Home » , » Η ολέθρια συγκυβέρνηση της ντόπιας τρόικας προχωράει ακάθεκτη στο εγκληματικό της έργο

Η ολέθρια συγκυβέρνηση της ντόπιας τρόικας προχωράει ακάθεκτη στο εγκληματικό της έργο

Από giorgis , Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012 | 4:39 μ.μ.

Η ολέθρια συγκυβέρνηση της ντόπιας τρόικας σε αγαστή συνεργασία με ντόπιους και ξένους δανειστές του ελληνικού κράτους προχωράει ακάθεκτη στην πλήρη εξαθλίωση του ελληνικού λαού και στο ξεπούλημα της όποιας δημόσιας περιουσίας έχει απομείνει.

Γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια τις προεκλογικές δεσμεύσεις των κομμάτων που απαρτίζουν την τρικομματική κυβέρνηση, ρίχνοντας σφουγγάρι στην προγραμματική συμφωνία κατά την συγκρότησή της κυβέρνησης Σαμαρά, προχωράει στην ολοκλήρωση του καταστροφικού της έργου. Εδώ πια μπορεί να μιλάμε για ολοκληρωτική χούντα κάτι που επισήμανε (διακριτικά είναι η αλήθεια) και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κρεμαστινός σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Realnews την Κυριακή.
Είχε ζητήσει τα νέα μέτρα να εγκριθούν από τον ελληνικό λαό με δημοψήφισμα τονίζοντας χαρακτηριστικά: «κάθε μέτρο που δεν ειπώθηκε προεκλογικά και είναι αντίθετο προς την προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων θα επιφέρει αντιδράσεις και εντός και εκτός Βουλής».

Πολυτέλεια είναι όμως για τους κυβερνητικούς υπηρέτες των ξένων και ντόπιων πλουτοκρατών να ζητήσουν την λαϊκή νομιμοποίηση –που δεν θα την έπαιρναν φυσικά- για να ισοπεδώσουν εντελώς τα λαϊκά στρώματα. Ακολουθούν την τακτική του «αποφασίζομεν και διατάσομεν». Επόμενο είναι αφού προς το παρόν διεξάγει ταξικό πόλεμο χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο η αστική τάξη.

Αυτό είναι και το γεγονός μάλιστα που καλλιεργεί την αναίδεια, το θράσος και την προκλητικότητα στους κυβερνητικούς αξιωματούχους όπως διαπιστώσαμε σήμερα από τις δηλώσεις Στουρνάρα, Βενιζέλου και Κουβέλη.

Ο υπουργός Οικονομικών δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό του στις δηλώσεις του μετά την σύσκεψη των Σαμαρά- Βενιζέλου- Κουβέλη (τους λόγους αναζητήστε τους εδώ, εδώ και εδώ).
Στις τηλεοπτικές κάμερες δήλωσε ότι «το βασικό σενάριο έχει οριστικοποιηθεί» και μόνο «ελάσσονα ζητήματα» παραμένουν, για να κλειδώσει το πακέτο των μέτρων 11,5 δισ. ευρώ.

Σφαγιάζουν μισθούς ΔΕΚΟ, συντάξεις και προνοιακά επιδόματα αλλά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ με μια νεφελώδη δήλωση του, που θυμίζει γυμνασιακή έκθεση προσπαθεί να είναι και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα: «Πρέπει τα μέτρα να έχουν εσωτερική ισορροπία και δικαιοσύνη … πρέπει η μεσαία τάξη να μην διαλυθεί γιατί είναι ο κορμός της κοινωνίας…».
Μας κουτουπώνει χωρίς σάλιο η κυβέρνηση που συμμετέχει και αυτός περιορίζεται να απαγγέλει μια έκθεση ιδεών. .. για να καταλήξει ότι ο λαός πρέπει να υποστεί μοιρολατρικά όσα σχεδιάζουν άλλοι γ’ αυτόν, χωρίς αυτόν και εναντίον του: «Πρέπει να λέμε την αλήθεια. Θα απαιτηθούν σίγουρα πρόσθετες περικοπές και θυσίες αλλά ό καθένας πρέπει να νιώσει ότι αυτές πιάνουν τόπο».

Προαναγγέλλονται δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, με την φάμπρικα της εφεδρείας, αποκρατικοποιούν-ξεπουλούν τον δημόσιο πλούτο και η «υπεύθυνη κυβερνητική αριστερά», δια στόματος Κουβέλη, μας λέει άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε: «Η εξεύρεση των ποσών για την συμπλήρωση των 11,5 εκατ ευρώ δεν μπορεί να αυτονομείται. Πρέπει να έχει σχέση με ένα ευρύτερο αναπτυξιακό πρόγραμμα που πρέπει άμεσα να δρομολογηθεί…».

Τις τοποθετήσεις Σύριζα-Α.Ε-ΚΚΕ, μετά την σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη τις παρακολουθούμε στο παρακάτω βίντεο. Εμείς να επαναλάβουμε ότι όσο παρακολουθούμε παθητικά τις κινήσεις κορυφής των αστικών κομμάτων και δεν βγαίνει ο λαϊκός παράγοντας στο προσκήνιο, η δραματική κατάσταση που βιώνει σήμερα και θα χειροτερέψει αύριο, ο κόσμος της δουλειάς, δεν πρόκειται να αναστραφεί.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
29 Αυγούστου 2012 στις 6:55 μ.μ.

O Σαμαράς (Oλέθρια συγκυβέρνηση της ντόπιας τρόικας ) δίνει αρμοδιότητες .... στις παρθένες KAI στα Αγγουράκια !!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger