Home » , » Εκδήλωση της Κόκκινης Ορχήστρας για το μεταναστευτικό Παρασκευή 14 Σεπττέμβρη

Εκδήλωση της Κόκκινης Ορχήστρας για το μεταναστευτικό Παρασκευή 14 Σεπττέμβρη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 | 9:50 π.μ.


"... Η ελληνική κοινωνία είναι βαθιά ποτισμένη με το ρατσιστικό δηλητήριο. Πριν από το μνημόνιο, στις "καλές εποχές", η ελληνική κοινωνία δεν έδειξε να εξοργίζεται με τα σκλαβοπάζαρα της φράουλας στην Αμαλιάδα. Μια συμπεριφορά όπου η εργατική τάξη δεν έδειξε να διαφοροποιείται. Ούτε όταν οι κανακάρηδες των καλών οικογενειών στην Αμάρυνθο βίαζαν ομαδικά τη Βουλγάρα με την κάλυψη των γονιών τους. Ούτε όταν στην Ηγουμενίτσα βγήκαν οι κυνηγοί μεταναστών.
Μπορεί να υποθέσει κανείς πως τώρα μετά μετά τα μνημόνια, ο ελληνικός λαός έγινε λιγότερο ρατσιστής; Φυσικά οι πολιτικές του μνημονίου έχουν διαλύσει την καθημερινή ζωή του ελληνικού λαού. Όμως, αυτό δεν τον κάνει αυτόματα αλληλέγγυο με τους απόκληρους μετανάστες. Στα χωριά της Κοζάνης δεν σκέφτηκαν να διαδηλώσουν για τίποτα επί δύο χρόνια της λαίλαπας του μνημονίου. Ούτε για τις περικοπές ούτε για τη φτώχεια ούτε για την ανεργία. Όμως κινητοποιήθηκαν αμέσως στην προοπτική να γίνει ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης κοντά τους, επειδή δεν θέλουν τους μετανάστες δίπλα τους ...

... Ακόμα και το τμήμα εκείνο της αριστεράς που στεκόταν αλληλέγγυο στους μετανάστες όλα αυτά τα χρόνια ακολουθούσε μια απολογητική τακτική που μπορεί να συνοψισθεί στο "οι μετανάστες δεν είναι πρόβλημα, έχουν προβλήματα". Ποτέ δε μίλησε ανοιχτά για τα αυτονόητα. Πως οι μετανάστες αποτελούν ευλογία για μια κοινωνία, αφού χωρίς να έχει ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για την εκπαίδευσή τους και για την περίθαλψή τους, τους δέχεται σε μια εργασιακά ώριμη ηλικία για να τους ξεζουμίσει. 

Πως δεν είναι δυνατόν τα σύνορα να είναι ανοιχτά για τα εμπορεύματα, για το κεφάλαιο και για τους πλούσιους και να είναι κλειστά μόνο για τους φτωχούς. Αντ' αυτού ασκούνταν σε μια λογική "ρεαλιστικών προτάσεων". "Να συζητήσουμε" πόσοι χωράνε, να "συζητήσουμε" τι θα κάνουμε με όλους αυτούς που βρίσκονται στη χώρα μας", "να συζητήσουμε μέτρα για να μη φεύγει ο κόσμος από τις χώρες του". Ήδη αποδέχθηκε να παίζει στο γήπεδο του αντιπάλου.

Από το άρθρο "Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και η αλλαγή της εκλογικής αντζέντας" περιοδικό AvantGarde τεύχος 1 
της ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΑΘΗΝΑΣ   


Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ομάδα συζήτησης και παρέμβασης για το διεθνισμό και την εργατική εξουσία, 

σας καλεί 

στην ανοιχτή συζήτηση

"Έλληνα εργάτη πρόσεξε καλά, 
τον ρατσισμό τον σπέρνουν τ' αφεντικά!
- Φταίει ο "υπερβολικός" αριθμός των μεταναστών για την άνοδο των φασιστών;
- Γιατί επιμένουμε στο σύνθημα για ανοιχτά σύνορα και νομιμοποίηση όλων των μεταναστών τώρα;"

Η συζήτηση θα γίνει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 
στις 7.30 μμ στο Στέκι Μεταναστών Θεσσαλονίκης 
(Ερμού 23 & Βενιζέλου, 1ος όροφος) 


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
14 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:12 π.μ.

TERMINAL 119

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger