Home » , » Η εμφανής μεθόδευση

Η εμφανής μεθόδευση

Από β.ariaditis , Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012 | 7:19 μ.μ.

Χτες βγήκε για πρώτη φορά μια είδηση για το πόσο κοστίζει ετησίως η ανεργία στην Ελλάδα και μάθαμε ότι το εν λόγω κόστος ανέρχεται στα 4 δις ευρώ. Οι ασφαλιστικές εισφορές που χάνονται συν τα επιδόματα ανεργίας που χορηγούνται, είναι οι συνιστώσες αυτού του κόστους.

Η είδηση φαίνεται συνηθισμένη αλλά δεν είναι. Είναι το πρώτο βήμα για την στοχοποίηση των ανέργων από ένα σύστημα που “υποδεικνύει” στους ναζιστές θύτες του τα υποψήφια θύματά τους για να αρχίσουν αυτοί τη βρομοδουλειά.

Όπως το ίδιο σύστημα στοχοποίησε τις οροθετικές πόρνες και τους μετανάστες, τώρα θέτει εμπρός στο στόχαστρο των ναζί συνεργών του τους άνεργους. Σε λίγο θα αρχίσει το κυνήγι και αυτών για να σωθεί η πατρίδα, με πρώτα θύματα βεβαίως τους άστεγους που αποτελούν τον πλέον εύκολο στόχο. Εξάλλου στο άθλιο καπιταλιστικό σύστημα που ζούμε, όποιος δεν εργάζεται θεωρείται “ναυάγιο”, όπως και οι συνταξιούχοι. Ο σύγχρονος Καιάδας δεν είναι μόνο για αλλοδαπούς, ανάπηρους, ασθενείς, ομοφυλλόφυλους αλλά και για άνεργους, άστεγους και ηλικιωμένους. Και στον Καιάδα έχουν επιφορτιστεί να τους πετάνε, οι ανάπηροι στο πνεύμα συνεργοί των διεθνών εξουσιαστών.
Η κοινωνία μας εκφασίζεται με γοργούς ρυθμούς και αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο ανάλογη με αυτήν του 1930 όταν ο Χίτλερ έλαβε 35% του εκλογικού σώματος και πήρε την εξουσία στην Γερμανία με τα γνωστά αποτελέσματα.

Το χρηματοοικονομικό κατεστημένο αυτή τη στιγμή φτιάχνει την επόμενη κυβέρνησή του στην Ελλάδα. Όπως μετά από τον ΓΑΠ έφτιαξαν έναν ακροδεξιό Σαμαρά, έτσι και μετά τον Σαμαρά φροντίζουν να έχουν μια ελληνική κοινωνία που θα ψηφίσει έναν ακόμα πιο ακροδεξιό, έναν φασίστα, έναν ναζί και αυτό δεν αργήσει να γίνει διότι μεθοδεύεται λεπτομερώς μέρα με τη μέρα.
Το αντίπαλο δέος δείχνει πλήρως ακίνδυνο και ανήμπορο να αντιδράσει.

Το ΚΚΕ αναμένει το θαύμα της κομμουνιστοποίησης όλων μας ύστερα από κάποια επιφοίτηση και ως τότε στέκει μακριά από κάθε κοινωνική δράση και κίνημα, και ο Σύριζα αναπαύεται θεωρώντας εαυτόν κυβέρνηση σε αναμονή, κάτι που θα αποδειχτεί όνειρο θερινής νυχτός εντός πολύ λίγου χρόνου.

Η Ελλάδα εντός του φετινού χειμώνα θα είναι μια υποσαχάρια χώρα με κοινωνία που ρέπει προς τον φασισμό και περιμένει μια φασιστική κυβέρνηση για την εκφράσει. Ήδη το Κοινοβούλιό μας θυμίζει χώρες τέτοιας ποιότητας. Και τέτοιας ποιότητας χώρες και κοινωνίες βέβαια, δεν δικαιούνται να έχουν ούτε κοινωνική πρόνοια, ούτε δημόσια υγεία, ούτε παιδεία, ούτε φυσικούς πόρους, ούτε φυσικό και πολιτισμικό κεφάλαιο. Δικαιούνται μόνο να λαμβάνουν τα ψυχία που τους δίνουν οι διεθνείς τοκογλύφοι εξαγοραστές και να ζουν έρποντας, με μοναδικό στόχο να αποτελούν φθηνό και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό.

Εκεί την καταντήσαμε την πατρίδα και τη ζωή μας και τα χειρότερα έπονται ολοταχώς.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
29 Αυγούστου 2012 στις 8:22 μ.μ.

Το δια ταύτα ποιό είναι; Καλές οι διαπιστώσεις σου αλλά προ 2 μηνών οι μαλακοέλληνες ψήφισαν. Μήπς θυμάσαι τα αποτελέσματα; 2,5 χρόνια ένα μικρό κομμάτι των εργαζόμενων και των αυτοαπασχολούμενων, των ανέργων κλπ είμαστε στους δρόμους, είμαστε δεν είμαστε 80.000-100.000 στην καλύτερη περίπτωση. Απαγόρευσε κανείς σε κανένα να οργανωθεί στο σωματείο του; Απαγόρευσε κανείς σε κανέναν να συμμετάσχει σε γενική συνέλευση; Απαγόρευσε κανείς σε κανένα να κατέβει σε διαδήλωση ή απεργία; Πού είναι το 1,5 εκ. των ανέργων, το 1 εκατομμύριο των απλήρωτων, οι μαγαζάτορες που έβαλαν λουκέτο; Πού είναι όλοι αυτοί που πληρώνουν φάρμακα, εξετάσεις και γιατρούς από την τσέπη τους; Πού είναι όλοι αυτοί που το δημόσιο σχολείο των παιδιών τους τους ζητάει χρήματα για φωτοτυπίες, πετρέλαιο, εποπτικά μέσα, καθαρίστριες, ρεύμα, νερό κλπ; Πού είναι φίλε μου όλοι αυτοί; θα σου πώ εγώ: Είναι σπίτι τους, κλαίνε τη μοίρα τους, αγανακτούν για τη φτωχοποίησή τους και στρέφονται κατά των πιο εξαθλιωμένων από αυτούς επευφημώντας τους χρυσαύγουλους τους Καμμένους και τους Τζήμερους, ή ακόμα και τον Αλέξη που έχει τη λύση στο τσεπάκι και θα τάχα θα "καθαρίσει" για πάρτη τους, πάντα εντός του συστήματος. Το ΚΚΕ τους κάλεσε να συμπορευτούν στους αγώνες χωρίς να "κομμουνιστικοποιηθούν" προηγουμένως όπως λες, εγ΄το έκανα χωρίς να είμαι μέλος του ΚΚΕ, ήταν το μόνο κόμμα (μιλάω μόνο για κόμμα) που τους είπε εξαρχής την αλήθεια για την κρίση όταν όλοι οι άλλοι έλεγαν μπαρούφες, ψέμματα ή έκαναν διαρκώς κωλοτούμπες, ποιός όμως το εκτίμησε αυτό; Το πήγαν στο 4,5% φίλε μου. Οπότε τέρμα το "λιβανιστήρι" στον δήθεν αδικημένο και κακόμοιρο λαό. Αφού επιμένει να τον γδέρνουν ουδείς μπορεί να του αλλάξει τη μοίρα. Για να σηκώσεις κεφάλι στη ζωή πρέπει να το θέλεις και να το αποφασίσεις πρώτα ο ίδιος, δεν θα το κάνει κανένας Μεσσίας ή ηγέτης για εσένα όσο ικανός και εάν είναι. Και απ' όσο φαίνεται αδελφέ ο λαός δεν έχει αποφασίσει ακόμη ούτε για τα βασικά (π.χ. τί είδους κρίση έχουμε, ποιός φταίει, γιατί η οργάνωση και η συμμετοχή στους αγώνες είναι αναντικατάστατη και δεν αρκεί το πληκτρολόγιο ή οι μούτζες στις πλατείες, γιατί οι διαρκείς υποχωρήσεις δεν σταματούν το γδάρσιμο μισθών και συντάξεων και δεν αποτρέπουν τις απολύσεις για τα "καλά παιδιά", γιατί πρέπει να στείλουμε στα τσακίδια τους εργατοπατέρες, γιατί η ανάπτυξη-όταν έλθει-δεν θα μας αφορά όλους)κλπ

29 Αυγούστου 2012 στις 10:26 μ.μ.

Oσο αφορά την αλήθεια που την είπε πρώτο το κκε,ας κρατήσουμε και κανενα μικρό καλάθι..Αφου πρώτα έλεγε πως δεν υπάρχει κρίση(μετα σεπτέμβριο του 2008)και ότι είναι μεθοδεύσεις των ΜΜΕ για να γκρεμίσουν τους μισθούς,μετα κάνεί συνέδριο(φεβρουάριο 2009)και αντί να ασχοληθεί με την κρίση που είχε αρχίσει να ξεδιπλώνεται,αυτοί ανακάλυπτουν(60 χρόνια μετα)ότι είχαμε σοσιαλισμό επί Στάλιν(δεν πετάω το μωρό,μαζί με τα νερά..)αλλά μετα στράβωσε το πράμα.Μετα το έριξαν στα σενάρια περί κυκλικότητα της κρίσης,και τώρα<> κουνά το δαχτυλο λέγοντας,σας τα΄΄πα εγώ..Και για να δικαιολογίσω το μακριά του Γιάννη,αρκεί να θυμίσω τον Δεκέμβρη του 08,που παντού εβλεπε προβοκάτορες και σωματέμπορους(δηλώσεις Κανέλη).Την μάχη των κατοίκων της Κερατέας,ακόμη και αυτούς τους αγανακτισμένους που εγώ ποτέ δεν χώνεψα..Ομως εγώ είμαι εγω,δεν είμαι ένα κόμμα με τετοια εμπειρια,με τετοιες δυνάμεις,με ανθρώπους(κομματικά στελέχοι)που έχουν των χρόνο να σκεφτούν την τακτική,τις κινήσεις,όστε να μπορουν να παρέμβουν και να επηρεάσουν καταστάσεις.
Δεν πιστευώ πως υπάρχει χρόνος για πολλά πράγματα,σίγουρα φταίω και εγώ.
Δεν μπορώ να ακούω(έλεος)όμως πως αυτό το κόμμα,με τους αγώνες στο παρελθόν..κτλ,κτλ,έχει για ακόμη μια φορά το αλάθητο.
Γιατί στην φύση δεν υπάρχουν κενά.Αν δε προλάβεις να τα γεμίσεις εσύ,καποος άλλος θα σε προλάβει(Τζήμεροί,χρυσά αυγά)
Χωρίς βέβαια να βγάζω λάδι την προσωπική ευθήνη του καθένα..

Ανώνυμος
29 Αυγούστου 2012 στις 11:26 μ.μ.

Το δια ταύτα είναι κατ αρχήν τα κόμματα της αριστεράς να μην λαμβάνουν ως αντιπροσωπευτικά τους τα ποσοστά των εκλογών του Ιουνίου γιατί όλοι ξέρουμε οτι στις συγκεκριμένες εκλογές ο κόσμος ψήφισε εκβιαστικά. Όμως οι σύντροφοί του ΚΚΕ δεν πρέπει να απογοητεύονται από το χαμηλό ποσοστό του Ιουνίου αλλά να αναρωτηθούν για την επικοινωνιακή τους πολιτική. Δυστυχώς έχουμε μάθει στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και όταν μας λένε την αλήθεια κατάμουτρα δεν μας αρέσει και προτιμάμε να εθελοτυφλούμε.
Όμως επειδή οι κίνδυνοι που μας απειλούν είναι πολλοί (φτωχοποίηση μεγάλου μέρους της κοινωνίας [λιώσε τους για να τους κάνεις μετά ότι θέλεις] - προώθηση εκφασισμού της ή στην καλύτερη περίπτωση άλλη μια "σωτήρια" σοσιαλδημοκρατία που θα διατηρήσει τα κεκτημένα και τις ισορροπίες της αστικής τάξης).
Εντάξει οι διαπιστώσεις έχουν γίνει εδώ και καιρό το επόμενο βήμα όμως ποιό είναι;
Εάν δεν καταφέρουμε να εξηγήσουμε τώρα στον κόσμο που το βιώνει το τι ακριβώς συμβαίνει (γιατί για να καταλάβει κάποιος κάτι πρέπει πρώτα να του το εξηγήσεις με λόγια απλά που να μπορεί να τα καταλάβει), εάν δεν καταφέρουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του στα λεγόμενά μας τώρα που δεν έχει εμπιστοσύνη σε σχεδόν κανένα κόμμα (πολύ επίφοβο), εάν δεν καταφέρουμε να του αποβάλλουμε την κομμουνιστοφοβία που χρόνια τώρα του καλλιεργούν χρησιμοποιώντας ως μέγα επιχείρημα τη σταλινική σοβιετική ένωση ... ας χαλαρώσουμε κι ας απολαύσουμε το ταξίδι μας στο παρελθόν, ας ακυρώσουμε όλους τους εργατικούς αγώνες που έχουν γίνει και να ετοιμάζουμε τα παιδιά μας να ζούνε για να δουλεύουν και μόνο ή άντε να γίνουν ταγματασφαλίτες.
Και τελικά τι θέλουμε σοσιαλισμό; σοσιαλδημοκρατία; εθνοσοσιαλισμό; ή απλά βαρβαρότητα;
Πάντως όσοι κινούνται προς τον σοσιαλισμό καλό θα ήταν να προσέξουν και να δώσουν βάρος στην ενότητα της κοινωνίας και όχι στο διχασμό της που θα προσπαθήσουν να σπείρουν.

Ανώνυμος
29 Αυγούστου 2012 στις 11:44 μ.μ.

H γνωστή 'γρίνια' απο τους οπαδούς του κκε.Αυτό τα έλεγε και προιδοποιούσε,αλλά ο λαός φταίει που είναι ανώριμος και δεν ακολουθεί το κκε και ψηφίζει πάλι τους δυνάστες του.Ειναι η εύκολη και ανέξοδη θέση,όταν θέλεις να κρύψεις την δική σου ανυπαρξία πολιτικών προτάσεων,να ρίχνεις τα βάρη αλλού.Το κκε σαν βαθιά συστημικό κόμμα,τα προηγούμενα χρόνια έκανε ότι περνούσε απο το χέρι του να μείνει αυτός ο λαός διασπασμένος απροστάτευτος και χωρίς προοπτική νίκης,απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που επελαύνει.Κατηγόρησε και λοιδώρησε κινήματα που ξεπήδησαν απο την βάση του λαού σαν προβοκατόρικα και απολιτίκ(sik).Σαμποτάρησε κάθε ενωτική προσπάθεια,απο τις γειτονιές μέχρι τα σωματεία,αφού δεν μπορούσε να τα ελέχξει.Ηταν απών απο τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού τα 2,5 τελευταία χρόνια,περιοριζόμενο σε αυστηρα κομματικές και ανώδυνες πορείες,για εσωτερική και μόνο κατανάλωση.Και απο πάνω ζητάνε τώρα και τα ρέστα απο το λαό!Πως το είχε πει ο Μπρέχτ;Το κόμμα έχασε την εμπιστοσύνη του στο λαό!!

Ανώνυμος
30 Αυγούστου 2012 στις 3:56 μ.μ.

11:44 Καλήνύχτα, καλό ύπνο και όνειρα γλυκά!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger