Home » , » Πάρτυ πρωτοβουλίας για τη δημιουργία χώρου Αλληλεγγύης και Δράσης «ΥΠΟΣΤΕΓΟ»

Πάρτυ πρωτοβουλίας για τη δημιουργία χώρου Αλληλεγγύης και Δράσης «ΥΠΟΣΤΕΓΟ»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012 | 11:06 μ.μ.

Προσκληση στο Πάρτυ του χώρου Αλληλεγγύης και Δράσης "ΥΠΟΣΤΕΓΟ" 

           Σάββατο 22/9 στο πάρκο Γεφυράκι, 9.30 μμ στο Ελληνικό

            Αλλά ποιοι είμαστε κάτω από το «ΥΠΟΣΤΕΓΟ» ;

Είμαστε οι απολυμένοι που μας πέταξαν στο δρόμο, όταν αισθάνθηκαν ότι γινόμαστε βάρος στην κερδοφορία τους. Είμαστε νέοι άνεργοι, που όταν δε στοιβαζόμαστε στις ουρές του ΟΑΕΔ, ψάχνουμε στη μαύρη και ελαστική εργασία. Είμαστε εργαζόμενοι, που ζούμε με το διαρκή φόβο ότι θα είμαστε οι επόμενοι που θα διώξουν και γι’ αυτό υπομένουμε την εντεινόμενη εκμετάλλευση στους χώρους εργασίας. Είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες, που δουλεύουμε μόνο για χρέη, τον ΟΑΕΕ και την εφορία. Είμαστε μετανάστες, που ταπεινωθήκαμε και κυνηγηθήκαμε, λες και δημιουργήσαμε εμείς την καπιταλιστική κρίση. Είμαστε έλληνες και ξένοι, που είτε βρεθήκαμε στο κοινωνικό περιθώριο, είτε παλεύουμε να μην καταλήξουμε εκεί.

Έτσι πήραμε την πρωτοβουλία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να αντισταθούμε και να αγωνιστούμε ενάντια σε όσους μαυρίζουν τη ζωή μας, ενάντια σε ό,τι μας πληγώνει, ενάντια σε ό,τι εξευτελίζει την ανθρώπινη υπόσταση…!

Γιατί δεν μπορούμε να συνηθίσουμε την εικόνα των μαθητών που λιποθυμούν από την πείνα. Δεν μπορούμε να συνηθίσουμε τις αυτοκτονίες. Δεν μπορούμε να συνηθίσουμε τα μαχαιρώματα στους εξαθλιωμένους και πολλαπλά εκμεταλλευόμενους μετανάστες από τις ναζιστικές συμμορίες. Μας εξοργίζουν οι φιλανθρωπίες της εκκλησίας, των super markets και του «ΣΚΑΪ». Αυτοί που συμμετέχουν στα μεγάλα φαγοπότια θέλουν να μας βουλώσουν το στόμα με ψίχουλα. «Όλοι μαζί -θύτες και θύματα- δεν μπορούμε».

Σίγουρα δε μας περισσεύουν. Όμως με δημιουργικότητα, αγωνιστικό πνεύμα και αλληλεγγύη θα βρούμε λύσεις. Ακολουθώντας τη λογική «ο καθένας προσφέρει ό,τι μπορεί, ο καθένας παίρνει με βάση τις ανάγκες του». Από την άλλη, δε χαριζόμαστε σε κράτος και δήμους. Ό,τι μας παίρνουν από τους φόρους, απαιτούμε να επιστρέφεται σε επιδόματα, δωρεάν συγκοινωνίες και κοινωνικές παροχές (όσες τουλάχιστον έχουν απομείνει).

Το «ΥΠΟΣΤΕΓΟ», λοιπόν, θέλουμε να γίνει ο χώρος που θα στεγάσει ιδέες, όνειρα και πολιτισμό. Χώρος που με πολύμορφες και πρωτότυπες δράσεις θα σταθεί στο πλευρό της θιγόμενης πλειοψηφίας, δίπλα στα αγωνιζόμενα σωματεία, τις λαϊκές συνελεύσεις, τα κινήματα των πλατειών. Χώρος αυτοοργανωμένος με αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις, όπου ο καθένας έχει γνώμη, χωρίς πολιτικούς αποκλεισμούς και αγκυλώσεις.

Γι’ αυτό σε καλούμε στο πάρτι γνωριμίας και ενίσχυσης που οργανώνουμε, για να φέρουμε μαζί πιο κοντά την υλοποίηση της δημιουργίας του.
Σάββατο 22/9 στο πάρκο γεφυράκι (Γούναρη και Κύπρου) στο Ελληνικό στις 9.30 μμ

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

18 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:53 μ.μ.

Τα παιδιά απο την συλλογικότητα "ΥΠΟΣΤΕΓ" ξεχάσανε να βάλουν στην ανακοίνωσή τους την ακριβή διεύθυνση.

Σάββατο 22/9 στο πάρκο γεφυράκι (Γούναρη και Κύπρου) στις 9.30 μμ

Που είναι δηλαδή σε ποιά πριοχή το Γεφυράκι;
Άμα το δούν ας μας το στείλουν να το
προσθέσουμε

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger