Home » , » Ουκρανικό, ο βάλτος της "πολιτικώς ορθής" Αριστεράς

Ουκρανικό, ο βάλτος της "πολιτικώς ορθής" Αριστεράς

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 9 Ιουλίου 2022 | 10:54 μ.μ.


Μια πολύ ενδιαφέρουσα -κατά την γνώμη μας- πολιτική ανάλυση για τον πόλεμο στην Ουκρανία, συναντήσαμε στην εφημερίδα Documento που κυκλοφορεί. Περιέχει απόψεις που σπάνια ως καθόλου, συναντάς στον αστικό τύπο. Την υπογράφει ο κ. Δημήτρης Σκαρπαλέζος, συνταξιούχος επίκουρος καθηγητής Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Paris Diderot στο Παρίσι.

Την παραθέτουμε: 

Ενα από τα θλιβερότερα φαινόμενα σε μεγάλο κομμάτι της Αριστεράς στην Ευρώπη αποτελεί η ευκολία με την οποία υιοθετούν «ηθικού περιεχομένου» τοποθετήσεις στο ουκρανικό και η εκτεταμένη και επίμονη εθελοτυφλία σε ό,τι είχε συμβεί πριν από τον Φλεβάρη του 2022.

Αν τολμήσεις να επισημάνεις κάποια αδιαμφισβήτητα γεγονότα που πηγαίνουν ενάντια στο δεσπόζον στη Δύση αφήγημα, σου απαντούν «εκτός θέματος» ή σε κατηγορούν ότι είσαι πράκτορας του Πούτιν με μια μανία και ένα φανατισμό που δεν θυμάμαι να είχαν επιδείξει όταν οι κυβερνήσεις της Δύσης βομβάρδιζαν τη Σερβία, το Ιράκ ή τη Λιβύη.

Ετσι έπεσα σε ένα θλιβερό κείμενο του Γ. Μητραλιά, παλαιού αντιιμπεριαλιστή τροτσκιστή, ο οποίος σήμερα ζητάει όπλα για την «ουκρανική αντίσταση» από τον δυτικό ιμπεριαλισμό (και εις όφελος του), όπως αντίστοιχη άποψη εξέφρασε στη Γαλλία το αντίστοιχο κόμμα και την ίδια άποψη εκφράζει με απέχθεια και απαξίωση για τους διαφωνούντες ο Γάλλος φιλόσοφος Ετιέν Μπαλιμπάρ. Τέλος, το θλιβερότερο, στην «Εφημερίδα των Συντακτών» η Σίσου Βωβού, γνωστή αγωνίστρια και φεμινίστρια, με τον τίτλο «Ποιους βλάπτει η αντίσταση του ουκρανικού λαού» υιοθετεί με ηθική αγανάκτηση αντίστοιχη τοποθέτηση!

Κοιτάζοντας την εικονική πραγματικότητα της επίσημης πληροφόρησης και με την πεποίθηση ότι το πρόβλημα άρχισε με τη ρωσική εισβολή, όλα αυτά μοιάζουν ηθικά και ωραία, αλλά εάν προσπαθήσουμε να λάβουμε υπόψη όλη τη σύγκρουση που άρχισε το 2014, οι προηγούμενες τοποθετήσεις μοιάζουν με πολεμικές ιαχές της αμερικανικής προπαγάνδας και μας πάνε δεξιότερα από τις τοποθετήσεις ακόμη και του Χένρι Κίσιντζερ στο ζήτημα (που για μια φορά εκφράστηκε αριστερότερα του Μπρεζίνσκι, στελέχους που επηρέασε επί δεκαετίες την αμερικανική στρατηγική στον κόσμο, συνδεδεμένου με τα πιο επιθετικά «γεράκια» του αμερικανικού κατεστημένου!).

Ας κάνουμε πρώτα μια επισκόπηση των γεγονότων που συνέβησαν στην Ουκρανία πριν από τη ρωσική εισβολή, τα περισσότερα από τα οποία αποσιωπήθηκαν από την επίσημη πληροφόρηση:

1. Σημείο καμπής ήταν το 2014 με την επανάσταση του Μαϊντάν, δηλαδή μια σειρά μαζικών διαδηλώσεων «φιλοευρωπαίων» σε συνδυασμό με διαδηλώσεις και ένοπλες επεμβάσεις νεοναζιστών για να πετάξουν τον διεφθαρμένο αλλά νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας Γιανούκοβιτς, που ήθελε να μείνει ανεξάρτητος από Ανατολή και Δύση και να μην ξύσει το γλωσσικό πρόβλημα της ρωσόφωνης ή ρωσικής μειονότητας (περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού).

Το πραξικόπημα υποστηρίχτηκε με χρήματα (5 δισ. δολάρια) από τις ΙΙΠΑ, όπως διεκδίκησε ανοιχτά η εκπρόσωπός τους στην περιοχή Βικτόρια Νούλαντ. 

2. Η προσωρινή κυβέρνηση (που εδραιώθηκε με την αμερικανική επίβλεψη και με συμμετοχή Αμερικανών, που τους έδιναν προς τούτο με στιγμιαίες διαδικασίες ουκρανική υπηκοότητα, καθώς και νεοναζί, κυρίως στο σύστημα άμυνας της χώρας για να είναι σίγουροι ότι τα πράγματα θα έφταναν σε σύγκρουση!) αποφασίζει να απονομιμοποιήσει τη ρωσική γλώσσα ακόμη και στις ρωσόφωνες περιοχές όπως το Ντονμπάς, η Κριμαία, η Οδησσός κ.λ.π. Η αντίδραση στο πραξικόπημα, κυρίως στις ρωσόφωνες περιοχές, βάφεται με αίμα από τους Ουκρανούς νεοναζί (σφαγή της Οδησσού κ.λπ., οι ένοχοι δε ποτέ δεν διώχτηκαν).

3.  Οι συνεργάτες των ναζί Μπαντέρα κ.λπ., που ευθύνονται για εκατοντάδες χιλιάδες σφαγές Εβραίων, Πολωνών και Ρώσων, αναγορεύονται σε «ήρωες του έθνους», κάτι που αποτελεί ακόμη μια πρόκληση για τους κατοίκους των ρωσόφωνων περιοχών που υπέφεραν από αυτούς. 

4. Ο λαός της Κριμαίας μπροστά σε μια τέτοια πρόκληση στα γλωσσικά του δικαιώματα και στην προσβολή της ιστορικής αντιφασιστικής του μνήμης επέλεξε να επανέλθει στη Ρωσία, ενώ οι πληθυσμοί των περιοχών του Ντονμπάς κήρυξαν δύο αυτόνομες (αλλά όχι ακόμη ανεξάρτητες) δημοκρατίες, με αποτέλεσμα να κόψουν το νερό στην Κριμαία και να αρχίσει μια αιματηρή επίθεση στους πληθυσμούς του Ντονμπάς, κυρίως από τα μέλη των νεοναζιστικών ταγμάτων, Αζόφ κ.λπ., που τους βομβάρδιζαν συνέχεια επί οκτώ χρόνια, κατά τα οποία ούτε οι τροτσκιστές της «επίσημης» Τέταρτης Διεθνούς ούτε ο Μπαλιμπάρ ούτε η συμπαθέστατη φίλη μας Σίσσυ Βωβού θυμήθηκαν να υποστηρίξουν, έστω φραστικά, την αντίσταση του λαού του Ντονμπάς (μέχρι το 2022 πάνω από 10.000 θύματα!).

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 60 σχόλια

9 Ιουλίου 2022 στις 11:49 μ.μ.

Αυτό το άρθρο είναι, αν όχι το μόνο, πάντως ένα από τα ελάχιστα δημοσιεύματα στην εφημερίδα του Βαξεβάνη, που ξεφεύγουν από τη γενικά "δυτική τοποθέτηση" αυτής της εφημερίδας σχετικά με τον πόλεμο . Στο βαθμό που δεν εκφράζει μόνο το συγγραφέα του, τον αξιόλογο επιστήμονα διεθνούς κύρους, κ. Δημήτρη Σκαρπαλέζο, που απλώς το έστειλε εκεί για δημοσίευση και έτσι το έβαλαν στη στήλη της ανταλλαγής απόψεων, η επιλογή της εφημερίδας Ντοκουμέντο να δημοσιεύσει κι ένα τέτοιο άρθρο, ίσως δείχνει μια προσπάθεια του Βαξεβάνη να πείσει ει ότι κρατάει πλέον μια κάποια ισορροπία, γιατί ως τα τώρα το έντυπο έγερνε μονόμπαντα εντελώς υπέρ της αντιρωσικής τοποθέτησης, πολύ πριν ξεσπάσει ο τωρινός πόλεμος με την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων. Από στον καιρό που οι δυτικοί μεθόδευαν το αποτυχημενο πορτοκαλί τους πραξικόπημα στη Λευκορωσία εναντίον του Λουκασένκο, στο Ντοκουμέντο οργίαζε κυριολεκτικά η αντιρωσική- προπαγάνδα. Ίσως λοιπόν το τωρινό αξιόλογο και τεκμηριωμένο άρθρο να χρησιμοποιείται σαν ένα άλλοθι από την εφημερίδα, για να μην της αποδίδεται αυτό που όλοι μας βλέπαμε ξεκάθαρα και ορισμένοι από μας είχαμε ήδη γράψει για αυτό: η τοποθέτηση του Ντοκουμέντου υπέρ των δυτικών ιμπεριαλιστών στη σύγκρουση με τους Ρώσους.

10 Ιουλίου 2022 στις 12:12 π.μ.

Επιμένεις σύντροφε...Κι αυτό το κείμενο το παραθέσαμε εξ αιτίας δικού σου προηγούμενου σχολίου. Επειδή είμαστε συνδρομητές του Documento και έχουμε όλο το ηλεκτρονικό αρχείο των σχετικών άρθρων του, μετά την αναφορά σου, μπήκαμε στην διαδικασία να δούμε όλα τα σχετικά του κείμενα. Αυτό που λες δεν τεκμηριώνεται από πουθενά σαν ενιαία πολιτική της εφημερίδας.

10 Ιουλίου 2022 στις 8:08 π.μ.

Το συμπέρασμα το έχω βγάλει από πλήθος άρθρων, σχολίων και επισημάνσεων που επί σειρά ετών έχω διαβάσει στη συγκεκριμένη εφημερίδα, έστω κι αν δεν είμαι συνδρομητής της. Για κάποια από αυτά έστειλα παλιότερα γράμμα διαμαρτυρίας στην ίδια την εφημερίδα του Βαξεβάνη (σχετικά με όσα έγραφε για τη Λευκορωσία). Το βλέπει και το αισθάνεται ένας αναγνώστης όταν προσέχει στα ρεπορτάζ ποιες πτυχές του κάθε ζητήματος προβάλλονται, πώς προβάλλονται και πώς σχολιάζονται, από ποια σκοπιά και με ποιο πνεύμα. Επειδή έχει τύχει να το συζητήσω το ζήτημα της τοποθέτησης αυτής της ΣΥΡΙΖΑίικης εφημερίδας στα εξωτερικά θέματα με μερικούς φίλους επίσης αναγνώστες της που έχουν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα από όσα διάβασαν επί χρόνια, γι' αυτό το λόγο και σχημάτισα την άποψη ότι πιθανώς τώρα ο Βαξεβάνης να θέλει να κρατήσει μια κάπως διαφορετική ισορροπία, ανεβάζοντας και κάποιο άρθρο σαν του κυρίου Σκαρπαλέζου, για να μην του διαμαρτύρονται πολλοί ίσως αναγνώστες του ότι στην εφημερίδα του τον τόνο δίνουν οι οπαδοί του αντιΡωσισμού (σαν κάποιον "Ουκρανό καλλιτέχνη" την περασμένη Κυριακή, που ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούσε γενικευμένο πόλεμο των δυτικών ιμπεριαλιστών υπέρ του ουκρανικού καθεστώτος, προφανώς για να ξαναβουτήξουν το Λουγκάνσκ , το Ντόνιετσκ και την Κριμαία αυτοί που ...απαγόρευαν τη ρωσική γλώσσα και ιστορία.... Βρε, τι σου είναι μερικοί "προοδευτικοί και Ευρωπαίοι" καλλιτέχνες, με μια ολόκληρη σελίδα στη διάθεσή τους!). Και κάτι τελευταίο, σύντροφοι: Μια εφημερίδα που παρουσιάζεται ως αριστερή δεν σημαίνει εκ προοιμίου ότι έχει και αριστερή γραμμή σε όλα της τα ζητήματα. Μην ξεχνάτε πως το Δεκέμβρη του 2008 κάποιος έγραψε στον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη χρονογράφημα για τον κακομοίρη το μπάτσο που τον βρίζουν κι έτσι ι έρμος δεν συγκρατείται πια και ... τραβάει τη σκανδάλη! Ξέρετε για ποιον μιλούσε εκείνος ο μύθος!... Χαρακτηριστική από την άποψη αυτή είναι η πορεία που έλαβε πρόσφατα η εφημερίδα του Ρινάλντι, η οποία από τότε που έπεσε στον εθνικισμό, έφτασε στο σημείο να προβάλλει μέχρι και τους πιο συνήθεις αντικομμουνιστές . Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος.με τον οποίο προβάλλει πλέον κάθε εβδομάδα αντικομμουνιστές από την .... Αλβανία και τη λεγόμενη "Βόρεια Ήπειρο" μέσω ενός δημοσιογράφου που έχει κατ' αποκλειστικότητα αναλάβει αυτό το χαβά. Κι έφτασε προ μηνών μέχρι και στην προβολή της... δράσης του αείμνηστου ... Κατσίφα. Και να σκεφτεί κανείς ότι στο έντυπο του Ρινάλντι υπάρχει μια από τις καλύτερες στήλες σε όλο τον ελληνικό τύπο, η στήλη του Στέλιου Ελληνιάδη! Αυτή είναι η διαλεκτική των πραγμάτων στο σημερινό κόσμο της σύγχυσης και του ιδεολογικού αλαλούμ!!!

10 Ιουλίου 2022 στις 8:25 π.μ.

Το αμερικανοκινητο φασιστικο πραξικοπημα των συνταγματαρχων το 1967στην Ελλαδα
ηταν οτι και το ναζιστικο πραξικοπημα στην Ουκρανια το 2014
Τα φασιστικα στοιχεια στην Ελλαδα καθοδηγουμενα και απο τους αμερικανους πρακτορες
εξαπολυσαν ενα πογκρομ διωξεων εναντιον καθε δημοκρατη αριστερου αλλα κυριως ενα
ντιον των κομμουνιστων Χιλιαδες αγωνιστες διωχθηκαν αγρια βασανιστηκαν μεχρι θανατου
Χιλιαδες ελληνες και εληνιδες υποχρεωθηκαν σε αναγκασικο εκπατρισμο για να γλυτωσουν
τις διωξεις των φασιστων Περαν των συνεχων διωξεων τα φασιστοειδη επιδοδοθηκαν σε
μια οικονομικη λεηλασια που εφερε τη χωρα στα προθυρα της χρεοκοπιας
Ο ελληνικος λαος παρα την απουσια ενος επαναστατικου κομματος που θα τον οργανωνε
και θα τον καθοδηγουσε σε μια μαζικη ανεπιθεση εναντιον των φασιστων παρ αυτα παλευε
καθημερινα τοσο στο εσωτερικο μετωπο οσο και στο εξωτερικο δημιουργωντας σοβαρα προ
βληματα στο φασιστικο καθεστως
Σε ολη αυτη τη εφταχρονη σκληρη και μαυρη για το λαο μας περιοδο δεν βρεθηκε ουτε ενας
ελληνας που να ζητησει καποια ξενη επεμβαση κυριως βεβαια στρατιωτικη προκειμενου να
γκρεμιστει το δικτατοτορικο καθεστως Αταλαντευτα και με εμπιστοσυνη στις δικες του δυναμεις
χωρις ξενα δεκανικια και βεβαια με την ηθικη συμπαρασταση ολων των λαων του κοσμου
Παλεψε σκληρα με αποκορυφωμα την εξεγερση του Πολυτεχνειο που αποτελεσε την αρχη
του τελους της τυρανιας του λαου μας
Η Ουκρανια και τα οσα συνεβηκαν εκει απο το 2014 και κατοπιν και απο τα δυο ιμπεριαλιστικα
στρατοπεδα αμερικανοΝΑΤΙΟΚΑ,ΕΕ οσο και απο τον ρωσικο ιμπεριαλισμο καθολου δεν διαφερουν απο αυτα που συνεβηκαν στην πατριδα μας
Ομως στην περιπτωση της Ουκρανιας υπαρχει ενα στοιχειο ουσιωδες και μοναδικο που ακουει
στο ονομα της ωμης στρατιωτικης επεμβασης του ρωσικου ιμπεριαλισμου
Τα οσα αντιδημοκρατικα και τραγικα συνεβηκαν στην Ουκρανικη επικρατεια ολα αυτα τα χρονια
σε καμια περιπτωση δεν δινουν κανενα δικαιωμα στους ρωσουν ιμπεριαλιστες να επεμβουν
Οι λαοι δεν εχουν αναγκη απο προστατες Ο ουκρανικος λαος ηταν και ειναι σε θεση να διευθετησει
το καθε ανακυπτον ζητημα του τοσο στο εσωτερικο οσο και στο εξωτερικο

10 Ιουλίου 2022 στις 6:55 μ.μ.

Γεια σου Μelito. Ο Πούτιν και τα αστικά ρωσικά "στρατά " του δεν θέλει καν ρώτημα πως μπουκάρησε στην Ουκρανία για να εξυπηρετήσει στόχους ιμπεριαλιστικούς του μεγαλορωσικού καπιταλισμού στον ανταγωνισμό του με τους Γιάνκηδες.Η ελευθερία και τα δικαιώματα των Ρώσων του Ντόνιετσκ και του Λουγκάνσκ ήταν η αφορμή. Στην περίπτωση του πολέμου αυτού υπάρχουν δύο ουσιαστικά σημεία που εμπλέκουν την τελική ανάλυση: α) την επέμβαση στην Ουκρανία άρχισαν πρώτοι οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές από το 2014, εγκαθιδρύοντας αμερικανόδουλο αντιρωσικό ναζιστικό καθεστώς, για να φέρουν τις βάσεις τους κυριολεκτικά δίπλα στη ... Μόσχα. Αυτό το φασιστικό καθεστώς δυστυχώς οι Ουκρανοί κομμουνιστές και δημοκράτες δεν μπόρεσαν να το πολεμήσουν λόγω της μεγάλης οργανωτικής και πολιτικής αδυναμίας τους, με αποτέλεσμα η μαφία αυτή να επιδοθεί στον πιο κτηνώδη αντικομμουνισμό κι εθνικισμό. Β) Οι Ρώσοι (κακώς τους λένε ρωσόφωνους, Ρώσοι είναι) στην Ανατολική Ουκρανία μπροστά στη ναζιστική επέλαση αναγκάστηκαν να πάρουν τα όπλα και να αυτονομηθούν. Ο μεν μεγαλορώσος εθνικιστής και ιμπεριαλιστής Πούτιν εκμεταλλεύεται ακριβώς αυτή την ανάγκη των Ρώσων του Ντόνιετσκ και του Λουγκάνσκ, ωστόσο έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα οι Ρώσοι αυτών των περιοχών δεν είχαν ουσιαστικά στη φάση αυτή κανένα άλλο στήριγμα από τα όπλα του μεγαλορωσικού στρατού για να αμυνθούν απέναντι στα ναζιστικά κτήνη του καθεστώτος του Κίεβου. Πολύ περίπλοκη κατάσταση, από την οποία βεβαίως τη λύση μπορεί να δώσει μόνο μια επανασύσταση του ενιαίου επαναστατικού κομμουνιστικού κόμματος σε όλη την Ουκρανία, και στις εθνικά Ουκρανικές και στις εθνικά Ρωσικές περιοχές, ώστε με δικό του εργατικό - λαϊκό στρατό το προλεταριάτο και ο λαός να παλέψει ξανά για τη σοβιετική λαϊκή εξουσία και την επανένωση της περιοχής, για τη νέα σοσιαλιστική ανοικοδόμηση της χώρας. Στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί εκεί, το προτσές αυτό της ανασύστασης του επαναστατικού κόμματος και της σοβιετικής σοσιαλιστικής εξουσίας περνάει μέσα από δύο φάσεις: την ανατροπή και εξάλειψη από τη ρίζα του φασιστικού καθεστώτος του Κίεβου και το κλείσιμο του δρόμου της Ουκρανίας στους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές, και αμέσως μετά το όπλο αντίστροφα , ενάντια στο μεγαλορωσικο καπιταλισμό ιμπεριαλισμό, για τη νέα σοσιαλιστική επανάσταση σε Ουκρανία
και Ρωσία αντάμα, με την ενωμένη ηγεσία των Κομμουνιστών και στις δύο χώρες. Ρωσία και Ουκρανία μαζί έχτισαν το Σοσιαλισμό στην προηγούμενη επανάσταση και μαζί θα τον ξαναχτίσουν, τούτη τη φορά καλύτερο, πιο ώριμο, δυνατότερο, ανίκητο.

11 Ιουλίου 2022 στις 10:20 π.μ.

"Στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί εκεί, το προτσές αυτό της ανασύστασης του επαναστατικού κόμματος και της σοβιετικής σοσιαλιστικής εξουσίας περνάει μέσα από δύο φάσεις: την ανατροπή και εξάλειψη από τη ρίζα του φασιστικού καθεστώτος του Κίεβου και το κλείσιμο του δρόμου της Ουκρανίας στους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές, και αμέσως μετά το όπλο αντίστροφα , ενάντια στο μεγαλορωσικο καπιταλισμό ιμπεριαλισμό, για τη νέα σοσιαλιστική επανάσταση σε Ουκρανία"

Η σειρά στην οποία τα βάζει ο Νίκος δεν είναι καθόλου τυχαία. Βασικά αποτυπώνει μέσα σε λίγες γραμμές όλη την ΡΩΣΟΔΟΥΛΗ-ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΗ γραμμή σύσσωμης της ψευτοαριστεράς μας. Είναι χρυσός κανόνας του κομμουνιστικού κινήματος όταν μία χώρα δέχεται ΩΜΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ εισβολή από ιμπεριαλιστικό κράτος εκεί ΑΜΕΣΟ καθήκον όχι μόνο του αμυνόμενου λαού αλλά και κάθε δημοκράτη σε όλο τον κόσμο είναι η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστή ΕΙΣΒΟΛΕΑ. Ο Μεταξάς ήταν ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ αλλά αυτό δεν εμπόδισε το ΚΚΕ να ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του ελληνικού λαού εναντίον του Μουσολίνι. Το ΚΚΕ Νίκο μου δεν είπε "να ανατρέψουμε πρώτα το φασιστικό καθεστώς, να πετάξουμε τους Βρετανούς έξω και μετά θα ασχοληθούμε με τον Μουσολίνι" όταν κινδύνεψε η εθνική-εδαφική κυριαρχία της χώρας μας το ΚΚΕ βγήκε μπροστά χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις. Όχι αγαπητέ Νίκο καθήκον αυτή τη στιγμή των Ουκρανών είναι να ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ τους Ρώσους διαμελιστές έξω από τη χώρα τους και να αποκαταστήσουν την εθνική-εδαφική κυριαρχία τους. Μετά πρέπει να οργανωθούν σε ένα ταξικό-αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο για να τελειώνουν με όλους τους ιμπεριαλιστές ΚΑΙ τους δυτικούς και να παλέψουν για Σοσιαλιστική Ουκρανία, Εθνικά Ανεξάρτητη.

Η Ουκρανία δέχεται από το Φλεβάρη μία όχι απλά ιμπεριαλιστική αλλά και ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ-ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΥ τύπου εισβολή. Τα επιχειρήματα του Πούτιν είναι ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ μιλάει για...ανυπαρξία ουκρανικού έθνους, ρωσικά εδάφη και...Μεγάλη Ρωσία. Αν ήσουν λίγο έστω λίγο αντιφασίστας, πραγματικός εννοώ, θα σε απασχολούσε αυτό. Ακόμα και σε ΚΡΑΤΙΚΑ ρωσικά ΜΜΕ ακούγονται ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ τοποθετήσεις περί...αποουκρανοποίησης της χώρας και σε αυτό δεν έχετε βγάλει ΚΙΧ ακόμα όλοι εσείς οι "αντιφασίστες".

https://web.archive.org/web/20220404071916/https://ria.ru/20220403/ukraina-1781469605.html

Συνεχίζεται...

V For Viva La Revolucion

11 Ιουλίου 2022 στις 10:22 π.μ.

Είμαι σίγουρος Νίκο όταν το ΝΑΤΟ ισοπέδωνε την Σερβία το '99 φώναζες έξω το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ από την Σερβία. Το ίδιο και για Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη. Δεν νομίζω να θεωρούσες βασικό εκείνη τη στιγμή που στην Σερβία κυριαρχούσαν οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ της κλίκας Μιλόσεβιτς (καλά εδώ παίζει να μην τους θεωρείς καν σαν τέτοιους και να υπερασπίζεσαι ακόμα και τα εγκλήματά τους μάλλον τους θεωρείς...δεξιούς άντε εθνικιστές) ούτε ότι σε Ιράκ και Λιβύη κουμάντο έκαναν ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ, ούτε ότι στο Αφγανιστάν κυβέρνηση ήταν οι ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ Ταλιμπάν. Αν κάνω λάθος διόρθωσέ με. Αλλά σήμερα για την Ουκρανία θέτεις την πάλη ενάντια σε αυτόν που αυτή τη στιγμή ΣΦΑΖΕΙ σε...δεύτερη μοίρα. Μάλιστα και αυτό είναι που σε κάνει τέρμα ΡΩΣΟΔΟΥΛΟ δεν είναι ότι θεωρείς κύριο εχθρό ΗΠΑ και ΕΕ αλλά θεωρείς κύριο εχθρό ακόμα και την...Ουκρανία δηλαδή το...θύμα. Εξού και λες πρώτα να ανατρέψουν οι Ουκρανοί τον Ζελένσκι, πρώτα να διώξουν τους δυτικούς και...αργότερα να πετάξουν τους Ρώσους. Για σκέψου να έλεγε το ΚΚΕ "πρώτα να ανατρέψουμε τον Μεταξά, να διώξουμε τους Άγγλους και μετά πιάνουμε τους Ιταλούς" όλα αυτά την ίδια ώρα που ο ιταλικός φασισμός ένα βήμα από τα σύνορά μας. Εάν αυτή δεν είναι γραμμή ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ του ΕΘΝΙΚΟΥ αγώνα, εάν αυτή δεν είναι γραμμή ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ τότε τι είναι;

Αυτό Νίκο μου είναι τέρμα ΡΩΣΟΔΟΥΛΗ στάση και γραμμή υπεράσπισης του ρωσικού ιμπεριαλισμού. Κοίτα δεν ανοίγω για τώρα το ζήτημα Κριμαία και Ντονμπάς εκεί και αν έχετε καταπιεί αμάσητη την ΡΩΣΟΔΟΥΛΗ προπαγάνδα αλλά ξαναλέω υπεύθυνος για τα εσωτερικά της χώρας του είναι ο κυρίαρχος ΛΑΟΣ και ΜΟΝΟ. Πραξικοπήματα, εθνικισμοί, φασισμός ή ό,τι άλλο οι λαοί θα καθαρίσουν με αυτά. ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ σε ξένα κράτη να επεμβαίνουν ωμά και να ΔΙΑΜΕΛΙΖΟΥΝ, να ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ, να ΣΦΑΖΟΥΝ. Ανάμεσα λοιπόν στα δύο αυτό που βαραίνει είναι το δεύτερο και όταν γίνεται αυτό οι κομμουνιστές παλεύουν ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ενάντια στο δεύτερο, αυτό βάζουν σαν ΑΜΕΣΟ ΚΑΘΗΚΟΝ.

Η δική σου τοποθέτηση είναι ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ και ΦΙΛΟΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ. Και μάλιστα ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ δεδομένο ότι το ρωσικό καθεστώς χρησιμοποιεί ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ επιχειρήματα αξιοποιώντας και ΝΑΖΙΣΤΕΣ γιατί αυτοί που πολεμάνε οκτώ χρόνια τώρα στο Ντονμπάς υπέρ της Ρωσίας αγαπητέ μου είναι ΚΑΡΑΧΙΤΛΕΡΙΚΟΙ του κερατά και αν θες το πιάνουμε και αυτό.

V For Viva La Revolucion

11 Ιουλίου 2022 στις 11:39 π.μ.

Επιπλέον το επιχείρημα ότι η Ουκρανία θέλει να μπει στο ΝΑΤΟ δεν είναι επιχείρημα. Καταρχήν η Ουκρανία ΟΥΔΕΠΟΤΕ απείλησε την εθνική-εδαφική κυριαρχία της Ρωσίας ούτε εκφράζει θέσεις περί...επιστροφής χαμένων ουκρανικών εδαφών και αναγνωρίζει ρωσικό έθνος-κράτος εν αντιθέσει με την Ρωσία. Η ένταξη της Ουκρανίας είναι αντικείμενο συζήτησης χρόνια τώρα αλλά ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν προχώρησε ούτε καν με πραγματικούς δυτικόδουλους πολιτικούς όπως τον Γιουσένκο. Σιγά μην προχωρούσε τώρα. Και δεν πρόκειται. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα και ο Πούτιν το γνωρίζει αυτό καλύτερα από τον καθένα δεν είναι βλάκας. Δεν υπήρχε ούτε το 2014 όπου ο δήθεν δυτικόδουλος Γιάτσενιουκ το είχε δηλώσει ανοιχτά:

https://www.reuters.com/article/uk-ukraine-crisis-nato-idUKBREA2H0DO20140318

Άλλωστε το θέμα αυτό δεν αποτελούσε το '14 δικαιολογία επέμβασης του ρωσικού ιμπεριαλισμού στην Κριμαία γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ παρά μόνο μέσα στο κεφάλι σας. Η δικαιολογία της Ρωσίας τότε ήταν η και καλά προστασία των Ρώσων. ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ. Η όλη συζήτηση (πρόσεξε συζήτηση και μάλιστα στο...μακρύ μέλλον ούτε καν άμεσα όχι ενέργειες καμία ενέργεια δεν πραγματοποιήθηκε ΠΟΤΕ ούτε επί Ποροσένκο ούτε επί Ζελένσκι) για το ΝΑΤΟ άνοιξε ΑΜΕΣΩΣ μετά την ρωσική εισβολή, την ΚΑΤΟΧΗ της Κριμαίας και το υποκινούμενο, από την Ρωσία, ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ πραξικόπημα στο Ντονμπάς με στόχο τον ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της Ουκρανίας. Επομένως το επιχείρημα περί ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι ΚΟΥΦΙΟ. Βέβαια όταν ο Πούτιν έκλεινε το μάτι στην είσοδο των ανατολικών χωρών στο ΝΑΤΟ ήξερε ότι θα το χρησιμοποιούσε κάποτε σαν αντεπιχείρημα για να εισβάλει:

“We of course are not in a position to tell people what to do. We cannot forbid people to make certain choices if they want to increase the security of their nations in a particular way.”

https://legacy.npr.org/news/specials/putin/nprinterview.html

To 2002 έλεγε για την Ουκρανία:

“I am absolutely convinced that Ukraine will not shy away from the processes of expanding interaction with NATO and the Western allies as a whole. Ukraine has its own relations with NATO; there is the Ukraine-NATO Council. At the end of the day the decision is to be taken by NATO and Ukraine. It is a matter for those two partners.”

http://en.kremlin.ru/events/president/transcripts/21598

Τότε τι έλεγες Νίκο; Επίσης το πρόβλημά σου Νίκο είναι η "περικύκλωση" του ΝΑΤΟ αλλά έλα λίγο στη θέση των λαών της Α.Ευρώπης που έζησαν στο πετσί τους τον ΡΩΣΙΚΟ ΦΑΣΙΣΜΟ πρώτα σαν ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ και μετά σαν ρωσικό. Ήταν ή δεν ήταν οι σοβιετικοί σοσιαλφασίστες που αιματοκύλησαν το '68 τον τσεχοσλοβάκικο λαό; Μήπως να θυμίσουμε τις ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ δικτατορίες που στήριζε η ΕΣΣΔ και καταπίεζε με τον πιο βάρβαρο τρόπο τους ανατολικούς λαούς (πχ Γιαρουζέλσκι). Να σου θυμίσω την επέμβαση της ΕΣΣΔ στην Λιθουανία όταν αυτή τόλμησε να ασκήσει το ΝΟΜΙΜΟ δικαίωμά της να αποχωρήσει το '91; Να θυμίσουμε τον ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της Γεωργίας; Τις σφαγές στην Τσετσενία; Και εσύ ρίχνεις το φταίξιμο στα θύματα και όχι στον θύτη. Διότι το ΝΑΤΟ δεν επενέβη στις πρώην ανατολικές χώρες όπως έκανε με Βιετνάμ, Σερβία, Ιράκ κλπ αυτοί το φώναξαν και ήρθε.

Συνεχίζεται...

V For Viva La Revolucion

11 Ιουλίου 2022 στις 11:41 π.μ.

Θα μου πεις υποστηρίζεις την πολιτική πρόσδεσης στο ΝΑΤΟ; ΌΧΙ αλλά να διακρίνουμε ποιος έχει την κύρια ευθύνη εδώ. Επίσης το αν θα ενταχθεί μία χώρα σε ένα ιμπεριαλιστικό συνασπισμό αυτό αφορά το λαό αυτής της χώρας. Αναγνωρίζεις το ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ "δικαίωμα" ενός ιμπεριαλιστή να αποφασίζει αυτός εάν μία χώρα θα πάει με τον έναν ή με τον άλλον; Εγώ σαν ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ υποστηρίζω ότι αυτό θα το αποφασίσει ο λαός. Ακόμα και αν διαφωνώ με την επιλογή του. Πχ θέλουν οι Σουηδοί ή ο Φιλανδοί να μπούνε στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ; Να μπούνε. Διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως αλλά δεν θα δεχτώ με ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ τον Πούτιν να αποφασίσει αντί γι'αυτούς και μάλιστα να τους επιβάλει δια των όπλων το δικό του. Ναι το δεύτερο σαν ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ το θεωρώ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ από το πρώτο.

Εσείς τι λέτε Νίκο; Ότι αφού θέλουν οι Ουκρανοί, οι Σουηδοί, οι Φιλανδοί να πάνε με το ΝΑΤΟ δεν πα να τους επιτεθεί ο νεοτσάρος εμείς κρατάμε...ίσες αποστάσεις γιατί και αυτοί θέλουν να πάνε με ιμπεριαλιστές άρα ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ. Γιατί αγαπητέ μου τα ωραία σας συνθήματα "Αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό" είναι ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ όταν δεν υποστηρίζεις τον ΔΙΚΑΙΟ-ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ αγώνα αυτού του λαού, αυτού που δίνει τη ζωή του για την πατρίδα του διότι οι Ουκρανοί δεν είναι...ιμπεριαλιστές, ο πόλεμός τους ΔΕΝ είναι ιμπεριαλιστικός αλλά ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ

V For Viva La Revolucion

12 Ιουλίου 2022 στις 1:18 π.μ.

Αγαπητέ Λέο , στην εποχή μας ο δυτικός κόσμος της πλέον ακραίας σαπίλας έχει παραποιήσει και εξευτελίσει κάθε έννοια. Ας μην παίξουμε λοιπόν στο παιχνίδι του, ας μην εξευτελίσουμε έννοιες όπως ο απελευθερωτικός πόλεμος.Το 1940, που για τον ελληνικό λαό ο πόλεμος εναντίον του Ιταλού εισβολέα ήταν εθνικοαπελευθερωτικός, ο λαός μας τραβούσε μπροστά στη μάχη με χαμόγελο κι αισιοδοξία , για να ρίξει στη θάλασσα τους Ιταλούς και να φτιάξει ως επιστέγασμα της νίκης του μια νέα, λαοκρατούμενη Ελλάδα "της δουλειάς, της λευτεριάς απαλλαγμένη από κάθε ιμπεριαλιστική εξάρτηση και κάθε εκμετάλλευση, με έναν πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό". Λόγια ατόφια του Νίκου Ζαχαριάδη και μάλιστα από το πρώτο του γράμμα, κι όχι από τα άλλα δύο επόμενα όπου κάνει με τα κρεμιδάκια το απατεώνικο καθεστώς του Μεταξά... Γι'αυτό και δεν υπήρξε ούτε ένας απλός άνθρωπος που να σηκωθεί να φύγει τότε από την πατρίδα, αλλά ζητούσαν όλοι να πάνε εθελοντικά στο μέτωπο. Οι έρημοι φασιστοκρατούμενοι και αμερικανοκρατούμενοι μαζί Ουκρανοί, τόσο πολύ ένιωσαν τον ... απελευθερωτικό χαρακτήρα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στον οποίο τους έριξαν πρώτοι και καλύτεροι οι Αμερικάνοι πάτρωνες του φασιστικού καθεστώτος του Κιέβου, ώστε όχι κάν από στην πρώτη μέρα που μπουκάρησε μέσα ο Πούτιν, αλλά μέρες ακόμη πριν μπουκαρει, αυτοί άρχισαν να φεύγουν ομαδικά.... πρόσφυγες προς την Πολωνία. Και μιλάμε για έξοδο από τη χώρα κατά εκατομμύρια, σε σημείο που ο ναζιστής τοποτηρητής των ΗΠΑ να τρέχει και να μη φτάνει, με την απειλή της επί τόπου εκτέλεσης, μπας και μαζώξει λίγο ακόμα ασκέρι για να το στείλει εφεδρεία στα πραιτωριανά του καθάρματα τύπου "Αζόφ" . Είναι γελοίο και να φαντασιώνονται μερικοί ότι αυτοί εδώ οι βίαια επιστρατευόμενοι Ουκρανοί θυσιάζονται αυτοβούλως για την ... πατρίδα τους. Ούτε καν όσο "αυτόβουλα" πήγαιναν να σκοτωθούν οι συνταξιούχοι επιστρατευόμενοι Γερμανοί, που τους οδηγούσαν κοπαδιαστά τα Ες-Ες στα ... χαρακώματα του Βερολίνου όταν τον Απρίλιο του 1945 έφτανε σαν θύελλα ο Κόκκινος Στρατός...Ο ουκρανικός λαός μισεί βαθύτατα τα αντικομμουνιστικά φασιστικά καθάρματα του καθεστώτος του Κιέβου, που του στέρησαν κάθε πολιτική και συνδικαλιστική ελευθερία και που έκαναν την πατρίδα του υποχείριο των ΗΠΑ. Τους μισεί ίσως και πολύ περισσότερο από ό,τι μισεί τον αντικομμουνιστή εθνικιστή αρχηγό του τωρινού ρωσικού καπιταλιστικού- ιμπεριαλιστικού καθεστώτος. Ο ουκρανικός λαός ουδέποτε μίσησε και ούτε τώρα μισεί το Ρωσικό λαό. Πρόκειται για δύο αδελφούς λαούς με όλη των σημασία της λέξης, που κανένας φασίστας δεν πρόκειται να τους κάνει εχθρούς. Νιώθει πολύ καλά ο ουκρανικός λαός πόσο άδικος είναι ο πόλεμος αυτός που πρώτοι οι Γιάνκηδες μεθόδευσαν, αλλά επειδή δεν έχει για την ώρα ξαναβρεί ούτε την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, ούτε καν την ελπίδα πως θα κερδίσει μια στοιχειωδώς δημοκρατική ζωή στον τόπο του ούτε φυσικά το νέο σοσιαλιστικό πολιτικό όραμα ούτε βεβαίως και την οργάνωση της νέας σοσιαλιστικής του επανάστασης, φεύγει μακριά, απελπισμένος πρόσφυγας.... Και για τους περισσότερους από αυτούς που φεύγουν ...γαία πυρί μιχθήτω, αν γλιτώσουν απλώς το τομάρι τους και αν τους δώσουν κανένα μικρό επίδομα σε ευρώ οι Γερμανοί για ένα χρονικό διάστημα! Μέχρι δηλαδή να τους στείλουν σε τίποτε φάμπρικες ή ορυχεία με μισθό ... Κιέβου, όπως άλλωστε προβλέπεται κι από τη νομοθεσία της ΕΕ που επίσης τη θυμιατίζει ο "κομμουνιστής" Ζαφειρόπουλος. Είτε το σκέφτονται αυτό οι πρόσφυγες είτε όχι...
Αυτή η εξέλιξη τα δείχνει όλα.

12 Ιουλίου 2022 στις 1:18 π.μ.

Όσο για το άλλο ανέκδοτο, της αμερικάνικης πρεσβείας και του "κομμουνιστή" λακέ της, του Ζαφειροπούλου, ότι ο Σουηδικός κι ο Φιλανδικος λαός θέλουν τάχα μου το ΝΑΤΟ, δηλαδή αυτό που αποφάσισαν οι αμερικανόδουλες αστικές μερίδες οι οποίες έχουν σήμερα εκεί το πάνω χέρι, την απάντηση θα την πάρουν οι Γιάνκηδες και τα τσιράκια τους πολύ συντομότερα από όσο την περιμένουν! Η ήδη υπαρκτή εκεί διαίρεση της ίδιας της αστικής τάξης για το θέμα δημιουργεί συνθήκες μετατροπής των σκανδιναβικών χωρών σε νέους αδύνατους κρίκους της ιμπεριαλιστικής αλυσίδας, δίνοντας την ευκαιρία στους λαούς τους για δυναμική , σκληρή και ανελέητη πλέον αντιπαράθεση με τα καθεστώτα αυτά. Καθεστώτα που αφού απέβαλαν ήδη κάθε κοινωνική προσωπίδα του χτες, τώρα ξεπουλανε την ίδια την εθνική ανεξαρτησία των χωρών τους. Σύντομα όμως θα πληρώσουν βαρύτατο το τίμημα της προδοσίας. Η Σκανδιναβία θα γίνει η επόμενη Μέση Ανατολή. Μόνη της διέξοδος όμως είναι να γίνει προπύργιο της νέας προλεταριακής επανάστασης στη Βόρεια Ευρώπη.

12 Ιουλίου 2022 στις 11:27 π.μ.

Ο κάθε λαός θα αποφασίσει τι θα κάνει με το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, την Ρωσία και οποιονδήποτε άλλο. Δεν θα επιβάλετε τίποτα σε κανέναν το κατάλαβες; Εγώ υπερασπίζομαι το δικαίωμα ενός έθνους να αποφασίζει με ποιον θα πάει ΕΛΕΥΘΕΡΑ χωρίς επεμβάσεις, πραξικοπήματα, εμφυλίους, εκβιασμούς, απειλές ή ό,τι άλλο. Εσύ αυτό ΔΕΝ το αναγνωρίζεις για όποιον όμως θέλει να πάει με τη Δύση και αντιστέκεται στον ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ άξονα Ρωσίας-Κίνας. Απάντησε ξεκάθαρα εάν η Ρωσία επιτεθεί σε Σουηδία ή Φιλανδία υπερασπιζόμαστε τις δεύτερες ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Εγώ σου απαντώ ΝΑΙ θα τις ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ. Μπορεί να τάσσομαι ενάντια στην ένταξη τους στο ΝΑΤΟ αλλά δεν θα δεχτώ κανέναν Πούτιν να το παίζει ο...μεγάλος ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ και να αποφασίζει αυτός για τους άλλους. Εσύ είσαι τόσο ΨΕΥΤΗΣ και ΥΠΟΚΡΙΤΑΡΟΣ που από τη μία θα λες "Αλληλεγγύη στους σκανδιναβικούς λαούς" αλλά από την άλλη θα...κρατάς ίσες αποστάσεις ανάμεσα στα θύματα και στον θύτη.

Ωραίοι είστε από τη μία "αλληλεγγύη στην βιασθείσα" και από την άλλη "κρατάμε όμως ίσες αποστάσεις ανάμεσα στο θύμα και τον βιαστή γιατί το θύμα...έχει δυτικό νταβατζή". Ρε δε ντρεπόσαστε; Πείτε την αλήθεια και μην κρύβεστε πίσω από το δάλτυλό σας. Τουλάχιστον ο Λαφαζάνης το παραδέχεται είναι ΡΩΣΟΔΟΥΛΟΣ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑΣ και δεν το κρύβει. Αγαπητέ μου που το παίζεις και "αντιρεβιζιονιστής" οι κομμουνιστές ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΑΝ ΑΝΟΙΧΤΑ τις σοσιαλιμπεριαλιστικές επεμβάσεις δεν έλεγαν τις αηδίες σου. Δεν κρατούσαν...ίσες αποστάσεις από τον τσεχοσλοβάκικο λαό επειδή ήθελε αστικό εκδημοκρατισμό, ούτε κράτησαν ίσες αποστάσεις από τους Αφγανούς λόγω των μουτζαχεντίν.

Όσο για τους Ουκρανούς σε διαψεύδει η ηρωϊκή ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ τους απέναντι στον ΝΕΟΧΙΤΛΕΡΙΚΟ εισβολέα. Δεν βλέπω όμως να γνωρίζεις ότι στο Ντονμπάς πάρα πολλοί κρύβονται για να αποφύγουν τον πόλεμο και την επιστράτευση από τους ΡΩΣΟΔΟΥΛΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ:

https://www.theguardian.com/world/2022/apr/28/donetsk-separatists-desperate-draft-campaign-empties-streets-of-men-ukraine

Oύτε οι Ρώσοι δεν υποστηρίζουν τον Πούτιν:

https://www.lemonde.fr/en/international/article/2022/04/30/war-in-ukraine-in-kharkiv-no-one-was-going-to-greet-the-russians-with-flowers_5982070_4.html

https://www.nbcnews.com/news/world/russian-speakers-ukraine-reject-putins-war-rcna18880

https://www.newsweek.com/putins-state-run-media-admits-russian-speaking-ukrainians-fighting-back-1712856

Φαίνεται δεν τα γράφουν αυτά στο Λαϊκό Δρόμο, την Προλεταριακή Σημαία και το ΠΡΙΝ έτσι; Πράγματι έχουμε πάρα πολλούς ανθρώπους που επιλέγουν την προσφυγιά. Το ίδιο όμως δεν ίσχυε και για την Λιβύη; Το Αφγανιστάν; Το Ιράκ; Είναι γεγονός ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πάρα πολλοί επιλέγουν το δρόμο της προσφυγιάς. Αυτό έχει να κάνει και με τις αντιδραστικές/αντιλαϊκές κυβερνήσεις στις χώρες αυτές καθώς και με την απουσία πραγματικών ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΩΝ κομμάτων που τους εθνικούς αγώνες μπορούν να τους μετατρέψουν σε ΛΑΪΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ και μπορούν να δώσουν χαρακτήρα, περιεχόμενο πιο ριζοσπαστικό σε έναν εθνικό αγώνα όπως έκανε το κομμουνιστικό κίνημα στον Β παγκόσμιο και που έκανε και το επαναστατικό ΚΚΕ γραμμή που πρόδωσαν εν τέλει οι ΣιαντοΙωαννιδοΠαρτσαλίδες. Ο κόσμος αυτός δεν εμπιστεύεται ΚΑΝΕΝΑΝ και στο δικό του μυαλό δεν δέχεται να θυσιαστεί για κανέναν Σαντάμ, για κάνενα Ταλιμπάν, Ζελένσκι, Πούτιν, Καντάφι, Μπους, Αλ Κάϊντα ή όποιον άλλον. Όλο αυτό έχει να κάνει με τη γενικότερη κατάσταση στον κόσμο όπου πάρα πολλοί άνθρωποι απλά γυρνάνε την πλάτη τους σε όλους και δεν καταλαβαίνουν ούτε από...αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες, δίκαιος και άδικους πολέμους δεν τα αντιλαμβάνονται τα πράγματα όπως ένας πραγματικός ΜΑΡΞΙΣΤΗΣ-ΛΕΝΙΝΙΣΤΗΣ. Μα το ίδιο παρατηρείται και με τα μεγάλα ποσοστά αποχής σε πάρα πολλές περιπτώσεις σε εκλογικές αναμετρήσεις. Σε αυτό συνέβαλε φυσικά και ο εκφυλισμός των κκ και η μετατροπή τους σε πρακτορεία του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού κυρίως του ρωσοκινέζικου.

Συνεχίζεται...

V For Viva La Revolucion

12 Ιουλίου 2022 στις 11:27 π.μ.

Το ότι πάρα πολλοί επιλέγουν την προσφυγιά τι σημαίνει; Ότι ο υπόλοιπος λαός που πολεμάει μέσα από τον στρατό της χώρας του κάνει λάθος που μάχεται για την ΠΑΤΡΙΔΑ του; Αλήθεια έτσι αντιλαμβάνεσαι εσύ τα πράγματα; Η Ουκρανία έχει πληθυσμό πάνω από 40 εκατομμύρια. Οι πρόσφυγες υπολογίζονται κοντά 4 εκατομμύρια μπορεί και παραπάνω. Οι υπόλοιποι όμως 100-200 που σκοτώνονται κάθε μέρα ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΙ το έδαφός τους τι είναι; Φαντάσματα; Ανύπαρκτοι;

https://www.bbc.com/news/world-europe-61742736

Τι θα έλεγες σε αυτούς τους ανθρώπους που δέχονται τις ρωσικές βόμβες και τους πυραύλους, που ο ρωσικός στρατός τους ΣΦΑΖΕΙ ΜΑΖΙΚΑ όπως στη Μπούτσα; Να..στρέψουν τα όπλα εναντίον του Ζελένσκι και των ΗΠΑ-ΕΕ, να...πάρουν την εξουσία και...μετά να διώξουν τον Πούτιν;

ΕΥΓΕ Νίκο λες τα ίδια που έλεγαν και οι ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΕΣ το '40 κατηγορώντας το ΚΚΕ για...εθνικισμό. Απογόνους των πεμπτοφαλαγγιτών σας καταντήσανε oι ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ ρε καημένοι.

Το επιχείρημα Ουκρανοί και Ρώσοι είναι αδελφά έθνη γιατί το επικαλείσαι; Μήπως γιατί μέσα από αυτό θες να μας πεις ότι...κακώς αντιστέκονται οι Ουκρανοί στους Ρώσους άρα πρέπει να...παραδωθούν και να παραχωρήσουν ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ εδάφη; Πράγματι οι Ουκρανοί δεν μισούν τους Ρώσους γενικά. Μισούν όμως τον Πούτιν και τους Ρώσους ΝΕΟΧΙΤΛΕΡΙΚΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ. Ενάντια σε αυτό το καθεστώς αντιστέκονται. Ρε καροτσάκι να πάνε τους Ρώσους στα σύνορα. Να τους πετάξουν στην Μαύρη Θάλασσα.

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!!!

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ!!!

ΕΞΩ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!!!

ΚΑΤΩ Η ΡΩΣΟΔΟΥΛΗ ΜΑΥΡΟ-ΦΑΙΟΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ!!!

V For Viva La Revolucion

12 Ιουλίου 2022 στις 9:34 μ.μ.

Για να Νικήσουν οι Ουκρανοι, πρεπει να νικήσουν τα οπλα του ΝΑΤΟ - οποτε θα τους κυβερνούν αυτα τα οπλα..

Μπραβο ρε Leo που μας βρηκες την λυση (πολυ Αμερικανικη) θα σκοτώνονται οι Ουκρανοι για κυβερνουνται, είτε απο Ρωσους ειτε απο την Δυτικη λερα..

Μεγαλη καουρα εχεις ν κερδίσει η Δυση...Πιες πολυ νερο.

12 Ιουλίου 2022 στις 11:55 μ.μ.

Έχω καούρα να νικήσει ένα έθνος που αρνείται τον ΑΦΑΝΙΣΜΟ του πράγματι είναι αλήθεια σαν ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ που είμαι και εύχομαι να νικήσει. Και εφόσον ο πόλεμος του είναι ΔΙΚΑΙΟΣ το να πάρει όπλα από τη Δύση είναι ΟΛΟΣΩΣΤΟ. Νίκη της Ουκρανίας είναι ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ όχι του ΝΑΤΟ. Ουκρανοί πεθαίνουν αυτή τη στιγμή στο μέτωπο όχι...νατοϊκοί, Ουκρανοί πολεμάνε όχι...Αμερικανοί, Ουκρανοί χάνουν τη ζωή τους κάθε μέρα. Το τι θα κάνει ο ουκρανικός λαός με το ΝΑΤΟ είναι δικός του λογαριασμός όχι του Πούτιν. Οι πόλεμοι κερδίζονται με ΟΠΛΑ. Αν ξέρεις εσύ άλλον τρόπο να μας το πεις. Αλλά όταν τάσσεσαι όχι με το θύμα αλλά με το θύτη προφανώς και δεν υποστηρίζεις την αποστολή όπλων σε αυτόν που υπερασπίζεται την πατρίδα του.

Είναι πρωτοφανές και ταυτοχρόνως εξοργιστικό όλο αυτό το μίσος εναντίον ενός συγκεκριμένου λαού. Όλη αυτή η χολή που ξερνάτε εναντίον των Ουκρανών αποδεικνύει πόσο βαθιά ΝΑΖΙΣΤΕΣ είστε, πόσοι ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ. Είναι πραγματικά εξωφρενικό του πόσο σιχαίνεστε λαούς όπως τον εβραϊκό (το αίτημα για διάλυση του Ισραήλ ΜΟΝΟ για το Ισραήλ ακούγεται και για κανένα άλλο κράτος ούτε καν για τις ΗΠΑ, η υποστήριξή σας στους ισλαμοναζήδες Χαμάς-Χεζμπολάχ ξεπερνά τα όρια της ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ παράνοιας) και τον ουκρανικό που...τολμάει να αντιστέκεται στον ρωσικό ιμπεριαλισμό κάτι που για εσάς αποτελεί...έγκλημα.

Μισείτε λαούς, μισείτε έθνη είστε ΒΑΜΜΕΝΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ!!!

V For Viva La Revolucion

13 Ιουλίου 2022 στις 8:40 π.μ.

Επειδή, βρε φιλαράκο, τόχεις για ψωμί- τυρί,/ όποιον λέει την αλήθεια να τον κράζεις "ναζιστή",/ άκου ακόμη δύο λογάκια, γιατί τόχεις παρακάνει/ κι άσε το συνθηματάκι για "επανάσταση". Δεν πιάνει!/ Μην τις λέξεις ξεφτιλίζεις με τις άχρηστες κραυγές σου/ και προτού χαρακτηρίσεις, κάτσε μια φορά και σκέψου!/ Ποια εθνική ανεξαρτησία
και ποιο δίκιο, (ποιο;!), ποτέ τους/ προωθούν οι Αμερικάνοι για τον κάθε αρχιλακέ τους;/ Ποια δημοκρατία, στ' αλήθεια, λευτεριά, σοσιαλισμό, φέρνουν στους λαούς εκείνοι που τον ιμπεριαλισμό/θυμιατίζουν και ξεπλένουν απ' το βράδυ ως το πρωί,/ ποια "Revolutiόn" στηρίζουν του ... Μπαντέρα οι οπαδοί,/ κι όσοι ετούτα τα τσακάλια τα προβάλλουν δηλαδή;;;/("Ρεβολούτσια" με Ζελένσκι και με Μπάιντεν μαζί;/ Άντε το λοιπόν αντάμα νάρθει κι η ..."Χρυσή Αυγή"!)/ Κι επειδή, όπως μαθαίνω, ψάχνουν για ''εθελοντές" /κι ο Λαγός από τους πρώτους είπε το μεγάλο "γιες " , /με τον "Πρόεδρο" κυρ- Ηλία ζώσε, Lėo μ', γιαταγάνι /κι άντεστε για της Οντέσσας να σας στείλουν το λιμάνι/ μ' ένα απ' των Αμερικάνων τα βαπόρια τα τρανά/ κι αφού φάτε πρώτα μπέικον και καμιά ....χιλιάδα αυγά/ και προτού η χοληστερίνη ξεχειλίσει από τα αφτιά σας, /μπρος, επίθεση, ορμάτε, ντου στους Ρώσους κι άντε γεια σας!/ (Περιμένουν, έχω ακούσει, να σας δουν απέναντι τους / και θα γίνει "πανηγύρι", θα βαρούν με την ψυχή τους !!)

13 Ιουλίου 2022 στις 3:18 μ.μ.

Leo Στο ουκρανικο ζητημα στο μεγαλυτερο μερος των τοποθετησεων σου
ερχομαι να συμφωνησω Ηδη σε ενωριτερο σχολιο μου τοποθετηθηκα πολυ
συνοπτικα μεν αλλα περιεκτικα
Ομως στο μεσανατολικο ζητημα που αφορα το παρανομο απαρτχαιντ σιωνιστικο κρατος
του Ισραηλ την παλαιστινιακη αντισταση και τους συμμαχους της εκει εισαι μπορω να πω
αχαρακτηριστος και μαλιστα οταν κανεις σε διαβαζει ευλογα μπορει να αμφισβητησει κι
αυτα που γραφεις για το ουκρανικο ζητημα αν τα πιστευεις και τα εννοεις πραγματι
Το Ισραηλ ειναι ενα ασχρο κατασκευασμα του διεθνους ιμπεριαλισμου μαντροσκυλο του
στην Μ Ανατολη και σ ολο τον αραβικο κοσμο απο το 1948 Ενα κρατος τρομοκρατης
που αναγκασε τον παλαιστινιακο λαο σκηνιτη και προσφυγα μεσα στην ιδια του τη χωρα
Ενα κρατος που εχει πολιορκημενο 1 000 000 πλαιστινιακες ψυχες απο ξηρα αερα και
θαλασσα στη Λωριδα της Γαζας. Ενα κρατος που κατεχει παρανομα χιλιαδες τετραγωνικα
χιλιομετρα εδαφων παλαιστινιακα α Συριακα Ιορδανικα Την υπαρξη του του ισραηλ δεν την αμφισβητουν οι αριστεροι την αμφισβητει το ιδιο το Ισραηλ που αρνειται την δημιουργια
του παλαιστινιακου κρατους παρα τις αποφασεις ακομη και του ΟΗΕ αλλα κυριως της
οικουμενικης κοινης γνωμης Οι σοφοι και λογικοι ισραηλινοι εχουν απο πολλου μιλησει
οτι αυτο το κρατος ειναι καταδικασμενο,δεν εχει μελλον

13 Ιουλίου 2022 στις 7:20 μ.μ.

Melito ας μην το πιάσουμε το παλαιστινιακό γιατί είναι και άσχετο με την ανάρτηση και θα μπλέξουμε κάποια άλλη στιγμή που θα είναι στην επικαιρότητα το συζητάμε εκτενώς έχω εντελώς διαφορετική άποψη και για το '48 και για το ρόλο της Χαμάς αλλά δεν το πιάνω τώρα. Οκ είναι θετικό που τουλάχιστον στο ουκρανικό συνεννοούμαστε σε δυο τρία βασικά.

Για τον Νίκο τώρα. Ποιος Λαγός μωρέ; Αυτός που έλεγε ότι θέλει να πολεμήσει με τους...Αρμένιους; Άσε μας ρε Νίκο που παίρνεις τοις μετρητοίς ό,τι λένε αυτοί οι χέστηδες σιγά μην πάει αυτός να πολεμήσει στην Ουκρανία εδώ κλάνουν πατάτες με την...δικαιοσύνη:

https://eksegersi.gr/politiki/o-palikaras-neonazistis-lagos-gleifei-to-dikastirio-kai-zita-apo-tora-elafryntiko/

Και γιατί όσο ήταν στην Χρυσή Αυγή ήταν ΡΩΣΟΔΟΥΛΟΣ και αυτός; Και ξαφνικά το γύρισε σε...αντιρώσος; Καλά μας δουλεύεις; Αυτός το είπε για να γλιτώσει τη φυλακή τέτοιοι χέστηδες που είναι αυτοί. Όλη η Χρυσή Αυγή ένα πρακτορείο ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ-ΠΕΚΙΝΟΥ είναι και εσύ τώρα μου λες για τον Λαγό που προφανώς και το παίζει "καλός" στο πολιτικό σύστημα για να δείξει ότι είναι δικός τους. Ή ενδεχομένως τα αφεντικά του του δίνουν αυτό το ρόλο για να προετοιμάσουν το έδαφος για την...αποφυλάκισή του. Λέω τώρα ένα σενάριο.

Σου ξαναλέω Νίκο ο Μεταξάς ήταν ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ και ΦΑΣΙΣΤΑΣ αλλά αυτό δεν εμπόδισε το ΚΚΕ να υποστηρίξει τον ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΛΕΜΟ εναντίον του Μουσολίνι. Και εσύ μου λες για τον Ζελένσκι και τον Μπαντέρα λες και αυτό είναι το βασικό όταν η χώρα κομματιάζεται, όταν ΣΦΑΓΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΜΑΧΟΙ, όταν πέφτουν βόμβες και σκοτώνονται γυναικόπαιδα. Μεταλλαχτήκατε σε ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΕΣ στο ξαναλέω θυμίζετε τροτσκιστές και αρχειομαρξιστές και όχι το ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΚΕ.

https://www.efsyn.gr/politiki/94418_i-ha-se-synedrio-filopoytinikon-ethnikiston-kai-nazi-sti-rosia

V For Viva La Revolucion

14 Ιουλίου 2022 στις 6:18 μ.μ.

Nα ποιοι κάνουν "απελευθερωτικό" πόλεμο στην Ουκρανία, για λογαριασμό του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Η είδηση χτεσινή, και προέρχεται όχι από ρωσόφιλο δίκτυο αλλά από την ιστοσελίδα του ισπανικού Μundo Obrero, του επίσημου ΚΚ της Ισπανίας, το οποίο ως γνωστόν δεν είχε καμία σχέση με την πολιτική του ΚΚΣΕ και της ΕΣΣΔ του Μπρέζνιεφ και του Αντρόποφ αυτήν δηλ. που οι ΟΑκκίτες τύπου Leo και Προέδρου Ηλία ονομάζουν "σοσιαλφασμό" και τα ρέστα και στην οποία αποδίδουν όλες τις αμαρτίες της οικουμένης, μαζί και του Πούτιν. Δείτε λοιπόν τι γράφουν μόλις χθες, 13 του Ιούλη 2022 οι Ισπανοί "Ευρωκομμουνιστές" της δεκαετίας 1970-1980 (που τώρα φυσικά βλέπουν αυτοκριτικά πού οδήγησε το ίδιο τους το κόμμα η πολιτική του Καρίγιο) για τα "δημοκρατικά κατορθώματα," του Ουκρανικού χιτλεροφασισμού, που τόσο τον λιβανίζουν οι εδώ απολογητές του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, όπως πχ ο μέγας "Πρόεδρος Ζαφειρόπουλος": "Δικαστήριο στο Lviv απαγόρευσε στο Εργατικό Κόμμα της Ουκρανίας, κόμμα με μαρξιστική ιδεολογία, οποιαδήποτε δραστηριότητα. Έως και δεκαέξι κόμματα έχουν απαγορευτεί ή τα περιουσιακά τους στοιχεία έχουν επιταχθεί από το καθεστώς του Ζελένσκι από την αρχή της κρίσης με τη Ρωσία με τη δικαιολογία ότι θεωρούνται «φιλορώσοι». Στις 5 Ιουλίου, η ουκρανική δικαιοσύνη επικύρωσε την απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας και της Ευτυχισμένης Ουκρανίας μετά από αίτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.Ωστόσο, αυτή η επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης και στον κομμουνισμό είναι η τάση στην Ουκρανία εδώ και χρόνια. Το 2015, το ουκρανικό καθεστώς απαγόρευσε το Κομμουνιστικό Κόμμα (KPU) της χώρας, ώστε να μην μπορεί να λειτουργήσει επίσημα ή να συμμετάσχει στις τοπικές εκλογές, μαζί με οποιαδήποτε κομμουνιστικά σύμβολα. Το 2019, η προεδρική υποψηφιότητα του Πέτρο Σιμονένκο, γενικού γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος, απαγορεύτηκε για τις εκλογές του Μαρτίου, κάτι που το Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας (PCE) περιέγραψε ως «υποταγή στην ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ», επικρίνοντας άμεσα τη σιωπή γι'αυτά τα γεγονότα της Ισπανίας και της Ε.Ε.
Τώρα, το Εργατικό Κόμμα της Ουκρανίας έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης στο Ανώτατο Δικαστήριο, κάτι που έχει δοκιμάσει σε προηγούμενες περιπτώσεις τροποποιώντας το καταστατικό του και εξαλείφοντας τον ορισμό του ως κόμματος μαρξιστικού-λενινιστικού. Αυτό το κόμμα ιδρύθηκε το 2001 μετά τη δημιουργία διάσπασης από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ουκρανίας και που ήδη το 2015, το Περιφερειακό Διοικητικό Δικαστήριο του Κιέβου απαγόρευσε το κόμμα.
Μέχρι στιγμής, τα ουκρανικά δικαστήρια έχουν ήδη απαγορεύσει τη δραστηριότητα του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ουκρανίας, του Κόμματος Shari, του Κόμματος Nashi (Το δικό μας), του Προοδευτικού Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ουκρανίας, του Μπλοκ της Αντιπολίτευσης, της Αριστερής Αντιπολίτευσης, της Ένωσης Αριστεράς μεταξύ των άλλων". Αυτά γράφει ο Mundo Obrero και δεν χρήζουν οιασδήποτε επεξήγησης για το τι εστί το καθεστώς του Ζελένσκι και τα δικαστήριά του. Για να τελειώνουμε λοιπόν με τα ανέκδοτα της αμερικάνικης προπαγάνδας περί απελευθερωτικού πολέμου των ναζιστόσκυλων του κερατά, να πούμε μόνο αυτό: οποίος πράγματι θέλει να κάνει απελευθερωτικό πόλεμο για τον ουκρανικό και το ρωσικό λαό, φροντίζει πριν από κάθε τί άλλο για την εξόντωση και εξάλειψη όλων των ναζιστών πρακτόρων των Γιάνκηδων από το Κίεβο. Μόνο έτσι θα πάψουν να σκοτώνονται άμαχοι και παιδιά. Αφού άλλωστε τη σφαγή των παιδιών και των αμάχων άρχισαν οι Ουκρανοί ναζί είτε με Ποροσενκο είτε με Ζελένσκι, από την Οντέσσα και το Ντόνμπας ήδη από το 2014.


15 Ιουλίου 2022 στις 10:19 π.μ.

Νίκο όσο συνεχίζεις εκτίθεσαι σαν ΝΕΟΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΗΣ όλο και περισσότερο. Επί Μεταξά το ΚΚΕ δεν ήταν παράνομο; Οι δημοκράτες δεν βασανίζονταν, δεν στέλνονταν εξορία, δεν ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΝ; Αυτό τι σημαίνει ότι ο πόλεμος του ελληνικού λαού απέναντι στον Ιταλό εισβολέα ΜΕΣΑ από τον ελληνικό στρατό (αυτόν που ελεγχόταν από το δικτατορικό καθεστώς) ήταν...εθνικιστικός, αντιδραστικός, ιμπεριαλιστικός; Γιατί αν ξέρεις λίγο ιστορία πολεμούσαμε μέσα στον ελληνικό στρατό δεν υπήρχαν τίποτα αυτόνομες, αντάρτικες, ελεγχόμενες από το ΚΚΕ, ομάδες στην Αλβανία.

Μόλις χαρακτήρισες τον πόλεμο του ελληνικού λαού...ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ. Πάμε παρακάτω. Ο Σαντάμ ήταν ή δεν ήταν δικτάτορας; Ο Καντάφι; Ο πόλεμος των Ιρακινών και των Λίβυων απέναντι στη Δύση μέσα από τους στρατούς τους ήταν...άδικος, ιμπεριαλιστικός, φασιστικός; Είμαι σίγουρος ότι αυτές τις ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΙΚΕΣ ανοησίες δεν τις είπες ποτέ για αυτούς. Το καθεστώς Μιλόσεβιτς ήταν ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ-ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΟ με πολύ αίμα αμάχων στα χέρια του. Αυτό δεν νομίζω να σε εμπόδισε από το να υποστηρίξεις τον ΔΙΚΑΙΟ πόλεμο του Μιλόσεβιτς απέναντι στο ΝΑΤΟ το '99. Οι Ταλιμπάν αν θες να τους συγκρίνουμε με τους Ουκρανούς είναι ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΟΛΥ χειρότεροι είναι ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ ΘΕΟΚΡΑΤΕΣ. Δεν νομίζω να έλεγες τα ίδια που λες για την Ουκρανία σήμερα για το Αφγανιστάν όταν αυτό δεχόταν επίθεση από το ΝΑΤΟ. Τότε υποστήριξες το Αφγανιστάν.

Να λοιπόν παραδείγματα με καθεστώτα που εφαρμόζουν στο εσωτερικό τους HARDCORE ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ αλλά όταν πολεμούν ξένους εισβολείς με στόχο την εθνική-εδαφική τους κυριαρχία ο πόλεμός τους αυτός είναι ΔΙΚΑΙΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ. Φίλε είσαι Στίνας μέχρι το μεδούλι. Και για ποια κόμματα μιλάς; Για αυτά που υποστηρίζουν τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ στο Ντονμπάς αυτούς που μιλάνε για...Νοβορωσία, που παλεύουν για τον ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της Ουκρανίας; Για τα κόμματα εκείνα που ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ την αρπαγή της Κριμαίας και που δικαιολογούν τον πόλεμο της Ρωσίας αυτή τη στιγμή; Αλήθεια περιμένεις να υποστηρίξω τους ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ; Αναρωτιέμαι πως αντιμετώπιζε ο ΕΛΑΣ όσους συκοφαντούσαν το ΕΑΜ, που μιλούσαν για...αδέλφια Γερμανούς και για...εθνικιστικό ΕΑΜ που σκοτώνει τα...ταξικά μας αδέλφια. Άραγε πως τους αντιμετώπιζε Νίκο; Μπορείς να μας διαφωτίσεις; Καταδίκασε ποτέ το "κομμουνιστικό" κόμμα της Ουκρανίας την ΑΡΠΑΓΗ της Κριμαίας; Καταδίκασε ποτέ τα ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ στο Ντονμπάς και τις ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ συμμορίες που πήραν την εξουσία εκεί; Καταδίκασε την ρωσική εισβολή; Έχει θέση "Έξω η Ρωσία από τη χώρα μας"; Άλλα βλέπω εδώ Νίκο μου:

https://peoplesdispatch.org/2022/02/07/communists-urge-for-peaceful-resolution-of-ukraine-russia-conflict-slam-us-led-war-mongering/

Συνεχίζεται...

V For Viva La Revolucion

15 Ιουλίου 2022 στις 10:20 π.μ.

Δεν μπορώ να μην μιλήσω και για τον Περισσό που γκρινιάζει γιατί ενώ ήταν αυτοί που έστειλαν παρατηρητές μαζί με ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΕΣ να νομιμοποιήσουν την ΡΩΣΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ σε Κριμαία και Ντονμπάς όταν το ουκρανικό κράτος τους χαρακτήρισε ανεπιθύμητους αυτοί...κατήγγειλαν το...ναζιστικό καθεστώς της Ουκρανίας. Δηλαδή νομιμοποιείς τον ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ενός κράτους προς όφελος ενός άλλου και μετά θέλεις με θράσος να σουλατσάρεις ελεύθερα μέσα στη χώρα αυτή. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΘΡΑΣΟΣ λέγεται αυτό Νίκο μου.

Και εσύ ενώ υποστηρίζεις καθεστώτα ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ από αυτό της Ουκρανίας σήμερα για κάποιο λόγο βγάζεις όλη σου τη χολή απέναντι στην Ουκρανία (είμαι σίγουρος ότι μέχρι και το ΣΤΥΓΝΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ καθεστώς Άσαντ υποστηρίζεις το οποίο ΣΦΑΓΙΑΖΕΙ το συριακό λαό από το 2011). Μία εξήγηση υπάρχει. Μισείς τους Ουκρανούς, ΣΙΧΑΙΝΕΣΑΙ τους Ουκρανούς διότι τα βάζουν με ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΤΗ. Όποιο κράτος αντιστέκεται στον ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ σας άξονα Ρωσία-Κίνα το θεωρείς...εχθρό της ανθρωπότητας. Σιχαίνεσαι το ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ, δεν το αναγνωρίζεις εξού και το ότι δεν λες κουβέντα για τις ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ δηλώσεις του Πούτιν περί...ανυπαρξίας ουκρανικού έθνους όπως και για τις ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ απόψεις πουτινικών που εκφράζονται σε ρωσικά ΚΡΑΤΙΚΑ μέσα και κάνεις την ΠΑΠΙΑ κύριε...αντιφασίστα δεν τις καταδίκασες ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ:

https://ria.ru/20220403/ukraina-1781469605.html

Σιχαίνεσαι τον ουκρανικό λαό διότι ασκεί το δικαίωμά του στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ και μάλιστα απέναντι στον ρωσικό ιμπεριαλισμό αρνούμενος να μετατραπεί σε...αυλή του Πούτιν όπως ισχυρίζεστε πολλοί για την Ουκρανία. Όχι κύριε "αντιιμπεριαλιστή", κύριε "διεθνιστή" ΚΑΜΙΑ χώρα δεν είναι αυλή ΚΑΝΕΝΟΣ ιμπεριαλιστή. Είσαι ΒΑΜΜΕΝΟΣ ΝΑΖΙΣΤΗΣ αγαπητέ μου διότι μισείς λαούς ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνεις έτσι σε κατήντησε η ΡΩΣΟΔΟΥΛΗ-ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ψευτοαριστερά σου.

V For Viva La Revolucion

15 Ιουλίου 2022 στις 1:29 μ.μ.

Νίκο θα καταδικάσεις ποτέ αυτήν την ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ; Για ρίξε μία ματιά:

https://www.aljazeera.com/news/2022/7/8/moscow-city-councillor-jailed-for-7-years-for-anti-war-comment

Φυλακές μοιράζει ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ σου σε όποιον τολμάει να μιλάει εναντίον του πολέμου του και των εγκλημάτων του. Κουβέντα δεν λες κύριε...αντιφασίστα. Εντελώς...συμπτωματικά αυτά δεν θα τα μαθαίνετε ε; Κουβέντα για το ένα, κουβέντα για το άλλο τι θα γίνει με εσάς για πόσο θα μας ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ ακόμα; Πες ανοιχτά άνθρωπέ μου ότι οι οδηγοί σου δεν είναι ο Μαρξ, ο Λένιν αλλά ο...Πούτιν και ο Ντούγκιν να τελειώνουμε. Τουλάχιστον μην συκοφαντείτε την κομμουνιστική ιδεολογία, μην ΒΡΩΜΙΖΕΤΕ το σφυροδρέπανο όπως έκαναν οι ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΙ ΣΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ Χρουτσόφ, Μπρέζνιεφ, Γκόρμπι, Χόνεκερ, Τσαουσέσκου, Γιαρουζέλσκι, Κάστρο κλπ. Είστε η θεωρία των δύο άκρων με σάρκα και οστά αγαπητέ μου.

Θα καταδικάσεις την ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ του καθεστώτος Πούτιν επιτέλους ναι ή όχι; Αφού είσαι...αντιφασίστας δεν θα έχεις πρόβλημα....

V For Viva La Revolucion

15 Ιουλίου 2022 στις 8:26 μ.μ.

Φωνάζεις, χαρακτηρίζεις και τίποτα δεν λες! Πιο φασιστική δικτατορία από το καθεστώς του Ζελένσκι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στο χώρο της τέως ΕΣΣΔ. Δεύτεροι έρχονται οι κοινοβουλευτικοί φασιστάκοι των τριών Βαλτωμένων Ψευτοδημορατιών- αποικιών του ΝΑΤΟ, διαφημιστές κι αυτοί των Ες Ες της κατοχής με τις ευλογίες της ΕΕ, αλλά που δεν έχουν φτάσει ακόμη σε εγκλήματα πολέμου κι εθνοκάθαρσης όπως οι ναζήδες του Κιέβου. Ο Πούτιν είναι μεν αντικομμουνιστής, εθνικιστής και μεγαλορώσος ιμπεριαλιστής, αλλά για την ώρα μέσα στη Ρωσία ούτε κομμουνιστές σφάζει ούτε κομμουνιστικά κόμματα απαγορεύει ούτε απαγόρευσε τη γλώσσα και την ιστορία των δεκάδων λαών της τεράστιας Ρωσικής ομοσπονδίας. Το πολύ να ξεκαθάρισε μερικούς πατενταρισμένους πράκτορες και πρακτορίσκους της CIA Ρώσους αστούς πολιτικαντηδες. (Πάντως εκείνον εκεί στο λεχριτη τον Γκορμπατσόφ δεν τον άγγιξε, αν και είναι ο πρώτος που έπρεπε να πάει κατευθείαν στο απόσπασμα από όλη τη δυτικόδουλη σφηκοφωλια του πρώην ρεβιζιονιστικού ΚΚΣΕ που έγιναν στην πορεία σκέτοι θατσερικοί αρχιλωποδύτες). Ότι επίσης χτυπά την εργατική τάξη στα δικαιώματά της δεν είναι δα ούτε κάτι το άγνωστο ούτε κάτι διαφορετικό από ό,τι ακριβώς πράττουν και όλοι χωρίς εξαίρεση οι αστοί ψευτοδημοκράτες σε Ανατολή και Δύση. Συνεπώς από άποψη αυταρχισμού και φασισμού μάλλον ακόμη υπολείπεται πολύ σε σχέση με αυτούς που εσύ θαυμάζεις και διαφημίζεις. Για το φουκαρά το Σέρβο εθνικιστή που έπιασες στο στόμα σου, τον Μιλόσεβιτς, ήδη οι ίδιοι οι δυτικοί ιμπεριαλιστές φασίστες που τον ξέκαναν και που διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία, και τη μεγάλη και τη μικρή, παραδέχτηκαν πλέον ανοιχτά ότι δεν είχε καμία σχέση με εγκλήματα εθνοκάθαρσης, όπως έλεγε η προπαγάνδα τους μέχρι να τον ξεκάνουν. Για τους ηγέτες των πρώην Λαϊκών Δημοκρατιών που αναφέρεις, όπως ο Έριχ Χόνεκερ και ο Νικολάε Τσαουσέσκου, που τους δαιμονοποίησε κάποτε η δυτική προπαγάνδα, μπορεί να κριθούν ως χρουστσωφικής προέλευσης και χροιάς ρεβιζιονιστές, αφού ακολούθησαν με παραλλαγές τη γραμμή του 20ου συνεδρίου που υπονόμευσε τη σοσιαλιστική οικοδόμηση, αλλά σίγουρα φασίστες ουδέποτε υπήρξαν. Να σου θυμίσω μάλιστα ότι ο Τσαουσέσκου οι άλλοι Ρουμάνοι ηγέτες της δικής του κλίκας αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην ένοπλη επέμβαση του Μπρέζνιεφ στην Πράγα, αυτή δηλ. που έκανε τους Κινέζους να μιλούν για σοσιαλ-ιμπεριαλισμό του Κρεμλίνου, ενώ ο Τσαουσέσκου είχε μάλλον πολύ καλές σχέσεις και κρατικές και κομματικές με τη Μαοϊκή Κίνα. Όπως και με τις ΗΠΑ και τη Δυτική Ευρώπη, αν το λησμόνησε ο "Πρόεδρος Ζαφειρόπουλος", μετά τη δαιμονοποίηση του Τσαουσέσκου εκ μέρους των ΗΠΑ. Μάλιστα τα δάνεια του ΔΝΤ είχαν δημιουργήσει ασφυκτική κατάσταση στη Ρουμανία της δεκαετίας του 1980, που πείνασε κυριολεκτικά για να τα ξεπληρώσει μέχρι δεκάρας. Μόλις τα ξεπλήρωσε το 1989 οι Αμερικάνοι και οι Γκορμπατσόφηδες από κοινού ανέτρεψαν και ξέκαναν τον Τσαουσέσκου , για να περάσει η Ρουμανία στον κλασικό καπιταλισμό και η χρέωσή της να γίνει μόνιμη και διαρκής. Και η εξάρτηση από Δύση να γίνει σκλαβιά και αποικιοποίηση. Για το ανοσιούργημα που διαπράττεις απέναντι στην ιστορία, όταν βρίζεις με τον τρόπο που το κάνεις την Κουβανική Επανάσταση και στον Κάστρο, δεν χρειάζονται καθόλου σχόλια. Είναι το σημείο εκείνο που αποδεικνύει ποιος είναι με ποιον σ' αυτό τον ταλαίπωρο ντουνιά που ζούμε. Ας σου δώσουν άλλοι την πρέπουσα αναλυτική απάντηση για το τι αντιπροσωπεύει η Κούβα και ο Κάστρο στη συνείδηση εκατομμυρίων ανθρώπων

16 Ιουλίου 2022 στις 10:53 π.μ.

Εάν με τον όρο "κομμουνιστές" εννοείς τους ομοϊδεάτες σου όπως τον Ζιουγκάνοφ ή τους άλλους και καλά "αντικαπιταλιστές" ΚΕΚΡ τότε πράγματι δεν τους κυνηγάει γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ να το κάνει. Από τη στιγμή που είναι σύμμαχοί του γιατί να τους κυνηγήσει; Εδώ στην Συρία υποστηρίζουν την χουντάρα. Ε και εκεί ο Άσαντ δεν τους ακουμπάει. Από τη στιγμή που δεν είναι ΤΑΞΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ όπως όφειλαν να είναι γιατί να τους βγάλουν εκτός νόμου; Προσφέρει ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ υπηρεσίες όποιος εμφανίζεται σαν "κομμουνιστής" και την ίδια ώρα ΞΕΠΛΕΝΕΙ τον ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ πολύ πιο πολύτιμες και από δεξιούς ακόμα και από κλασικούς φασίστες. Βέβαια ο δικός σου είναι τόσο ΦΑΣΙΣΤΑΣ που ακόμα και στους δικούς του δεν συμπεριφέρεται σωστά όταν βρίσκει τα σκούρα:

https://www.902.gr/eidisi/kosmos/272651/astynomikes-dynameis-perikyklosan-ta-grafeia-toy-kkro

Δηλαδή αν κάνει νοθεία εναντίον των φίλων του πως συμπεριφέρεται άραγε στους πραγματικούς του αντιπάλους; Αντίθετα οι πραγματικοί δημοκράτες όπως και οι αναρχικοί δεν πολυπερνάνε και τόσο καλά όπως οι από πάνω. Όποιος πραγματικά εναντιώνεται στο καθεστώς Πούτιν γεύεται την....δημοκρατία του:

https://www.rs21.org.uk/2018/05/23/russia-antifascists-face-torture-and-state-repression/

https://ourbabadoesntsayfairytales.wordpress.com/2016/11/17/%CE%B7-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83/

https://www.elaliberta.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7-%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%B1/8176-%CF%84%CE%B1-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%AD%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%AC%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BB%CE%BF%CE%B1%CF%84

https://www.elaliberta.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7-%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%B1/4008-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B5-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BB

https://en.wikipedia.org/wiki/Pussy_Riot

https://internationalviewpoint.org/spip.php?article6616

https://internationalsocialist.net/en/2021/03/russian-solidarity

https://en.wikipedia.org/wiki/Assassination_of_Anna_Politkovskaya

Συνεχίζεται...

V For Viva La Revolucion

16 Ιουλίου 2022 στις 10:57 π.μ.

Δεν τα καταδικάζεις όλα αυτά ε; Μπράβο ωραίος...κομμουνιστής είσαι Νίκο. Μήπως η "σοσιαλιστική" σου εξουσία θα είναι πανομοιότυπη; Θα ρίχνετε στην φυλακή, θα βασανίζετε ή ακόμη χειρότερα θα ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΕ με ΜΑΦΙΟΖΙΚΟ τρόπο όποιον τολμάει και σας ασκεί κριτική; Και επειδή δεν διστάζεις να εξωραϊσεις μέχρι και τους ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ που ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ το κομμουνιστικό κίνημα, που έστειλαν σε εξορία κομμουνιστές, που ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ κομμουνιστές όπως τον Νίκο Ζαχαριάδη, που τους δίκασαν με ΣΤΗΜΕΝΕΣ δίκες με νόμους περί...χουλιγκανισμού και που ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΑΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ εργάτες, εργαζόμενους και όποιον τολμούσε να σηκώσει κεφάλι για διάβασε τι περιγράφουν οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ αυτοί που αντιμετωπίσανε τις ΣΙΧΑΜΕΝΕΣ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ σας που εσύ τις χαρακτηρίζεις απλά σαν...ρεβιζιονισμό ΞΕΠΛΕΝΟΝΤΑΣ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ ως άλλος Περισσιώτης ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΚΩΝ:

https://parapoda.wordpress.com/2012/12/20/herbert-polifka-%ce%b7-%ce%b4%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%bf/

https://parapoda.wordpress.com/2017/08/14/herbert-polifka-%ce%b7-%ce%b4%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%ac%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%ac%ce%b6%ce%b9-%cf%84%ce%bf/

https://parapoda.wordpress.com/2020/11/14/%ce%ba%ce%ba%ce%b5-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%be%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%8e%ce%bd-%ce%bb%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%8e%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%af%ce%ba%ce%b7/

https://parapoda.wordpress.com/2013/08/24/%ce%bc%ce%b1%ce%bf%cf%8a%ce%ba%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%b9/

https://parapoda.wordpress.com/2022/01/25/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%bf-%ce%b3%cf%81%ce%ac%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%b1%ce%b4%ce%b5%ce%bb%cf%86%ce%ac-%ce%ba%cf%8c%ce%bc/

http://anasintaxi.blogspot.com/2017/04/1956.html

http://anasintaxi.blogspot.com/2008/04/56.html

Συνεχίζεται...

V For Viva La Revolucion

16 Ιουλίου 2022 στις 11:48 π.μ.

Όλα αυτά είναι ένα μόνο μικρό δείγμα των ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ του σοσιαλφασισμού που εσύ εξωραϊζεις και ΞΕΠΛΕΝΕΙΣ χαρακτηρίζοντάς τον απλά σαν...ρεβιζιονισμό. Εξορίες, στημένες δίκες, ψυχιατρεία, βασανιστήρια, ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ εργατικών-λαϊκών αγώνων, ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ λογοκρισία, ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ κομμουνιστών αυτό είναι το πρόσωπο του ΦΑΙΟΚΟΚΚΙΝΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ. Για τον Τσαουσέσκου είναι αλήθεια ότι κράτησε μία σχετικά αντισοσιαλιμπεριαλιστική στάση όσο αφορά την Τσεχοσλοβακία και κρατούσε αποστάσεις από την συμμαχία αν και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ-ΑΛΗΘΙΝΗ στάση κράτησε η Αλβανία η οποία και ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ από το Σύμφωνο όταν δηλαδή κατάλαβε ότι το Σύμφωνο μεταλλάχτηκε σε ανατολικό ΝΑΤΟ. Ακόμη και έτσι όμως πλήρωσε την πολιτική ανεξαρτησίας από τον σοβιετικό σοσιαλιμπεριαλισμό από ΗΠΑ αλλά κυρίως από ΕΣΣΔ γιατί αυτοί που τον ανέτρεψαν ήταν ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ με πρωτοπαλίκαρο τον Ιλιέσκου. Όμως αυτό δεν αναιρεί ούτε ΕΞΩΡΑΙΖΕΙ την ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΗ πολιτική που άσκησε στο εσωτερικό της Ρουμανίας. Το λες και εσύ ΕΞΑΘΛΙΩΣΕ τον ρουμάνικο λαό με το ΔΝΤ και τα ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ μέτρα που έλαβε για να ξεπληρώσει τα χρέη αλλά και στα υπόλοιπα δεν έκανε κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανε ο Χόνεκερ στην Α.Γερμανία, ο Μπρέζνιεφ στην ΕΣΣΔ ή ο Γιαρουζέλσκι. Όσο για τον Γκόρμπι να γιατί δεν τον ακουμπάει ο νεοτσάρος σου:

https://www.youtube.com/watch?v=7pNmv8Rd2I8

Γιατί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ τόσο απλό. Και δες πόσο "απέναντι" στέκεται στον Πούτιν:

https://www.athensvoice.gr/epikairotita/diethni/36215/skliri-kritiki-gkormpatsof-ston-poytin/

Δηλαδή δεν είναι ο Πούτιν το πρόβλημα αλλά κάποιοι...κλέφτες και διεφθαρμένοι που συνθέτουν το στενό περιβάλλον του. Αλήθεια ποιος τους τοποθέτησε εκεί Μιχαλάκη; Και...διαμαρτύρεται προς τον Πούτιν γιατί....φοβάται το λαό του γι'αυτό και...καταστέλλει τα δικαιώματα του ενώ...δεν πρέπει και το πρόβλημα είναι ότι ο Βλαδίμηρος...χάνει την ψυχραιμία του. Ε το βρήκαμε το πρόβλημα ρε παιδιά είναι...ψυχολογικό. Ας πάει σε ένα ψυχολόγο. Είναι τώρα σοβαρός άνθρωπος αυτός; Και εσύ μου λες γιατί δεν τον ακουμπάει μα αφού τον ΞΕΠΛΕΝΕΙ κανονικότατα αυτόν και την πολιτική του.

Όσο για την Κούβα ορίστε το τι αντιπροσωπεύει και ένα τυπικό παράδειγμα του πως μία ΑΣΤΙΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ-ΕΘΝΙΚΟΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΚΗ επανάσταση καταλήγει σε...ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ, ΝΕΟΑΠΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΟΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ:

https://www.elaliberta.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE/%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE/7857-%CE%B7-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CF%80%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%B5%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%AD%CF%87%CE%BD%CE%B7-%CE%AC%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%BB-%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%B9

https://www.elaliberta.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE/%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE/7567-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-11%CE%B7%CF%82-%CE%B9%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%B2%CE%B1-%E2%80%93-%CF%87%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-26%CE%B7-%CE%B9%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85

https://www.elaliberta.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE/%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE/8015-%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%B2%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-comunistas-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%89%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-11%CE%B7%CF%82-%CE%B9%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85-2021

ΥΓ: Αλήθεια οι δολοφονίες και οι διώξεις κομμουνιστών και δημοκρατών δεν είναι φασισμός; Τότε και το μοναρχοφασιστικό καθεστώς μετά το '49 πρέπει να ήταν...δεξιό και όχι ΜΟΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ. ΟΕΟ;

V For Viva La Revolucion

17 Ιουλίου 2022 στις 12:36 μ.μ.

Κάτι που ξέχασα να αναφέρω και ζητώ συγγνώμη είναι το θέμα της "αθώωσης" Μιλόσεβιτς. Είναι ένα ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ψέμα που διακινήθηκε από Σέρβους φασίστες και στη συνέχεια το πήραν "διεθνιστές" μας όπως ο Μπογιόπουλος, η Κανέλλη, ο Λαφαζάνης και λοιποί "αριστεροί" φανατικοί οπαδοί των ΓΕΝΟΚΤΟΝΩΝ. Για να μην κουράζω περισσότερα εδώ:

https://roides.wordpress.com/2016/08/31/31aug16/

https://roides.wordpress.com/2022/03/15/15-3-22/

https://xyzcontagion.wordpress.com/2017/03/15/hoax-milosevic-innocent/

V For Viva La Revolucion

17 Ιουλίου 2022 στις 6:42 μ.μ.

Το να μας παραθέτεις ως δήθεν αποδεικτικά της προπαγάνδας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού όλα αυτά που δημοσιεύουν οι 'δικές του' ιστοσελίδες, οποιασδήποτε μασκαρατας κι αν εμφανίζονται στο ίντερνετ,, συνοδευόμενα με ένα κάρο βρισιές για όσους κομμουνιστές ή άλλους πατριώτες και δημοκράτες αντιιμπεριαλιστές του κόσμου, δεν γουστάρει η σέχτα στην οποία ανήκεις, δεν είναι επιχειρήματα. Θυμίζουν εκείνο το ανέκδοτο με το Μωάμεθ που είναι σίγουρα προφήτης γιατί το λέει το κοράνι και το κοράνι έχει σίγουρα δίκιο, γιατί το έγραψε ο Μωάμεθ, συνεπώς είναι θεόπνευστο. Αυτή εδώ ήταν και η τελευταία φορά που εγώ ασχολήθηκα από τούτο δω το σάιτ με το ατελείωτο παραλήρημα σου. Ό,τι και να γράψεις εφεξής κάτσε να το διαβάζεις μοναχός σου. Δεν θα σου αφιερώσω ούτε καν ένα στιχάκι. Αρκετά ασχολήθηκα μαζί σου και δεν μας χρωστάει τίποτα αυτό εδώ το ενημερωτικό μέσο. Κάποια στιγμή στο μέλλον, που θα έχει πια κοπεί με το ξίφος ο γόρδιος δεσμός που πνίγει τη σημερινή Ελλάδα, και τα "τοπ σίκρετς" της ντόπιας τοποτηρητείας των Γιάνκηδων, τότε φυσικά
θα έρθουν σε γνώση του ελληνικού λαού όλα όσα εξυπηρετούσε εδώ ο καθένας περίεργος, τότε θα γίνει γνωστός κι ο ρόλος που πραγματικά βαρούσε η κάθε οργάνωση ή σέχτα που μας παρίστανε μέχρι και τη "Μαοϊκή- τριτοκοσμική" στον καιρό της σκλαβιάς μας. Με ονόματα, με στοιχεία και αριθμούς που λένε."Νταζνιβιντάνια, ι ναζντράβια" το λοιπόν, που θα σού έγραφε κι ο άσπονδους φίλος μου ο Διονύσης! Καλή συνέχεια στον μονότονο εξάψαλμο. Από μένα εδώ μπαίνει τέλεια και παύλα.

17 Ιουλίου 2022 στις 10:09 μ.μ.

Νικο
η εκφραση Nazdaroviya εχει σχεση με τον Ν.Ζαχαριαδη στην εξορια ,,,και με μια πιθανολογούμενη αποπειρα δολοφονιας του (μαλλον την πρωτη απο τις 3ης,, σύμφωνα με τον Μαοικο "μυθο" )

18 Ιουλίου 2022 στις 10:28 π.μ.

Νίκο αν δεν σου αρέσει η πραγματικότητα γιατί δεν βολεύει το αφήγημα σου ΞΥΔΙ. Το τι έκαναν οι ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ είναι γνωστά και ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ. Και αυτά τα λένε ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, άνθρωποι που πολέμησαν με τον ΔΣΕ και πάλεψαν για Λαϊκή Δημοκρατία στην χώρα μας, άνθρωποι που μέχρι το τέλος της ζωής τους ΔΕΝ ξεπουλήθηκαν, ούτε άλλαξαν ιδέες παρά τις διώξεις και την ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ από τα ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΑ καθεστώτα. Εγώ αυτούς τους ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ και τους ΠΙΣΤΕΥΩ. Εσύ οκ πιστεύεις τον ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ Περισσό. Το ότι χαρακτηρίζεις τα εγκλήματα αυτά σαν...ψέματα δείχνει πόσο ΧΡΟΥΤΣΟΦΑΡΑ είσαι δεν διαφέρεις σε τίποτα από το ψευτοκκε που ισχυρίζεται τα ίδια ακριβώς. Είσαι ΣΦΟΔΡΑ ΑΝΤΙΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΟΣ και τάσσεσαι στο πλευρό των Χρουτσόφ-Μικογιάν-Σουσλόφ και όλης της ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ κλίκας που ανέτρεψαν τον σοσιαλισμό και επεβαλαν ΣΤΥΓΝΕΣ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ.

dionmich μύθος είναι ότι είστε αριστεροί και μάλιστα ΑΣΤΙΚΟΣ:

http://zaxariadis.blogspot.com/2012/08/blog-post_9.html

V For Viva La Revolucion

18 Ιουλίου 2022 στις 12:59 μ.μ.

Μην μιλας ρε Leo , εχετε γινει ρεντικολο εδω και χρονια......Απο που να αρχισει κανεις....
Ειτε μιλαμε για το παλαιστινιακο ,ειτε για τα Αμερικανο/Ναοτικα, ακομα και στην ευρωπαικη ενωση ειστε πιστοι στη γραμμη της Δυσης και εμμέσως πλην σαφος υπερ των μνημονιων με το επιχειρημα πως η διαγραφη του χρεους θα εκανε μισητο τον ελληνικο λαο στην ευρωπη
Ολες τις απεργιες τις αποκαλείτε σαμποτάζ,, ,ξεπερασατε και την αστικη δικαιοσύνη που τις βγαζει παρανομες κατα το 90%

Ακομα και την κουβα που ειναι κατω αποτο στομα των αμερικανων την πολεματε
Εχετε παρει μερος σε επιχειρηματικούς ανταγωνισμούς υπερ του Βαρδινογιάννη απεναντι στον Κοκκαλη,,- στην χαλυβουργια ζητάγατε απο τους εργατες να κατσουν μαζι με τον Μανεση ωστε να δουμε αν εχει εληματα η επιχείρηση ..Εργατες στο ιδιο τραπεζι με το κεφαλαιο.,,,πολυ /ΜαρξικοΛενινιστικο..
Θα σηκωθεί ο Λενιν απο το μαυσωλείο του και θα σε κυνηγάει..
Σας εκτιμα ακομα και ο Σκαι ,,,το λεει ανοιχτα ο Βουλαρινος με τον Πορτοσαλτε...
Δεν είχατε τσιπα να καταγγείλετε στον Σκαι το ΚΚΕ επειδη "κλεινει" το λιμανι του πειραια....
Σας εχουνε παρει χαμπαρι και τα πομολα πως ειστε ενεργουμενο της αμερικανικης πρεσβειας.,,Ανέφερε μου μια καταγγελια που εκανε η Οακκε γισ τους Αμερικανους και θα κανω αλλαγη φυλου
Για να ειναι καποιος πρακτορας δεν ειναι αναγγη να τον κατσκευασουν εξ ολοκληρου ,,αλλα εαν εχει τα χαρακτηριστικα που βρισκονται κοντα στην πολιτικη τους τον ενσωματωνουν και δουλευει γιαυτους

Το ιστιολογιο που μου δείχνεις επιμενει οπως και η Ανασύνταξη πως ο Πλουμπιδης ηταν πρακτορας (δεν μας λενε βεβαια εστω καποιες ενδηξεις),, αλλωστε δεν ειπα ποτε πως ειστε οι μονοι τρελοι ,για να μην πω κατι πιο βρώμικο...
Αυτα ενδηκτικα ,διοτι ειναι και κουραστικο...

Ολη η ελλαδα μια χαλυβουργια

18 Ιουλίου 2022 στις 7:25 μ.μ.

Γεια σου Διονύση. Ναζντράβια στη ρωσική γλώσσα είναι μια έκφραση που αντιστοιχεί με αυτό που λέμε εδώ στην Ελλάδα "στην υγειά σου", σαν πρόποση. Τώρα, άσχετα από το τί λέει ο ένας ή ο άλλος για το τέλος του Νίκου Ζαχαριάδη κι άσχετα από οποιαδήποτε άλλη μεταξύ μας διαφορά αντιλήψεων (που θεμιτή είναι στο κάτω κάτω) η δική μου έως τώρα έρευνα γύρω από τον Ζαχαριάδη μετά την καθαίρεση του από τους Χρουστσοφικούς, με βάση πλήθος κειμένων του που κυκλοφορούν στο διάστημα μέχρι και το θάνατο του την 1η Αυγούστου του 1973, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο ίδιος κάθε άλλο παρά μαοϊκός μπορεί να χαρακτηριστεί. Ο Ζαχαριάδης ακόμη και με τις διώξεις που υπέστη, ουδέποτε έπαψε να θεωρεί σοσιαλιστική την ΕΣΣΔ και κομμουνιστικά κόμματα το ΚΚΣΕ και το επίσημο ΚΚΕ. Όσες αντιθέσεις και αν είχε με τους Μπρέζνιεφ και Κολιγιάννη.. Άλλωστε πάντα με την κατεύθυνση αυτή φαίνεται ότι ερχόταν σε επαφή και διεξήγαγε τον αγώνα για τη δικαίωσή του. Τα κείμενα του Ζαχαριάδη στα τέλη της δεκαετίας του 1960 στρέφονται ανοιχτά εναντίον του Μάο και της Πολιτιστικής Επανάστασης, σε βαθμό που οι άλλοι μαρξιστές -λενινιστές πολιτικοί πρόσφυγες, που ήδη συμπαθούσαν ή ακολουθούσαν τη Λαϊκή Κίνα, να στραφούν εναντίον του και να καταδικάσουν τη στάση του. Το κείμενο της Μ-Λ οργάνωσης των πολιτικών προσφύγων στο οποίο αναφέρομαι , αναδημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Αντίσταση στις Γειτονιές. Επίσης θυμάμαι πολύ καλά ότι ο Πολύδωρος Δανιηλίδης, ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ και ιδρυτικό στέλεχος του ΚΚΕμ-λ, κρατούσε πάντα στάση κριτικής απέναντι στον Νίκο Ζαχαριάδη. Συνεπώς τα στοιχεία που υπάρχουν δεν συνηγορούν για την "ιδιοποίηση" του Νίκου Ζαχαριάδη από καμία Μαοϊκή οργάνωση. Ούτε καν οι Αλβανόφιλες οργανώσεις που προέκυψαν μετά τη ρήξη του Ενβέρ Χότζα με τους Κινέζους, μπορούν κανονικά να "οικειοποιούνται κατ' αποκλειστικότητα" τον ιστορικό ηγέτη του ΚΚΕ, γιατί πέρα από όσα είπαμε παραπάνω, ο ίδιος ο Χότζα έχει κατ' επανάληψη κριτικάρει αυστηρά το Ζαχαριάδη. Μέχρι και στο τελευταίο βιβλίο του ( "Δύο φίλοι λαοί"). Δεν μπαίνω καν εδώ σε κριτική για το ποιος τελικά έχει δίκιο ή όχι. Απλώς διαπιστώσεις κάνω βασισμένες στα κείμενα. Επίσης γνώμη μου είναι πως δεν μπορεί κανείς να τεκμηριώσει αδιάσειστα το σενάριο "δολοφονίας του Ζαχαριάδη από την Κα Γκε Μπε" , στο οποίο έχουν συγκλίνει πολλές οργανωσούλες ή και σέχτες με εντελώς αντίθετες αφετηρίες και ιδεολογία μεταξύ τους, αλλά με κοινό πρόσημο την αντίθεση τους στο "επίσημο ΚΚΕ", την ΕΣΣΔ του Μπρέζνιεφ κλπ . Αν με ρωτάς τι εγώ κατά βάθος πιστεύω για την υπόθεση, θα σου έλεγα πως με ψυχραιμία και λογική σκέψη πάνω στα δεδομένα της εποχής, κλίνω πλέον προς την εκδοχή της αυτοκτονίας του Νίκου Ζαχαριάδη, λόγω της τραγικής ψυχολογικής θέσης στην οποία εκείνος βρέθηκε μετά την αποτυχία των προσπαθειών του να βρει πλέον έδαφος συνεννόησης με τη νέα ηγεσία του ΚΚΕ, υπό τον Χαρίλαο Φλωράκη, όταν ανατράπηκε ο Κολιγιάννης. Συνεπώς, φίλε Διονύση, σε ό,τι με αφορά και με βάση πάντα την κριτική στάση που παίρνω απέναντι σε πρόσωπα και πράγματα της ιστορίας με βάση το αρχειακό υλικό, και άσχετα από το γεγονός ότι αποδέχομαι τη Μαοϊκή κριτική ενάντια στον χρουτστσοφισμό- μπρεζνιεφισμό σε σχέση με την παλινόρθωση του καπιταλισμού, (όχι όμως και την εντελώς αστήρικτη εκείνη, μαοϊκή υποτίθεται, θεωρία των τριών κόσμων και τον ισχυρισμό ότι "οι Σοβιετικοί σοσιαλιμπεριαλιστές ηγέτες έγιναν πιο επικίνδυνοι από τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές!!" ή ότι αυτοί έγιναν τάχα "σοσιαλφασίστες" και τα παρόμοια που κυκλοφορούν μέχρι και σήμερα, κλείνοντας τα μάτια στην πείρα της ίδιας της ιστορικής εξέλιξης...) Σου λέω ευθέως ότι δεν αποδέχομαι οιασδήποτε μορφής μύθους και μυθεύματα , που μπορεί μεν να ταιριάζουν ίσως σε μικροομάδες, για να ξεχωρίζουν το μαγαζάκι τους από τα άλλα, όχι όμως σε ένα σοβαρό και άξιο λόγου κόμμα της εργατικής τάξης. Όχι λοιπόν στη μυθολογία. Ναι στην τεκμηριωμένη ιστορική αλήθεια, είτε αυτή μας αρέσει είτε όχι. Να είσαι πάντα καλά.

18 Ιουλίου 2022 στις 11:47 μ.μ.

Ολοκληρωμένο το σχολιο σου και σεβεται την λογικη (για τα δικα μου κριτηρια)
Μην χανόμαστε με την τελειότητα ,,,για ανθρωπινες κοινωνιες μιλαμε.

Αλλα καπιταλισμος χωρις ιδιωτική περιουσια ,,πως μπορει να υπάρξει...Η "οικονομικη" εξουσια ( η διαχειριση των πορων) παντα ηταν ιδια στην βασικη της μορφη..
Οπως παντα υπηρχαν προνομια ,,δεν διέφερε στο παραμικρό η εποχη πριν το 20ο συνεδριο..
Λαβε υποψην σου πως η ΕΣΣΔ περασε στην περίοδο των οπλων μαζικης καταστροφης και σε ενα πολεμο που ονομαστηκε ψυχρος...Να περνουμε ολα τα κρισημα δεδομενα στην κριτικη μας...
Εχει λογικη να ειναι η κουβα στα δοντια των Αμερικανων και να τους ασκουμε "κριτικη" για Μπρεζνιεφ και Χρουτσωφ..Τα λενε και σημερα...
Η κριτικη στην ΕΣΣΔ ψόφησε, τωρα εχει περασει στη Δυτικη προπαγανδα Μοτιβων,,,,θεωρουν οτι εχουν ξεχαστει τα εγκληματα τους και περνανε στον ιδεολογικο πολεμο....Αλλωστε στο στοχαστρο τους οταν λεγανε σταλινικος εννοούσαν ολη την περιοδο της ΕΣΣΔ ....δεν χωριζουν "Σταλιν - Χρουτσωφ ...
Στην ελλαδα μεσω του Γεωργιαδη δοθηκε η γραμμη αυτη ,,με την "ιδεολογικη ηγεμονια της αριστερας"..Τους πηρε ο υπνος αυτους που επρεπε να το αξιολογήσουν(ακομα κοιμουνται δηλαδη)..Δεν τον περνεις και ευκολα στα σοβαρα
Ψηφιστικαν κειμενα - δωθηκαν ντιρεκτιβες στα ευρωπαικα κεντρα ...Περναμε σε εναν συγχρονο Μακαρθισμο που το αριστερος ειναι στιγμα...
Αλξαν τακτικη τα διοικητιρια και οι τοποτηρητες
Τα καθηκοντα των κομμουνιστων σημερα πρεπει να ειναι η ανασύνταξη του εργατικου κινηματος. και ιδεολογικο/ιστορικο μετωπο με τους βρικολακες της ΕΡΕ - χωρις να καταφέρει να το οικειοποιηθεί ο οπορτουνισμος....

19 Ιουλίου 2022 στις 4:44 μ.μ.

Ούτε στην ΟΑΚΚΕ είμαι, ούτε στην Ανασύνταξη ούτε πουθενά. Το έχω πει πολλές φορές το κομμουνιστικό κίνημα ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ. Τουλάχιστον στην Ελλάδα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κομμουνιστικό κόμμα ή οργάνωση ούτε για δείγμα. Συνεπώς ΔΕΝ ανήκω πουθενά, δεν εμπιστεύομαι ΚΑΝΕΝΑΝ, ΌΛΟΙ ΨΕΥΤΕΣ είναι.

Μιας όμως και η ΡΩΣΟΔΟΥΛΗ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ψευτοαριστερά (ΣΥΡΙΖΑ, ψευτοκκε, Λαφαζάνης, Βαρουφάκης, Ζωϊτσα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ψευτομλ, τροτσκιστές, ψευτοαναρχικοί) είναι στο προσκήνιο χρόνια τώρα και κάνει παιχνίδι, αυτή είναι χωμένη μέσα σε κράτος, συνδικαλισμό και αποτελεί κομμάτι ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ, κυρίως ΣΥΡΙΖΑ-ψευτοκκε-Λαφαζάνης-Ζωή-Γιάνης (και σε μικρότερο αλλά εξίσου σημαντικό βαθμό οι εξωκοινοβουλευτικοί), αυτή θα συγκεντρώνει και τα βέλη της κριτικής μου.

Άμα δεν σου αρέσει ψηφίστε όλοι ΟΑΚΚΕ ώστε να πέσουν τα κόμματά σας στο μηδέν κόμμα κάτι, φύγετε από' κει και οργανωθείτε όλη στην ΟΑΚΚΕ ώστε να γίνει αυτή καθεστωτική αριστερά και να ασχολούμαι με αυτούς.
Πάντως επειδή με ερεθίζεις, πάρε διάβασε τις απόψεις της ΟΑΚΚΕ για το Ιράκ (μία ζήτησες), άλλαξε φύλο και από Διονύσης κάντο...Διονυσία:

https://www.oakke.gr/posters/p_2003/scrn/ps25-03-03.htm

https://www.oakke.gr/posters/p_2003/scrn/ps16-01-03.htm

Όλη η Ελλάδα μία χαλυβουργία λοιπόν. Μάλιστα όλη η Ελλάδα δηλαδή ένα ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ. Ή ΠΑΝΤΟΥ χώροι δουλειάς με αλληλέγγυους...ΝΑΖΙΣΤΕΣ. Να υποθέσω ότι τους ανέργους τους έχετε εξασφαλίσει δουλειά στο κράτος ή μήπως στον...Περισσό; Πληρώνετε καλά αγαπητέ; Όχι γιατί άμα είναι να με προσλάβετε και εμένα ως...επαγγελματία. Πάνε καλά οι δουλειές μάλλον πληρώνει καλά η πρεσβεία στο Ψυχικό ε; Βέβαια οι εργαζόμενοι εδώ είχαν άλλη άποψη αλλά μάλλον πρόκειται για...πράκτορες της CIA:

https://athens.indymedia.org/post/1330555/

https://www.activistis.gr/2011/09/902.html

V For Viva La Revolucion

19 Ιουλίου 2022 στις 5:30 μ.μ.

Νίκο απάντησέ μου α) γιατί ο φάκελος του "θανάτου" του Ζαχαριάδη παραμένει μυστικός και δεν ανοίγει από το ρωσικό κράτος β) γιατί το ψευτοκκε ΔΕΝ απαιτεί εδώ και χρόνια να ανοίξει ο φάκελος του Ζαχαριάδη γ) τι σχέση έχει η αυτοκτονία με την καρδιακή προσβολή και από που και ως που ύστερα από τόσα χρόνια προέκυψε η...αυτοκτονία δ) πως γίνεται από τη μία ο Ζαχαριάδης να αναγνωρίζει το...ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΚΟ ΚΚΕ σαν κόμμα του και από την άλλη να καλεί στην δημιουργία...ΝΕΟΥ ΚΚΕ. Μήπως έπεσε από την KGB η χάλκευση της χάλκευσης ακριβώς για να διασπάσουν το μλ κίνημα που το κατάφεραν στην τελική. Ο ίδιος ο Ζαχαριάδης είχε ζητήσει να πάει στην ΜΑΟΪΚΗ Κίνα το '62 και το '63 περίοδο όπου ήδη η Κίνα είχε έρθει σε ρήξη με την ΕΣΣΔ. Ο Ζαχαριάδης αναγνώριζε τον Μάο σαν Μ-Λ και κομμουνιστή ηγέτη. Αλλά την ίδια στιγμή τον...κατηγορεί; Και άμα ήταν πολέμιος του Μάο, αναγνώριζε την ΕΣΣΔ σαν...σοσιαλιστική και διεθνιστική και το ΚΚΕ σαν...το κόμμα του τότε γιατί ήταν ακόμα εξορία; Τυχαία αυτά τα γράμματα στα οποία κατηγορεί την Κίνα και τον Μάο ερχόταν σε μία περίοδο όπου η ΕΣΣΔ έδειχνε το πραγματικό της πρόσωπο με την επέμβασή της στην Τσεχοσλοβακία και που ήδη είχε μετατραπεί σε μία ΣΟΣΙΑΛΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΗ υπερδύναμη; Εάν ισχύει επίσης ότι ζήτησε με επιστολή του στον Τσαουσέσκου να μεταβεί στην Ρουμανία το '69 αυτό είναι ακόμη μία απόδειξη ότι δεν πολυέβλεπε με καλό μάτι την "διεθνιστική" ΜΠΡΕΖΝΙΕΦΙΚΗ ΕΣΣΔ εφόσον ο Τσαουσέσκου είχε έρθει σε ρήξη μαζί της με αφορμή τον πόλεμο στην Τσεχοσλοβακία. Δηλαδή εντελώς τυχαία ζητούσε να πάει σε δύο χώρες που ήρθαν σε ρήξη με την ΕΣΣΔ ενώ την θεωρούσε...διεθνιστική και σοσιαλιστική;

https://parapoda.wordpress.com/2014/10/17/%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%82-%ce%b6%ce%b1%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%ac%ce%b4%ce%b7%cf%82-%ce%bf%ce%b4%ce%b7%ce%b3%ce%af%ce%b5%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82/

https://parapoda.wordpress.com/2018/12/05/%CE%BD-%CE%B6%CE%B1%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA-%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA/

Στις 28/07/1973 γράφει:

"...Με το ΚΚΕ δεν είχα ούτε έχω ανοιχτούς λογαριασμούς. Ούτε μπορούσα ποτέ νάχω. Απόλη μου την ψυχή εύχομαι σ’ αυτούς που φορτώθηκαν το πολύ δύσκολο έργο να ξαναστήσουν το κουκουέδικο στα πόδια του, να πετύχουν απόλυτα και ολοκληρωτικά"

Στις 26/06/1973 όμως έγραφε:

"Όσο κι αν προσπάθησαν δεκαεφτά ολόκληρα χρόνια τα όργανα της ασφάλειας της Σοβ. Ένωσης και οι διορισμένοι στο ΚΚΕ δεν απόδειξαν απόλυτα τίποτε και αναγκάστηκαν να γλύψουν αφτού όπου φτύναν. Δεν τόλμησαν να στηρίξουν ενάντιά μου καμιά κατηγορία και να με δικάσουν αν και αφτό το (δυσανάγνωστη λέξη) όλα αφτά τα χρόνια. Όμως τα επαίσχυντα παράνομα και αφθαίρετα μέτρα ενάντιά μου συνεχίζονταν όλα τα χρόνια αφτά (απαφτά ένδεκα στο Σουργκούτ της Σιβηρίας). Απτό 1966 και δω έκανα αλλεπάλληλες απεργίες πείνας που συνολικά κράτησαν πάνω από δυο χρόνια. Όλες οι υποσχέσεις που μου δίνονταν στη διάρκεια των απεργιών αφτών απτούς διορισμένους και εκπροσώπους της ΚΕ του ΚΚΣΕ, που έρχονταν εδώ στο Σουργκούτ και Τιουμέν (Ζωγράφος, Δημητρίου, Υφαντής, Ζάχος, Σεμενκώφ, Ταπόρικωφ κ.ά.) αποδείχνονταν κάθε φορά κάλπικες, ψεύτικες, ανήθικες. Σήμερα, ύστερα απόλα αφτά, δηλώνω ότι αν δεν αρθούν ΟΛΑ τα μέτρα περιορισμού, εξορίας, στέρησης ελευθερίας μετακίνησης και αναχώρησης απτή Σοβ. Ένωση κτλ. κτλ. που εφαρμόζονται ενάντιά μου, τότε την 1η Αυγούστου 1973, σαν έκφραση έσχατης ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, θ’ αφτοκτονήσω."

Ενώ στο αντίγραφο του γράμματος προς τα παιδιά του, στο “στερνόγραφο”: “Το κουφάρι μου το κληροδοτώ στους Μπρέζνιεφ, Κολιγιάννη, Φλωράκη και Σία. Χαλάλι τους”".

Καλά πως γίνεται και τους ίδιους που κατηγορεί τον Ιούνιο ότι τον ωθούν στην αυτοκτονία να τους εύχεται ένα μήνα μετά να...ξαναστήσουν το κουκουέδικο όπως λέει και να πετύχουν;

https://ergatikosagwnas.gr/arthra/afieromata/1077-1-avgoystou-1973-geia-xara-nikos

https://www.rovespieros.gr/meto-kke-deneixa-outeexo-anoixtous-logariasmous/

V For Viva La Revolucion

19 Ιουλίου 2022 στις 8:37 μ.μ.

Αυτο περιμεναν και οι φασιστες στην χαλυβουργια ,, να βρεθουν κατι σαν και εσενα ωστε να πιασει τοπο η προβοκατσια τους.....ετσι αντιλαμβάνεσαι τους αγωνες....
Οπως περιπου ειπες η εννοια σου ειναι να κατακρινεις οτι κινητε αριστερα,,,διοτι ειναι ψευτες ολοι αλλα εσυ διαφερεις,,,.Μπραβο ,,,δεν μας το έλεγες απο την αρχη να μην ασχολουμαστε με τον παραληρηματικο σου λογο....
Οακκιτης δεν εσαι (λες) αλλα εχεις μαθει τις σαχλαμαρες τους απ"εξω. τις ανακυκλωνεις και με ενα τροπο ταυτιζεσαι...

Και κοιτα κατι αλλο ,,ολοι αυτοι που ετσι ευκολα τους απαξιώνεις (εσυ το τιποτα ) ασχετα τι διαφορες εχει ο ενας απο τον αλλο εχουν δωσει κομματια απο την ζωη τους γιαυτα που πιστευουν,ασε λοιπον τα ανεξοδα λογια και προσγειώσου..

Δεν θα κρυφτω οι απολυσεις στον Ριζοσπαστη θα ειναι κηλιδα γιαυτους που δεν προβλεψαν και μπηκαν βαθεια σε αλισβερίσια που κουμαντο κανουν αλλοι,,πιο κατάλληλοι σε τετοιες "δουλείες"...Δεν μας χαρισαν ομως φραγκο,οι τραπεζες κατεσχεσαν ολα τα κτιρια(μερικα ιστορικα) σε αντιθεση με τα αστικα κομματα που τους "ρύθμισαν" απο 350 εκατομμυρια εκαστος....Υπαρχει διαφορα...
Παντως την δραση του κομματος δεν την σταματά τιποτα,,δεν πα να κανουμε συνελευσεις σε πλατειες και να γραφετε ο ριζοσπάστης στο χερι .....

υγ
Με λενε Διονυση και εχω αποδείξεις

ολη η ελλαδα μια χαλυβουργία..

19 Ιουλίου 2022 στις 8:53 μ.μ.

Σοβαρα τα εργοστασια τα κλεινουν οι εργατες ,,βρε τους δυσμοιρους τους επιχειρηματιες τι τραβανε ...Καλα τα ελεγε ο Παγκαλος ολοι μαζι τα φαγαμε..
Ρε Leo τραβα παιξε μπαλαλάικα

20 Ιουλίου 2022 στις 12:21 μ.μ.

Πας καλά; Εμένα κατηγορείς που ο Σιφωνιός και το ΔΣ του σωματείου ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ τους ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΕΣ; Ώστε έκαναν προβοκάτσια; Μα το ΠΑΜΕ δεν τις...αντιμετωπίζει τις προβοκάτσιες; Και ο Σιφωνιός ήταν και αυτός μέσα στην προβοκάτσια προφανώς αφού μόνο κόκκινο χαλί δεν τους έστρωσε.

https://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2012/02/21/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%87%CF%81/

Για την τυποεκδοτική τώρα. Από την στιγμή που λειτουργείς με τους όρους της ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ είσαι ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ τελεία και παύλα. Η προσπάθεια να μας πείσει το ψευτοκκε ότι η Τυποεκδοτική δεν ήταν τέτοια επιχείρηση (αλλά ούτε και...σοσιαλιστική νησίδα άρα πρέπει να μας εξηγήσουν επιτέλους τι στο διάολο ήταν γιατί ενδιάμεσο δεν υπάρχει) ήταν απλά ένα ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΕΣΤΑΤΟ ΨΕΜΑ οπότε ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΕ τους εργαζομένους της ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ όπως κάνει κάθε ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ.

Έπειτα το κόμμα συμπεριφέρθηκε στους απολυμένους όπως κάθε άλλος ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ. Μέχρι και για...δήθεν κινητοποιήσεις έκανε λόγο των απολυμένων του 902.

"Χτες εκτυλίχθηκε έξω από τον «902» μία δήθεν κινητοποίηση απολυμένων του σταθμού ενάντια στις «άδικες και εκδικητικές απολύσεις» στο σταθμό. Αυτή η ενέργεια στρεφόταν ευθέως ενάντια στο ΚΚΕ."

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=6420825

Αυτό δηλαδή σε τι διαφέρει από τα ψέματα των κυβερνήσεων ότι τις απεργίες και τις διαδηλώσεις τις οργανώνει η...αντιπολίτευση για να χτυπήσει την κυβέρνηση; Ρε ίδιοι είστε με τους καπιταλιστές ίδια επιχειρηματολογία.

Συνέντευξη της Παπαρήγα στην ΝΕΤ:

"Σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου γίνονται απολύσεις. Η Τυποεκδοτική είναι επιχείρηση που δρα µέσα σε συνθήκες καπιταλιστικής αγοράς και εποµένως έχει όλες τις αντίστοιχες δυσκολίες. Είµαστε στόχος µιας επίθεσης που µας παρουσιάζει ως µια κερδοφόρα επιχείρηση. Εµείς έχουµε µεγάλη συρρίκνωση των εργασιών µας. Εµείς παλεύουµε κατά του καπιταλισµού. Θα κλείσουν και µεγάλες επιχειρήσεις"

https://www.tovima.gr/2010/09/07/politics/i-krisi-efere-apolyseis-kai-ston-perisso

Α μάλιστα δηλαδή αυτό ισχύει μόνο για τις επιχειρήσεις του Περισσού αλλά για όλες τις άλλες όχι τις κλείνουν τα...κακά και αιμοβόρικα αφεντικά. Δηλαδή αυτό που λέει η ΓΓ ενός...κομμουνιστικού κόμματος (εντάξει λέμε και καμιά μαλακία) είναι ότι οι νόμοι της καπιταλιστικής οικονομίας ισχύουν ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ του κόμματος και όχι για όλες τις υπόλοιπες εκεί δεν υπάρχει καπιταλιστική κρίση παρά μόνο...σατανικοί άνθρωποι. Τώρα είναι αυτό μαρξισμός ρε δεν ντρεπόσαστε να μας κοροϊδεύετε έτσι; Μήπως να θυμηθούμε τις ΑΝΤΙΜΑΡΞΙΣΤΙΚΕΣ ανοησίες του Περισσού όταν έκανε λόγο για...σκιάχτρο της χρεοκοπίας αναιρώντας έτσι όλη την μαρξιστική ανάλυση για τις κρίσεις υπερπαραγωγής στον καπιταλισμό (που είναι η φύση του αυτή κρίσεις και χρεοκοπίες) ταυτιζόμενη έτσι με την ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ προπαγάνδα ότι τις κρίσεις τις δημιουργούν κάποιοι...κακοί; Και αυτά όταν η Ελλάδα ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΣΕ.

Συνεχίζεται...

V For Viva La Revolucion

20 Ιουλίου 2022 στις 12:21 μ.μ.

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=5611458

Έπειτα η ανακοίνωση των απολυμένων του 902 κάνει λόγο και για κάτι άλλο πολύ σοβαρό στο οποίο απάντηση δεν δόθηκε από το ψευτοκκε:

"Προσπαθήσαμε να οργανωθούμε για πρώτη φορά, γιατί μέσα στο σταθμό ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝΕ από πάντα η συνδικαλιστική οργάνωση."

https://athens.indymedia.org/post/1333048/

Και όμως απάντηση σε αυτό ΔΕΝ υπήρξε στην ανακοίνωση του Περισσού πιο πάνω στον Ριζοσπάστη. Αυτό σημαίνει ότι ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ το γεγονός ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ η συνδικαλιστική δράση σε μία ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. Ένα άλλο επίσης που δείχνει πόσο ίδιοι είστε με το αστικό κράτος αλλά και τους κεφαλαιοκράτες είναι η εξής συμπεριφορά:

"Οι ίδιοι που υπογράφουν την ανακοίνωση ως απολυμένοι επίσης λένε ότι όσο ήταν στο σταθμό «η εργοδοσία του "902"-ΚΚΕ αρνιόταν να συζητήσει μαζί μας και έδειχνε ότι μας έγραφε -σαν εργαζόμενους και σαν προσωπικότητες- στα παλιά της τα παπούτσια». Ταυτόχρονα όμως αυτοδιαψεύδονται στην ίδια ανακοίνωση, αφού επίσης λένε: «Αμέσως μετά, τέλη Νοέμβρη του 2010, ο διευθυντής του σταθμού Τάκης Τσίγκας μας ανακοίνωσε ότι λόγω οικονομικών δυσκολιών ο σταθμός θα κάνει απολύσεις»"

Αυτή είναι υποτίθεται η απάντηση του ψευτοκκε. Δηλαδή συζήτηση και διάλογος για τον Περισσό είναι να...βγάζει μία ανακοίνωση η εργοδοσία ότι ο εργαζόμενος απολύεται. Έτσι...συζητάει το κόμμα. Αποφασίζομεν και διατάσσομεν. Φαντάσου τι θα κάνει με κράτος στα χέρια του αύριο μεθαύριο. Αυτά για τα οποία κατηγορεί τους υπουργούς των αστικών κυβερνήσεων και τους εργοδότες ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕ το ίδιο. Οι εργαζόμενοι επίσης έκαναν λόγο για εκδικητικές απολύσεις αφού οι 3 πρώτοι που απολύθηκαν ήταν αυτοί που εκλέχτηκαν εκπρόσωποι των εργαζομένων:

"Λέει ότι οι απολύσεις δεν ήταν εκδικητικές, όπως καταγγέλλουμε. Μα πώς να σταθεί κάτι τέτοιο, όταν οι πρώτοι που απολυθήκανε ήταν οι 3 ακριβώς άνθρωποι που (τις λίγες μέρες που μεσολάβησαν ανάμεσα στην ανακοίνωση των απολύσεων και στις πρώτες απολύσεις) ΜΠΗΚΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ και εκλεγήκανε εκπρόσωποι των εργαζομένων από την πρώτη τους ανοιχτή σύσκεψη; Δεν είναι αυτό ο ορισμός της εκδίκησης «τόλμησες να σηκώσεις κεφάλι; Θα σε πεθάνουμε από την πείνα και την ανεργία»; Και μάλιστα, τη στιγμή που η γυναίκα ενός εκ των τριών συναδέλφων ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί τους. Αυτό πώς λέγεται, αν όχι απανθρωπιά και εκδικητικότητα;"

https://athens.indymedia.org/post/1330501/

Μειώσεις μισθών, απλήρωτοι εργαζόμενοι, ατομικές συμβάσεις, απολύσεις (ακόμα χειρότερα εκδικητικές), ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ συνδικαλιστικής οργάνωσης ρε όλα τα κάνατε ΟΛΑ. Εφαρμόσατε τα μνημόνια και ΚΑΘΕ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ διάταξη το ίδιο πιστά με τον κάθε λογής ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ. Μάλλον όχι τα εφαρμόσατε ΚΑΛΥΤΕΡΑ ή από την σκοπιά των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ (στο δρόμο των κινέζων συντρόφων που ακόμα και παράγοντες της αστικής οικονομίας παραδέχονται ότι είναι οι...καλύτεροι καπιταλιστές ή για το μεταφράσω στην δική μας γλώσσα οι πιο ΣΤΥΓΝΟΙ καπιταλιστές, οι χειρότεροι εκμεταλλευτές).

Αυτή θα είναι η "λαϊκή" σας εξουσία. Ευχαριστώ δεν θα πάρω αγαπητέ ΧΙΛΙΕΣ φορές Μητσοτάκη και Τσίπρα άμα είναι να καταντήσω ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ από ότι είμαι τώρα. Όχι δεν γουστάρω να καταντήσω Κούβα, Βενεζουέλα, Συρία, Ντονμπάς, Βόρεια Κορέα προτιμώ ΕΕ και Τρόϊκα πάνω από το κεφάλι μου παρά Πούτιν και Σι. Γιατί αυτό είναι το δίλημμα όταν είστε εσείς η..εναλλακτική. Ε ανάμεσα λοιπόν σε ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ο κομμουνιστής επιλέγει τη δεύτερη όταν δεν μπορεί να ανατρέψει τον καπιταλισμό. Και υπερασπίζεται την δεύτερη έναντι του πρώτου, πολεμάει όχι μόνο το φασισμό αλλά και την φασιστικοποίηση της αστικής δημοκρατίας.

V For Viva La Revolucion

21 Ιουλίου 2022 στις 2:03 μ.μ.

Όχι τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργάτες αλλά οι άνθρωποι του Περισσού οι οποίοι έχουν σαν στόχο να καταστραφεί η Ελλάδα ολοσχερώς για να ξεπουλιέται στο ξένο κεφάλαιο (κατ εντολή της ΞΕΝΟΔΟΥΛΗΣ αστικής τάξης) και κυρίως στον ρωσοκινέζικο φασιστικό άξονα γιατί αυτόν υπηρετούν. Με ψέματα εξαπατούν και παρασύρουν τους εργάτες, τους τάζουν "νίκες" με...πολύμηνες καταλήψεις εργοστασίων ακόμα και όταν μία επιχείρηση αντιμετωπίζει ΥΠΑΡΚΤΗ κρίση όπως η Χαλυβουργία (λόγω πτώσης της οικοδομικής δραστηριότητας και του μεγάλου ενεργειακού κόστους) και μη θέτοντας άλλα ζητήματα (πχ την μείωση του ενεργειακού κόστους για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες) μην διεκδικώντας λύσεις γι'αυτά προφανώς γιατί ΘΕΛΟΥΝ να κλείνουν οι βιομηχανίες. Και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ το ΠΑΜΕ δεν ζητά τα λογιστικά βιβλία από την εργοδοσία, τους ισολογισμούς και όλα τα στοιχεία για να διαπιστώσουν οι εργάτες αν το αφεντικό τους λέει ψέματα ή όχι σχετικά με το εάν η επιχείρησή του έχει κρίση ή όχι. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής; ΛΟΥΚΕΤΟ στο εργοστάσιο, ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.

Τα συγχαρητήριά μου στο...ταξικό ΠΑΜΕ που βρίσκεται στην πρωτοπορία του εργατικού κινήματος...ώστε αυτό ΝΑ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ εφόσον οι εργάτες ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ.

Βέβαια όταν οι χαλυβουργοί στον Βόλο δέχτηκαν να κάνουν υποχωρήσεις για να κρατήσουν την δουλειά τους το ΠΑΜΕ προσπάθησε ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ να κλείσει το εργοστάσιο και εκεί. Δεν τους πέρασε όμως γιατί οι χαλυβουργοί ήταν ΑΠΕΝΑΝΤΙ καταδικάζοντας την ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ αυτή ενέργεια:

https://issuu.com/magnesianews/docs/140112

http://kokkinometerizi.blogspot.com/2012/01/blog-post.html

https://www.taxydromos.gr/m/37205/baries-kataggelies-kata-toy-pame-apo-to-swmateio-xalyboyrgwn-thessalias.html

https://www.taxydromos.gr/m/37424/se-kloio-h-xalyboyrgia-boloy.html

https://www.taxydromos.gr/article.php?id=37472&cat=88

https://www.youtube.com/watch?v=-Y3zB_3yFO0

Είναι τόσο ξεφτίλες εκεί στον Περισσό που ακόμα και τα χαστούκια που τρώνε τα παρουσιάζουν σαν...νίκες τους. Το άσπρο...μαύρο ο γκεμπελισμός ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ:

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=6650515
Δηλαδή ενώ το εργοστάσιο ΕΜΕΙΝΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ το ψευτοκκε έλεγε ψέματα ότι το...έκλεισε. Οι εργάτες δεν τους έκαναν τη χάρη και ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ το κλείσιμό του.

ΤΣΙΡΚΟ!!!

ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ!!!

V For Viva La Revolucion

21 Ιουλίου 2022 στις 2:08 μ.μ.

καλα αυτα τα εχουμε διαβασει χιλεις φορες ,,αλλα ισχυουν σε ενα βαθμο αλλα ειναι ξεχειλωμένα και ο καθε ενας τα τραβαει μεχρι εκει που θελει,,,αν δεν τα τράβαγες απο τα μαλλιά ισως να καναμε διαλογο,,αλλα ετσι οχι... ..
Απο εκει και περα πρωτα πρεπει να απαντήσουμε στο ερωτημα ,,πρεπει το κομμα της εργατικης ταξης να εχει οικονομικη αυτοτελεια ..?
Δευτερο ,,δεν εχουμε μια επιχείρηση που ο καπιταλιστης εκμεταλλεύεται τον εργαζομενο για να τα βαλει στην τσεπη ,,αλλα τα ριχνει στον αγωνα,εκτος εαν καποιος λεει το αντιθετο να μας το πει. 
Αυτη ειναι την κρισιμη διαφορα,, αλλα εδω γινεται μονο προσπαθεια δημιουργιας εντυπωσεων 
Παρολαυτατα οι εργαζομενοι αποζημιωθηκαν τελικα..
Τριτο οσο υπήρχαν χρηματα οι μισθοι στον ριζοσπαστη ηταν στο ταβανι μετα ηρθε η φτωχεια  εφερε γκρινια και απο την μερια τους οι εργαζόμενοι φερθηκαν σαν να δουλευαν στον Μπομπολα ( ετσι οπως στηθηκε η επιχηριση )με καθαρα επαγγελματικες σχεσεις ..Καλα θα ηταν να υπαρξει μια λυση(ποια ?) αλλου τυπου,,αλλα το να μπει θεμα δυσλειτουργιας του κοματος στην ταξικη παλη ειναι κατι που δεν σηζητειται .   
Το να κανεις αναγωγη σε ενα προβλημα που δεν ειχε αλλη λυση  με την κομμουνιστικη προοπτικη δεν θα μπω στον κόπο να σχολιασω... Κρατα λοιπον την Ε.Ε τα μνημονια και ζησε το αμερικανικο ονειρο ..με 700 ευρω ..
 Το κομμουνιστικο κινημα ιστορικα εχει ερθει πολλες φορες σε δηληματυα ,,αλλα τα διαχηριστικε σωστα αλλα οχι...Δυστηχος για εσενα ουτε εχασε τον προσανατολησμο του ουτε θα τον χασει.. 
Εδω περασε Βαρκιζα και ξαναβρηκε τον δρομο του 

 Κανε οσα σοου θες τωρα...Θα σε πιετεψουν οσοι θελουν μονο..
Αφτα..

21 Ιουλίου 2022 στις 8:30 μ.μ.

Η Τυποεκδοτική ήταν από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον κλάδο της. Δεν τύπωνε μόνο τον Ριζοσπάστη αλλά και ΔΕΞΙΕΣ και άλλες εφημερίδες, διαφήμιζε τον ΟΠΑΠ, τράπεζες, πολυεθνικές όπως την Coca Cola είχε δηλαδή πελατεία από την οποία ζούσε. Αυτό ξεφεύγει μιλάμε πλέον για καθαρές ΜΠΙΖΝΕΣ λειτουργούσε στη λογική κέρδη-ζημίες. Σε αυτό το πλαίσιο η σχέση Περισσού και εργαζομένων ήταν η τυπική σχέση εργοδότη και εργαζομένων στην βάση της καπιταλιστικής οικονομίας. Η ηγεσία του Περισσού καρπωνόταν την ΥΠΕΡΑΞΙΑ από την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Το ότι δεν ήταν ένας ιδιώτης καπιταλιστής αλλά ένα κόμμα αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Το κόμμα σε ΠΟΛΥ πιο δύσκολες συνθήκες (παρανομία, διώξεις) και τύπωνε το υλικό του, τι να πουν και οι εξωκοινοβουλευτικοί δηλαδή.

"...Η «Τυποεκδοτική» είναι μια τυπική καπιταλιστική επιχείρηση, από τις μεγαλύτερες (αν όχι η μεγαλύτερη) του κλάδου. Για να μπορέσει να λειτουργήσει σαν τέτοια, να κάνει μπίζνες και να εισπράττει δωρεάν κρατικό χρήμα (όπως κάθε μεγάλη καπιταλιστική επιχείρηση), η ηγεσία του Περισσού διαχώρισε το «Ριζοσπάστη» από την «Τυποεκδοτική». Το 1996 (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ), η «Τυποεκδοτική ΑΕ» πήρε δωρεάν κρατική επιχορήγηση 1,6 δισ. δραχμές, για να προχωρήσει στη μετεγκατάστασή της στο Κρυονέρι, στις εγκαταστάσεις του «Κολλάρου», τις οποίες αγόρασε. Το 2006 (κυβέρνηση ΝΔ), η «Τυποεκδοτική ΑΕ» πήρε νέα δωρεάν κρατική επιχορήγηση για να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό.

Η «Τυποεκδοτική» υπήχθη στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου στις 15.11. 2006 με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης (ΦΕΚ 1762, 5.12. 2006). Η κατηγορία της επένδυσης ήταν «εφοδιαστική αλυσίδα» και το ύψος της 1.098.560 ευρώ, εκ των οποίων τα 329.568 ευρώ ήταν κρατική επιχορήγηση (30% της επένδυσης). Με την επένδυση αυτή υποτίθεται ότι θα δημιουργούνταν πέντε (αριθμός 5) νέες θέσεις απασχόλησης! Ενα μήνα αργότερα, στις 28 Δεκέμβρη του 2006, η επιχείρηση του Περισσού παίρνει νέο πακέτο, τριπλάσιου ύψους (ΦΕΚ 569, 20.4. 2007). Υπάγεται πάλι στον «αναπτυξιακό» νόμο, για ε-πένδυση που περιγράφεται ως «Αναβάθμιση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων ή/και υπηρεσιών», ύψους 3.367.944 ευρώ, εκ των οποίων 1.010.383 ευρώ κρατική επιχορήγηση (30%). Νέες θέσεις εργασίας (κρατηθείτε) εφτά (αριθμός 7)!

Η δεύτερη αυτή επένδυση, το χοντρό πακέτο, ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2009, όπως φαίνεται από τη σχετική υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 1888, 4.9.2009). Το συνολικό ύψος της επένδυσης μειώνεται ελαφρά και η επιχορήγηση ορίζεται στο ποσό των 906.483 ευρώ, τα οποία και πήραν. Πόσες νέες θέσεις εργασίας δημιούργησαν; Καμία! Δεν αναφέρεται τίποτα στην απόφαση για την ολοκλήρωση της επένδυσης, όπως γίνεται με κάθε επένδυση που ολοκληρώνεται. Ομως, από την «Ετήσια Οικονομική Εκθεση για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2009», που κατέθεσε η «Τυποεκδοτική», όπως κάθε ΑΕ, πληροφορούμαστε τα εξής: «Το απασχολούμενο στη Εταιρεία προσωπικό κατά την 31/12/2009 ανέρχεται σε 347 άτομα, ενώ κατά την 31/12/2008 ανερχόταν σε 377 άτομα». Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Οτι ο Περισσός ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ το ελληνικό κράτος και ΤΣΕΠΩΣΕ την επιχορήγηση, όπως κάνουν όλοι οι καπιταλιστές. Οχι μόνο δεν δημιούργησε αυτές τις ελάχιστες θέσεις εργασίας που είχε υποχρέωση, βάσει της συμφωνίας του με το κράτος, αλλά ΜΕΙΩΣΕ το προσωπικό του κατά 30 άτομα! Και τώρα απολύει κι άλλους. Και βέβαια, τα κρατικά όργανα έκαναν τα στραβά μάτια, όπως κάνουν για όλες τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις."

https://athens.indymedia.org/post/1282068/

Βέβαια την ίδια ώρα το κόμμα τσέπωνε την κρατική χρηματοδότηση, οι ευρωβουλευτές τα χρήματα της ΕΕ στην υγειά των...αχάριστων (σύμφωνα με την ηγεσία) που έχαναν την δουλειά τους, που τους μειωνόταν ο μισθός, που έμεναν απλήρωτοι.

V For Viva La Revolucion

21 Ιουλίου 2022 στις 8:50 μ.μ.

Πανομοιότυπο αρθρο των Μουμτζηδων με τα δικα σου ..Πληρης ταύτιση (και με τον Αδωνη Γεωργιαδη) Η περιπτωση σου αρχιζει να ειναι υποπτη,

https://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/1448338/epithesi-xalubourgon-kata-pame-kai-kke

Ξερεις τι εγινε (με το εργοστασιο στον βολο,),,, τους δούλεψαν κανονικα το εργοστασιο εκλεισε απολυθήκαν και επαναπροσλήφθηκαν με αλλες συμβάσεις "αυτοι που έπρεπε" παρότι ειχαν δεχθεί τους ορους της επιχειρησης,,, και στο τελος τους εδιωξαν ολους. Δεν πας καμια βολτα στο Βολο να τους πεις αυτα που μας λες εδω ......να μαθουμε τις εμπειρίες σου
Μετα αφου εκαναν το αντεργατικο παιχνίδι τους δεν ξαναασχοληθηκαν,,,,τους περασε ο πονος ...
https://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-asfalistika/ergasiaka-ypallilwn-ota/chalyvoyrgia-ellados-katevazei-rola-to-ergostasio-ston-volo-se-diathesimotita-300-ergazomenoi/

Κατατοπιστικό ποιοι βρεθηκαν μαζι ? ΠΑΣΟΚ- ΝΔ-αστυνομια_οακκε και χρυση Αυγη......εργοδοσία

Θες να μιλησεις για Μαρξισμο και τον κακοποίησες απο την πρώτη στιγμη ,δηλαδη εξαφάνισες την αντιθεση κεφαλαιο - εργασιας.που οπου λενε "κριση"(το κεφαλαιο) σημαίνει υπερσυσσωρευση κερδων,,,, διοτι στον καπιταλισμο δεν γινεται αναπτυξη αλλα διεύρυνση και επειτα καταστροφη κεφαλαιου,,
Το καταλαβες.?
Μετα ξεπέρασες τα αστικα δικαστηρια και έβγαλες ολες τις απεργιες σαμποτάζ,,τουλαχιστον η "περηφανη ανεξαρτητη δικαιοσυνη" αφηνει και ενα 10% βγαζοντας παρανομες το 90%...
Δωρεάν ρευμα στους επιχειρηματίες ,,,γιατι οχι και στα νοικοκυρια Ε" ? εργαζόμενοι με κεφαλαιο στο λογιστηριο της επιχειρησης (να κανουμε και κανε τσαμπα μεροκαματο, τι εχουμε να χωρισουμε )
Για το ατυχημα στον Βολο ουτε κουβεντα ,,το ρευμα να παρει η πλουτοκρατία δωρεαν και ολοι οι εργατες να πανε να.....
Ο "σοσιαλισμος"σου(λεμε και καμια) ειναι το κινεζικο μοντελο,,,,καπιταλιστικες σχεσεις,-εντατικη εργασια και ταμπέλα σοσιαλησμου
Τωρα αν βλεπει κανεις ιχνος Μαρξισμου?Λενινισμου ακομα και Μαοισμου εχει αναγκη απο συνταγογραφιση
Αστο ,,κριμα για τον χρονο μου.......

Δεν χρειαζεται καμια απαντηση ,,αρκει κανεις να διαβασει τα σχολια και τον αποπατο της οακκε που μας σερβιρεις
Εσυ τρέχεις μονος σου και βγαινεις δευτερος....

Εδω θα διαβασει κανεις απο αστικα μεσσα μεν αλλα οχι σκοπιμοτητας και οργανωμενης προπαγανδας απο ανεπίσημα κεντρα της Νεας Δημοκρατιας
οπου η ταυτιση σου ειναι πληρης...

https://www.ertnews.gr/eidiseis/katangelies-gia-apergospastiko-michanismo-sti-chalivourgia-apo-taxika-somatia/

https://www.ertnews.gr/eidiseis/volos-sigkentrosi-allilengiis-tou-pame-gia-chalivourgia-ke-vis/

21 Ιουλίου 2022 στις 11:08 μ.μ.

Πας να δημιουργησεις εντυπώσεις και ανακυκλώνεις τα ιδιά πράγματα
Με δυο λεξεις,,τα έσοδα των επιχειρήσεων πήγαιναν στις αγωγες του κινηματος,,,Ναι η" ου

Εσυ σε ολα σου τα σχολια προσπαθεις με λογικες, που εχουν να κανουν με την κερδοφορια των μετόχων... Να αποδείξεις τι.?,,οτι πρεπει να επενδύσεις αλλου τα λεφτα σου.?
Τα έσοδα πανε για τους αγωνες ,,αλλιως θα εχουμε χαμηλοτερη ενταση αγωνων , λογο "κόστους"
Εχεις ιδεα ποσα λεφτα ειναι ο κομματικος μισθος.?

Μην επαναλαμβάνεσαι διαρκώς με τις διακηρύξεις του Αδωνη Γεωργιαδη του Αρη πορτοσαλτε για απεργιες ανωδηνες....και αναγκης για την ανασχεση της "ηγεμονιας" της αριστερας
Το προβλημα πολλων εχει να κανει με την παρουσια του ΚΚΕ στην ταξικη παλη..δηλ στα συνδικάτα και στο δρομο..που ειναι "πρώτο" κομμα..
Τωρα εσυ με επιμέρους πραγματα πας να αποδομησεις το κυριο...Δεν γινεται...

Με αυτα μας εχεις φλομωσει ,,,προτιμώ να ακουσω τον Σκαι απο εσενα

ολη η ελλαδα μια χαλυβουργία

22 Ιουλίου 2022 στις 12:08 μ.μ.

Εμ είσαι ΑΝΤΙΜΑΡΞΙΣΤΗΣ εμ είσαι και πίσω στην ενημέρωση:

https://www.thessaliaeconomy.gr/blog/viomixania/oristiki-sotiria-gia-ti-xalyvoyrgia-sto-volo

https://www.taxydromos.gr/m/435447/apofash-anasa-gia-th-xalyboyrgia-ellados.html

Και αυτό διότι οι εργάτες ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ τα σχέδια του ΠΑΜΕ να κλείσει και αυτό το εργοστάσιο από το 2012. Καταλαβαίνω σε ενοχλεί εσύ φτιάχνεσαι μόνο με εργάτες ΑΝΕΡΓΟΥΣ και εργοστάσια νεκροταφεία αλλά τι να κάνουμε το προλεταριάτο ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΧΑΡΗ σε αυτή την περίπτωση. Οι χρυσαυγίτες έπαιξαν προβοκατόρικο παιχνίδι ουσιαστικά υπέρ το ΠΑΜΕ μπας και διασπάσουν την ενότητα των εργατών. Χοντρικά αυτό που ήθελαν να πετύχουν είναι το εξής "εφόσον οι ναζί είναι με την εργοδοσία οι...αγωνιστές, οι εργάτες, οι ταξικοί συνδικαλιστές είναι και πρέπει να είναι με το ΠΑΜΕ". Δεν τα κατάφεραν όμως. Γιατί λοιπόν δεν είχαν την ίδια στάση στον Ασπρόπυργο και φτάσανε να εκφράζουν την...αλληλεγγύη τους σε...απεργούς; Τρελαθήκανε; Όχι και ξέρεις γιατί; Γιατί εκεί το ΠΑΜΕ ήλεγξε από την αρχή την κατάσταση οπότε δεν χρειαζόταν τίποτα παραπάνω το εργοστάσιο μαθηματικά θα έκλεινε. Οι βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στον Βόλο αντέδρασαν ΜΟΝΟ όταν έβλεπαν ότι οι εργάτες επιμένουν να αγωνίζονται για τις δουλειές του, εκ των υστέρων δηλαδή, από τις 17/01/2012 και μετά εντελώς...συμπτωματικά όταν το ΠΑΜΕ έφαγε την ΧΑΣΤΟΥΚΑ από τους εργάτες:

https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=17/1/12&id=13865&pageNo=8

Άλλωστε είναι η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ πολιτική των κομμάτων τους που οδηγούν στην ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ της χώρας οπότε είναι ΚΑΘΑΡΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ η "αλληλεγγύη" τους. Όσο για την αστυνομική...τρομοκρατία πρώτη φορά βλέπω αυτή να...σπάει με...τηλεφώνημα "κομμουνιστή" στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης:

"Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης κάνει παρέμβαση στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την απαράδεκτη στάση του αστυνομικού διευθυντή. Εχει φτάσει 5.30 το απόγευμα όταν πια εκπρόσωπος της εταιρείας ομολογεί πως δεν υπάρχουν εργάτες να μπουν στο εργοστάσιο κι έτσι ο αστυνομικός διευθυντής μένει χωρίς αντικείμενο. Το πούλμαν αποχωρεί. Στις 10 το βράδυ κανένας από την τρίτη βάρδια δεν πήγε στη δουλειά...(Ριζοσπάστης)."

http://e-oikodomos.blogspot.com/2012/01/blog-post_13.html

Εγώ ξέρω ότι η αστυνομοκρατία νικιέται μέσω του ΤΑΞΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ από ένα ΜΑΧΗΤΙΚΟ-ΜΑΖΙΚΟ-ΕΡΓΑΤΟΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ και όχι με...συνεννόηση "κομμουνιστών" με το...αστικό κράτος. Τώρα πως γίνεται να...έκλεισε το εργοστάσιο, να απολύθηκαν όλοι αλλά εργάτης να παθαίνει ατύχημα ΕΝ ΩΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σε ένα...κλειστό εργοστάσιο που...όλοι πετάχτηκαν στον δρόμο αυτά μόνο στα δικά σας μυαλά συμβαίνουν:

http://ergasianet.gr/2022/04/20/%CF%87%CE%B1%CE%BB%CF%85%CE%B2%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B1%CF%84%CF%8D%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B1/

Συνεχίζεται...

V For Viva La Revolucion

22 Ιουλίου 2022 στις 12:09 μ.μ.

Και στέκομαι σε αυτό. Η πάλη για τα εργατικά δικαιώματα, η πάλη για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, ασφάλεια κλπ είναι ΟΛΟΣΩΣΤΗ και την ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ. Αυτό θα πει ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ και πολύ καλά κάνουν οι εργάτες και παλεύουν για όλα αυτά και στο Βόλο και αλλού. Μόνο που υπάρχει ένα μικρό θεματάκι. Για να υπάρχει ταξική πάλη, για να οργανώνονται οι εργάτες ταξικά, στα σωματεία τους πρέπει να υπάρχουν...ΧΩΡΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, παραγωγικές δυνάμεις και μέσα παραγωγής. Χωρίς αυτά ταξική πάλη ΓΙΟΚ, εργατική τάξη ΓΙΟΚ, ταξική οργάνωση ΓΙΟΚ και τελικά σοσιαλιστική επανάσταση ΓΙΟΚ. Εκτός και να θεωρείς ότι την σοσιαλιστική επανάσταση θα την πραγματοποιήσουν οι...άνεργοι, η κρατική υπαλληλία και οι μικρομεσαίοι. Ο μαρξισμός πάντως μας διδάσκει ότι το υποκείμενο της σοσιαλιστικής επανάστασης είναι το ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ειδικά το ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ. Και ακριβώς αυτό φοβάται το κόμμα σου την ύπαρξη ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ γι'αυτό και κάνει ό,τι μπορεί ώστε αυτό να μην υπάρχει. Ποτέ δεν είπα τζάμπα ρεύμα στους βιομήχανους αυτό που λέω είναι ΜΕΙΩΣΗ του ενεργειακού κόστους για τις ΕΝΕΡΓΟΒΟΡΕΣ βιομηχανίες. Αλλά πως να το δεχτεί αυτός κάποιος που αποδέχεται την ΕΞΑΡΤΗΣΗ της χώρα του από το ΡΩΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ βασική αιτία της αποβιομηχάνισης της χώρας; Ούτε...έβγαλα ποτέ τις απεργίες παράνομες αυτές είναι οι δικές σου ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΕΣ ανοησίες γιατί δεν έχεις τι να πεις και το έχεις ρίξει στα ΨΕΜΑΤΑ.

Το αν μία απεργία είναι σωστή ή όχι αυτό είναι υπόθεση της εργατικής τάξης να το κρίνει και κανενός άλλου (πόσο μάλλον του αστικού κράτους) και είναι υπόθεση των εργατών να εμποδίσουν τις ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ μειοψηφίες από το να επιβάλλουν "απεργίες" χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες. Ακόμα περισσότερο δεν θα επιβάλουν απεργία άσχετοι με έναν χώρο δουλειάς στους εργάτες. Που μου κουβαλάτε μέχρι και φοιτητές είτε στην Χαλυβουργία είτε στα λιμάνια (πόσες φορές είδαμε φοιτητές να υποκαθιστούν τους εργάτες στον Πειραιά στην...περιφρούρηση της "απεργίας"). Δεν είναι συνδικαλισμός αυτό αγαπητέ. Εσύ υπέταξες τον συνδικαλισμό στο κράτος μέσω της δικαιοσύνης που ορίζει πλέον ηγεσίες σε σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν θυμάσαι; Με τις ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ σου ενέργειες, με το ξύλο και τους τραμπουκισμούς στα συνέδρια της ΓΣΕΕ και αλλού εσύ παρέδωσες τον συνδικαλισμό πεσκέσι στο κράτος.

Και για να δούμε ποιος είναι ο αντιμαρξιστής:

"Ο ερ­γά­της κα­τα­στρέ­φε­ται αν δεν τον α­πα­σχο­λεί το κε­φά­λαιο. Το κεφά­λαιο κα­ταστρέ­φε­ται ό­ταν δεν εκ­με­ταλ­λεύ­ε­ται την ερ­γα­τι­κή δύ­να­μη και για να την εκ­με­ταλ­λεύ­ε­ται πρέ­πει να την α­γο­ρά­ζει. Ό­σο πιο γρή­γο­ρα αυ­ξάνει το κε­φά­λαιο που εί­ναι προ­ο­ρι­σμέ­νο για την πα­ρα­γω­γή, το πα­ρα­γω­γι­κό κεφά­λαιο, ό­σο πιο αν­θη­ρή εί­ναι ε­πο­μέ­νως η βιο­μη­χα­νί­α, ό­σο πιο πο­λύ πλου­τίζει η α­στι­κή τά­ξη, ό­σο πιο κα­λά πά­νε οι δου­λειές, τό­σο πιο πολ­λούς ερ­γά­τες χρειά­ζε­ται ο κα­πι­τα­λι­στής, τό­σο πιο α­κρι­βά που­λιέ­ται ο ερ­γά­της. Α­πα­ραί­τη­τος ό­ρος για μια υ­πο­φερ­τή κα­τά­στα­ση του ερ­γά­τη εί­ναι λοι­πόν η ό­σο το δυ­να­τόν πιο γρή­γο­ρη αύξη­ση του κε­φά­λαιου"

(Μαρ­ξ, Μι­σθωτή ερ­γα­σί­α και κε­φά­λαιο).

Εγώ λοιπόν συμφωνώ 100% με τον Μαρξ εσύ πάλι ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ 100%. Κάθε νοήμων άνθρωπος καταλαβαίνει ότι εσύ είσαι ο ΣΦΟΔΡΑ ΑΝΤΙΜΑΡΞΙΣΤΗΣ. Ο μαρξισμός σε γενικές γραμμές υποστηρίζει "πετάμε τον καπιταλισμό, κρατάμε και κοινωνικοποιούμε τα μέσα παραγωγής". Εσείς υποστηρίζετε "πετάμε τα μέσα παραγωγής, κρατάμε τον καπιταλισμό και μάλιστα στην ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ μορφή του ένα καπιταλισμό κομπραδόρικο, παρασιτικό, διεφθαρμένο, μεταπρατικό, ξενόδουλο, ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ".

Συνεχίζεται...

V For Viva La Revolucion

22 Ιουλίου 2022 στις 12:10 μ.μ.

Αυτή είναι η διαφορά σας με τους φιλελέδες. Εσείς μάχεστε για έναν ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ καπιταλισμό. Γι'αυτό και είσαι ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΟΠΑΔΟΣ της Κίνας και της Ρωσίας. Μη μου τη λες λοιπόν υποκριτικά για την Κίνα γιατί δικά σου "ταξικά αδέλφια" είναι οι κινέζοι ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΡΑΤΙΚΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ, εσύ υπογράφεις μαζί με αυτά τα ΝΑΖΙΣΤΑΡΙΑ διακηρύξεις για τον...σοσιαλισμό και όχι εγώ, εσύ είσαι που στέκεσαι αλληλέγγυος στους...ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ όταν αυτοί ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ τον κόσμο στο Χονγκ-Κονγκ, εσύ είσαι που δεν έβγαλες ΚΙΧ όταν αυτοί προσπάθησαν να κρύψουν την εξάπλωση του κορονοϊού φτάνοντας να ΦΙΜΩΝΟΥΝ γιατρούς και να φυλακίζουν ακτιβιστές επειδή τολμούσαν να καταγγείλουν τον Σι. ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ. Όπως δεν λες κουβέντα και τώρα που ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ σου φυλακίζει όποιον τολμάει να μιλάει για εισβολή στην Ουκρανία:

https://www.euro2day.gr/news/world/article/2141642/rosia-epta-hronia-fylakh-se-politeyth-poy-eipe-th.html

V For Viva La Revolucion

23 Ιουλίου 2022 στις 7:52 μ.μ.

οι εργατες εκβιαστηκαν στο βολο και εκαναν ενα σοου οι  εργατοπατερες και ολο το σινάφι...Τωρα να απαντήσω αν οι χρυσαυγιτες εκαναν αβαντα στο ΠΑΜΕ ,οακκιτικες ανοησιες 
Το ατυχημα
https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/volos/sti-meth-toy-nosokomeioy-54chronos-meta-apo-ergatiko-atychima-sti-chalyvoyrgia/
Αλλα θα μου πεις ,τι τους νοιαζει το ατυχημα,εαν πρόκειται για εργατικο αγωνα τοτε τα κορακια μαζευονται,,αλλιως σφυρανε κλεφτικα...
Τωρα πως θα αγωνιζονται οι εργατες αλλα δεν θα σταματά η παραγωγή μονο εσυ το ξερεις,,,,επισης η απεργια ειναι το μονο ισχυρο η"  κυριο μεσο ενος αγωνα  Εσυ συμπαραστέκεσαι στους αγωνιζομενους εργατες οπως ο Μητσοτακης, με τα λογια,,εκτος εαν εισαι μαζι με τους απεργους αρκει να μην ειναι το ΠΑΜΕ, Ε"?
Τι φταιω εγω που που θελουν ΠΑΜΕ .....Υπηρξαν καποιοι πριν πολλα χρονια,,Μπολσεβικους τους λεγανε αν εχεις ακουστα.
Ετσι λοιπον απο την μια ειναι η ιστορια με τα διδαγματα της και η οακκε με τις σαχλαμαρες της
Πρεπει να τους καταχεριασεις γιατι δεν ειχαν καθολου συνείδηση και αυτοι που τους ακολουθούσαν ηταν τρελοι ..Εκει να δεις αποβιομηχάνιση και διαπραγματευσεις με το κεφαλαιο...Εφτασαν μεχρι την
επανασταση(2 φορες)τα αποβρασματα.,,  αλλα χωρις απεργιες ε" ολα κι ολα...εβαζαν τα κατοικιδια τους να κλαινε ολα μαζι οπου στο τελος φτασαμε στην επανασταση ,,Αυτοι ειναι τροποι...
Ο Μαρξ οταν ελεγε πως θα αναπτυχθει η παραγωγικη διαδικασία και η τεχνικη εννοουσε οτι αυτο ειναι νομοτελειακό οχι οτι εργατες και αφεντικα θα φτασουν αγγαλια σε αυτο το επιπεδο και ξαφνικα ενα απογευμα θα επαναστατησουν... Επισης τι μαθαμε σημερα,,πως η ταξικη αλληλεγγυη ειναι αντιμαρξιστικη ..
Για το λιμανι μιλαω που τα ρεντικολα της οακκκε (τα ιδια λετε ,οποτε η κριτικη σε αφορα..) διναν συνεντευξεις στον ΣΚΑΙ  
Εχεις μπερδεψει τον Μαρξ με αλλο προσωπο..η" τον εχεις με το κεφαλι κατω και τα ποδια επανω..Αλλωστε και ο Καουτσκι Μαρξιστης ελεγε οτι ηταν αλλα αυτο δεν τον εμποδησε να γινει προδοτης.... 
Τα μεσα παραγωγής θα τα κρατήσουμε τους κεφαλαιοκρατες θα πεταξουμε....Δεν θα παρουν τα ντουβάρια μαζι τους..
Τωρα Κινα  κωρονοιος Πουτιν φυσικο αεριο(υπογραψαμε και την σημβαση)  τι να πω..Το ποιο πιθανο ειναι ,λαος χωρις μνημη -ψαρι χωρις ποδηλατο..

24 Ιουλίου 2022 στις 10:43 π.μ.

Διάβασα σε γενικές γραμμές αυτή την συζήτηση και νομίζω πως αναπαράγεται σ' αυτήν η "αντιπαράθεση" της δεκαετίας του 1960 περί "κύριου εχθρού" (αν ο κύριος εχθρός του μ. λ. κινήματος είναι ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός ή ο σοβιετικός σοσιαλιμπεριαλισμός).
Εκείνη την εποχή η συζήτηση ήταν άτοπη αλλά δικαιολογημένη. Η συζήτηση που κάνετε εδώ είναι επανάληψη εκείνης της συζήτησης ως φάρσα, με την μαρξική λογική. Κι αυτό γιατί τότε ο πόλεμος ήταν αναπόφευκτος. Ο κόσμος της Κοινωνικής Βάσης, δεν ήταν τότε ακόμα σε θέση να επέμβει άμεσα και να σταματήσει τον πόλεμο, και το μαρξιστικό - λενινιστικό κίνημα δεν ήταν ακόμα σε θέση να καθοδηγήσει τον κόσμο της βάσης προς αυτή την κατεύθυνση.
Οι μαρξιστές - λενινιστές δεν είχαν δει ακόμα την πολιτιστική επανάσταση σαν εξέλιξη, σαν επόμενο βήμα, της προλεταριακής επανάστασης, αλλά σαν "διόρθωση" του μπολσεβικισμού, σαν "ανόρθωσή" του, από την "τρικλοποδιά" που έφαγε από τους χρουστσωφικούς ρεβιζιονιστές.
Η κατάσταση αυτή τότε ήταν φυσιολογική. Αντιστοιχούσε με το επίπεδο ανάπτυξης της κοινωνίας.
Και σήμερα η συζήτησή σας εδώ είναι επίσης εντελώς φυσιολογική αν και σαν "φάρσα". Είναι μια συζήτηση καθαρά "ρητορική", και εκφράζει μια αντιπαλότητα που πραγματικά υπάρχει, όχι όμως στο επίπεδο της πραγματικότητας αλλά στο επίπεδο της συνείδησης που έχουμε ως κοινωνίες για την πραγματικότητα.
Εσείς μιλάτε σαν Ο Πούτιν από την μιά και ο Μπάιντεν από την άλλη να εκφράζουν την πραγματική αντιπαλότητα του συγκεκριμένου πολέμου. Η πραγματική αντιπαλότητα όμως είναι ανάμεσα στις ανατολικές κοινωνίες από την μιά και στις δυτικές από την άλλη που εκφράζονται (τυπικά και μόνο) από τις κυβερνήσεις τους. Και σ' αυτή την αντιπαλότητα οι ανατολικές κοινωνίες έχουν το πάνω χέρι.
Σε τελευταία ανάλυση όμως, ο "κύριος εχθρός" όλων των ανθρώπων πάνω στον πλανήτη είναι ο πόλεμος, και επομένως σε τελευταία ανάλυση η αντιπαλότητα είναι με ποιό τρόπο θα ξεφορτωθούν οι ανατολικοί λαοί τους κυβερνήτες τους και με ποιό τρόπο θα τους ξεφορτωθούν οι δυτικοί λαοί.
Αυτή η αντιπαλότητα θα καταλήξει σε μια συνεργασία κι αυτός είναι ο μόνος τρόπος να επικρατήσει το ενδεχόμενο να σωθεί η ανθρωπότητα έναντι του ενδεχομένου να καταστραφεί ολοκληρωτικά.
Υ.Γ. Δεν ξέρω πια πολιτική άποψη εκφράζει το βαθύ κόκκινο, ούτε ποιά πολιτική άποψη εκφράζει ο καθένας από τους συζητητές. Εγώ έχω την δική μου πολιτική άποψη, μη βιαστήτε να με κατατάξετε πουθενά, ένας "πρώην" είμαι όπως όλοι, που τώρα δηλώνω αριστερός της κοινωνικής βάσης.

24 Ιουλίου 2022 στις 12:18 μ.μ.

Οι εργάτες στον Βόλο αγαπητέ δεν εκβιάστηκαν πράγματι. Δεν εκβιάστηκαν από το ΠΑΜΕ και τους ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ώστε να χάσουμε ένα ακόμα εργοστάσιο και να μείνουν στον δρόμο αυτοί οι άνθρωποι. Σας αντιμετώπισαν και σας ΤΣΑΚΙΣΑΝΕ γι'αυτό και το βάλατε στα πόδια με την ουρά στα σκέλια. Το εργοστάσιο λοιπόν έμεινε ΑΝΟΙΧΤΟ κόντρα στις διαθέσεις ψευτοκκε-ΠΑΜΕ. Το ότι έμεινε ανοιχτό αποδεικνύει ότι οι εργάτες ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΑΝ, εκφράστηκε η θέλησή τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΑ. Σε αντίθεση με τον Ασπρόπυργο όπου η απεργία αποφασίστηκε ΔΙΑ ΒΟΗΣ και με χέρια όχι με μυστική ψηφοφορία όπως έγινε στον Βόλο:

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ Η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΜΕ 400 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟ 5ΩΡΟ ΓΙΑ 4ΜΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ 8ΩΡΟ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ.

ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΗ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΛΛΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΜΕ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ.

ΗΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΕ ΚΑΛΠΗ (ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Ο Ν.1264/82) ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑ ΒΟΗΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ “ΠΑΜΕ”/ΚΚΕ, ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ, ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΒΟΛΟΣ 13-01-12

https://issuu.com/magnesianews/docs/140112

Δεν υπάρχει ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ για απεργία όταν α) αποκρύπτει το ΔΣ του σωματείου στοιχεία ζωτικής σημασίας για την λειτουργία μίας επιχείρησης από τους εργάτες (το σωματείο ΠΟΤΕ δεν απαίτησε από την εργοδοσία τους ισολογισμούς και τα στοιχεία της επιχείρησης ώστε να διαπιστωθεί αν όντως το εργοστάσιο είχε κρίση κάτι που αποδεικνύει ότι το ΠΑΜΕ είχε τους εργάτες ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ) ρίχνοντας με αυτούς τους όρους την πρόταση για απεργία διαρκείας και μάλιστα με το σύνθημα καμία απόλυση (όταν οι μπολσεβίκοι επί ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ εξουσίας ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ τις απολύσεις από τις επιχειρήσεις ενώ εσύ θέλεις μέσα στον καπιταλισμό ειδικά στη φάση της ΚΡΙΣΗΣ του να μην υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ απόλυση από τους άλλους βέβαια και όχι από το Περισσό το οποίο είναι και το μόνο αφεντικό στο οποίο αναγνωρίζεις το...δικαίωμα να απολύει) και β) όταν αποφασίζονται απεργίες...δια βοής μέσα σε κλίμα ψυχολογικής τρομοκρατίας και εκβιασμού (όποιος πχ στέκεται απέναντι σε μία απεργία χαρακτηρίζεται σαν...απεργοσπάστης, πράκτορας της εργοδοσίας) και ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ-ΦΙΜΩΣΗΣ:

"Διαδικασίες όπως η γενική συνέλευση της Πέμπτης 28 Ιούνη δεν βοηθούν καθόλου προς αυτήν την κατεύθυνση, αφού οι προτάσεις εργαζόμενου απορρίφθηκαν πανηγυρικά από τον πρόεδρο του σωματείου χωρίς καν να μπουν σε συζήτηση ή ψηφοφορία!"

https://antigeitonies3.blogspot.com/2012/06/8.html

Συνεχίζεται...

V For Viva La Revolucion

24 Ιουλίου 2022 στις 12:18 μ.μ.

Και τα πιστεύω αυτά γιατί έχω δει πως συμπεριφέρονται οι κνίτες στα πανεπιστήμια (στην σχολή μου συγκεκριμένα όταν ήμουν φοιτητής) όπως έχω δει και το ΠΑΜΕ εν δράσει και σε χώρο δουλειάς και έξω στο δρόμο πως αντιμετωπίζει όποιον είναι απέναντί του. Τραμπουκισμοί, απειλές, ξύλο, προπηλακισμοί, απαγορεύσεις, προσβολές και χυδαιότητες όλα τα "ωραία". Οι σοσιαλφασίστες αυτήν την νοοτροπία κουβαλάνε ΠΑΝΤΟΥ. Κλείνουν σχολές με απόφαση του...Περισσού, απαγορεύουν σε άλλες συλλογικότητες και σωματεία να διαδηλώνουν στον ίδιο χώρο, ΦΙΜΩΝΟΥΝ, δέρνουν άσε μεγάλε σας έχουμε μάθει:

https://athens.indymedia.org/post/941020/

https://athens.indymedia.org/post/1617999/

Σας είδαμε με τα συνέδρια της ΓΣΕΕ (τζάμπα το ξύλο τελικά διότι ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΙΚΑΤΕ χάσατε και μία έδρα μιλάμε για ΧΑΣΤΟΥΚΑ και το ευχαριστήθηκα, γέλασα με την ψυχή μου όσο δεν φαντάζεσαι), σας είδαμε και το 2011 στο Σύνταγμα άσε σας ξέρουμε καλά. Γι'αυτό και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ταξικό-συνδικαλιστικό κίνημα έχετε φροντίσει με την ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ που ασκείτε να μην υπάρξει ΠΟΤΕ.

Ο Μαρξ είναι ξεκάθαρος αν δεν σε βολεύει και σου χαλάει το αφήγημά σου ΞΥΔΙ. Φυσικά ο μαρξισμός ξεκαθαρίζει ότι η αύ­ξη­ση του κε­φαλαίου επιφέρει και αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης των εργατών. Όμως αυ­τή η α­ντί­φα­ση δεν λύ­νε­ται υ­πέρ του προλεταριάτου με το να καταργήσουν την α­νά­πτυ­ξη του κεφαλαίου καταστρέφοντας τις παραγωγικές δυνάμεις αυτό ΠΟΤΕ δεν ήταν διεκδίκηση του εργατικού κινήματος διότι το αποτέλεσμα είναι η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ-ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ της εργατικής τάξης σαν τάξη. Είπαμε τα ΑΚΡΙΒΩΣ αντίθετα από αυτά που πράττετε υποστηρίζει ο μαρξισμός. Καλά για Κίνα, Πούτιν ΚΟΥΒΕΝΤΑ μιλάμε ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ είσαι ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟ.

V For Viva La Revolucion

24 Ιουλίου 2022 στις 12:47 μ.μ.

Τέλος επειδή είμαι και εκπαιδευτικός θα σου αποδείξω πόσο ΑΝΤΙΜΑΡΞΙΣΤΕΣ είστε όλοι μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα ΠΑΜΕ-Παρεμβάσεις-Α.Κινήσεις και κατ επέκταση η "κομμουνιστική" αριστερά σας:

ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ: ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, τ. 1ος

Κεφάλαιο ΙΓ΄: Μηχανές και μεγάλη βιομηχανία
2. Εργοστασιακή νομοθεσία (υγειονομικές και εκπαιδευτικές διατάξεις). Γενίκευσή τους στην Αγγλία

Όσο φτωχές κι αν εμφανίζονται στο σύνολό τους οι εκπαιδευτικές διατάξεις του εργοστασιακού νόμου, διακήρυξαν ωστόσο τη στοιχειώδη εκπαίδευση σαν υποχρεωτικό όρο της εργασίας [των παιδιών] . Η επιτυχία τους απόδειξε πρώτα-πρώτα τη δυνατότητα να συνδεθεί η διδασκαλία και η γυμναστική με τη χειρωνακτική εργασία, άρα και η χειρωνακτική εργασία με τη διδασκαλία και τη γυμναστική. Οι εργοστασιακοί επιθεωρητές ανακάλυψαν γρήγορα από τις μαρτυρικές καταθέσεις των δασκάλων, ότι τα παιδιά των εργοστασίων, μολονότι παίρνουν τα μισά μονάχα μαθήματα απ’ ό,τι οι κανονικοί ημερήσιοι μαθητές, μαθαίνουν τα ίδια και πολλές φορές περισσότερα. «Το πράγμα είναι απλό. Εκείνα τα παιδιά, που μόνο μισή ημέρα μένουν στο σχολείο, είναι πάντα φρέσκα και σχεδόν πάντοτε ικανά και πρόθυμα να αφομοιώνουν μαθήματα. Το σύστημα μισής εργασίας και μισού σχολείου κάνει την καθεμιά από τις δύο αυτές απασχολήσεις να γίνεται ανάπαυση και ανακούφιση για την άλλη και συνεπόμενα πολύ πιο κατάλληλη για το παιδί από την αδιάκοπη εξακολούθηση της μιας μόνο από τις δυο. Ένα αγόρι, που από νωρίς το πρωί κάθεται στο σχολείο, και μάλιστα με ζεστό καιρό, είναι αδύνατο να παραβγεί με ένα άλλο, που έρχεται ζωηρό και ξύπνιο από την εργασία του» . Περισσότερες αποδείξεις βρίσκουμε στο λόγο του Σένιορ στο κοινωνιολογικό συνέδριο του Εδιμβούργου στα 1863. Μας δείχνει εκεί, ανάμεσα στ’ άλλα, πως η μονόπλευρη, απαράγωγη και πολύωρη σχολική ημέρα των παιδιών των ανώτερων και μεσαίων τάξεων πολλαπλασιάζει ανώφελα την εργασία των δασκάλων, «ενώ διασπαθίζει το χρόνο, την υγεία και την ενεργητικότητα των παιδιών όχι μονάχα άκαρπα, αλλά απόλυτα βλαβερά». Από το εργοστασιακό σύστημα, όπως μπορούμε λεπτομερειακά να το παρακολουθήσουμε στον Ρόμπερτ Όουεν, ξεφύτρωσε το σπέρμα της μελλοντικής παιδείας, που θα συνδυάζει για όλα τα παιδιά πάνω από μια ορισμένη ηλικία παραγωγική εργασία με διδασκαλία και γυμναστική, όχι μονάχα σα μια μέθοδο για το ανέβασμα της κοινωνικής παραγωγής, αλλά σαν τη μοναδική μέθοδο για την παραγωγή πολύπλευρα αναπτυγμένων ανθρώπων. [σελ. 521-522]

Συνεχίζεται...

V For Viva La Revolucion

24 Ιουλίου 2022 στις 12:48 μ.μ.

Η σύγχρονη βιομηχανία δε βλέπει και δε χειρίζεται ποτέ την υπάρχουσα μορφή μιας παραγωγικής διαδικασίας σαν οριστική. Έτσι η τεχνική της βάση είναι επαναστατική, ενώ όλοι οι προηγούμενοι τρόποι παραγωγής ήταν συντηρητικοί […] Η φύση της μεγάλης βιομηχανίας επιβάλλει εναλλαγή της εργασίας, ρευστότητα της κάθε λειτουργίας, ολόπλευρη κινητικότητα του εργάτη. Από την άλλη μεριά αναπαράγει στην κεφαλαιοκρατική μορφή της τον παλιό καταμερισμό της εργασίας με τις αποστεωμένες ιδιομορφίες της. Είδαμε πως αυτή η απόλυτη αντίφαση καταργεί κάθε ησυχία, σταθερότητα, ασφάλεια για όλη τη ζωή του εργάτη, πως τον απειλεί να του αρπάξει από τα χέρια μαζί με το μέσο εργασίας και το μέσο της ζωής του και να κάνει περιττό μαζί με την τμηματική του λειτουργία και αυτόν τον ίδιο• πως αυτή η αντίφαση ξεσπάει σε αδιάκοπες εκατόμβες της εργατικής τάξης, στην πιο άμετρη σπατάλη των εργατικών δυνάμεων και στις συμφορές της κοινωνικής αναρχίας. Αυτή είναι η αρνητική πλευρά. Αν όμως η αλλαγή της εργασίας πραγματώνεται τώρα μόνο σαν ποαντοδύναμος φυσικός νόμος και με την τυφλή καταστρεπτική ενέργεια ενός φυσικού νόμου, που σκοντάφτει παντού σε εμπόδια, η μεγάλη βιομηχανία, με τις καταστροφές της τις ίδιες, κάνει ζήτημα ζωής ή θανάτου να αναγνωριστεί σαν γενικός κοινωνικός νόμος της παραγωγής η αλλαγή των εργασιών και άρα η όσο παίρνει πιο πολύπλευρη κατάρτιση των εργατών και να προσαρμοστούν οι σχέσεις στην κανονική πραγμάτωση αυτού του νόμου. Κάνει ζήτημα ζωής ή θανάτου να αντικαταστήσει την τερατωδία ενός ελεεινού διαθέσιμου εργατικού πληθυσμού, που κρατιέται σε εφεδρεία για τις μεταβαλλόμενες εκμεταλλευτικές ανάγκες του κεφαλαίου, να την αντικαταστήσει με την απόλυτη διαθεσιμότητα του ανθρώπου για τις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της εργασίας? να αντικαταστήσει το τμηματικό άτομο, τον απλό φορέα μιας κοινωνικής λεπτομερειακής λειτουργίας, με το ολοκληρωτικά αναπτυγμένο άτομο, που γι’ αυτό οι διάφορες κοινωνικές λειτουργίες είναι αλληλοδιάδοχοι τρόποι δραστηριότητας.

Μία φάση αυτής της ανατρεπτικής διαδικασίας, φάση που αναπτύχθηκε αυτόματα στη βάση της μεγάλης βιομηχανίας, είναι τα πολυτεχνιακά και αγροτικά σχολεία, μια άλλη είναι τα «σχολεία της επαγγελματικής εκπαίδευσης», όπου τα παιδιά των εργατών παίρνουν μερικά μαθήματα στην τεχνολογία και στον πρακτικό χειρισμό των διαφόρων παραγωγικών οργάνων. Αν η εργοστασιακή νομοθεσία, σαν πρώτη, μόλις και μετά βίας αποσπασμένη από το κεφάλαιο παραχώρηση, μόνο στοιχειώδη διδασκαλία συνδέει με την εργασία του εργοστασίου, δε μένει καμιά αμφιβολία ότι η αναπόφευκτη κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας από την εργατική τάξη θα κατακτήσει και για την τεχνολογική διδασκαλία, θεωρητική και πρακτική, τη θέση της στα εργατικά σχολεία>>. [σελ. 525-527]

Συνεχίζεται...

V For Viva La Revolucion

24 Ιουλίου 2022 στις 12:56 μ.μ.

ΛΕΝΙΝ, ΑΠΑΝΤΑ, τ. 3: Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Mιλώντας ειδικά για την αλλαγή που επέφερε η φάμπρικα στις συνθήκες ζωής του πληθυσμού, είναι απαραίτητο να σημειώσουμε ότι το τράβηγμα των γυναικών και των ανήλικων στην παραγωγή είναι στη βάση του προοδευτικό φαινόμενο. Είναι αδιαφιλονίκητο ότι η κεφαλαιοκρατική φάμπρικα δημιουργεί γι’ αυτές τις κατηγορίες του εργατικού κόσμου μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, ότι γι’ αυτές τις κατηγορίες είναι εξαιρετικά αναγκαίος ο περιορισμός και η ρύθμιση της εργάσιμης μέρας, η εξασφάλιση υγιεινών όρων εργασίας κτλ. Ωστόσο θα ήταν αντιδραστικές και ουτοπικές οι τάσεις ν’ απαγορευτεί εντελώς η δουλειά των γυναικών και των ανήλικων στη βιομηχανία ή να υποστηριχθεί το πατριαρχικό καθεστώς ζωής, που απόκλειε αυτή την εργασία. Καταστρέφοντας την πατριαρχική απομόνωση αυτών των κατηγοριών του πληθυσμού, που πρωτύτερα δεν έβγαιναν έξω από το στενό κύκλο των οικιακών και οικογενειακών σχέσεων, τραβώντας τες στην άμεση συμμετοχή στην κοινωνική παραγωγή, η μεγάλη μηχανική βιομηχανία προωθεί την ανάπτυξή τους, δυναμώνει την αυτοτέλειά τους, δηλαδή δημιουργεί τέτοιες συνθήκες ζωής, που στέκουν ασύγκριτα πιο ψηλά από την πατριαρχική ακινησία των προκεφαλαιοκρατικών σχέσεων.

[Σελ. 573-574]

Αυτά υποστήριζαν οι κλασικοί όταν εσείς σήμερα πολεμάτε ΜΕ ΛΥΣΣΑ την σύνδεση σχολείου-εκπαίδευσης και αγοράς-παραγωγής-οικονομίας φωνάζοντας για το...ενιαίο 12χρονο σχολείο (μπράβο σας το επιβάλατε ως ένα μεγάλο βαθμό μαζί με τις κυβερνήσεις αλλά εσείς το θέλετε ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ) το οποίο είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ξεκομμένο από τις ανάγκες της παραγωγής, της οικονομίας και της κοινωνίας, ένα σχολείο ΣΑΠΙΟ, της θεωρητικολογίας, της παπαγαλίας και της βαρεμάρας για τα πιο πολλά παιδιά των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων, τα πιο φτωχά, ένα σχολείο χωρίς ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ, χωρίς πείραμα χωρίς ΤΙΠΟΤΑ.

ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!!!

V For Viva La Revolucion

24 Ιουλίου 2022 στις 1:37 μ.μ.

Πάρε και τις ΨΕΥΤΟλαϊκές δημοκρατίες που ΦΑΝΑΤΙΚΑ υπερασπίζεσαι εσύ και οι...ΦΑΣΙΣΤΕΣ της Ευρώπης:

https://diethni-info.blogspot.com/2022/07/blog-post_23.html

https://diethni-info.blogspot.com/2022/07/blog-post.html

Ιδού με ποιους νομιμοποίησε την ΡΩΣΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ στην Κριμαία το ψευτοκκε σου:

http://anton-shekhovtsov.blogspot.gr/2014/03/pro-russian-extremists-observe.html

V For Viva La Revolucion

25 Ιουλίου 2022 στις 11:54 π.μ.

Για τον dionmich:

"Η Πρωτοβουλία Οικοδόμων κατήγγειλε μάλιστα το ΠΑΜΕ για νοθεία: "Για άλλη μια φορά “χάθηκαν” ψηφοδέλτιά μας τουλάχιστον στα παραρτήματα του Περιστερίου, του Γαλατσίου, στο Αιγάλεω και κυρίως στο εργοτάξιο της Παιανίας." (Ανακοίνωση Πρωτοβουλίας Οικοδόμων Νοέμβρης 2011)"

https://athens.indymedia.org/post/1364303/

"Και σε αυτές τις εκλογές όμως είχαμε ένα όργιο νοθείας με πρωτεργάτη την Τ.Ε. του ΠΑΜΕ αλλά και την «κρυφή» συνιστώσα τους την Λάντζα. Τα αποτελέσματα και οι συσχετισμοί θα ήταν τελείως διαφορετικά αφού τουλάχιστον 130 ψηφίσαντες και ψηφοφόροι των παραπάνω παρατάξεων δεν είναι εργαζόμενοι/φοιτητές-εργαζόμενοι στον κλάδο του Επισιτισμού, δεν δουλεύουν πουθενά είναι απλά φοιτητές. Αρά δεν θα έπρεπε να είναι καν μέλη του Συνδικάτου!"

https://www.okde.gr/archives/8840

"Η πρόσφατη καταγγελία σε βάρος της ΔΗΠΑΚ (της παράταξης δηλαδή του ΠΑΜΕ) για κλοπή έδρας από άλλη παράταξη στις εκλογές της ΟΕΝΓΕ έδειξε πως ούτε αυτή την κατεύθυνση υπηρετεί το ΠΑΜΕ, αλλά -αντίθετα- με την πρακτική του νοθεύει τις δημοκρατικές συνδικαλιστικές διαδικασίες συντελώντας στην απομάκρυνση των εργαζομένων από τα σωματεία με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που συμβαίνει και από τις κυρίαρχες παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ.

Συγκεκριμένα η ΔΗΠΑΚ (ΠΑΜΕ) υποστήριξε ερμηνεία υπολογισμού της κατανομής των εδρών στο ΔΣ της ΟΕΝΓΕ με τέτοιο τρόπο ώστε να αφαιρεθεί μία έδρα από την «Συμπαράταξη Υγειονομικών» (ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) και να προσμετρηθεί στην παράταξη ΔΗΠΑΚ. Μάλιστα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ για να δικαιολογήσουν την αντιδημοκρατική αυτή μεθόδευση χρησιμοποίησαν ως…. επιχείρημα(!) αντίστοιχη μεθόδευση της παράταξης του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στο σωματείο του Υπουργείου Πολιτισμού, την οποία τότε κατήγγειλε το ΠΑΜΕ! Με άλλα λόγια οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αντιγράφουν πρακτικές των «ξεπουλημένων» και «συμβιβασμένων» παρατάξεων. Το αποτέλεσμα της αντιδημοκρατικής αυτής της μεθόδευσης δεν είναι ότι χάνεται μία έδρα από τους «ξεπουλημένους» και μεταφέρεται στους «ταξικούς» συνδικαλιστές, όπως θα ήθελαν ίσως να παρουσιάζουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, αλλά η μετατροπή του σωματείου σε τσιφλίκι της εκάστοτε κυρίαρχης συνδικαλιστικής δύναμης, η αμαύρωση και το κουρέλιασμα των συλλογικών διαδικασιών και η εμπέδωση της νοθείας και της συνδιαλλαγής ως γενικό χαρακτηριστικό των συνδικαλιστικών δυνάμεων."

https://www.e-prologos.gr/%CE%BF-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%81%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD/

Βία, νοθεία, απειλές, τραμπουκισμοί αυτή είναι η πολιτική του Περισσού.

ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!

V For Viva La Revolucion

25 Ιουλίου 2022 στις 1:39 μ.μ.

Απάντηση στον Costi. Αυτό το ιδεολόγημα Δύση VS Ανατολή βασικά είναι ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ και εδώ χρειάζεται προσοχή ώστε να μην υιοθετούμε τέτοιου είδους αντιδραστικές αντιλήψεις. Είναι περίπου το ίδιο με αυτό που είχαν ξεκινήσει διάφοροι από τον Μπους μέχρι ακροδεξιούς μετά την 11η Σεπτεμβρίου ότι υπάρχει σύγκρουση...πολιτισμών (η χριστιανική/πολιτισμένη-δημοκρατική Δύση από τη μία και ο κακός-βάρβαρος ισλαμισμός από την άλλη). Κάτι παρόμοιο καλλιεργούν οι ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΕΣ με το δίπολο Νέα Τάξη/Παγκοσμιοποίηση/Εβραιομασονία ή ισχυρό έθνος-κράτος (σε ελεύθερη μετάφραση ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ, ΦΑΣΙΣΜΟΣ).

Δεν υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ δυτικών και ανατολικών κοινωνιών. Αυτό που ζούμε είναι την όλο και συνεχή αποδυνάμωση και πτώση του δυτικού ιμπεριαλισμού από την μία και την ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ενός ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ πλέον ιμπεριαλιστικού πόλου Ρωσίας-Κίνας γιατί εκτός από ιμπεριαλιστικός είναι και ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ. Η ΕΕ είναι ο πιο αδύναμος κρίκος σε αυτή την ιστορία. Από τη μία η εξάρτησή της από τις ΗΠΑ αλλά και τα παραδοσιακά δυτικόφιλα τμήματα των αστικών της τάξεων την αναγκάζουν να αντιστέκεται ως ένα βαθμό στην Ρωσία αλλά από την άλλη οι ΡΩΣΟΦΙΛΕΣ ηγεσίες της βαθαίνουν την εξάρτησή της από τον ρωσικό ιμπεριαλισμό με αποτέλεσμα η όποια αντίστασή της να μην επαρκεί, να αποδεικνέται λίγη και τελικά να υποχωρεί συνεχώς απέναντι στον Πούτιν. Εξού και η ΒΑΘΙΑ εξάρτηση σε βαθμό ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ στο ρωσικό αέριο, εξού και η άνοδος ΡΩΣΟΔΟΥΛΩΝ ακροδεξιών δυνάμεων (αλλά και η συμμετοχή τους σε κυβερνήσεις ή κυβερνήσεις με αυτούς μόνο πχ Όρμπαν). Δηλαδή όλο και περισσότερα τμήματα των αστικών τάξεων μέσα στην ΕΕ υποχωρούν συνεχώς απέναντι στον Πούτιν και το χειρότερο είναι ότι αυτά εκπροσωπούνται τόσο σε εθνικό επίπεδο (κυβερνήσεις σε κράτη μέλη της ΕΕ) όσο και σε επίπεδο ευρωπαϊκών οργάνων-θεσμών.

Η Ρωσία δυστυχώς κερδίζει έδαφος όχι μόνο στον τρίτο αλλά και στον δεύτερο κόσμο. Ήδη ένα τμήμα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, αυτό που εκφράζεται σήμερα από τον Τραμπ είναι όχι απλά ρωσόφιλο αλλά ΡΩΣΟΔΟΥΛΟ. Δηλαδή ακόμα και μέσα στην καρδιά του δυτικού καπιταλισμού η Ρωσία έχει ανοιχτούς πράκτορές της. Το ίδιο και στην Ευρώπη (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλαδάρα φυσικά κλπ). Το ότι οικονομικά δεν έχει ακόμα υπερκεράσει αυτές τις δυνάμεις την καθιστά ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ. Θυμίζω ότι και η Γερμανία την δεκαετία του '30 οικονομικά δεν ήταν πιο ισχυρή από τις ΗΠΑ ή την Βρετανία αλλά να που εξελίχθηκε τότε ΣΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΟ για όλο τον κόσμο.

ΜΑΖΙΚΑ-ΛΑΪΚΑ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ μέτωπα αυτό χρειαζόμαστε αυτή την στιγμή δυτικοί και ανατολικοί λαοί. Αυτός είναι ο δρόμος για την ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, για τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ που είναι και η μόνη λύση στο πρόβλημα.

V For Viva La Revolucion

25 Ιουλίου 2022 στις 2:32 μ.μ.

Leo
εισαι απρόσεκτος ,διοτι στο μπλοκ του μ/λ κκε δεν χρησιμοποιούν την προβοκατόρικη εμφανιση των χρυσαυγιτών για μικροκομματικά οφελη ,,αλλα το πως θα συνεχιστει αυτος ο αγωνας με ενα τροπο που κρινεται ,,ενω εσυ τα παιρνεις ολα σβαρνα και μοναδικος σκοπος σου ειναι ο αντικκεδισμος,,,,,
Μα καλα την ανακοίνωση της ΚΟΕ βρηκες και το αμφιλεγόμενο ιντιμιντια για ποιο λογο ακριβώς....Οι μεν θελουν μέτωπο στην κυβερνηση ,,χωρις προοπτική(ισως εκτος απο κομματικα οφελη του ΣΥΡΙΖΑ) και οι δε εχουν κυριο εχθρο τον Μπολσεβικισμό...και θελουν να τους δείρουν ολους.
Εχει διαφορα να εχεις μια στρατηγική και αλλο να αντιμετωπίζεις τους αγωνες με προοπτικη μιας εβδομαδας....και μοναδικη πρόταση την κατάληψη με τα εκπαιδευτικά ιδρυματα υγειονομικές βόμβες και συναυλιακοι χωροι,μονο.

Πουθενα δεν θα βρεις στον Μαρξισμο/Λενινισμο την σχεση εργαζομενου εργοδοτη ετσι οπως την φαντασιώνεσε ,,αλλωστε ακομα και η κοπτοραπτικη σε κειμενα του Μαρξ και του Λενιν δεν αποτυπώνει αυτα που προσπαθείς να πεισεις....Το αντιθετο συμπεραίνω απο τα αποσπασματα που χρησιμοποιείς.
Ο τροπος σκεψης σου ειναι ιδιος με το να πει καποιος πως αφου ο Μαρξ ελεγε τους μαυρους αραπηδες ηταν ρατσιστης..Ειναι σαν να λεμε οτι λογο πως θεωρουσε προοδευτικο τον καπιταλισμο-σε σχεση με την φεουδαρχια ηταν φιλο-καπιταλιστης..
....Αλλωστε δεν μπορει να γινει αναγωγη μηχανιστικά στο τοτε με το σημερα ..Αυτο ειναι ακίνητος Μαρξισμος που τον βλεπουμε στους τροτσκιστες (οχι στον Τροτσκι) ,,γιαυτο λεμε σημερα Μαρξισμος/Λενινισμος ..
Αν μιλήσουμε αποσπασματικα οπως εσυ κανεις μπορει να βγει η" να δείχνει προς τα καπου οτι θελουμε..
Οπως στην περίπτωση του Λενιν (αν και δεν λαμβάνω υπόψιν μου την κοπτοραπτικη κειμενων) προφανώς η χειραφέτηση/εργασια της γυναικας και των παιδιών καμια σχεση δεν εχει με τον χαρακτηρα της στον σοσιαλισμό
Η αποκτηση γνωσης της εκπαίδευσης σε συνθήκες καπιταλισμου και της αξιοποίησης τους στην νεα κοινωνια ειναι δυο διαφορετικα πραγματα,, το ιδιο και στην εργασια....
Η αποκτηση εργασιακης γγωσης και αξιοποίησης της στον σοσσιαλησμο ισχυει και σημερα σαν αποψη.
Η Αλεκα Παπαρηγα ειχε πει(εγω διαφωνω) πως δεν θελουμε τον εργαζόμενο οκνηρό και αδιάφορο στην εργασια του... Η δική μου γνωμη ειναι πως ο εργαζομενος δεν ειναι "τεμπελης" αλλα αντιστέκεται στην εκμετάλλευση του
Ας αφήσουμε λοιπον τις Μαρξιστικες αναλύσεις σε ειδικούς..η λογικη και η προσπάθεια ερμηνείας των γεγονοτων μας ειναι αρκετη..

Δεν ξερω τωρα τι εννοεις με την καταστροφη μιας ¨επιχείρησης ,,αλλωστε το σύνθημα εργατη μπορεις χωρις αφεντικα ,εννοει αυτο που λεει,,,οχι χωρις εργοστασια αλλα χωρις αφετντικα ,,αλλωστε ζωη στα εργοστασια δίνουν αυτοι που τα δουλευουν,οχι ο καπιταληστης..
Τους χωρους εργασιας τους κλεινουν οι ιδιοκτητες τους,,,οταν δεν εχουν τα κερδη που επιθυμούν...Νομοτελειακο
Οταν ο Λενιν ελεγε οτι οι καπιταλιστες θα μας πουλησουν το σχοινι που θα τους κρεμασουμε,,αυτο,δεν συνηγορει σε καμια περίπτωση εργασιακης ειρηνης,, και στο αφηγημα που ατυχος προσπαθεις κατασκευασεις,,,πεφτοντας σε αλλεπαλλήλους τοιχους.,,,οπως η καταργηση της εργατικης ταξης, λες και θα πεσει καμια ατομικη βομβα...Εχεις περασει στην καταστροφη του ειδους...

Το αναμφίβολο της κατακτησης της πολιτιης εξουσιας δεν σημαίνει πως εχουμς να κανουμε με μια κληρονομικη διαδηκασια ,.,Ετσι αοριστα δεν υπαρχει στον Καρλ Μαρξ ..Στον Γκραουτσο δεν ξερω..
Γιαυτο σου λεω μην κανεις κοπτοραπτικη σφαγμενων....κειμενων

Η εκπαίδευση εχει ταξικο χαρακτήρα-αντικειμενικά και η εργασια δεν ικανοποιεί τις αναγκες της κοινωνιας αλλα τις αναγκες του επιχειρηματια ..
Χωρις να εχω ιδιαίτερη γνωση στα εκπαιδευτικά ζητήματα(γενικα δεν εχω ειδηκες γνωσεις) θα πω οτι η εξειδίκευση στην εκπαιδευση δεν οδηγει στην μόρφωση τον πολιτισμο και στην εξέλιξη,, αλλα στην αναγκη εξειδικευμένου εργατικου δυναμικού στα καπιταλιστικά κατεργα για την κερδοφορία της επιχείρησης....
Σχολες φιλοσοφικες θα κλεισουν η" θα αφορουν οσους εχουξ ξεπερασει την ταξικη/επαγγελματικη ανασφαλεια...
Μετρημενα κουκια ειναι..

27 Ιουλίου 2022 στις 9:50 π.μ.

Και ποιος σου είπε ότι ταυτίζομαι ιδεολογικοπολιτικά με την όποια πηγή παραθέτω; ΚΑΜΙΑ σχέση δεν έχω ούτε με το indymedia (δεν έχω σχολιάσει ποτέ εκεί), ούτε με τις αντιγειτονιές ούτε με κανέναν. Αλλά εάν υπάρχει μία ανακοίνωση κάποιου σωματείου, μίας συλλογικότητας με το οποίο συμφωνώ στο περιεχόμενό του ή έστω σε ένα πράγμα από αυτά που λέγονται ναι θα το παραθέσω ακόμα και αν δεν συμφωνώ με την ηγεσία τους πολιτικά και ας δημοσιεύεται στο indymedia και αλλού. Εάν υπάρχουν γεγονότα τα οποία κρίνω ότι πρέπει να τα παραθέσω και ενισχύουν την επιχειρηματολογία μου ναι θα το κάνω. Αυτό δεν σημαίνει ότι ταυτίζομαι ούτε με τους διαχειριστές των μπλογκ ούτε με κανέναν.

Τόσο ο Μαρξ όσο και ο Λένιν ήταν ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΙ. Μιλάνε για τον ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ. Σταματήστε αυτό το "ε είναι αποσπάσματα, κοπτοραπτική, σφαγμένα κείμενα" και κουραφέξαλα ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΣΤΕ ακόμα περισσότερο. Όποιος ξέρει ανάγνωση και γνωρίζει έστω τα στοιχειώδη από μαρξισμό-λενινισμό αυτό καταλαβαίνει μιλούσαν για τον ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ. Όποιος έχει μελετήσει το Κεφάλαιο, όποιος έχει μελετήσει Λένιν και μπορεί να κατανοήσει τρία τέσσερα βασικά πραγματάκια μπορεί να το καταλάβει. Δεν λένε κάτι παράλογο αλλά κάτι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΟ περιγράφουν ακριβώς τον τρόπο που λειτουργούν οι αστικές κοινωνίες. Το ότι κατανοώ πως δουλεύει το όλο πράγμα στον καπιταλισμό δεν σημαίνει ότι τον αποδέχομαι γιατί γνωρίζω τις αντιφάσεις του, γνωρίζω την φύση του επομένως κατανοώ ότι η λύση βρίσκεται στην ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ του.

Ξέρεις γιατί κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις; Γιατί θα πρέπει να ομολογήσεις ότι δεν έχεις ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΞΙΣΜΟ-ΛΕΝΙΝΙΣΜΟ. Και επειδή οι πραγματικοί κομμουνιστές ακόμα και από τον τάφο τους σας ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ και ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΝ την ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ-ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ σας αντίληψη λυσσάτε και κάνετε ό,τι μπορείτε για να μας πείσετε ότι "άλλο εννοούσε, τα έλεγε για το σοσιαλισμό. τα έλεγε σε άλλη εποχή με άλλες συνθήκες" και ΜΠΟΥΡΔΕΣ.

Η καταστροφή του παραγωγικού κεφαλαίου σημαίνει χαμηλότερους μισθούς, μεγαλύτερη ανεργία, λιγότερα εργασιακά δικαιώματα, ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ καπιταλισμό. Αυτό ζούμε στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια γι'αυτό και έχουμε τους χαμηλότερους μισθούς, γι'αυτό και υπάρχει μεγαλύτερη εκμετάλλευση του προλεταριάτου και ναι δεν είμαστε το ίδιο με την...Γερμανία, την Γαλλία, το Βέλγιο, την Ιρλανδία, τους Σκανδιναβούς είμαστε ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, πιο κάτω και από τον πάτο. Εντελώς συμπτωματικά δηλαδή σε όποια χώρα υπάρχει βιομηχανία (κυρίως βαριά), μεταποίηση, εργοστάσια, επενδύσεις σε κλάδους του παραγωγικού κεφαλαίου εκεί οι εργάτες έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ μισθούς, εκεί υπάρχει ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ανεργία, εκεί οι εργάτες απολαμβάνουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ προνόμια (καλύτερες συνθήκες εργασίας, ασφάλιση, μεγαλύτερα επιδόματα ανεργίας, κοινωνικό κράτος κλπ). Εμείς πάλι που τόσα χρόνια η χώρα μας ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, που έχουμε ένα κράτος διεφθαρμένο, αντιπαραγωγικό, πελατειακό και καταστρέφεται όλη η χώρα ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ γιατί είμαστε ο πιο αδύναμος κρίκος;

Πρόσεξε δεν ισχυρίζομαι ότι δεν εφαρμόζονται αντιλαϊκά μέτρα, αντεργατικές πολιτικές σε όλη την Ευρώπη. Δεν ισχυρίζομαι ότι και οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί δεν δέχονται χτυπήματα όλα αυτά τα χρόνια στα δικαιώματά τους, δεν έχουν υποστεί και αυτοί μειώσεις μισθών, επίθεση στα εργασιακά τους δικαιώματα και μείωση κοινωνικών δαπανών (υγεία, παιδεία κλπ). Κάνε όμως τη σύγκριση και θα διαπιστώσεις ότι εξαιτίας των χαρακτηριστικών του ελληνικού καπιταλισμού η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση μας έπληξε πολύ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ από ότι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Συνεχίζεται...

V For Viva La Revolucion

27 Ιουλίου 2022 στις 9:56 π.μ.

Δίνω τον λόγο στον Λένιν:

“Θα ή­ταν δον­κι­χω­τι­σμός και κλαψού­ρι­σμα αν οι σοσιαλ­δη­μο­κρά­τες έ­λε­γαν στους ερ­γά­τες ό­τι θα μπο­ρού­σε να υ­πάρ­χει σω­τη­ρί­α κά­που ξέ­χω­ρα α­πό την α­νά­πτυ­ξη του κα­πι­τα­λι­σμού, και ό­χι μέ­σω της α­νά­πτυξης του κα­πι­τα­λι­σμού. Αλ­λά δεν λέ­με αυ­τό. Λέ­με το κε­φά­λαιο θα σας κα­τα­πιεί, θα κα­τα­πιεί τους Πέρ­σες, θα κα­τα­πιεί τους πά­ντες, και θα συ­νε­χί­σει να κατα­πί­νει ω­σό­του το α­να­τρέ­ψε­τε. Αυ­τή εί­ναι η α­λή­θεια. Και μην ξε­χά­σε­τε να προ­σθέ­σε­τε: Χω­ρίς την α­νά­πτυ­ξη του κα­πι­τα­λι­σμού δεν υ­πάρ­χει εγ­γύ­η­ση για νίκη πά­νω του.

Οι μαρ­ξι­στές δεν υ­πο­στη­ρί­ζουν ού­τε έ­να α­ντι­δρα­στι­κό μέ­τρο, όπως εί­ναι η α­πα­γό­ρευ­ση των τρά­στ, ο πε­ριο­ρι­σμός του ε­μπο­ρί­ου κλπ. Στον κα­θένα τα δι­κά του. Ας α­φή­σου­με τους Κο­μια­κόφ και Σια να χτί­ζουν σι­δη­ρο­δρό­μους δια­μέ­σου της Περ­σί­ας, ας τους στέλ­νου­με τους Λια­κόβ, ό­μως η δου­λειά των μαρ­ξι­στών εί­ναι να τους εκ­θέ­τουν στους ερ­γά­τες. Αν αυ­τό τρώ­ει τους ερ­γάτες λέ­νε οι μαρ­ξι­στές, ε­άν τους στραγ­γα­λί­ζει, α­ντα­πο­δώ­στε.

Η α­ντί­στα­ση στην α­ποι­κια­κή πο­λι­τι­κή και στη διε­θνή λε­η­λα­σί­α μέσω της ορ­γά­νω­σης του προ­λε­τα­ριά­του, μέ­σω της υ­πε­ρά­σπι­σης της ελευ­θε­ρί­ας του προ­λε­τα­ρια­κού α­γώ­να δεν κα­θυ­στε­ρεί την α­νά­πτυ­ξη του κα­πι­τα­λι­σμού, αλ­λά την ε­πι­τα­χύ­νει, α­να­γκά­ζο­ντάς τον να κα­τα­φύ­γει σε πιο πο­λι­τι­σμέ­νες, τε­χνι­κά ψη­λό­τε­ρες κα­πι­τα­λι­στι­κές με­θό­δους. Υ­πάρ­χει κα­πι­τα­λι­σμός και κα­πι­τα­λι­σμός. Υ­πάρ­χει ο μαυ­ρο-­ε­κα­το­νταρ­χί­τι­κος ο­κτω­βρί­στι­κος κα­πι­ταλι­σμός και ο να­ρό­ντνι­κος (“ρε­α­λι­στι­κός, δη­μο­κρα­τι­κός”, σφύ­ζων α­πό “δρα­στη­ριό­τη­τα”) κα­πι­τα­λι­σμός. Ό­σο πε­ρισ­σό­τε­ρο εκ­θέ­του­με τον κα­πι­τα­λι­σμό μπρο­στά στους ερ­γά­τες για την “α­πλη­στί­α και την ω­μό­τη­τα του” τό­σο πιο δύ­σκο­λο εί­ναι για τον κα­πι­τα­λι­σμό του πρώ­του εί­δους να συ­νε­χί­ζε­ται, τό­σο πιο σί­γου­ρα υ­πο­χρε­ώ­νε­ται να περ­νά­ει στον κα­πι­τα­λι­σμό δεύ­τε­ρου εί­δους. Και αυ­τό ακρι­βώς μας βο­λεύ­ει, αυ­τό α­κρι­βώς βο­λεύ­ει το προ­λε­τα­ριά­το.

Το διε­θνές προ­λε­τα­ριά­το πιέ­ζει τον κα­πι­τα­λι­σμό με δυο τρό­πους: α­πό τη μια με­τα­τρέ­πει τον ο­κτω­βρί­στι­κο κα­πι­τα­λι­σμό σε δη­μο­κρα­τι­κό κα­πιτα­λι­σμό και α­πό την άλ­λη ε­πει­δή διώ­χνει τον ο­κτω­βρί­στι­κο κα­πι­τα­λι­σμό μακρυά α­πό τον ε­αυ­τό του, με­τα­φέ­ρει αυ­τόν τον κα­πι­ταλι­σμό στους ά­γριους. Όμως αυ­τό διευ­ρύ­νει την βά­ση του κα­πι­τα­λισμού και φέρ­νει κο­ντύ­τε­ρα τον θά­να­τό του. Πρα­κτι­κά δεν υ­πάρ­χει ο­κτω­βρί­στι­κος κα­πι­τα­λι­σμός που να έ­χει μεί­νει στην Δυ­τι­κή Ευ­ρώ­πη, πρα­κτι­κά ό­λος ο κα­πι­τα­λι­σμός εί­ναι δη­μο­κρα­τικός. Ο ο­κτω­βρί­στι­κος κα­πι­τα­λι­σμός έ­χει φύ­γει α­πό την Βρε­τα­νί­α και την Γαλλί­α και έχει πά­ει στη Ρω­σί­α και στην Α­σί­α. Η ρώ­σι­κη ε­πα­νά­στα­ση και οι επα­να­στά­σεις στην Α­σί­α εί­ναι οι α­γώ­νες να διω­χτεί ο ο­κτω­βρί­στι­κος κα­πι­ταλι­σμός και να α­ντι­κα­τα­στα­θεί α­πό τον δη­μο­κρα­τι­κό κα­πι­τα­λι­σμό. Και ο δη­μοκρα­τι­κός κα­πι­τα­λι­σμός εί­ναι ο τε­λευ­ταί­ος του εί­δους του. Δεν έ­χει άλ­λο στά­διο να πά­ει. Το ε­πό­με­νο στά­διο εί­ναι ο θά­να­τός του”.

Γράμ­μα του Λένιν στον Γκόρ­κυ στις 3 του Γε­νά­ρη του 1911

Ο Λένιν είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ. Μη προσπαθείς να τον...διορθώσεις δεν θα πετύχεις τίποτα. Ανάμεσα στον δημοκρατικό όπως λέει καπιταλισμό και στον οκτωβρίστικο σαφώς τοποθετείται υπέρ του ΠΡΩΤΟΥ. Είναι κατηγορηματικός: ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΝΙΚΗ ΠΑΝΩ ΤΟΥ.

V For Viva La Revolucion

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger