Home » , » Βαρβαρότητα...

Βαρβαρότητα...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 | 11:37 π.μ.

Από τον "Ριζοσπάστη"

Η καταγγελία του Π. Γ. είναι αποκαλυπτική για τα αποτελέσματα της βάρβαρης πολιτικής των περικοπών των συντάξεων και τη θλιβερή πραγματικότητα που ζουν χιλιάδες συνταξιούχοι. Ο συγκεκριμένος συνταξιούχος, 72 ετών σήμερα, εργαζόταν ως ναυτεργάτης σε γκαζάδικο. Στα τριάντα του χρόνια όμως, καθώς το πλοίο έδενε σε λιμάνι της Λιβύης, ο κάβος έσπασε και του έκοψε το δεξί πόδι. Από τότε, καθώς ήταν ανήμπορος για εργασία, βγήκε σε σύνταξη λόγω εργατικού ατυχήματος. Με κομμένο το ένα πόδι του και τεχνητό μέλος, του αναγνωρίστηκε ποσοστό αναπηρίας 67%!!

Σήμερα ο συνταξιούχος αυτός έχει υποβληθεί και σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Κι ενώ τα προβλήματά του αυξάνονται, οι ιθύνοντες θεώρησαν πως τα 670 ευρώ σύνταξη που έπαιρνε ήταν πολλά και του τα μείωσαν στα 461 ευρώ το μήνα. Και του αφαίρεσαν και το μισό επίδομα δώρου Χριστουγέννων - Πάσχα και θερινό. Με αυτά τα χρήματα οι αρμόδιοι θεωρούν πως μπορεί να πληρώσει τα φάρμακά του, τις επισκέψεις σε γιατρούς, το φαγητό, τους λογαριασμούς και να ζήσει. Μάλιστα ο άνθρωπος αυτός, μετά από 25 χρόνια έχει ανάγκη να αλλάξει το τεχνητό πόδι αλλά πρέπει να προπληρώσει τα χρήματα και ο ίδιος, όπως είπε στον «Ρ», δεν έχει χρήματα ούτε για εισιτήρια για να ανέβει στην Αθήνα.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που ζει ένας μόνο συνταξιούχος ναυτεργάτης και δείχνει τον όλεθρο που σκορπίζουν σε ανθρώπινες ζωές μέσα από τις περικοπές συντάξεων που ανακάλυψαν ως λύση για να μειώσουν τα χρέη της πλουτοκρατίας. Η συνταγή είναι ξαναδοκιμασμένη. Οπως τους έκλεβαν ως εργαζόμενους για να θησαυρίζουν οι εφοπλιστές και γενικά οι εργοδότες, έτσι τους κλέβουν τώρα και τις συντάξεις που έχουν προπληρώσει για να αντιμετωπίσουν τα δικά τους χρέη.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
11 Αυγούστου 2012 στις 12:50 μ.μ.

Ειναι καιρος,το παρατραβηξαν το σχοινι πρεπει
να οργανωθουμε καλα και να τους παρουμε παραμα ζεμα,εφτασε ο κομπος στο χτενι.Η ωρα του λαικου ξεσηκωμου δεν πρεπει να ειναι μακρυα. Αρκετα βασανα και ταλαιπωριες περασαμε. Πρεπει να ζησουμε
και μεις!!!!

Ανώνυμος
12 Αυγούστου 2012 στις 2:44 π.μ.

καλα το κρατος ειναι αναλγητο.
ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ- ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger