χώρος να "ταΐσει" είτε πραγματικά είτε μεταφορικά τον κόσμο;
"Δίκτυα Αλληλεγγύης" με τί και με ποιά έννοια;
Το αντιφασιστικό μέτωπο ποιός θα το στηρίξει και με τι;

21 Ιουνίου 2012 στις 1:02 π.μ.

Ίσως,ορεινέ,να μην σου κάθεται βαριά που δεν κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ανήκεις στους βολεμένους που το παίζουν επαναστάτες.
Αν πάλι είσαι ένας απλός μεροκαματιάρης,τότε χρήζεις ψυχιάτρου που λες τέτοια πράγματα
Όσο για το κόμμα σου,στις επόμενες εκλογές ο στόχος σας πρέπει
να είναι απλά να μπείτε στη βουλή,Και πολύ σας είναι..

Ανώνυμος
21 Ιουνίου 2012 στις 12:52 μ.μ.

@spyros xypolopoulos

Μονά-Ζυγά δικά σου...
Είναι ήδη βαριά η ζωή μου, θα ήταν πολύ περισσότερο, «τόσο βαριά», αν είχα πιστέψει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΕΛΟΣ.

Έχω λόγους να χλίβομαι για τα ποσοστά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΧΑ. Για την τριμερή υπεροχή στην βουλή και την αντιπροσωπεία τους στον δρόμο, πλέον. Χλίβομαι για την μεγάλη αποχή γενικά, όσο και ειδικά, στο ποσοστό εκείνο που η αγοραία συνάρτηση μετακίνησης-ψήφου, δεν επέτρεψε σε αρκετούς να ψηφίσουν.

Σε προσωπικό επίπεδο, μου αρκούν οι «καλοί» μου συνάδελφοι - που όταν απεργώ, και το δικό μου γρανάζι δεν γυρνά, βρίσκουν την ευκαιρία για «ρεπουδάκι», μιας και επικαλούνται την απουσία μου - για να ανταγωνίζομαι με οποιονδήποτε, περί επαναστατικότητας. Δεν το θέλω, υπάρχουν πολύ καλύτεροι, πολλοί από μένα. Το κόστος κρίνει το αφεντικό μου στην δουλειά και εσύ αντάμα στην διαδήλωση.

Κρίνω κι εγώ το Σωματείο μου, την ρητορική ή τα διαδικαστικά για να περνά η ώρα, βλέπω ποιοι απεργούν, αναλόγως περιστάσεων. Κρίνω και τους «διαδηλωτές» που στοχοποίησαν το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ, όσο και αυτούς τους διαδηλωτές που πήραν το μέρος του ανοιχτά, κι ας είχαν διαφωνίες, στις 20 του Οκτώβρη. Δεν ήταν δύσκολο λοιπόν να διαλέξω.

Όσο για το Κόμμα, απ’ τις πετριές μέχρι τα μπουνίδια, δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις. Δεν έχω την τιμή να είμαι μέλος και γράφω ως φίλος ή συμπαθών κατά τους παλαιότερους. Αν δεν ξαναμπεί στην βουλή, αφήνω την χαρά όλη για σένα.

Έρρωσθε.
Ορεινός

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger