Home » , , » Ναυτεργάτες: «θα κουρελιάσουμε το χαρτί της επιστράτευσης». (Βίντεο)

Ναυτεργάτες: «θα κουρελιάσουμε το χαρτί της επιστράτευσης». (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013 | 9:51 μ.μ.

Με το «αποφασίζομεν και διαράσσομεν» η κοινοβουλευτική χούντα της άθλιας τρικομματικής συγκυβέρνησης (Η ΔΗΜΑΡ έχει επιφυλάξεις βεβαίως, βεβαίως) πιστεύει ότι επιστρατεύοντας τους ναυτεργάτες θα τους υποχρεώσει να γυρίζουν από αύριο στην εργασία τους.
Από την πλευρά τους, οι ναυτεργάτες δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους τον πρόεδρο της ΠΝΟ, Αντώνη Νταλακογιώργο να δηλώνει ότι «θα κουρελιάσουμε το χαρτί της επιστράτευσης». 

Σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), που έγινε σε πλοίο στον Πειραιά, αποφασίστηκε να μην παραλάβουν τα φύλλα πορείας, δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και ζήτησαν από τα πληρώματα να βγουν έξω από τα πλοία.

 Όπως βλέπουμε και στο βίντεο που παραθέτουμε επιλέγουν εναλλακτικούς τρόπους αγώνα ενώ για αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν 24ωρη Παναττική απεργία αντιδρώντας στην επιστράτευση των ναυτεργατών. Επίσης αύριο στις 10.00 το πρωί στον Άγιο Διονύσιο του Πειραιά διοργανώνουν απεργιακή συγκέντρωση ναυτεργατικά και άλλα εργατικά σωματεία
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
6 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:50 μ.μ.

Χρειάζεται να καταλάβουμε τι έγινε τελικά. Πως κουρελιάστηκε ή θα κουρελιαστεί το χαρτί της επιστράτευσης , όπως είπε ο Νταλακογιώργος; Αποφασίστηκε να μην παραληφθούν τα χαρτιά. Οι εργαζόμενοι τα παρέλαβαν διαφωνώντας με την απόφαση ή άλλαξε, ανεπίσημα, η απόφαση; Σίγουρα, οι ναυτεργάτες έχουν εμπειρία από επιστρατεύσεις και σε άλλες περιόδους "ομαλότερες" και μη μνημονιακές. Είναι μια από τα ίδια, με δύο επιστρατεύσεις διαφορετικών κλάδων σε μόλις 15 ημέρες; Αυτή θα έπρεπε να ήταν η αντίδραση με καταγγελίες για αντιδημοκρατικό κατήφορο και πορεία που απαγορεύεται από ΜΑΤ και λιμενικούς; Γιατί κάποιοι θυμούνται αλλιώς τους ναυτεργάτες, σε περιόδους μη μνημονιακής δημοκρατίας;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger