Home » » H.Π.Α,Ε.Ε και Τουρκία ενισχύουν τον εμφύλιο στην Συρία που ωθεί σε απελπισμένη μετανάστευση

H.Π.Α,Ε.Ε και Τουρκία ενισχύουν τον εμφύλιο στην Συρία που ωθεί σε απελπισμένη μετανάστευση

Από β.ariaditis , Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012 | 10:33 π.μ.


Η κυβέρνηση Σαμαρά μπράβος της Ευρώπης φρούριο Χρυσή Αυγή ο Ναζί τραμπούκος

Οι ρόλοι μοιράστηκαν και ο καθένας εκτελεί την αποστολή του. Ο ευρωπαϊκός τύπος αποκαλύπτει πτυχές της ιμπεριαλιστικής επέμβασης της Ε.Ε. στον εμφύλιο πόλεμο σ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΠΡΑΒΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΦΡΟΥΡΙΟ-ΧΤΥΣΗ ΑΥΓΗ Ο ΝΑΖΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ
τη Συρία. 


Σύμφωνα με τη Sunday Times μέλος της Συριακής αντιπολίτευσης παραδέχτηκε

πως η Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες βοηθούν κρυφά τους αντικαθεστωτικούς στη Συρία.
Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος της αντιπολίτευσης, η Βρετανία γνωρίζει τον ρόλο των μυστικών υπηρεσιών και τον «εγκρίνει 100%».Οι μυστικές υπηρεσίες φέρονται να χρησιμοποιούν τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο. «Οι Βρετανοί δίνουν τις πληροφορίες στους Τούρκους και τους Αμερικανούς, και εμείς τις παίρνουμε από τους Τούρκους», δήλωσε ο εν λόγω αξιωματούχος. Οι πληροφορίες αφορούν κυρίως τις κινήσεις των καθεστωτικών στο Χαλέπι, πόλη στρατηγικής σημασίας στο εμφύλιο καθώς βρίσκεται κοντά στα τουρκικά σύνορα, η οποία το τελευταίο διάστημα αποτελεί το επίκεντρο των συγκρούσεων του εμφυλίου πολέμου.

«Οι Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν τις επικοινωνίες τους καθεστώτος και μας ενημέρωσαν για τις κινήσεις των στρατευμάτων του Μπασάρ Αλ Άσαντ και τις ενισχύσεις στο Χαλέπι», δήλωσε ο αξιωματούχος της αντιπολίτευσης στην εφημερίδα Sunday Times, προσθέτοντας πως «με αυτό τον τρόπο χτυπήσαμε τα καθεστωτικά στρατεύματα με επιτυχία στις περιοχές Idlib και Saraqib στο Χαλέπι».

«Στήσαμε ενέδρα σε περίπου 40 άρματα μάχης σε μια κοιλάδα στην Saraqib και καταστρέψαμε πολλά από αυτά με ρουκέτες», σημειώνει.
Εκτός από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, υποστήριξη παρέχουν και οι γερμανικές. Η γερμανική εφημερίδα Bild αναφέρει πως πράκτορες των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών βρίσκονται σε πλοία ανοιχτά της Συρίας και με τη βοήθεια της τεχνολογίας που διαθέτουν μπορούν να παρακολουθούν τις κινήσεις του συριακού στρατού σε απόσταση 600 χλμ δίνοντας πληροφορίες στις ΗΠΑ και τις βρετανικές υπηρεσίες, οι οποίοι τις μεταφέρουν στους αντικαθεστωτικούς.

Παράλληλα πράκτορες της Γερμανίας έχουν εγκατασταθεί σε βάση του ΝΑΤΟ στα Άδανα, στην Τουρκία, και παρακολουθούν τις τηλεφωνικές συνομιλίες τις επικοινωνίες μεταξύ των καθεστωτικών. «Καμία δυτική υπηρεσία πληροφοριών δεν έχει τόσο καλές πηγές στη Συρία»όσο η γερμανική, φέρεται να δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος. «Μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για τη σημαντική συμβολή μας για την ανατροπή του καθεστώτος του Άσαντ» φέρεται να δήλωσε ένα στέλεχος των γερμανικών υπηρεσιών στη Bild.


Συνέπεια όλων αυτών είναι η ένταση του εμφυλίου και η μετανάστευση των απελπισμένων Σύριων προς τις γειτονικές χώρες, αλλά και την Ευρώπη που στα μάτια τους φαντάζει ως τόπος ευημερίας, ελευθερίας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Είναι πλέον η ώρα των δουλεμπόρων. Βασικοί προορισμοί τα νησιά του Αιγαίου και ο Έβρος. Σύμφωνα με το “Εμπρός.net” της Μυτιλήνης μόνο χθες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 15 μετανάστες κι ο Τούρκος μεταφορέας τους. Όπως έγραφε το «Ε» την περασμένη εβδομάδα, από την αρχή του χρόνου εντοπίσθηκαν συνολικά 24 αλλοδαποί μετανάστες στη Λέσβο. Την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκαν 12 συνολικά, δέκα ενήλικες και δύο παιδιά, όλοι υπήκοοι Συρίας. Χθες, ο αριθμός αυτός υπερδιπλασιάσθηκε.Στη Μυτιλήνη, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, τρεις υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 45, 29 και 27 ετών καθώς και μια 30χρονη ομοεθνής τους. Δυο από αυτούς συνόδευαν ένα εξάχρονο παιδί. Όπως δήλωσαν, ξεκίνησαν με πλαστική βάρκα από τα απέναντι τουρκικά παράλια και αποβιβάστηκαν σε παραλιακό σημείο κοντά στην πόλη της Μυτιλήνης. Χθες επίσης, εντοπίστηκε και συνελήφθη από στελέχη του Λιμεναρχείου και μετά από καταδίωξη, σε απόσταση δυο ναυτικών μιλίων από τις ακτές του νησιού, 24χρονος Τούρκος, ο οποίος με φουσκωτό μηχανοκίνητο σκάφος, μετέφερε και αποβίβασε 10 Σύριους (τέσσερις άνδρες, δυο γυναίκες και τέσσερα παιδιά), οι οποίοι συνελήφθησαν στις ακτές του νησιού από Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής. Οι χθεσινές μεταφορές μεταναστών με μια βάρκα που βούλιαξαν μόλις έφτασαν στη γη της Λέσβου ή με Τούρκο μεταφορέα, κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι υπάρχει επανεργοποίηση του δουλεμπορικού κυκλώματος, που έναντι σημαντικής οικονομικής αποζημίωσης, περνά από την Τουρκία στη Λέσβο, φυγάδες από τη Συρία, που αναζητούν καλύτερες συνθήκες ζωής στην Ευρώπη.

Είναι πλέον η ώρα να δράσει ο Μπράβος των ευρωπαϊκών συνόρων, ο Μπράβος της Ευρώπης Φρούριο, η ελληνική κυβέρνηση. Με εθνικούς πόρους και τα ευρωπαϊκά κονδύλια στέλνει εκατοντάδες συνοριοφύλακες στον Έβρο, ορθώνει Τείχος του Αίσχους και εξαπολύει την απάνθρωπη επιχείρηση «ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ», ενώ συνεργάζεται με την ναζιστική Χρυσή Αυγή που συστηματικά τραμπουκίζει και δολοφονεί μετανάστες. Γνωστά τα βάρβαρα και κτηνώδη χαρακτηριστικά της επιχείρησης αυτής που αποσκοπεί και στον παραδειγματισμό των νέων προσφυγικών ρευμάτων, ενώ καθημερινά νέα επεισόδια ρατσιστικής βίας των αστυνομικών οργάνων και ακραία γεγονότα αστυνομικής αυθαιρεσίας βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Χαρακτηριστικά τα όσα συνέβησαν στην Ξάνθη.  Σύμφωνα με πληροφορίες του XanthiPress.gr, στο Νοσοκομείο της Ξάνθης νοσηλεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα μετανάστης που δέχθηκε επίθεση κάνοντας ωτοστόπ προς την Αθήνα. Ο άνδρας που είχε κάταγμα στο πόδι και διακομίστηκε στην Ορθοπεδική κλινική, είχε έρθει στην Κομοτηνή με τις πρώτες αποστολές των μεταναστών που μεταφέρθηκαν, αλλά στην πορεία διαπιστώθηκε ότι διαθέτει νόμιμα έγγραφα και αφέθηκε ελεύθερος. Λόγω έλλειψης χρημάτων, επιχείρησε να επιστρέψει στην Αθήνα με ωτοστόπ και ξεκίνησε από την Κομοτηνή με τα πόδια. Αφού έφτασε στο ύψος της Ξάνθης επί της Εγνατίας Οδού, χωρίς να έχει σταματήσει κάποιος οδηγός, τον συνάντησαν άγνωστοι άνδρες οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν και τον άφησαν επιτόπου, τραυματισμένο στο πόδι. Διερχόμενοι ειδοποίησαν ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε για τρεις μέρες στην Ορθοπεδική Κλινική πριν πάρει εξιτήριο. Οι ασθενείς που ήταν στο ίδιο δωμάτιο και το προσωπικό της Κλινικής, συγκέντρωσαν χρήματα για να επιστρέψει στην Αθήνα, όπου εργάζεται
.
Η Αστυνομική αυθαιρεσία που επιτίθεται και διαταράσσει την ζωή και εργασία χιλιάδων ξένων εργατών βρίσκει για μια ακόμη φορά την συνέχεια της στην ναζιστική αλητεία!
Αυτή είναι η Ε.Ε. Αυτή είναι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Αυτές είναι οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές.
Αυτό είναι το παρόν και το μέλλον της άγριας ταξικής επίθεσης, των Μνημονίων και του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.

Εμείς απαιτούμε:

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ- ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ
ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ-ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΑΣΥΛΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.

O εργαζόμενος λαός μας βρίσκεται μπροστά σε ιστορικά γεγονότα που θέτουν ξανά το δίλημμα «κοινωνική απελευθέρωση ή καπιταλιστική βαρβαρότητα».
Τα κυβερνητικά σχέδια εξαθλίωσης και υποταγής των εργαζομένων, με την Χρυσή Αυγή να αναλαμβάνει ξεχωριστό τρομοκρατικό ρόλο πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν από την μαζική-μαχητική δράση του εργατικού κινήματος.
Απαιτώντας την ανατροπή της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, της πολιτικής της και των Μνημονίων, την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από Ε.Ε. και ΕΥΡΩ, την έξοδο από το ΝΑΤΟ.
Έξω όλοι οι ιμπεριαλιστές από την Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή. Η ανατροπή των τυραννικών καθεστώτων είναι υπόθεση της πάλης των λαών και της εργατικής διεθνιστικής αλληλεγγύης.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ    
 ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger