Home » , » Όλοι στην πανελλαδική-πανοικοδομική απεργία, την Τετάρτη 16 Γενάρη

Όλοι στην πανελλαδική-πανοικοδομική απεργία, την Τετάρτη 16 Γενάρη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 | 1:15 π.μ.

Δουλειά για όλους με δικαιώματα! Ταμείο ανεργίας μέχρι να βρουν δουλειά οι άνεργοι!
Το κράτος, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες να οργανώσουν συσσίτια για τους άνεργους.
Να υπογραφεί Κλαδική  ΣΣΕ με 7ωρο-35ωρο-5μερο


Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές, άνεργοι,

Τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής κρίσης είναι καταστροφικά για την εργατική τάξη του κλάδου.
Χιλιάδες εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο, μένουν άνεργοι, οι ικανότητες και οι δεξιότητές τους αχρηστεύονται. Γι’ αυτούς που δουλεύουν καταργείται κάθε δικαίωμα, η εκμετάλλευση αυξάνει, οι εργασιακές συνθήκες επιστρέφουν στον 18ο αιώνα με τις ανάγκες στο ύψος του 21ου αιώνα.

Στο δημόσιο κατασκευαστικό τομέα, η κρίση χρέους, ως μορφή της καπιταλιστικής κρίσης, οδήγησε σε ουσιαστικό φρενάρισμα τις δημόσιες επενδύσεις, τα δημόσια έργα και τα διάφορα προγράμματα, στο φρενάρισμα της κατασκευής των μεγάλων οδικών αξόνων (Ιονία οδός, Ολυμπία Οδός, Ε65, ΠΑΘΕ ) και σε άτυπη στάση πληρωμών του κράτους προς το εσωτερικό, πράγμα το οποίο οδήγησε σε καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων και κυρίως  εργατικής δύναμης.

Η κατάσταση της εργατικής τάξης του κλάδου των κατασκευών έφτασε  στο απροχώρητο. Η ανεργία θερίζει και οι άνεργοι μαζί με τους υποαπασχολούμενους ξεπερνούν το 80%! Χιλιάδες  εργατικές οικογένειες δεν έχουν εισόδημα και στοιχειώδη είδη πρώτης ανάγκης, βιώνουν συνθήκες εξαθλίωσης και πείνας, χωρίς θέρμανση και ηλεκτρικό.

Χιλιάδες αδυνατούν να ανταποκριθούν στους φόρους και στα χαράτσια που επιβάλει διαρκώς η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά η οποία για να αποτελειώσει το έργο της και τους οικοδόμους, αύξησε τα χρόνια για σύνταξη, απ τα 58 στα 60, κατάργησε το εποχιακό επίδομα, έβαλε ανυπέρβλητα εμπόδια για πρόσβαση στο επίδομα ανεργίας, κατάργησε την ΣΣΕ του κλάδου με
αποτέλεσμα τα μεροκάματα να πέσουν κατά 50%, λεηλάτησε την εργατική περιουσία του ΟΕΚ, του ΟΕΕ, του ΙΚΑ.

.Η κατάσταση στο αμέσως επόμενο διάστημα θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο για την εργατική τάξη.
Η υλοποίηση των μέτρων του 3ου μνημονίου και του νέου φορομπηχτικού νόμου θα οδηγήσει σε μια κατάσταση παρόμοια με κατάσταση πολέμου. Τα μέτρα αυτά, που δεν είναι τα τελευταία, συνεπάγονται βάθεμα της εκμετάλλευσης, υπερδιόγκωση της ανεργίας, μαζική εξαθλίωση, εξόντωση μέρους του πληθυσμού, στέρηση της σύνταξης για χιλιάδες εργαζόμενους, μαζική μετανάστευση, εγκληματικότητα, εκφασισμό, άγρια κρατική καταστολή κ.λπ.
Αυτό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα είναι η ταχύτατη μετατροπή της χώρας σε μία «ειδική ζώνη» της Ε.Ε., στην οποία θα εξασφαλιστούν προνομιακοί όροι για την κερδοφορία του μονοπωλιακού κεφαλαίου, με την περαιτέρω απαξίωση της εργατικής δύναμης, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, την βίαιη αναδιανομή και του ιδιωτικού πλούτου, με πέρασμά του από την εργατική τάξη και τους μικροαστούς στο μεγάλο κεφάλαιο.

Η επανέναρξη των οδικών αξόνων την οποία διατυμπανίζουν οι κυβερνώντες, όταν και εάν γίνει, θα γίνει με συνθήκες εργασίας του προηγούμενου αιώνα και με μεροκάματα πείνας. Η εργατική τάξη του κλάδου δεν έχει τίποτα καλό να περιμένει από αυτή την εξέλιξη.
Απέναντι σε αυτή κατάσταση και μετά από πολλά χρόνια,  η Ομοσπονδία Οικοδόμων καλεί σε κλαδική απεργία, την οποία μέχρι πρότινος θεωρούσε αναποτελεσματική μορφή πάλης, διευκολύνοντας με την πολιτική και την  στάση της τις κυβερνήσεις να ισοπεδώσουν τις καταχτήσεις μας.

Καλεί σε απεργία χωρίς σχέδιο και προοπτική κλιμάκωσης, χωρίς στόχους και αιτήματα τα οποία να ανταποκρίνονται στην Διαβάστε την συνέχειασυνέχεια στην ιστοσελιδα μας
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
16 Ιανουαρίου 2013 στις 9:27 π.μ.

ΕΞΩ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΕΡΝΕΤΑΙ ΘΕΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΨΕΥΤΕΣ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger