Home » , » Αντιλαϊκή επίθεση χωρίς τέλος

Αντιλαϊκή επίθεση χωρίς τέλος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 10 Ιουλίου 2012 | 4:25 μ.μ.

Διαβεβαιώσεις για τήρηση του αντιλαϊκού προγράμματος και των μέτρων που περιέχονται στο Μνημόνιο παρείχε στους ευρωπαίους ομολόγους του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωγκρούπ μετά την συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Και πώς να μην δίνουν εύσημα στον υπουργό Οικονομικών οι εκπρόσωποι της οικονομική ολιγαρχίας, αφού οι «γιες μεν», αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης, εκδηλώνουν ένα ραγιαδισμό και μια υποτέλεια απέναντι στους ισχυρούς «εταίρους» που δεν έχει προηγούμενο στα Ευρωπαϊκά δρώμενα.

Πολύ χαρακτηριστικό το παρακάτω ρεπορτάζ απ’ το in.gr

«Σε δηλώσεις του λίγο πριν το κλείσιμο του Ecofin την Τρίτη, ο Γ.Στουρνάρας μίλησε για την ανάγκη να επανέλθει το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής σε σωστή τροχιά εντός του 2012, ώστε να ξεκινήσει στη συνέχεια η συζήτηση για πιθανές τροποποιήσεις και παράταση των δημοσιονομικών στόχων.
Όπως ανέφερε, στη συνεδρίαση του Eurogroup το βράδυ της Δευτέρας, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης "υπήρξαν ανελαστικοί» σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των μέτρων που έχει δεσμευθεί να πάρει η Ελλάδα το 2012".

Ως εκ τούτου "μέσα στις επόμενες εβδομάδες η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δρομολογήσει την εφαρμογή μέτρων ισοδύναμων με 3 δισ. ευρώ", συμπλήρωσε ο Γ. Στουρνάρας».

Με απλά λόγια αντί για «επαναδιαπραγμάτευση», «παράταση του χρονικού διαστήματος για την επίτευξη των στόχων» κλπ που ακούγαμε όλο το προεκλογικό διάστημα από τα στελέχη της συγκυβέρνησης, τώρα βλέπουμε τον υπουργό Οικονομικών να γυρίζει, απ’ τις Βρυξέλλες, με νέα μέτρα, που θα πλήξουν πάλι τα λαϊκά στρώματα,  
Επίσης δεν μας διευκρίνισε, ο υπουργός οικονομικών, πώς θα επιτευχθεί ο τεράστιος  στόχος, να εισπράξει δηλαδή το δημόσιο 3 δισ. μέσα σε πέντε μήνες. Κάτι θα σκαρφιστούν οι «αρμόδιοι» που σίγουρα θα είναι ακόμα μια μαχαιριά στο βιοτικό επίπεδο του λαού μας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger