Home » , , » Εξι μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του "Ριζοσπάστη"

Εξι μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του "Ριζοσπάστη"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013 | 5:15 μ.μ.


Στα όρια εξάντλησης βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον «Ριζοσπάστη» και έπειτα από δυο απόπειρες να λάβουν απαντήσεις από τη διοίκηση της εφημερίδας για τον σχεδιασμό των απολύσεων, προσέφυγαν με επιστολή τους στην ΕΣΗΕΑ.

Εκτός από τις εννέα απολύσεις που έγιναν ήδη, η εφημερίδα χρωστάει στους εργαζόμενους δεδουλευμένα έξι μηνών, «γεγονός που έχει οδηγήσει τους ίδιους και τις οικογένειες τους στα όρια της ανέχειας και της εξαθλίωσης», όπως σημειώνουν στην επιστολή τους.

Η διεύθυνση της εφημερίδας αποφεύγει να δώσει σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν τεθεί, επίσης, με επιστολή, την οποία προσυπογράφουν δημοσιογράφοι στις αρχές του Φεβρουαρίου. «Τα περιθώρια αντοχής μας έχουν εξαντληθεί προ πολλού και απευθύνουμε ύστατη έκκληση προς τη διεύθυνση να ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις της», αναφέρουν.

Η ΕΣΗΕΑ στο μεταξύ έχει ήδη καλέσει τον εκπρόσωπο του «Ριζοσπάστη», αλλά και της διεύθυνσης, όμως υπήρξε άρνηση με επιχείρημα ότι πρόκειται για κομματικό έντυπο. Με δεδομένο ότι η εφημερίδα δεν πληρώνει εδώ και έξι μήνες και ανεξάρτητα από την επίσημη ανακοίνωση για μαζικές απολύσεις, τίθεται θέμα στην ΕΣΗΕΑ να προκηρύξει άμεσα απεργιακές κινητοποιήσεις.

Πηγή: Το Ποντίκι


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 16 σχόλια

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:33 μ.μ.

Αχ το κόμμα....του λαού συμπεριφέρεται σαν ένας φυσιολογικός νορμάλ επιχειρηματίας.

Κρίμα...

Ναι ξέρω: Η καπιταλιστική κρίση είναι βαθιά. Ε και; Αυτό λέν όλοι οι επιχειρηματίες. Και κάποιοι όντως δεν βγαίνουν.

Τι πρέπει να κανουν οι εργαζόμενοι; Μα να τους ανατρέψουμε φυσικά, έστω και κάποτε. Οχι όμως για να φέρουμε νέο νταβατζή στο κεφάλι μας όπως και να λέγεται αυτός.

Για την ώρα, ας απαντήσει το κκε, γιατί τρομοκρατεί τους εργαζόμενους που έχουν απομείνει (με επιχειρήματα του στυλ: εδώ είναι το κόμμα και δεν θα μας κάνετε και απεργίες εναντίον μας) ας δώσει την παλιά κανονική αποζημίωση (διότι στους απολυμένους δίνει τη μισή αποζημίωση αφού έτσι λέει ο.... νόμος) και μετά τα ξαναλέμε.

14 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:02 μ.μ.

Κάνατε πάρτι στις 30-31 Ιανουαρίου 2013, και γεμίζατε τις άδεις ιστοσελίδες σας, από την δήθεν σας συμπαράσταση και αλληλεγγύη σας, με τα όσα γινόντουσαν με τους 35 του Π.Α.ΜΕ – στελέχη του ΚΚΕ … Φυσικά το είχατε ξεχάσει αυτό το «ζήτημα» 2-3 μέρες τότε …. Είστε ακόμα πιο χειρότεροι εκμεταλλευτές και Γκεμπελίσκοι, από τους ίδιους τους φασίστες …

( http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/01/8.html )

( http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/01/blog-post_1808.html )

( http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/01/35-2-0.html )

( http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/01/blog-post_31.html )

Έλεος
14 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:15 μ.μ.

14 Φεβρουαρίου 2013 - 6:02 μ.μ.

Με τέτοια μυαλά το ΚΚΕ θα γίνει εξωκοιβουλευτική Αριστερά,και μετά θα σας λένε οι ΣΥΡΙΖΑιοι και γκρουπούσκουλα. Ποιός να σας πάρει στα σοβαρά ρε λασπολόγοι τελικά; Πολλή μισαλλοδοξία στον Περισσό.

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:42 π.μ.

http://www.902.gr/eidisi/mme/9492/me-aformi-dimosieymata-astikon-mme-gia-ton-rizospasti Η μπουρδολογία σε όλο της το μεγαλείο.

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:52 π.μ.

Κάποιοι αυτόκλητοι υπερασπιστές του,ούτως ειπείν, ΚΚΕ, έχουν πολύ πλάκα.
Τί θέλουν δηλαδή; Να κάνουμε επίθεση στο Δένδια και γαργάρα τα χαΐρια του εργοδότη ΚΚΕ;
Όχι ρε μάγκες και στο καρφί και στο πέταλο.
Από το 74 και μετά είχαμε την υπόνοια ότι είστε γιαλαντζί Κομμουνιστές, τώρα πιστεύω πως είστε γιαλαντζί Κόμμα. Το Κόμμα υπήρχε μόνο για να προστατεύει τις μπίζνες σας και τις συναλλαγές.
Αυτά για την ώρα.

15 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:09 μ.μ.

Δείξτε την αλληλεγγύη σας λοιπόν, τώρα που ο « Ριζοσπάστης» έχει οικονομική ανάγκη, και αφήστε αυτά που ξέρετε … Το ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έστειλε ολόκληρη επιστολή προς το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, προεκλογικά για την κοινή δράση και αλληλεγγύη των τριών κομμάτων … Ορίστε λοιπόν ευκαιρία και των δύο, να μας πείσουν κιόλας για την « συντροφικότητα» που σπέρνουν τόσο καιρό στα μπλοκ τους … Τι νομίζατε, πως όλα είναι εύκολα? Υπάρχει και « αριστερός» κόσμος (πρώην μέλη του ΚΚΕ ), όπου έχουν την οικονομική δυνατότητα να βοηθήσουν… Γιατί δεν βοηθούν, αφού τους εκφράζει αυτό το κλίμα συμμαχίας και αλληλεγγύης??? Μήπως στην πραγματικότητα θέλουν το ΚΚΕ σε μειονεκτική θέση, γιατί δεν εξυπηρετεί τα αστικά τους συμφέροντα, ή την μανία που έχουν για κοινό μέτωπο μόνο στα λόγια????
Μήπως δεν ενοχλούνται καν στην ιδέα, ότι ο ριζοσπάστης ίσως σταματήσει κάποια στιγμή να κυκλοφορεί ( λόγο αυτού του οικονομικού προβλήματος )? Αυτή είναι η συντροφικότητα, που επικαλούνται συνεχώς, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ, προς το ΚΚΕ και τα μέλη του…???

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:18 μ.μ.

Αφου ειστε κορόιδα και δεν παίρνεται την επιδότηση απο το ΚΕΑ σαν τον
συριζα η" δεν γίνεσαι ουρα του οπως η ανταρσυα θα εχετε "προβλήματα"

15 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:18 μ.μ.

Ελπίζω μόνο την ίδια άποψη, για γιαλαντζί κομουνιστές, να την έχετε και για κάποιους εκτός ΚΚΕ, που αν και κομουνιστές, και διευθυντές σε αριστερές εφημερίδες αφιλοκερδώς, μια χαρά προσφέρουν τις δημοσιογραφικές τους υπηρεσίες και στον αστικό τύπο ( στο Έθνος, στην Ημερησία – σχολιαστές στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 κτλ ) και με πλούσια αμοιβή …. Δεν σας βλέπω να μιλάτε λοιπόν γι αυτούς τους «αριστερούς με δεξιές τσέπες» ….

Προβοκάτορας
15 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:34 μ.μ.

Ποιός ασχολείται με το ΚΚΕ ρε παιδιά?

Έχουμε πολλά προβλήματα.

Αν το ΚΚΕ είναι πολιτική πρωτοπορία γιατί δεν ηγομονεύει στην Αριστερά?

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:59 μ.μ.

Αν το κκε ήταν μόνο γιαλανζί κκ,το κακό θα ήταν μικρό.Είναι κόμμα βαθιά συστημικό εξαρτημένο και διαπλεκόμενο πλήρως με την αστική τάξη.Οφείλει την παρουσία του σε αυτήν και γιαυτό η αστική τάξη το έχει στο χέρι το κανακεύει και του κάνει τα χατήρια.Το κκε το ανταποδίδει διασπώντας το εργατικό κίνημα και καταστρέφοντας κάθε προσπάθεια που δεν ελέγχει και δεν καπελώνει.Μόνο που ελάχιστους μπορεί να κοροιδέψει πλέον...

15 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:06 μ.μ.

Τότε είναι απορίας άξιο γιατί το ΑΝΤΑΡΣΥΑ, λυσσάει, να βρεθεί στον δρόμο και με ΚΚΕ και με το Π.Α.ΜΕ ( μάλιστα ήθελε κιόλας να συμμετάσχει κιόλας μέσα στο συνδικαλιστικό μέτωπο του Π.Α.ΜΕ). Συστημικό μέτωπο λοιπόν και το ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Συστιμικό και αυτό εδώ το μπλοκ που στηρίζει αραιά και που το ΚΚΕ – Π.Α.ΜΕ ( . Μόνο λόγια « Ανώνυμων» ξέρουν μερικοί να βλέπουν και χαίρονται. Να πάρουν θέση απέναντι σε αυτούς και τα λεγόμενα τους, ακόμα και κομματικά επώνυμα, δεν τολμούν καν …

15 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:43 μ.μ.

Και επιτέλους, μιας και έχουμε πιάσει αυτήν την κουβέντα, καλό είναι να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, και να βγουν στο φως τα οικονομικά στοιχεία και άλλων αριστερών – αναρχικών εφημερίδων, μιας και κατά καιρούς έχουν κάνει εκλύσεις οικονομικής ενίσχυσης τους, ακόμα και μέσα από τα ίδιες τους τις φυλλάδες … Δεν γίνετε από την μια η καπιταλιστική κρίση να της « χτυπάει» και αυτές, και να το καταμαρτυρούν και οι ίδιοι, και από την άλλη να έχει προβλήματα οικονομικά μόνο ο « Ριζοσπάστης»… ( εξαιρείτε η ΑΥΓΗ, όπου είναι προφανές πως δεν έχει κάποιο οικονομικό πρόβλημα, μιας και τα αστικά ιδιωτικά κανάλια ( όπως το ΜΕΓΚΑ ) δεν θα την διαφήμιζαν τσάμπα )

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:50 μ.μ.

Οση λασπη και να ριχνουν οι πληρωμενοι κονδυλοφοροι δεν πιανη πια !!
Η πεινα βρυκολακες μας ανοιξε τα ματια
Μαιμου αριστεροι σαν ξυριζα κτλ τους πηραμε κι αυτους χαμπαρι
ΚΚΕ το που δεν μας παραμυθιαζη

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:16 π.μ.

ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ,,,,
Η ΑΥΓΗ ΠΩΣ ΒΓΕΝΗ ΜΕ 2000 ΦΥΛΛΑ?
Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑΜΕΙΑ?
ΠΟΙΟΣ ΞΕΧΡΕΩΣΕ ΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΤΟΤΕ ΕΠΙ ΕΑΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ? ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΞΟΦΛΗΣΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ?

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:39 π.μ.

Τα ρεζιλίκια σας ήρθαν μου τα'παν και απολύσεις made in Japan.
Αφού σώσατε το 1989, την Αυγή των σφετεριστών της Ε.ΑΡ. των κατσαπλιάδων του πάλαι ποτέ ΚΚΕ Εσ. (Μπριλλάκηδων, Κύρκων, Κουναλάκηδων και άλλων ηρώων του Κινήματος) τώρα κοιτάξτε να σώσετε και το τομάρι σας.
Να σας θυμίσω πάντως πως οι κ.κ. Δραγασάκης, Αλαβάνος, Σταματάκης, Λαφαζάνης, Δαμανάκη, Δαμόφλη, Στρατούλης, Ανδρουλάκης, Κοτζιάς κ.α. , ενδεχομένως να ήταν η ηγεσία του σημερινού ΚΚΕ, εάν δεν είχε παρουσιασθεί η γνωστή επιπλοκή του 1991.
Αλλά ωστόσο έχετε ένα δίκαιο. Το ΚΚΕ πουλάει. Ερεθίζει πολλούς ιδιαιτέρως από την Αριστερά, οι οποίοι γράφουν καυστικά σχόλια εδώ κι εκεί. Αλλά, το δυσάρεστο, για μένα, είναι ότι τα κίνητρά τους (τουλάχιστον πολλών εξ αυτών) έχουν ψυχαναλυτικές καταβολές και όχι πολιτικές.
Δηλαδή βρήκαν ένα ετοιμόρροπο αντικείμενο (το ΚΚΕ) και το καρπαζώνουν συνέχεια, για να ξεδώσουν (η γνωστή περίπτωση του τρελλού του χωριού).
Κι αυτό πέραν από άσκοπο είναι και χαμένος χρόνος.
Είναι κλασσική περίπτωση Καπερνάρου (δηλαδή ένα δευτερόλεπτο μάγκας δυο μήνες μαλάκας με γύψο...)

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:02 μ.μ.

Εσυ 9.39 ξυπνα σκέψου και ξαναπέσε για υπνο... τα αλλα αστα δεν
ειναι για σενα...Αυριο εχει απεργία,εσυ απο μεθαυριο...παλι,, τωρα ησυχια

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger