Home » , » ΚΚΕ: Λύση ο υπαρκτός σοσιαλισμός

ΚΚΕ: Λύση ο υπαρκτός σοσιαλισμός

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012 | 8:42 π.μ.

Από την εφημερίδα "Πριν"

Με κάλεσμα του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ «για κατάκτηση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας» που προαναγγείλει αγώνες, έκλεισε η περίοδος διαλόγου για το δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα στον Περισσό. Παρά τα άρθρα και τις παρεμβάσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα και άφηναν να διαφανεί μια αλλαγή στάσης ως προς την πολιτική τακτική του κόμματος, το κάλεσμα της ηγεσίας επαναφέρει την κλειστή λογική «πρώτα λαϊκή εξουσία, μετά φιλολαϊκές λύσεις».

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι ως παράδειγμα και στόχος τίθενται οι κατακτήσεις των σοσιαλιστικών χωρών του 20ού αιώνα σε μια ιδιότυπη επιστροφή στο μέλλον του σταλινισμού.
«Η εργατική - λαϊκή εξουσία έδωσε πολλά στους λαούς της σοσιαλιστικής οικοδόμησης. 'Ελυσε προβλήματα που βρίσκονται μόνο στα όνειρα των εργαζομένων στις καπιταλιστικές χώρες», υπογραμμίζει το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ, σε μια σπάνια ταύτιση της πολιτικής του πρότασης με τον τότε «υπαρκτό σοσιαλισμό». Σήμερα, ως διέξοδος από την κρίση υπέρ του λαού περιγράφεται η «κυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας». Αυτή που «θα κάνει λαϊκή περιουσία τη σημερινή ιδιοκτησία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, όλων των υποδομών» και «θα διασφαλίσει αυτό που σήμερα ονειρεύεται η πλειοψηφία του λαού», δηλαδή «δουλειές για όλους, διατροφική επάρκεια, δημόσια δωρεάν υγεία, μόρφωση, φθηνή και , ποιοτική στέγη».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, παλλαϊκό σύνθημα πάλης είναι «η φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση, που σημαίνει πάλη για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις του δρόμου ανάπτυξης χωρίς μονοπώλια, ταξική εκμετάλλευση, με κοινωνικοποίηση, κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό λαϊκό έλεγχο, με αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους».

Χαρακτηριστικό της πρότασης του ΚΚΕ είναι πως σε πολλά σημεία επιτίθεται στην πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ως ανάλογη της κυβερνητικής γραμμής: «Η επιμήκυνση που προτείνει η κυβέρνηση για το Μνημόνιο καθώς και .η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μην πληρωθεί το χρέος για ένα - δυο χρόνια ή να μειωθεί με προσφυγή και διαπραγματεύσεις σε διεθνείς οργανισμούς, η επιστροφή στη δραχμή, είναι διαφορετικές εκδοχές που θα φέρουν νέα δεινά στο λαό όπως αναφέρεται.

Παράλληλα, γίνεται ιδιαίτερη προσπάθεια να μη συνδεθεί η πρόταση του ΚΚΕ με κάποιο σενάριο επιστροφής στη δραχμή: «Η χρεωκοπία και η έξοδος από το ευρώ συνεπάγονται απότομη άνοδο των τιμών στη "θάλασσα" των εισαγόμενων προϊόντων, τεράστια απώλεια αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων» σημειώνεται, ενώ υπενθυμίζεται ότι «τμήματα του κεφαλαίου θέλουν και θα ωφεληθούν από μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη». Επομένως, η «απαλλαγή τα τα δεσμά της ΕΕ» και του ευρώ μετατίθεται ως στόχος για μετά την κατάληψη της λαϊκής εξουσίας.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 39 σχόλια

Ανώνυμος
3 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:14 π.μ.

Τι πίνετε και δεν μας δίνετε εκεί στο Πριν;
Δηλαδή τι προτείνετε στον λεπρό; Να ξύνει μία μία τις πληγές του;

Ανώνυμος
3 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:03 π.μ.

Δεν ξέρω γιατί η ανησυχία, όλα δείχνουν πως η χώρα δεν θα κινηθεί προς τον "υπαρκτό" αλλά προς την "αριστερά" της "υγειούς επιχειρηματικότητας" της "ελεύθερης αγοράς" και στη δραχμή με την άρχουσα τάξη να μας φροντίζει (κατά τη γνώμη μου μάλιστα πολύ καλύτερα αφου δουλειά, στέγη, εκπαίδευση και φαγητό για όλους, είναι συνταγή οπισθοδρόμησης)

Μάγιστρος
3 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:45 π.μ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί το Πριν μπερδεύει τα πάντα μόνο και μόνο για να την πει στο ΚΚΕ (αν και κάτι υποψιάζομαι).

Το ΚΚΕ είναι φανερό τι κάνει:
1. Δεν πετάει τίποτε από την ιστορία της Σοβιετικής Ένωσης. Την υπερασπίζει και θεωρεί ότι με όλα της τα πιθανά στραβά είναι κομμάτι του κομμουνιστικού κινήματος. Προσωπικά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα με αυτό, αντιπαθώ την λογική "πετάμε τα στραβά, κρατάμε τα καλά". Μάλιστα δεν θα είχα ακόμη περισσότερο πρόβλημα αν θεωρούσε π.χ. και την Κίνα κομμάτι του κομμουνιστικού κινήματος ή τα αντάρτικα στην Λατινική Αμερική κλπ., άσχετα κι εκεί με την εξέλιξη ή με το αν είχαν περισσότερα ή λιγότερα "αυτόνομα" χαρακτηριστικά. Εκεί όμως έχει ένα θέμα ακόμη, έστω κι ανομολόγητο ή υποβόσκων.

2. Η παραπάνω υπεράσπιση όμως μάλλον γίνεται για ιστορικούς και συναισθηματικούς λόγους, δεν σημαίνει ότι υιοθετεί και σήμερα τις αντιλήψεις π.χ. του μεσοπολέμου ή των πρώτων μεταπολεμικών χρόνων. Απορρίπτει έννοιες όπως η εξάρτηση, το λαϊκό μέτωπο, ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας κλπ. και υιοθετεί "νεοτροτσκιστικές" αντιλήψεις περί επανάστασης, διεθνισμού, αλληλεξάρτησης κλπ. Σε αυτό το σημείο είναι εξαιρετικά κοντά με το "Πρίν" φυσικά.

3. Στην πράξη όμως αυτές οι -ουσιαστικά- αριστερίστικες αντιλήψεις, δεν υποστηρίζονται. Ο πραγματικός αριστεριστής λέει "επανάσταση τώρα" και κάνει "επανάσταση τώρα": Συγκρούεται έστω και μόνος του. Ο γιαλατζί λέει για επανάσταση και στην πράξη κάνει "οικονομία δυνάμεων", "αναμονή για καλύτερες μέρες", "περιφρούρηση των δυνάμεών του" κλπ. κλπ.

Σημείωση: Το τελευταίο διάστημα το ΚΚΕ κάνει κάποια ανοίγματα, ίσως επηρεασμένο από τα αποτελέσματα και την εσωτερική κριτική, πάντως κάνει....έστω και βρίζοντας.

Συμπέρασμα: Το ΚΚΕ χρειάζεται επειγόντως νομίζω ένα συνέδριο μπας και καταφέρει να λύσει κάποια θέματα. Αυτός ο ιδιότυπος συνδυασμός αριστερισμού στα λόγια - Φλωρακισμού στην πράξη δεν αποδίδει και ιδιαίτερα κι ελπίζω να το βλέπει.

Ανώνυμος
3 Σεπτεμβρίου 2012 στις 2:56 μ.μ.

Το ΚΚΕ αντιλαμβάνεται ότι έχουν αρχίσει να μπαίνουν οι βάσεις του νέου πολτικού συστήματος(το μετά ΔΝΤ και με διπλό νόμισμα)και προσπαθεί να πλασαριστεί για να κερδίσει τη θέση στο νέο σύστημα.Γι'αυτό δίνει εξετάσεις υπακοής κάθε μέρα στην αστική τάξη(βλέπε κατάληξη απεργίας στη χαλυβουργία,μισητή συμπεριφορά απέναντι στο Συριζα,υπερεπανασταικές δήθεν φραστικές διατυπώσεις που δεν τις κατανοει ο κόσμος ή που τις θεωρεί άλλα λόγια να αγαπιόμαστε,διατήρηση παπαρήγα κ.α).Ο κόσμος δεν έχει να περιμένει τίποτα από παρωχημένους κομματικούς μηχανισμούς κι από γραφειοκράτες που πληρώνονται από το αστικό κράτος που θέλουν ταχα να ανατρέψουν.Συγνώμη από τους απλούς αγωνιστές του ΚΚΕ που γράφω τετοια πράγματα αλλά δυστυχώς δεν απέχουν πολύ απ'την πραγματικότητα.

Τόνυ

Ανώνυμος
3 Σεπτεμβρίου 2012 στις 5:27 μ.μ.

Μπράβο στον Τόνυ. Η εμβάθυνσή σου σε ζητήματα ιδεολογικής συγκρότησης και κυρίως πολιτικής στρατηγικής είναι ανεκτίμητη. Μην σταματάς. Συνέχισε έτσι και η δικαίωση είναι πολύ κοντά. Σύντομα θα σε καλέσει για συνέντευξη ο Βασίλης Λεβέντης στο Κανάλι 29. Κρίμα που δεν σε ανακαλύψαμε νωρίτερα. ΑΜΗΝ!

Ανώνυμος
3 Σεπτεμβρίου 2012 στις 6:22 μ.μ.

TONY οπως λεμε το συριζαιο χωρις κεφαλη

Ανώνυμος
3 Σεπτεμβρίου 2012 στις 6:43 μ.μ.

Τόνυ δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη απο τους οπαδούς του κκε.Όπως βλέπεις,η ηγεσία τους τούς έχει κάνει σαν τα μούτρα της.Οπότε άνθρακες ο θησαυρός.

Ανώνυμος
3 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8:06 μ.μ.

Λύση η κομμουνιστική επαναθεμελίωση, μπας και συσπειρωθεί επιτέλους η μη γιαλαντζή αριστερά και καταφέρει να αφυπνίσει το κομμάτι της εργατικής τάξης που κοιμάται και ονειρεύεται οτι ο θεός θα βάλει το χέρι του και θα την ξυπνήσει από τον εφιάλτη που δυστυχώς όμως ζει και δεν είναι όνειρο, που θα μας πείσει οτι δεν φοβομαστε γιατί απλως δεν έχουμε τίποτα άλλο πιά να χάσουμε, που θα μας εμπνεύσει την εμπιστοσύνη οτι μπορούμε χωρίς αφεντικά.

Ανώνυμος
3 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:39 μ.μ.

"Γιαλατζί αριστερά" και "παρωχημένος κομματισμός μηχανισμός" το....ΚΚΕ ! ! ! ο ένας, "αριστερισμός στα λόγια και Φλωρακισμός στην πράξη" !!! ο άλλος, άλλες ασυναρτησίες ο πάρα πέρα, "η ηγεσία έχει κάνει τους οπαδούς του ΚΚΕ σαν τα μούτρα της" ο έτερος ΚΚΕδολόγος και το γαϊτανάκι συνεχίζεται... Με τέτοιο οχετό αντικομμουνσιμού και χαφιεδολογίας,ο οποίος συντηρείται από "αριστερούς" με το συμπάθειο ... εύκολα μπορεί να εξηγηθεί, κατά ένα μέρος τουλάχιστον, γιατί η εργατική τάξη παραπαίει αποπροσανατολισμένη ανάμεσα σ'αυτήν την "αριστερή" σκατόστομη αντιΚΚΕδίλα και την ομοίου χρώματος ασφαλίτικη ναζιστική οχετολογία κατά του ηρωϊκού και τιμημένου ΚΚΕ. Αποκρουστική βρωμιά και από δώ και από κεί... Ούουουουστ ρέεεεε

Ανώνυμος
3 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:49 μ.μ.

ΣΥΡΙΖΑ και πάλι ΣΥΡΙΖΑ. Νάτος ο 6:43 περιμένει πώς και πως το σύνθημα του Αλέξη από την Νίκαια για την 3η του Σεπτέμβρη και το σοσιαλισμό αλα Παπαντρέα. Ουστ ρε οπορτούνες, πάτε σε κανα ΠΑΣΟΚ να ψαρέψετε κανένα δημόσιο υπάλληλο που φοβάται μην απολυθεί. Που θα κάνετε και υποδείξεις.

Ανώνυμος
4 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12:07 π.μ.

Συριζαίοι, μεταμορφωμένοι παλαιοπασόκοι, κατσικοκλέφτες, το πάρτυ με τη λεηλασία του κράτους και των εργαζομένων, με τη διγλωσία του παριστάνω τον αριστερό αλλά πράττω κάργα δεξιά, τελείωσε παρτάλια. Η ιστορία του απατεώνα Παπανδρέου δεν επαναλαμβάνεται, βρείτε άλλο ποίημα παρτάλια.

Μάγιστρος
4 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12:49 π.μ.

"Γιαλατζί αριστερά" σκέτο ανώνυμε 11:39.

Όσο για το "Φλωρακισμό", αν δεν τον καταλαβαίνεις δες τον Μίμη τον Ανδρουλάκη. Ήταν από τους αγαπημένους μέσα στο κόμμα.

Ανώνυμος
4 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:05 π.μ.

Δεν μπορείς παρά να θαυμάσεις τους οπαδούς του κκε για την μαρξιστική τους σκέψη και τα επιχειρήματα που προβάλουν σε όσους τολμούν να ασκήσουν κριτική στο κόμμα τους.Και αυτοί οι άνθρωποι αυτοαποκαλούνται κομμουνιστές!!Φράσεις και κοσμητικά επίθετα που θα ζήλευαν και χρυσαυγήτες.Κατανοητά ολα αυτά σ'ενα βαθμό όταν νοιώθεις να χάνεις το έδαφος κάτω από τα πόδια σου.Κατανοητός και ο πανικός για τ'απανωτά χαστούκια απο την εργατική τάξη που δήθεν υπερασπίζεσαι.Συμφωνώ απολύτως,το πάρτυ ετελείωσε για όσους τόσο καιρό ξεγέλαγαν το λαό με παχιά λόγια και επαναστατικές κορώνες,και παράλληλα στήριζαν με όλες τις δυνάμεις τους το καπιταλιστικό σύστημα.Δυστυχώς για σας ο λαός σας γύρισε την πλάτη ανεπιστρεπτί.

Ανώνυμος
4 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:33 π.μ.

Οι αντιδράσεις των ΚΚΕδων έδειξαν ένα πράγμα, συνεχίζουν μόνοι τους την ίδια πορεία όπως προεκλογικά. Μακάρι να κάνουν παρέα στο ΝΑΡ έξω από τη βουλή στις επόμενες εκλογές. Ίσως βάλουν μυαλό τότε. Ίσως λέμε.

Ανώνυμος
4 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:53 π.μ.

Πρώην πασόκοι και νυν συριζαίοι, πετάξτε τις μάσκες, φέρτε πίσω τα κλεψιμαίικα και μετά συζητάμε. Χαμαιλέοντες.

Γιώργος Μήτρος
4 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:31 π.μ.

To σχόλιο του "Μαγίστρος" είναι αξιοπρόσεκτο.Όσο για τα παραπλανημένα μέλη του ΚΚΕ,της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον αχταρμά του ΣΥΡΙΖΑ έχω να πω πώς,τα κότσια ΟΛΩΝ μας θα φανούν στο κίνημα από εδώ και στο εξής.Τώρα τα τσιτάτα του ΚΚΕ και τα γλειψίματα του ΠΡΙΝ στο ΚΚΕ είναι κουραστικά.

Ανώνυμος
4 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:46 μ.μ.

Μιλάει και ο ΣΥΡΙΖΑ; Θαυμάστε την υποψήφια βουλευτή του και τ. μέλος της ΚΠΕ (αριστερό ρεύμα παρακαλώ) μετά το 2ο λεπτό του βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=K15MTXUUazw&feature=player_embedded#!

Ανώνυμος
5 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12:05 π.μ.

Κύριε ανώνυμε των 1.05 π.μ.
Ο υποκριτικός "καθωσπρεπεισμός" σου δεν περιγράφεται...
Αλήθεια, όλη η παραπάνω οχετολογία κατά του τιμημένου ΚΚΕ αποτελούν "κριτική" που δεν μπορούμε να "αντέξουμε" όσοι συμπαρατασσόμαστε με το ΚΚΕ ;;; Εγώ δεν έχω την ΤΙΜΗ να είμαι μέλος του ΚΚΕ, αλλά πραγματικά ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ τον βρώμικο ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ και το ναζιστικό αντι-ΚΚΕ υβρεολόγιο, αναμασημένο από άλλες, αλήστου μνήμης, εποχές, και αναπαραγόμενο από "αριστερούς" με το συμπάθειο.... Βεβαίως δεν είναι αθέμιτη ούτε απευκτέα, η όποια πραγματική ΚΡΙΤΙΚΗ στην πολιτική του ΚΚΕ,εκείνη όμως η οποία βασίζεται στον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ προγραμματικό λόγο και την πολιτική πρακτική του ΚΚΕ και όχι στην ηθελημένη διαστρέβλωση των θέσεων και των πράξεων του ΚΚΕ και μάλιστα με Ασφαλίτικη μεθοδολογία, επενδεδυμένη με "αριστερή" φρασεολογία... Αυτού του είδους την βρώμικη τακτική θα την ξεσκεπάζουμε και θα την πολεμούμε με όλη τη δύναμη της ψυχής και του μυαλού μας.
Ζήτω το αθάνατο και τιμημένο ΚΚΕ

Ανώνυμος
5 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:00 π.μ.

Πολλά ζήτω πέφτουν στο τραπέζι.Ζήτωσαν λοιπόν και οι βασιλείς,που απο την φύση τους δεν πρέπει να τους ακουμπάει το πόπολο και δεν επιδέχονται κριτική.Όταν δεν έχεις επιχειρήματα να υπερασπισθείς τις πολιτικές σου,πετάς κάμποσα Ζήτω και καθαρίζεις και με τον καπιταλισμό,και με τους διάφορους 'ενοχλητικούς',ασφαλίτες,προβοκάτορες και άλλα κακοποιά στοιχεία.Ένα καλό έχει τούτη εδώ η καπιταλιστική κρίση.Συνεχίζει ο λαός να 'διορθώνει'όχι μόνο την ψήφο του,αλλά κυρίως την σκέψη του.

Μάγιστρος
5 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:45 π.μ.

Ενώ το "Ούουουουστ ρέεεεε" είναι κριτική που προφανώς μπορείς να αντέξεις ανώνυμε της "5 Σεπτεμβρίου 2012 12:05 π.μ.".

Πράγματι, ξεσκεπάζει κι αποκαλύπτει όλο τον "ναζιστικό"(!!!) οχετό των προηγούμενων post...

5 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:21 π.μ.

Το "τιμημένο ΚΚΕ" το αποτελείωσε η Τασκένδη η 6η Ολομέλεια και η σχετική δήλωση Συμμόρφωσης προς το Πρωτοδικείο Αθηνών, του τότε Γραμματέα του Χαρ. Φλωράκη.

Ανώνυμος
5 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12:03 μ.μ.

Θεόδωρε τα έχεις πραγματικά μπερδέψει. Ψάξτο λίγο... πχ την δήλωση (στον ΑΠ και όχι σε Πρωτοδικείο αλλά αυτό είναι το μικρότερο από τα λάθη που κάνεις) και τα συμπληρώματά της και το συζητάμε, αν χρειαστεί.

ΥΓ Μήπως το ότι στον στρατό (πχ) ή αν έχεις διοριστεί κάπου έχεις "ορκιστεί" υπακοή στο αστικό σύνταγμα μεταβάλλει την όποια θέση θεωρείς ότι έχεις στο κίνημα;

6 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12:36 π.μ.

Άρειος Πάγος, Συμβούλιο της Επικρατείας, Ελεγκτικό Συνέδριο, Πρωτοδικείο, δε βαριέσαι...τσιμέντο να γίνει.
Επειδή γέρασα πια, κάνω σοβαρά λάθη, κυρίως εκ παραδρομής.
Το θέτω σε παραπομπή:
http://original-fippak.blogspot.gr/2010/07/1974.html
Επίσης πολύ καλαμπούρι έχει η προτελευταία παράγραφος περί άρσης του όρκου, σε περίπτωση που απειληθεί η Δημοκρατία... τότε κι εμείς αν πάει να εγκαθιδρυθεί Δικτατορία, τότε και μόνο τότε, θα επιθυμούσαμε να καταλάβουμε βιαίως την εξουσία.(Ελεύθερη Μετάφραση).
Αλλά διερωτώμαι το εξής:
Οι άλλοι, κάτι ΕΚΚΕ, ΚΚΕ Εσ., ΟΜΛΕ, ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ πως αμέλησαν να υποβάλλουν τα σέβη τους στην όποια Δικαστική Αρχή;

Τι υποψιάζομαι εγώ;
Ότι ο Γιώτης δεν ήθελε να ανακατεύονται οι αρχές στα πόδια του. Δηλαδή στην οικοδόμηση του busyness plan του Κόμματος.
Και ο νοών νοήτω.

Τώρα ίσως έχω κάνει την μικρότερη διόρθωση στο "μικρότερο λάθος", αλλά θα επιχειρήσω εφόσον μου υποδειχθούν, αναλόγως, να διορθώσω και τα μεγαλύτερα λάθη.
Πολύ ορθά επισημαίνεις και το ζήτημα του ατομικού όρκου, ενός φυσικού προσώπου για αναγκαστικούς, συμβατικούς, υπηρεσιακούς λόγους.
Επαναλαμβάνω: "...ενός φυσικού προσώπου για αναγκαστικούς, συμβατικούς, υπηρεσιακούς λόγους".
Τώρα το άρθρο δεν είναι και ιδιαίτερης αξίας. Απλά επισημαίνει πράγματα ήδη γνωστά. Ότι το ΚΚΕ δεν δέχεται επιστροφή στη δραχμή, είναι γνωστό.
Ότι στον υπαρκτό Σοσιαλισμό, είχαμε σοβαρά επιτεύγματα κι αυτό είναι αποδεκτό, ακόμη κι από δεξιούς στις πεποιθήσεις.
Νομίζω πως τα σχόλια παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ανώνυμος
6 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:07 π.μ.

Βλέπω κύριοι της εκπορνευμένης "αριστεράς" να έχετε "όρεξη" να συνεχίζετε τη σκατολογία σας...
Σας προτείνω,κύριοι, να περιδιαβήτε σε συγκεκριμένα sites, όπου ο χρυσαυγίτικος υπόκοσμος "σχολιάζει",γρυλλίζει και παντοιοτρόποπως αφήνει το ιδεολογικό του στίγμα. Εκεί,λοιπόν, θα βρείτε πολλά κοινά ανάμεσα στο αντι-ΚΚΕ υβρεολόγιό σας και στη χρυσαυγίτικη οχετολογία. Απλώς η εκφορά του λόγου σας μπορεί, κατά περίπτωση, να είναι λίγο πιό "ραφιναρισμένη", η ΟΥΣΙΑ όμως παραμένει : Ενας λυσσαλέος αντικομμουνισμός και ένα απέραντο αντι-ΚΚΕ μένος και μίσος, που αποτελεί και τον ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗ σας με τα ναζιστικά ξεράσματα... Προδότες,δηλωσίες,Τασκένδες...αυτό αποτελεί "κριτική" προς το ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΚΕ... Ε όχι κύριοι της γιαλατζί και εκπορνευμένης "αριστεράς", αυτό είναι συστηματικός και χυδαίος αντικομμουνισμός με στάμπα "αρστερού" και υπόβαθρο ναζιστή.
Οσο για την εκτίμηση ότι ο λαός ορθά "διόρθωσε" στις τελευταίες εκλογές την ψήφο του και τη σκέψη του, ψηφίζοντας,προφανώς, το ΠΑΣΟΚΟ-Τσιπρέϊκο, τους επίσημους εκφραστές της εκπορνευμένης "αριστεράς",μαζί με τους άλλους σοβαροφανείς και βαρύγδουπους αδελφοποιητούς
"δημοκρατικούς αριστερούς" της "κυβερνώσας αριστεράς", τους ευρωλάγνους και ευρωλιγούριδες, τους υποστηρικτές του ευρωενωσιακού Κεφαλαίου, τους θιασώτες του εξανθρωπισμένου Καπιταλισμού, η σκληρή ταξική πραγματικότητα θα καταδείξει πόσην ΑΛΗΘΕΙΑ περιέχουν οι επιστημονικές αναλύσεις και προβλέψεις του τιμημένου ΚΚΕ και πόσην σχέση έχουν με τα λαϊκά συμφέροντα οι εξώφθαλμες εκλογικίστικες επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ, είτε της 3ης του Σεπτέμβρη είτε του σημερινού (σιγά τον πολυέλαιο...). Στο μεταξύ, σταματήστε να ξερνοβολάτε κατά του τιμημένου ΚΚΕ και χωνέψτε το, επιτέλους : To Κόμμα που άντεξε για πάνω από 90 χρόνια έχει ακατάλυτους δεσμούς αίματος με το λαό και την εργατική τάξη και γι'αυτό δεν πρόκειται να το "διαλύσετε", όσες φιλότιμες "προσπάθειες" κι άν καταβάλλετε, εκπορνευμένοι "αριστεροί" και καραμπινάτοι ναζισταράδες. Απλώς ματαιοπονείτε και ξεροσταλιάζετε... αυτή τη "χαρά" δεν θα την πάρετε ΠΟΤΕ.

Ανώνυμος
6 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:18 π.μ.

Είσαι πιο ικανός και δεν θα χρειαστούν άλλοι για να υλοποιήσουν τα σχέδια που φαντασιώνεσαι
Καλά πας συνέχισε.............
Λίγο πριν το 3% σταμάτα μην χαθεί η επιχορήγηση και μείνουν άνεργοι οι καθοδηγητές!

Ανώνυμος
6 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:19 π.μ.

Σύμφωνα με την παραπομπή του Θεόδωρου της 6/9 12.36,έτσι εξηγούνται τα πάντα.Οπότε έχει απόλυτο δίκιο η Αλέκα να λέει ότι στη 'δική'μας επανάσταση δεν θα σπάσει ούτε τζάμι!!Είχε φροντίσει ο Χαρίλαος,απο το 74 να βάλει τα πράγματα στην θέση τους.

Ανώνυμος
6 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7:48 π.μ.

Να το πω ωμά: Κάποια πιο έξυπνα άτομα να υπερασπιστούν την πολιτική του ΚΚΕ δεν έχετε;

6 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8:26 π.μ.

Αυτό που με λυπεί ιδιαιτέρως με τους αυτοαποκαλούμενους, δήθεν υποστηρικτές του ΚΚΕ, είναι ότι πρώτα παραθέτουν κάποια επιχειρήματα και κατόπιν θέτουν ερωτήματα.
Ως εδώ καλά!
Όταν όμως τους δοθεί μία, το κατά δύναμιν, τεκμηριωμένη απάντηση, επανέρχονται με ειρωνείες και ύβρεις.
Σε αντίστοιχα άλλα blogs, στα οποία οι σχολιαστές είναι επιβεβαιωμένοι Κνίτες (διότι και το παραδέχονται οι ίδιοι και αναφέρουν λεπτομέρειες, που μόνο ως μέλη της ΚΝΕ, θα γνώριζαν) αποφεύγονται και οι χαρακτηρισμοί και πραγματικά γίνεται γόνιμη κριτική.
Γίνεται ανοικτή και ειλικρινής κριτική και στο Σταλινισμό και στην λεγόμενη Αποσταλινοποίηση και στον Ευρωκομμουνισμό εξίσου με σοβαρότατη τεκμηρίωση.
Επειδή εσείς αναφέρεστε στο ΚΚΕ "της καρδιάς σας", δηλαδή σε ένα φανταστικό ΚΚΕ και όχι στο πραγματικό.
Πρέπει να συμπεράνω ή ότι υπάρχουν δύο ειδών οπαδοί του ΚΚΕ ή ότι σας έχει βάλει η ασφάλεια να υποδύεστε τους ΚΚΕδες και να διώχνετε κι άλλους από το εναπομείναν ΚΚΕ.
Ή το εφιαλτικότερο είστε άνθρωποι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και επιδιώκετε την περαιτέρω συρρίκνωση του ΚΚΕ για να προχωρήσει σε ταχεία συγχώνευση.
Και κάτι άλλο: Η Δημοκρατία είναι γι αυτούς που την αξίζουν, ενώ η επανάσταση γι αυτούς που το λέει η περδικούλα τους.
Και για το θέμα της επανάστασης, κατά την οποία δεν θα σπάσει ούτε τζάμι, δεν ανακατεύομαι. Και δεν ανακατεύομαι από διακριτικότητα. Σαφώς πρόκειται για revolution privee.
Να θυμίσω μόνον πως στην δεκαετία του '70 είχε προβληθεί μία διαφήμιση για κάποιο προϊόν που υποσχόταν "επανάσταση" στον καθαρισμό τζαμιών.

6 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12:26 μ.μ.

Ψυχραιμία αγαπητοί αντι-ΚΚέδες μου.
Η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης (και της κυβέρνησης αύριο-μεθαύριο) έχει καμπόσα κονδύλια για όλους σας (μια και το θίξατε και κάποιοι "εξωκοινοβουλευτικοί"(;) που έχετε φάει τα συκώτια σας να ζητιανεύετε συνεργασίες με την "κυβερνώσα αριστερά" των ΝΑΤΟΪκών επεμβάσεων).
Κατά τα λοιπά, μεγαλώστε λίγο. Δεν είναι τα πάντα φοιτητικό αμφιθέατρο, που βρίκαμε την ατάκα και "τους τελειώσαμε". Οταν ο λαός μπήκε στο παλάτι του Τσάρου δεν έσπασε ούτε πιατάκι του γλυκού. Αυτή του η στάση (απαλωτριώνουμε-δεν καταστρέφουμε) δεν τον εμπόδισε να βομβαρδίσει το Κρεμλίνο όταν αυτό κρίθηκε αναγκαίο.
Αν θέλετε (και μπορείτε φυσικά), κάντε κριτική στις θέσεις του ΚΚΕ, και όχι σε αυτές που εσείς παρουσιάζετε σαν τέτοιες. Κάτι τέτοιο θα έκανε καλό σε όλους μας.
Αλλά ούτως ή άλλως, οι μισοί και βάλε σχολιαστές του μπλογκ, γράφουν μάλλον για να εκτονωθούν παρά για να ανταλάξουν απόψεις.
(Ακου εκεί το ΚΚΕ είναι κατά της επιστροφής στην δραχμή, την ίδια στιγμή που η πιο σταθερή θέση του είναι η έξοδος από την ΕΕ. Ληγμένα...)

Μάγιστρος
6 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:52 μ.μ.

Για πες μας ρε TRASH εσύ που είσαι διαλεκτικός και δεν την βγάζεις με τα ψύχραιμα "ουστ ρε", διαφωνείς με αυτά που έγραψα στο πρώτο μου post;
Αν μάλιστα δεν μου απαντούσες με "ατάκες αμφιθεάτρου", θα ήμουν ακόμη πιο ευχαριστημένος.

Διάβασε τέλος κι αυτό και πες μου τι καταλαβαίνεις:
http://topontiki.gr/article/36923

7 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7:48 π.μ.

Δηλαδή το άρθρο, στην τελευταία παράγραφο, παραποιεί τα λεγόμενα του ΚΚΕ;
Και καλά το άρθρο.
Εγώ που τα έχω ακούσει από το στόμα της Παπαρήγα και φυσικά συμφωνώ. Ότι δηλαδή, μία επιστροφή στη δραχμή, έλεγε, θα προκαλέσει βίαια και ανεξέλεγκτη αναδιανομή του εισοδήματος εις βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:36 π.μ.

@theodore theodore

Καλα ακουσες απο στομα της Αλεκας οτι μια επικειμενη επιστοφη στην δραχμη θα ειχε καταστροφικες συνεπειες για τα φτωχα λαικα εργατικα στρωματα.Το υπολοιπο τι εγινε και δεν το ακουσες;Σου επεσε η ασφαλεια του σπιτιου η ετσι γουσταριζεις ρε αδελφε και δεν το αναφερεις γιατι μετα πως θα αμολας τις βρωμιες κατα του Κ.Κ.Ε;
Αυτη η θεση εκφραζεται απο μια μεριδα του κεφαλαιου οπου εχει μετατρεψει τα αποθηκευμενα του κεφαλαια σε ευρω οποτε με ενα εθνικο υποτιμημενο νομισμα θα μπορουσε να εξαγορασει υποδομες ,μεσα παραγωγεις ,ορυκτο πλουτο κ.α σε εξευτελιστικες τιμες αφου πλεον οι αξιες τους θα εχουν πιασει πατω.
Το πραγματικο διλημμα για το λαο δεν είναι «ευρω ή δραχμη» αφου και στις δυο περιπτωσεις θα ειναι υποζυγιο αλλά ποια εξουσια θα εχει:Αστικη ή Λαικη.

Μάγιστρος
7 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:42 π.μ.

Theodore βίαιη αναδιανομή εισοδήματος θα γίνει και με νόμισμα το ευρώ. Αν η έννοια μας είναι το "ανεξέλεγκτη" ή "ελεγχόμενη" αναδιανομή, τότε ναι, έχει νόημα η παραμονή στο ευρώ. Απλά να ξέρουμε ότι καταλήγουμε στο ίδιο αποτέλεσμα από άλλο δρόμο.

Ουσιαστικά λοιπόν μιλάμε για μια παράταση χρόνου, που κάποιους μπορεί να τους τονώνει ψυχολογικά αφού βλέπουν ότι έχουν ακόμη ένα μικρό περιθώριο "φυσιολογικής" ζωής, για κάποιους άλλους όμως, που ήδη βρίσκονται στα όρια ή μετά την καταστροφή, η "παράταση" αυτή αποτελεί ένα σαδιστικό και ανυπόφορο μαρτύριο.
Ποιό το όφελος λοιπόν και για ποιούς;

Η έξοδος από την ΕΕ/ευρώ αποτελεί προϋπόθεση για να περάσουμε σε μια άλλη πολιτική. Δεν αποτελεί όμως εγγύηση ότι θα περάσουμε σε μια άλλη πολιτική.

Το ζήτημα είναι:
Έχουμε στο μυαλό μας ποιές είναι οι προϋποθέσεις για μια άλλη πολιτική ή θεωρούμε ότι μπορούμε να την αλλάξουμε και με το σημερινό οικονομικό/νομισματικό καθεστώς;
Στην πρώτη περίπτωση πιστεύω ότι ξέρουμε που βαδίζουμε. Στην δεύτερη είμαστε αιθεροβάμονες, με ότι πιθανά να σημαίνει αυτό όταν η πραγματικότητα μας χτυπήσει την πόρτα.

Ας μην γίνουμε όπως οι Αργεντίνοι που έλεγαν μετά την χρεοκοπία ότι όλοι ήξεραν τι ερχόταν, όμως το μόνο που έκαναν ήταν να το περιμένουν.

7 Σεπτεμβρίου 2012 στις 2:12 μ.μ.

Φίλε των 11:36
Εγώ ρώτησα εάν, το άρθρο παραποιεί τα λεγόμενα της Παπαρήγα. Τίποτε περισσότερο!
Επίσης το μακροσκελές υπόλοιπο της δήλωσης της Κας Παπαρήγα είναι όχι η θέση, αλλά μια, υπό προϋποθέσεις, δεκτή ή όχι, εκτίμηση.
Και αυτή σεβαστή, αλλά, όπως καταλαβαίνεις δεν είμαι υποχρεωμένος, να κάνω το σχόλιό μου κολλάζ κειμένων.
Που και να ακολουθούσα, δηλαδή, επακριβώς τις υποδείξεις σου, πάλι θα με στόλιζες κανονικά.
Αυτά τα παιδαριώδη πειράγματα : "έπεσε η ασφάλεια" και κάτι άλλα αγοραία, τα οποία δεν μπαίνω στον κόπο να τα σχολιάσω, μου δημιουργούν απορία σχετικά με την ιδιοσυγκρασία σου.

Εάν -λέω εάν- διάβασες και το προηγούμενο σχόλιό μου διακρίνω τους ανθρώπους του Κόμματος, από λοιπούς τσαρλατάνους, που υποδύονται τον οπαδό του ΚΚΕ, εκ του ασφαλούς και με άγνωστες προθέσεις.
Τώρα θα σου ήμουν εξαιρετικά ευγνώμων αν μου υπενθύμιζες ποιες "βρωμιές" του ΚΚΕ ή κατά του ΚΚΕ "αμολάω" τις οποίες δεν έχει διαπράξει το ίδιο και απλά εγώ τις βγάζω από το μυαλό μου.

Τώρα για το θέμα του Μάγιστρου ευρώ-δραχμή.
Το ζήτημα δεν είναι ιδεολογικό είναι τεχνικό. Η διαφορά του ΕΥΡΩ από ένα συνηθισμένο εθνικό νόμισμα είναι ότι για το πρώτο, δεν υφίσταται ζήτημα υποτίμησης ούτε καν διολίσθησης.
Επίσης επειδή είναι "κλειστό", διεθνές νόμισμα δεν σημαίνει ότι είναι άτρωτο.
Εγώ αυτό που λέω είναι ότι στην παρούσα φάση δεν θα ήταν έξυπνο να το εγκαταλείψουμε.
Και εκτός της αναδιανομής και του εξευτελισμού των υποδομών, μόνον η πληθωριστική έκρηξη, θα εξανεμίσει και τα εισοδήματα και την όποια παραγωγική προδιάθεση.
Ομολογώ ότι από πολιτική και ιδιαιτέρως τις προϋποθέσεις άσκησής της δεν είμαι ειδήμων.
Είμαι όμως στη διάθεσή σου για να με διαφωτίσεις.
Υ.Γ. : Και να σκεφθεί κανείς ότι συμφώνησα με την Αλέκα Παπαρήγα. Πολύ περίεργος κόσμος!

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:29 μ.μ.

Αφού λοιπόν συμφωνεί και η Παπαρήγα ότι'μια επιστροφή στην δραχμή θα ειχε καταστοφικές συνέπειεςγια το λαό'γιατί 'το κεφάλαιο με τα αποθεματικά του σε ευρω θα μπορούσε να εξαγοράσει τα πάντα'γιατί τότε το μίσος καιο αλληλοσπαραγμός;Βέβαια αυτή η θέση του κκε ειναι πρόσφατη,ενος έτους περίπου,ενώ μέχρι τότε η θέση του ηταν αδιάφορη με το ευρω,υποστηρίζοντας ότι ή με ευρω ή με δραχμή,πάλι στον καπιταλισμό θα ζούμε!!Είναι και αυτό μια πρόοδος εν τέλει!!

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2012 στις 4:01 μ.μ.

Καταρχας φιλε μου η αποδεσμευση απο την Ε.Ε που αποτελει παγια και διαχρονικη θεση του Κ.Κ.Ε οδηγει αυτοματος και στην εξοδο απο ευρωζωνη.Τιποτα ομως απο μονο του δεν αποτελει φιλολαικη λυση χωρις να συνοδευεται με την λαικη εξουσια και οικονομια που επισης αποτελει παγια και διαχρονικη θεση του Κ.Κ.Ε.Οποτε ο λαος δεν πρεπει να εγκλωβιστει στα αστικα ιδεολογηματα του νομισματος αφου ο παρανομαστης για αυτον θα ειναι ο ιδιος δηλαδη φτωχεια και εξαθλιωση.Θα σου παραθεσω δυο κομματια του αρθρου για να δεις ποσο ωμα και χυδαια παραποιουν τις θεσεις του κομματος;

-το κάλεσμα της ηγεσίας επαναφέρει την κλειστή λογική «πρώτα λαϊκή εξουσία, μετά φιλολαϊκές λύσει.
Ειναι κλειστη λογικη κατα τον αρθρογραφο η παλη του λαου για λαικη εξουσια μακρια απο τις αυταπατες οτι με μια καλυτερη διαχειριση του καπιταλισμου θα μπορουσαν να αναδειχνουν λυσεις υπερ του οτι δηλαδη μπορουν να συγκεραστουν τα εκ διαμετρου αντιθετα συμφεροντα του κεφαλαιου και της εργατικης ταξης.Αν αυτο δεν ειναι υπονομευση της εργατικης ταξης υπερ της πλουτοκρατιας τοτε τι ειναι;
-η «απαλλαγή τα τα δεσμά της ΕΕ» και του ευρώ μετατίθεται ως στόχος για μετά την κατάληψη της λαϊκής εξουσίας.
Ποιο αντικ.κ.ε γιατι δεν εχω τι να πω κοτσανα δεν εχω ακουσει.Αυτος ειναι κοινος βηματισμος καθοτι λαικη εξουσια με συμμετοχη της χωρας στην Ε.Ε δεν γινεται.

Μάγιστρος
7 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7:48 μ.μ.

Theodore δεν υπάρχει θέμα "διαφώτισης". Την άποψή του λέει ο καθένας εκτός από μερικούς που ικανοποιούνται περισσότερο με μουγκρητά και "ουστ".

Δεν καταλαβαίνω τον φόβο περί υποτίμησης και διολίσθησης. Εμένα κάτι φίλοι δημόσιοι υπάλληλοι (πλήρεις προσόντων, ας μην ανησυχεί ο Ψαριανός και κάτι άλλοι "αριστεροί") έχουν χάσει από 400-600 ευρώ ο καθένας μηνιαίως, άσε τα δώρα. Δηλαδή πόσος πληθωρισμός θα τους αφαιρούσε κοντά στο 50% του εισοδήματος σε 2 χρόνια, την ίδια στιγμή που θα βρισκόντουσαν χρεωμένοι στην εφορία ένα σκασμό λεφτά για...αλληλεγγύη στις τράπεζες; Δεν μιλώ για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους: Εκεί αν δεν σε απολύσουν, δεν σε πληρώνουν! Πλέον είναι κοινός τόπος ότι δουλεύεις για να βοηθήσεις λίγο το αφεντικό να μη στενοχωριέται.

Δηλαδή τι χειρότερο θα πάθαινες με την υποτίμηση; Θα σε κυνηγούσε κι ο Μανδραβέλης να σε πηδήξει; Ίσα ίσα που η τομάτα δεν θα ακολουθούσε την τιμή του mp3 player ενώ τώρα την ακολουθεί κατά πόδας.

Όσο τους αφήνεις τόσο θα σ' εκβιάζουν χειρότερα. Πιο πολύ φοβάσαι τώρα μια υποτίμηση που έχεις χάσει τα μισά σου (ή ολόκληρα για τους ανέργους) εισοδήματα, παρά πριν δύο χρόνια. Έχει ήδη μπεί ζήτημα 6ήμερης εργασίας, κατάργησης 8ώρου, σύνταξης στα 77 και πάει λέγοντας.
Τι νομίζεις;
Πόσα θ' αντέξεις για την ΙΔΕΑ του πολυαγαπημένου μας ευρώ; (γιατί το ευρώ αυτοπροσώπως δύσκολα θα το βλέπεις...) Αν δεν πάρουμε εμείς την απόφαση θα την πάρουν κάποια στιγμή αυτοί και θα μας κατηγορούν κι ότι δεν θέλαμε να σωθούμε!!

Υγ: Περιμένω και μια απάντηση από το TRASH φυσικά.

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:02 μ.μ.

Τι κέρδισε ο λαός και η χώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ αξιωματική αντιπολίτευση; Τι είναι σε θέση να κάνει ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα; Έχει έστω την διάθεση να κάνει κάτι, ή θα περιμένει πότε το καθεστώς κατοχής θα προκηρύξει εκ νέου εκλογές; Για όσους βαυκαλίζονται ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτε, εμείς θα τους πούμε ότι υπάρχει πάντα το πεζοδρόμιο. Αν η κοινοβουλευτική σου δύναμη δεν εκφράζεται στο πεζοδρόμιο, στους κοινωνικούς αγώνες, τότε να το βράσω το ποσοστό σου. Η δύναμη που θέλει να διεκδικήσει την εξουσία υπέρ του λαού ξέρει από σήμερα να φέρνει τα πάνω-κάτω, ξέρει πώς να κινητοποιήσει την πλειοψηφία της κοινωνίας από σήμερα έτσι ώστε να μην μπορεί να περάσει η κυβερνητική πολιτική και να έρθει η κυβέρνηση σε αδιέξοδο. Ξέρει να το κάνει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ; Πολύ φοβάμαι ότι ούτε καν το θέλει. Εδώ τρέμει για το τι θα πουν οι τραπεζίτες και τα μεγάλα αφεντικά της ΕΕ, τρέμει μην και τους δώσει πάτημα να τα βάλουν μαζί του, θα αναλάβει εκστρατεία μέσα στην κοινωνία για να αποτύχουν οι πολιτικές που αποτελούν "δέσμευση" απέναντι στους δανειστές και την ευρωζώνη; Πλάκα κάνουμε; Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι η γνωστή του "ώριμου φρούτου". Θα αφήσουμε τον κόσμο να υποφέρει, να αυτοκτονεί, να τσακίζεται από την ανεργία, την φτώχεια, την εξαθλίωση και όταν έρθει η ώρα της κάλπης, τι θα κάνει; θα ψηφίσει εμάς. Κλασική τακτική ξεπουλημένων γραφειοκρατών. Άλλωστε, γιατί να τους νοιάζει το τι θα πάθει η χώρα και ο λαός μέχρι να, αν και όταν, έρθει η ώρα της ψήφου; Η κρατική επιχορήγηση να είναι καλά και η πολιτική παρέμβαση για το θεαθήναι μέσα από τα ΜΜΕ και όλα τα άλλα στάχτη και μπούλμπερηΓια το ΚΚΕ δεν αξίζει καν τον κόπο να μιλήσουμε. Όσο η ηγεσία του θα επιχαίρει για το φτύσιμο που της τράβηξε ο δικός της κόσμος και νομίζει ότι πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι θα γυρίσει σ' αυτήν όπως τα "πρεζάκια" που δεν μπορούν απεξαρτηθούν από την θανατηφόρο ουσία, τόσο θα βουλιάζει αυτό το κόμμα στην κοινωνική απαξία. Το δυστύχημα είναι ότι ακόμη και στην οργανωμένη βάση του ΚΚΕ, ελάχιστοι είναι εκείνοι που κατανοούν τι πρέπει να γίνει, που έχουν κρατήσει ζωντανές τις ΕΑΜικές παραδόσεις του κόμματος, που η ηγεσία του τις πολέμησε με μίσος, και ξέρουν πώς μπορεί στην πράξη να φτιαχτεί ένα νέο ΕΑΜ. Επομένως δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτε ουσιαστικό. Μόνο η διάλυση ενός τέτοιου μορφώματος μπορεί να προσφέρει στο κίνημα και στους αγωνιστές που κρατά αιχμάλωτους.
Το νέο ΕΑΜ μπορεί να υπάρξει αναγκαστικά έξω από τον οργανωμένο κομματικό μηχανισμό των επίσημων κομμάτων του κοινοβουλίου. Και φυσικά σε ευθεία σύγκρουση με όλες τις σεχταριστικές απόψεις περί αριστεράς του αντί, που δεν μπορεί να καταλάβει ούτε καν το τι σημαίνει ταξικό και τι εθνικό και πώς ταυτίζονται απόλυτα τα δυο τους, ιδίως στις σημερινές συνθήκες.

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:25 μ.μ.

Φίλε 4.01.Αν περιμένεις τη 'λαική εξουσια'για να παρθούν φιλολαικά μέτρα,οι μισοί Έλληνες θα έχουν πηδήξει απο τα μπαλκόνια,και οι άλλοι μισοί θα έχουν ξενητευθεί.Και θα συμβεί το παράδοξο να έχεις εξουσία χωρίς να έχεις λαό.Και σταματήστε να βλέπετε παντού αντικουκουέδες,λές και ο κόσμος δεν έχει άλλα προβλήματα,παρά πώς θα βλάψει το κκε.Τα καταφέρνετε και μόνοι σας μια χαρά!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger