Home » , » Αντιπαράθεση Σοφιανού- Μιχελάκη (Βίντεο)

Αντιπαράθεση Σοφιανού- Μιχελάκη (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013 | 12:06 π.μ.

Αντιπαράθεση μεταξύ του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Σοφιανού και του στελέχους της Ν.Δ Μιχελάκη υπήρξε χτες στην τηλεόραση «Κόντρα» με κύριο θέμα την ανεργία και τις ξένες επενδύσεις που προωθεί η κυβέρνηση.

Σαν πρότυπο επένδυσης ο Μιχελάκης έφερε την Κινέζικη εταιρεία Cosco στον Πειραιά. Αν και η απάντηση του στελέχους του ΚΚΕ ήταν καίρια ένα περασμένο δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» για το τι συμβαίνει σ’ αυτό το εργοτάξιο είναι απόλυτα κατατοπιστικό:

 «Οι εργαζόμενοι είναι σύγχρονοι δούλοι, αφού η σύμβαση που καλούνται να υπογράψουν οι λιμενεργάτες της κινέζικης πολυεθνικής περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους εξής όρους: Ολοι οι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται ως ανειδίκευτοι εργάτες. Οι συμβάσεις είναι ημερήσιες και γίνονται μέσω εταιρείας που έχει συσταθεί γι' αυτό το σκοπό και μέσω πέντε υπεργολάβων. Κανονισμός εργασίας δεν υπάρχει, σωματείο δεν επιτρέπεται και δεν αναγνωρίζεται η δικαιοδοσία του Εργατικού Κέντρου, της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων, ακόμα και της ΓΣΕΕ...

 Σύμφωνα με στοιχεία που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας, χωρίς να διαψευσθούν,το ωράριο των εργατοτεχνιτών στο ΣΕΜΠΟ της COSCO είναι σπαστό και κανείς δε γράφει υπερωρία, ενώ όσοι εργάζονται πενθήμερο, περίπου οι μισοί, έχουν μηνιαίες αποδοχές γύρω στα 700 ευρώ. Για τους υπόλοιπους ισχύει καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, με αποδοχές 300 - 400 ευρώ. Οι συμβάσεις είναι ημερήσιες και γίνονται μέσω εταιρείας που έχει συσταθεί γι' αυτό το σκοπό και μέσω πέντε υπεργολάβων. Κανονισμός εργασίας δεν υπάρχει, σωματείο δεν επιτρέπεται και δεν αναγνωρίζεται η δικαιοδοσία του Εργατικού Κέντρου, της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων, ακόμα και της ΓΣΕΕ».


Αυτό είναι το γκέτο της COSCO το οποίο διαφημίζει ο Μιχελάκης, περιγράφοντας το σαν «νέα επιχείρηση που ανθεί και δίνει δουλειά σε εκατοντάδες Ελληνες».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
21 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:02 π.μ.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΚ Κινας Ζήτω ο σοσιαλιστικος ρεαλισμος της Κίνας στην Ελλαδα .κι΄ενα ερωτημα σ. Σοφιανε αν γινει το ΚΚΕ κυβερνηση τετοια θα ειναι τα μεροκαματα και οι μισθοι στην Ελλαδα;

Ανώνυμος
21 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:32 μ.μ.

Ρε φιλε απορω. Εισαι πολυ μαλακας;;; Δηλαδη 5 χρονων εισαι; Δεν επικοινωνεις;; Ποσο μαλακια εχει ο εγκεφαλος σου αραγε.
Εσυ ψηφιζεις; Ειλικρινα εσυ εισαι ψηφοφορος; Εσυ;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger