Home » , » Η ατιμωρησία των ακροδεξιών στις ένοπλες δυνάμεις αποθρασύνει τους Φαραντάτους

Η ατιμωρησία των ακροδεξιών στις ένοπλες δυνάμεις αποθρασύνει τους Φαραντάτους

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 | 2:08 π.μ.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.

Εμείς από την πρώτη στιγμή είχαμε απαιτήσει την Παραδειγματική Τιμωρία των ακροδεξιών σπουδαστών της Σχολής Ευελπιδων, όταν οι τελευταίοι μετέτρεψαν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου σε Γιορτή της Χούντας. Είχαμε κάνει ξεκάθαρο ότι έχουμε να κάνουμε με συγκεκριμένη ομάδα ακραίων στοιχείων, με οικογενειακή παράδοση βασανισμών αριστερών συμφοιτητών και φασιστικής νοοτροπίας, που δεν περιορίζεται στην Σχολή Ευελπίδων.

Είδαμε όμως ότι ο πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος και η Στρατιωτική Δικαιοσύνη ουσιαστικά επέλεξαν να συγκαλύψουν το περιστατικό, ρίχνοντας μια αστεία ποινή για τα μάτια του κόσμου. Ήταν μια ακόμη κίνηση ατιμωρησίας ακροδεξιών στις Ένοπλες Δυνάμεις, μετά την αθώωση των ΟΥΚάδων στο Ναυτοδικείο για τα εμετικά συνθήματα που φώναξαν σε στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας, με παρέμβαση μάλιστα του πρώην Α/ΓΕΣ και ΥΕΘΑ Φραγκούλη Φράγκου. Μάλιστα, τονίζαμε, ότι αυτού του είδους τους στρατιωτικούς έχει πλέον ανάγκη το αστικό κατεστημένο στους νέους γύρους των ταξικών συγκρούσεων που απαιτούν την συμμετοχή του Στρατού στην καταστολή των διαδηλώσεων και στις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Ο Εύελπις επομένως Φαραντάτος, βλέποντας ότι «τον παίρνει», επέμεινε να προκαλεί. Ενώ είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση της αρχηγίας λόγω των χουντικών ύμνων που είχαν ακουστεί στο αμφιθέατρο της Σχολής στην γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ζήτησε με αναφορά του να παραδώσει τη σημαία της Ευελπίδων στη τελετή των νέων ανθυπολοχαγών. Όπως αναφέρει η αρθρογραφία «λόγω επιδόσεων στα μαθήματα κατόρθωσε να καλύψει τα χαμένα μόρια λόγω των πειθαρχικών ποινών που του είχαν επιβληθεί, κλήθηκε πρώτος να παραλάβει το ξίφος του, αλλά τη σημαία την παρέδωσε ανθυπολοχαγός του Τεχνικού που ήταν πρώτος σ΄ όλη τη Σχολή. Ο Εύελπις που είχε απασχολήσει επί ημέρες τα ΜΜΕ, υποστήριξε σε αναφορά του ότι ο ίδιος ως ανθυπολοχαγός του ΠΖ θα έπρεπε να παραδώσει τη σημαία και όχι ανθυπολοχαγός του Τεχνικού. Η διοίκηση της Σχολής Ευελπίδων δεν έλαβε υπόψη την αναφορά του νεαρού αφού δεν υπάρχει κανένα θέμα ,όπως αναφέρουν πηγές από τη Σχολή».

Για μια ακόμη φορά την υπεράσπιση του ανέλαβε ο επίσης ακραίων πολιτικών αντιλήψεων θείος του, ο  Τ.Φαραντάτος, απόστρατος αξιωματικός- αδελφός του ταξίαρχου - που έγραψε στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ μέσω twitter:

ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΟΜΟΙΟΒΑΘΜΩΝ: ΟΙ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΛΓΣΟΥΣ ΣΣΕ;

ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΝΕΟΤΕΡΟΣ ΑΝΘΛΓΟΣ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΥ;

Η κίνηση αυτή της οικογένειας Φαραντάτου δεν είναι τυχαία, καθώς συνεχίζουν να παρεμβαίνουν χρησιμοποιώντας χουντικά κριτήρια, αποκαλύπτοντας έτσι και την πολιτική αναφορά των επιχειρημάτων τους.

Σύμφωνα λοιπόν μα τα ισχύοντα «ο αρχηγός τάξης της ΣΣΕ είναι ο πρώτος στη συνολική βαθμολογία των χρόνων φοίτησης στη ΣΣΕ. Ένας και μοναδικός. Δεν παίζει ρόλο εάν έχει επιλέξει Όπλο ή Σώμα. Όταν θα ορκιστούν ανθυπολοχαγοί αρχαιότερος θα είναι των Όπλων.  Μόνο επί Χούντας , γινόταν αγώνας από τους κρατούντες έτσι ώστε πάντα ο αρχηγός της ΣΣΕ να έχει διαλέξει το Πεζικό και να έχει διαβεβαιώσει τους κρατούντες ότι θα δηλώσει και << καταδρομέας >>.  Αυτά πέρασαν . Κανέναν ενδιαφέρει αν ο αρχηγός της ΣΣΕ επιλέξει Όπλο ή Σώμα»!!!

Φαίνεται όμως ότι για την οικογένεια Φαραντάτου και την Χρυσή Αυγή που διαμέσου του ΣΤΟΧΟΥ, τους υπερασπίζει,  ότι τα πεπραγμένα της Χούντας των Συνταγματαρχών πρέπει να επιστρέψουν. Μάλιστα, η ναζιστική οργάνωση που φιλοδοξεί να είναι αυτή μελλοντικά ο βασικός πολιτικός διαχειριστής του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού ή του Πραξικοπήματος της Εθνικιστικής Επανάστασης, έχει ιδιαίτερο σχέδιο παρέμβασης στον Στρατό. Εκμεταλλευόμενη την συνεργασία της με την ΕΥΠ και των σχέσεων με μέλη των Ειδικών Δυνάμεων, τρέφει ελπίδες πολιτικού ελέγχου στα ανώτερα κλιμάκια των Ενόπλων Δυνάμεων, εμβαθύνει τους δεσμούς της με τα εφεδρικά στρατιωτικοποιημένα τμήματα των Ακροδεξιών Λεσχών Εφέδρων-Ταγμάτων Εθνοφυλακής-Πολιτοφυλακών που στοχοποιούν πρώτα απ΄όλα τον εσωτερικό εχθρό-αγωνιζόμενο εργαζόμενο λαό, ενώ διαμέσου των Απόστρατων και μερίδας του καθεστωτικού τύπου (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ) επιχειρούν να καθορίσουν τις εξελίξεις   συνολικότερα. Ας επισημάνουμε δύο στοιχεία:

1ο. ο Σχης εα Αναστάσιος Φαραντάτος είχε παρέμβει πρόσφατα με άρθρο του «το ελληνικό γένος ως προϋπόθεση εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές» που ουσιαστικά εισάγει και στις Ένοπλες Δυνάμεις τη φασιστική αντίληψη της φυλετικής και εθνικής καθαρότητας.

2. ο ίδιος υπήρξε πρωταγωνιστής αισχρής επίθεσης εναντίον στρατιωτικού συντάκτη, αποκαλύπτοντας ότι στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των πολεμικών προμηθειών δεν θα γίνεται ανεκτή καμιά διαφοροποίηση.

ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

Πιστεύουμε ότι περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχει σημασία η συντονισμένη δράση όλων των τμημάτων του κινήματος για την ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος εντός και εκτός των στρατοπέδων. Δημιουργώντας Επιτροπές Φαντάρων παντού, διεκδικώντας την αναγνώριση του Ελεύθερου Συνδικαλισμού των Φαντάρων. Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή, την αμφισβήτηση της εθνικιστικής-ρατσιστικής-φασιστικής-πολεμοκάπηλης προπαγάνδας. Παλεύοντας για τα κοινά μας δικαιώματα, ενάντια στην αυθαιρεσία των στελεχών και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς. Για την Άρνηση παροχής υπηρεσιών σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ. Αναπτύσσοντας αντιστάσεις στους σχεδιασμούς αύξησης της θητείας και των πολεμικών εξοπλισμών.

Είναι μια μάχη που θα δοθεί μαζί με το εργατικό κίνημα, τα κινήματα των μαθητών και των φοιτητών, τις Λαϊκές Συνελεύσεις και τις αντιστάσεις των ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437         

Diktiospartakos.blogspot.com
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger