Home » , » Είναι ναζί

Είναι ναζί

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012 | 6:16 π.μ.


Στην προ δύο βδομάδων Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ για τα δουλεμπορικά που στήνει η «Χρυσή Αυγή», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, οΘανάσης Παφίλης,ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ως εξής:

«Κύριε υπουργέ, όπως διαπιστώνετε και από τη σχετική ιστοσελίδα, η φασιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή έχει δημιουργήσει ένα παραμάγαζο...».

Στο άκουσμα του όρου «φασιστική», οι βουλευτές της «Χρυσής Αυγής» άρχισαν να κραυγάζουν (σ.σ.: κανένας φασίστας από τότε που έχει αποκαλυφθεί ο εγκληματικός χαρακτήρας του φασισμού δεν ομολογεί ευθέως ότι είναι φασίστας...).


Τότε παρενέβη ο προεδρεύων της Βουλής, ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, λέγοντας τα ακόλουθα:
«Παρακαλώ ακούστε. Κύριοι συνάδελφοι, εδώ είμαστε στο χώρο του Κοινοβουλίου, δεν είμαστε εκτός Κοινοβουλίου. Είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει, σε όποιους αρέσει και σε όποιους δεν αρέσει, υπάρχει ένα κόμμα το οποίο βρίσκεται στο Κοινοβούλιο που ονομάζεται Χρυσή Αυγή και εκπροσωπεί ένα μέρος της ελληνικής κοινωνίας (...). Σας παρακαλώ πάρα πολύ κάποιες εκφράσεις να αποφεύγονται και να μην επαναλαμβάνονται».
*

Εξ αντικειμένου, η παρέμβαση του προεδρεύοντος του αστικού κοινοβουλίου δεν είναι καθόλου ανεξάρτητη από την ιστορική και διαχρονική σχέση της αστικής τάξης με τους φασίστες.
  
Οντως, η «Χρυσή Αυγή» βρίσκεται στη Βουλή. Αλλά όταν ένα κόμμα βρίσκεται στη Βουλή παύει να έχει τα ιδεολογικά, πολιτικά και κοινωνικά του χαρακτηριστικά; Οταν ένας φασίστας είναι στη Βουλή παύει να είναι φασίστας; Οταν ο Χίτλερ ήταν στη Βουλή δεν ήταν ναζί;
Ο κοινοβουλευτικός μανδύας δεν πρόκειται να κρύψει τη δυσωδία του ναζισμού και του φασισμού.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
16 Οκτωβρίου 2012 στις 2:33 μ.μ.

τοσα χρονια που μονο οι αναρχικοι μιλουσαν και πολεμουσαν τους φασιστες κανενας απο την αριστερα δεν μιλουσε!καλα για το κκε δεν μιλαμε!αλλου!

16 Οκτωβρίου 2012 στις 4:07 μ.μ.

αν υποθέσουμε πως τόσα χρόνια οι «αναρχικοί» πολεμούσαν τον φασισμό … Θα έπρεπε τόσα χρόνια να ψάχνουμε να βρούμε και φασίστες …

Ανώνυμος
16 Οκτωβρίου 2012 στις 8:37 μ.μ.

Ο ΣΤΙΝΑΣ εκανε αντισταση στο καναπε νομιζω εγραφε το βιβλιο του εαμ ελας οπλα οι Αναρχικοι πολεμουν το φασισμο το πιο μεγαλο ανεκδοτο

Ανώνυμος
16 Οκτωβρίου 2012 στις 11:15 μ.μ.

ο φασισμος ειναι σαν τον αερα,καταλαμβανει ολα τα κενα που ηθελημενα αφεινει το συστημα.Και τσιμπαει ο απλος απολητικος ανθρωπακος που τα εχει παιξει.ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ να διαβασει ο κοσμος θα δει τι ειναι αυτα τα ανθρωπομορφα κτηνη χωρις αδενες....

17 Οκτωβρίου 2012 στις 2:01 π.μ.

το αναδημοσιεύω στο ιστολόγιο μου
http://leninandme.blogspot.com/

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger