Home » , » Τι πραγματικά έγινε στην Ιταλία;

Τι πραγματικά έγινε στην Ιταλία;

Από mitsos175 , Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 | 8:52 μ.μ.

Οι Ιταλικές εκλογές ήταν πραγματικά ένα γερό χαστούκι στο τέταρτο ράιχ. Ο εκλεκτός της Μέρκελ ο Ιταλός Παπά – Δήμιος πήρε το 10,5%. Καθόλου καλό, αν κι ο ίδιος επίσημα δηλώνει «ευχαριστημένος». Το ίδιο κι οι Ιταλοί κύριε Monti.  

Πέρα όμως από τον επίσημο των τοκογλύφων υπήρχαν κι οι  υπόλοιπες επιλογές, που ήταν απλά παραλλαγές της ίδιας διαχειριστικής πολιτικής.


Ο κεντροαριστερός συνασπισμός του Bersani κέρδισε με μικρή διαφορά τις εκλογές στην κάτω βουλή, συγκεντρώνοντας το 29,5% των ψήφων έναντι του 29,1% που έλαβε ο συνασπισμός του Berlusconi.


Για τον «καβαλιέρε» γνωρίζουμε από τα προηγούμενα χρόνια. Πολλοί  θυμόμαστε τα περίφημα πάρτι που έκανε, κατά προτίμηση με ανήλικες. Δεν έχουμε καμία απολύτως αμφιβολία, ότι ο «Λάζαρος» της δεξιάς ετοιμάζει ένα νέο «μπούκα» πάρτι με συμμετέχοντες αυτή τη φορά τους... (ας τους πούμε) κεντροαριστερούς του πρώτου κόμματος.


Εκεί έγινε το πιο απλό: Έδωσαν στους Ιταλούς μια επιλογή, το Μνημόνιο, σε διάφορες παραλλαγές. Δυο πράγματα όμως έκανε ο φίλος Ιταλός ψηφοφόρος τα οποία ανησύχησαν τους τοκογλύφους και μας δίδαξαν πολλά.


Το πρώτο: Η συμμετοχή ήταν η χαμηλότερη στην ιστορία της Ιταλίας, στο 75%. Οι κρισιμότερες εκλογές στην ιστορία των Ιταλών είχαν τη μικρότερη συμμετοχή. Αυτό δυστυχώς στο εκλογικό σύστημα δεν έχει καμία σημασία. Ακόμα κι αν ψηφίσουν το 10%, κυβερνάνε αυτοί.

Επί της ουσίας όμως ήταν ράπισμα στο πολιτικό παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες τους. Στην πραγματικότητα οι κεντροαριστεροί και ο  Berlusconi είναι ισχνή μειοψηφία. Και μια κι είναι περίπου το ίδιο, πήραν το ίδιο ποσοστό.  


Το αν θα γίνει κίνημα ανατροπής, πραγματικής αλλαγής, το 25% της αποχής, ή θα περιοριστεί στην διαμαρτυρία και την αδιαφορία εξαρτάται από πάρα πολλά. Πάντως ήταν ισχυρό μήνυμα.

Το δεύτερο άξιο προσοχής είναι  ο κόμμα «Five-Star Movement» του Beppe Grill, που δημιουργήθηκε μόλις πριν από τρία χρόνια, και έλαβε το 25,5% των ψήφων. Παραλίγο να βγει πρώτο! Μάλιστα είναι «επίσημα» κατά της ΕΕ. Αυτό πρέπει να το προσέξουν κάποιοι εδώ.  


Δεν θεωρώ τον Grill ιδιαίτερα αξιόπιστο. Άλλωστε οι βουλευτές του ήδη συζητούν για τις καρέκλες που θα πάρουν, αν στηρίξουν τον ένα ή τον άλλο. Καμία λοιπόν διαφορά.


Όμως οι Ιταλοί ψήφισαν ένα κόμμα που έλεγε κατά της ΕΕ, άσχετα με το τι θα κάνει τελικά η ηγεσία του. Αν δηλαδή  προδώσει ή δικαιώσει αυτούς που την ψήφισαν. Αυτό το ποσοστό 25,5% των εγκύρων, μαζί με την αποχή δείχνει, ότι οι Ιταλοί δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν γη και ύδωρ, να υπομείνουν μια άνευ όρων υποταγή προκειμένου να μείνουν στο ευρώ.

Το ακούνε εδώ κάποιοι, που επιμένουν ευρωπαϊκά; Αν μάλιστα τα πράγματα φτάσουν σε οριακό σημείο, όπως όλα δείχνουν με τη συνέχιση της λεηλασίας, το ποσοστό κατά της ΕΕ θα μεγαλώσει κι οι Ιταλοί θα πιέσουν ακόμα και για να φύγουν από την ευρωπαϊκή παγίδα.
Φυσικά το σύστημα έχει όπλα. Θα προσπαθήσουν να αλλοιώσουν, όπως έκαναν κι εδώ την αληθινή θέληση του κόσμου. Που είπε απλά και ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει οι φτωχοί να πληρώνουν τα «λάθη» των πλουσίων. Ότι η συνεχιζόμενη λιτότητα για το λαό και η συσσώρευση πλούτου στους τραπεζίτες τοκογλύφους πρέπει να σταματήσει.


Ακόμα μια παρατήρηση: Οι δημοσκοπήσεις κι εκεί δεν τα πήγαν ιδιαίτερα καλά. Έδειχναν άνετη επικράτηση  του Bersani κι έπεσαν έξω και στα ποσοστά του τρίτου κόμματος. Οι αγορές καλά κάνουν κι ανησυχούν. Κι εμείς εδώ χαιρετίζουμε την «ακυβερνησία», ελπίζοντας πως το μάθημα που έδωσαν οι φίλοι Ιταλοί στους δικούς τους κηφήνες, θα είναι το πρώτο από μια σειρά παρόμοιων και πιο εντατικών «φροντιστηρίων». Η αρχή μιας πάλης για μια δικαιότερη κοινωνία.   
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

26 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:10 μ.μ.

Η αλήθεια βρίσκεται στον Μπέπο Γκρίλο, γκέγκε;
http://youtu.be/tw8yhxf5CLs

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:33 μ.μ.

Αλλα αποτελεσματα
Για την Βουλη
RIVOLUZIONE CIVILE 765.172 2,25 (Κομμουνιστικη επανιδρυση και οικολογοι)
PARTITO COMUNISTA DEI LAVORATORI 89.995 0,26 (Κομμουνιστικο κομμα εργατων)
PRI 7.143 0,02 (Ιταλικο δημοκρατικο κομμα)
PARTITO DI ALTERNATIVA COMUNISTA 5.159 0,01(τροτσκιστες)
Για την Γερουσια
RIVOLUZIONE CIVILE 549.987 1,79
PARTITO COMUNISTA DEI LAVORATORI 113.935 0,37
P.C.I. MARXISTA-LENINISTA 9.604 0,03 (το ιταλικο μλ)
PRI 8.476 0,02 (Ιταλικο δημοκρατικο κομμα)
PARTITO DI ALTERNATIVA COMUNISTA 5.176 0,01

Π
27 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:18 π.μ.

Ο Beppe Grillo είναι ένας συνήθης αλλά κι επικινδυνος λαικιστης καταλληλος για όλα τα ακροατήρια διοτι εχει το καταλληλο για την Ιταλικη χερσονησο και για την ιστορικη περιοδο ταλεντο. Εναντιον των μεταναστών (που τους εχει αποκαλεσει λαθρομετανάστες) για να ψαρεψει στους ρατσιστες της Lega Nord, υπερ του διαλογου με τους φασιστες και τους τραμπουκους τους (Casa Pound), οτι κι αυτοι ειναι πατριωτες και εχουν να προτεινουν σωστα πραγματα, για να ψαχουλεψει ψηφαλακια απο τους φασίστες που δεν ειναι λίγοι τον αριθμο, κατα της κομματοκρατιας και των πολιτικων ως αιτια ολων των δεινών της χωρας -αυτο ειναι κλασικο και πιανει παντου. Ειναι επαγγελματιας showman με εξειδικευση στην κριτικη σε ολους και σε ολα. Ειναι ο τσαντιλας και ξερολας που τον πνιγει το δικιο του και εχει περαση στο φιλοθεαμον ποπολο διοτι το εκφραζει. Οπως ειχε περαση και ο Berlousconi στον καιρο του οταν ελεγε σε ολους τους Ιταλους οτι μπορουν να γινουν πετυχημενοι επιχειρηματιες οπως αυτος ο ιδιος, καταδικαζε την κομματοκρατια, τα συνδικατα, τις συντεχνιες, το δημοσιο χαρακτηρα των κοινωνικων υπηρεσιων, εταζε λιγοτερους φορους, αναθεματιζε τους δικαστες ως κομμουνιστες και τους κομμουνιστες ως τεμπεληδες και εγκληματιες, και κηρυσσε την ελευθερια του επιχειρειν ως πεδιο δοξης λαμπρον για τον καπατσο Ιταλου. Και τον εβαλαν στο σβερκο τους αυτον μαζι με τους αναβαπτισμενους φασιστες και τους ρατσιστες του Βορρα εδω για εικοσι χρονια. Ηρθε η ωρα της αλλαγης: ο Grillo οντας νεος στη πολιτικη σκηνη χαιρει του μεγαλυτερου ατου αναμεσα στην πλειοψηφια των συγχρονων Ιταλων πολιτων ως νεου Μεσσια και ηρωα που θα λυσει ως δια μαγειας και με ενα κτυπημα τα κακως κειμενα, οπως ο καθενας τους τα βλεπει και του εχουν μαθει να τα σκεφτεται. Κι εδω η ευθυνη των αδικως και καταχρηστικως αυτοκαλουμενων Ιταλων κομμουνιστων, πλην καιροσκοπων της ευτελισμενης πολιτικης, ειναι τεραστια και ιστορικη.

27 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:36 μ.μ.

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΜΙΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ
Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από αναλυτές αλλά από ηγέτες και εμπνευστές στον αγώνα για τη χειραφέτησή τους…

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Φαίνεται όμως ότι αυτή την αλήθεια την ξεχνούν όλοι εκείνοι που θα έπρεπε να διδάσκονται, κάθε φορά που μια κοινωνία επιχειρεί με το δικό της τρόπο, να προσθέσει ένα ακόμη κομμάτι του πάζλ στη δική της πολιτική ιστορία. Και φυσικά οι εκλογές, είναι έτσι κι αλλιώς ένα από τα κομμάτια σ αυτό το πολυσύνθετο πολιτικό πάζλ.

Πρόκειται για ένα διαχρονικό «πολιτικό αμάρτημα» στο οποίο δείχνουν πως είναι καταδικασμένοι να εγκλωβίζονται, όλοι οι σύγχρονοι πολιτικοί σχηματισμοί, γιατί απλούστατα ΚΑΙ δεν προσπάθησαν αλλά ΚΑΙ ουδέποτε θέλησαν, να ξεφύγουν από το αυτονόητο. Γι αυτό και ουδέποτε τόλμησαν να μελετούν πολιτικές συμπεριφορές όντας πεισμένοι ότι οι κοινωνίες, ακόμη και όταν τους ανατίθεται ο ρόλος του κομπάρσου, επί της ουσίας αυτές συμπεριφέρονται ως πρωταγωνιστής, κι ας πληρώνουν αμέσως μετά το τίμημα της επιλογής τους.

Αυτό που πάντα επιχειρούν (οι πολιτικοί σχηματισμοί), είναι να υποκρίνονται ότι μελετούν την πολιτική συμπεριφορά των κοινωνιών, χρησιμοποιώντας τες όμως όχι ως πρωταγωνιστές, αλλά ως...


Εργαλεία μέσω των οποίων επιμένουν πεισματικά να αναζητούν ή να κατασκευάζουν «συμπεράσματα», με αποκλειστική επιδίωξη να δικαιώνουν μέσω αυτών τις κυρίαρχες πολιτικές επιλογές τους.

Το πρακτικό αποτέλεσμα μιας τέτοιας πολιτικής διαχείρισης...
Και ανεξάρτητα από την επικοινωνιακή του προβολή, εκ των πραγμάτων οδηγεί…

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2013/02/blog-post_1672.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger